bence hayatınızdaki tüm pürüzleri şu şekilde temizleyin:
1) kayınpedere verin 1milyonu gitsin 10 yıllık ABD vizesi ile oraya. nasılsa 10 yıl yaşayamaz. 70 yaşındaymış. 500 binini harcasa, geri kalan 500bin miras olarak geri gelir.
2) önce biraz ofisteki eski telefonu kullan, sonra yatak odasında abajur yerine beyaz ampul veyahut o da olmadı gaz lambası kullan. (böylece belki evindeki eyaların değerini bilir)
3) eşin tamamen iyileşene kadar eve yeni bir eşya alma, alsan da çok pahalı ve trend eşyalar olmasın, yerine kolay konuabilecekleri tercih et.
ancak lütfen bütün bu işlere önce eşinin bir şekilde tedavi olmasına ikna ederek başla. Yatarak mı olur, çok iyi bir hoca (tıbbi anlamdı prof/doc gibi) ile sıkı takip ile mi olur bilemiyorum. Ancak ilk önceliğin o olmalı.
Bugün eşyaları kırıyor, yarın ya sana gösterirse o şiddeti?
canım daha kayınpederimin annesi bile sağ, ölmez onlar. yasasın da herkes kendi ömrünü yasıyor. bu 1 milyon tl tasınmaz bedeli esime anneannesinden-dedesinden kaldı, onu sattırmak istiