Esim telefonumu kırdı, sinirimden üzüntümden uyuyamiyorum..

bence hayatınızdaki tüm pürüzleri şu şekilde temizleyin:
1) kayınpedere verin 1milyonu gitsin 10 yıllık ABD vizesi ile oraya. nasılsa 10 yıl yaşayamaz. 70 yaşındaymış. 500 binini harcasa, geri kalan 500bin miras olarak geri gelir.
2) önce biraz ofisteki eski telefonu kullan, sonra yatak odasında abajur yerine beyaz ampul veyahut o da olmadı gaz lambası kullan. (böylece belki evindeki eyaların değerini bilir)
3) eşin tamamen iyileşene kadar eve yeni bir eşya alma, alsan da çok pahalı ve trend eşyalar olmasın, yerine kolay konuabilecekleri tercih et.

ancak lütfen bütün bu işlere önce eşinin bir şekilde tedavi olmasına ikna ederek başla. Yatarak mı olur, çok iyi bir hoca (tıbbi anlamdı prof/doc gibi) ile sıkı takip ile mi olur bilemiyorum. Ancak ilk önceliğin o olmalı.

Bugün eşyaları kırıyor, yarın ya sana gösterirse o şiddeti?

canım daha kayınpederimin annesi bile sağ, ölmez onlar. yasasın da herkes kendi ömrünü yasıyor. bu 1 milyon tl tasınmaz bedeli esime anneannesinden-dedesinden kaldı, onu sattırmak istiyor eşime. onun parasını alacakmış, banka mevduat hesabımızda değil yani para, eşim de satmak istemiyor, hastalık var sağlık var..

ben zaten yeni evliyim, herkes gibi özendim, her seyin en iyisini yapmaya çalıştım. abajur onun baş ucunda durandı, hani komidinin üzerindeki. onu kırdı işte. duruyor öyle uzun süre de yaptırmayı ya da yenisini almayı düsünmüyorum. eve gelen misafirler de evimizi gezsin görsün onu öyle de utansın eşim..

yatarak tedavi imkanı olsa eşim de isteyebilir, çünkü bugün cok pişman. sabah bir turkcell bayine numaramı vermiş, eşimi arayın gelsin iphone seçsin diye, biraz önce aradılar. çok sasırdım, üzülüyorum da haline hastalık işte..

Bence artık babanızın duymasında fayda var.Tabiki üstü kapalı bir şekilde adamcağızın yüreğine indirmeyecek şekilde anlatmalısınız.

Ama bu kırık dökme de nedir arkadaşım.Çocukmusun sen...İyi oldu hepimz sinirleniyoruz ediyoruz bizdemi bişiler kıralım .Sende sınırlen anacım sende onun kafasında kır diyeceğim de sevıyosun kocanıda.

Yada artık anlaması için o kırmayamı başladı sen de al elıne bardak bak oyle kırılmaz böyle kırılır de kır gözünün önünde nevrin dönmüş gibi yap bakalım.Nasıl oluyormuş görsün..

Babasının tavrı da hiç hoşuma gitmedi.Ne demek şu kadar para ver de defol git hayatımdan.Bir kere paranın tutarıda önemli değil.1 tl de olur 1 milyonda olur.Tavrı hiç hoşşş değil yaaa.

Adam akıllı söyler konuşulur edilir tabiki ailesiniz zor durumda olsa vermeyecek değilsiniz ama bu şekilde bırı bana yaklaşsa değil 1 tl sümüğümü bile atmam.Haddini bilecek herkes..

aaaa nasıl sinirlendim sabah sabah... Allah sabır versin...

ben de evlenmeden önce böyle bir şeyi duysam sizin gibi sasırırdım, evlendikten sonra ögrendim ki onun ailesinde hep varmış. eşim babası evlenmesini istemiyor diye kendi evlerini de kırıp dökmuş, mobilyalardan kapılara kadar, her yer cam içinde kalmış.

babam dedi ki evlenme senin evini de kırar döker. dinlemedim, benim için çok büyük bir sey yaptıgını düşündüm. bizim cevremizde evinde esya kıran kimsecikler yok.evlendikten sonra esya kırmaya başladığında babamla annem geldi, kırarsan kızımı alırım dedi babam.

şimdi o yüzden söylemek istemiyorum, babam eve dön derse dönmek zorundayım. onları bu şekilde üzemem. eşimi de yuzüstü bırakamam çünkü hasta..

cocuk gibi evet, beni kimse sevmiyor diyor..

ben de bu sabaha söyledim eşime, babanla artık görüşmeyeceğim dedim. beni ararsa açmayacağım dedim. eşim bir sey demedi. çünkü babası arar ben cok güzel konusurum o suratıma kapatır, tekrar arar bir laf sokar yine suratıma kapatır. eşim de bunu defalarca gördü..

çok mutsuzum bugün çok, çalışamıyorum bile..

valla siz avukatmışsınız bence bir gün oturup sağ sağlim düşününce mantıklı bi sonuca varacağınıza eminim. burda size akıl vermek zor geliyor, mesleğinize saygıdan tabiki. ama eşiniz sinirini sizden çıkarmış sanırım. en basit açıklaması bu gibi. ama ben de sizin gibi düşünüyorum ben de çalışıyorum, para kolay kazanılmıyor. telefonun kırılmasına hiç gerek yokmuş. suçu da kendiniz de aramayın eşiniz necidir bilemem ama kendi ilaçlarını kendi almayı bilmeyi, ailesi ile baş edemese bile sizi kırmamalı bana göre. sanırım eşinizi de böyle bir baba alt üst etmiştir.siz o adama para mara vermeyin bence, eşinizi bilemem.allah kolaylık versin...

valla siz avukatmışsınız bence bir gün oturup sağ sağlim düşününce mantıklı bi sonuca varacağınıza eminim. burda size akıl vermek zor geliyor, mesleğinize saygıdan tabiki. ama eşiniz sinirini sizden çıkarmış sanırım. en basit açıklaması bu gibi. ama ben de sizin gibi düşünüyorum ben de çalışıyorum, para kolay kazanılmıyor. telefonun kırılmasına hiç gerek yokmuş. suçu da kendiniz de aramayın eşiniz necidir bilemem ama kendi ilaçlarını kendi almayı bilmeyi, ailesi ile baş edemese bile sizi kırmamalı bana göre. sanırım eşinizi de böyle bir baba alt üst etmiştir.siz o adama para mara vermeyin bence, eşinizi bilemem.allah kolaylık versin...

canım hepimiz kadınız sonucta, ben fikirlerinizi almak için yazdım zaten. lütfen çekinmesin kimse..

evet esimi babası alt üst etmiş, beni babam bile sevmiyorsa kimse sevmez diyor..:5:

canım hepimiz kadınız sonucta, ben fikirlerinizi almak için yazdım zaten. lütfen çekinmesin kimse..

evet esimi babası alt üst etmiş, beni babam bile sevmiyorsa kimse sevmez diyor..:5:

keşke uzaklaşmanızın bir yolu olsa. ama galiba bunun için bile sizden para koparmaya bakacaklar. siz eşinize çok mehametli davranıyorsunuz. ilaçlarını verin, almayınca da benim suçum diye düşünmeyin, sonuçta yetişkin biri... annesi değilsiniz ya.. eşinizi sevdiğiniz belli neden bunu göremiyor anlamadım. galiba ailesi ile ilgili yardım almalı yoksa size,evliliğinize zarar verecek bu durum. baksanıza babasının sevgisizliğini genelleştirmiş. sizin ilginizi göremez olmuş. allah yardımcınız olsun.

keşke uzaklaşmanızın bir yolu olsa. ama galiba bunun için bile sizden para koparmaya bakacaklar. siz eşinize çok mehametli davranıyorsunuz. ilaçlarını verin, almayınca da benim suçum diye düşünmeyin, sonuçta yetişkin biri... annesi değilsiniz ya.. eşinizi sevdiğiniz belli neden bunu göremiyor anlamadım. galiba ailesi ile ilgili yardım almalı yoksa size,evliliğinize zarar verecek bu durum. baksanıza babasının sevgisizliğini genelleştirmiş. sizin ilginizi göremez olmuş. allah yardımcınız olsun.

cok sağol canım, Allah razı olsun. Allah kimsenin başına vermesin. eski dr.unu paylasımda bulunamadıkları için değiştirmek istiyor zaten. ailesi ile ilgili problemleri insanlarla paylaşmaya çekiniyor.

destekleriniz çok ama çok iyi geldi bana, çok teşekkürler..

cok sağol canım, Allah razı olsun. Allah kimsenin başına vermesin. eski dr.unu paylasımda bulunamadıkları için değiştirmek istiyor zaten. ailesi ile ilgili problemleri insanlarla paylaşmaya çekiniyor.

destekleriniz çok ama çok iyi geldi bana, çok teşekkürler..

rica ederim... iyi ve güzel günler sizinle olsun...

Pardon kafam çok dağınık, çalışıyor ama ben daha çok kazanıyorum. Ona kalsa kredi kartıysa alınır, bir sekilde ödenir..

Biliyor musun esim bana hayata seninle tutunuyorum diyor, annesi babası ve o başka kimsesi yok. Benim ailemi yeğenlerimi ailesi kabul etti. Kuzeni dahi yok esimin. Hayattası tek yakını benim, rahatsız diye mı boşayayım, Allah korusun sakat olsa boşamam..

valla okudum butun yazılanları avukat hanım helaal olsun sızın gıbı cefakar,sabırlı,ıyı nıyetlı,esını cok seven..yalan yok esım boyle bısey yapsa kı,evde bısey kırılınca benden cok uzulur yook yanı aboow dayanamam ben,oyuzden sızı takdır edıyorum yurekten,yazdıklarınız cok temız ve olumlu..boyle gıdın hep,kazanacaksınız emınım...mutlu olmayı hakedıyorsun cunkı..gecmıs olsun..

Ama benim yarım gün bulmam mucize, tip fakültesinde bir Prof varmış, yine bu forumda okudum ona götürürsem ama fırsatım olmadı. Aylardır da hiç bir şey kırmıyor. En son bir şey kırmaya kalktığında ben halıya ketcap sıkmıştım. Ders olmuştu kirmiyordu ama bugün babası çok doldurmuş..

Canım kusura bakma anlamadım. halıya ketçapı neden sıktın? ve durumun çok zor Allah yardımcın olsun birşeyleri kırmaya eğilimli bir eş, ilaç vermediğin zaman şiddete yönelen çoookk zooo çoook. Ne kadar zamandır evlisin evlenmeden önce böyle bir huyunun olduğunu biliyor muydun?

umarım iyi bir doktor bulursunuz eşin tedavisini olur normal bir ruh sağlığına kavuşur canım:31:sinirli sürekli birşeyler kırıp döken bir erkekle yaşamak zordur bilirim.yeni evliyken eşimde de kırma huyu vardı kendi kendine zamanla bıraktı çok şükür:40:inşallah senin eşin de düzelir.ailesine söyleyecek sözüm yok babasının konuşma tarzı bile berbat:20:eşini çok kötü etkiledikleri ortada:19:Allah yardımcın olsun canım

Canım kusura bakma anlamadım. halıya ketçapı neden sıktın? ve durumun çok zor Allah yardımcın olsun birşeyleri kırmaya eğilimli bir eş, ilaç vermediğin zaman şiddete yönelen çoookk zooo çoook. Ne kadar zamandır evlisin evlenmeden önce böyle bir huyunun olduğunu biliyor muydun?

Kırmasın zarar vermek nasıl oluyor diye anlasın diye, ipek halıya sıktım ketcabi. O zamandan beri de kirmiyordu. Evlenmeden oncebilmiyordum, 8 aylık evliyim.

umarım iyi bir doktor bulursunuz eşin tedavisini olur normal bir ruh sağlığına kavuşur canım:31:sinirli sürekli birşeyler kırıp döken bir erkekle yaşamak zordur bilirim.yeni evliyken eşimde de kırma huyu vardı kendi kendine zamanla bıraktı çok şükür:40:inşallah senin eşin de düzelir.ailesine söyleyecek sözüm yok babasının konuşma tarzı bile berbat:20:eşini çok kötü etkiledikleri ortada:19:Allah yardımcın olsun canım

Cok sagol canım, ne kadar cok varmış eşya kıran. Ben evlenmeden once hiç duymamıştım, evinde eşya kıran erkek..

Bakiyorumda bu forumda her erkegin bir huyu var kadini cileden cikaracak. Bakin sizin esinizdede kirma huyu varmis. Ya bosanacaksiniz yada bu sekilde yuvarlanip gideceksiniz. Allah yardimciniz olsun.

canım eşinin siniri sana değil babasına. hiç üstüne alınma.
kendisi başedemiyor belli.
asıl doktora gitmesi gereken babası.
doktorla sen görüşüp hem eşine hem babasına nasıl davranman gerektiğini sorsan daha iyi olabilir aslında.
babanın hayatınızdan çıkması şart.

bu arada benimki de çok nadir de olsa bişeyler kırıp rahatlayanlardan :)
sen ara babasını yeter artık rahat bırakın öz evladınızın sağlığını bozdunuz falan desen ters mi olur acaba

canım eşinin siniri sana değil babasına. hiç üstüne alınma.
kendisi başedemiyor belli.
asıl doktora gitmesi gereken babası.
doktorla sen görüşüp hem eşine hem babasına nasıl davranman gerektiğini sorsan daha iyi olabilir aslında.
babanın hayatınızdan çıkması şart.

Babasının esimi istememesini kabullenemiyor esim. Babası daha onceleri Bakırköy'e bile gitmiş ama tedavi olmayı reddetmiş, babası ile görüşmek istemediğimi söyledim zaten bugün esime..

Yok canım başka Dr.a gidecek o yüzden aramıyorum Dr.unu. Aylardır kirmiyordu, hiç beklemiyordum telefonumu kırmasını. Bütün gün çalışıyorum canım çıkıyor, yarın yine çalışacağım ama kırıp dökerse ben nasıl para yetiştireyim. İnsan kendi malına zarar verir mı hiç?

Para yetiştirmeyi neden düşünüyorsunuz ki, sizden 1 milyon borç istenebiliyorsa kırıp dökülenlerin parasını boşverin gitsin. Demek böyle böyle zengin olunuyor.:27: Şaka bir yana da 1 milyon nasıl ya? Allah yardımcınız olsun bu arada..

Son gelişmeleri de yazmak istedim. bugün hem yeni bir psikiyatristle hem de bir pedagog ile görüştüm, eşimin durumu ile ilgili olarak. bu arada eşim olay gecesinden itibaren ilaçlarını kullanmaya devam ediyor ve bir sorunu yok.

psikiyatrist aynı şekilde konuşmadan ilaç verecekmiş, biz zaten ilaçlarından memnunuz, ilaçlarını aldığı sürece bir problemi yok.

pedagoga eşimin kırma huyundan, babası ile ilgili problemlerinden ve babasının eşime ettiği laflardan bahsettim. ilaç tedavisine devam etmesini, ancak babası ile ilgili problemini aşmasına yardımcı olabileceğini söyledi. çok ilgilendi sağolsun. yarın randevu için kendisi beni arayacakmış.

bakalım daha eşime bahsetmedim, pedagog konusundan. gelişmeleri yazarım..

Back
X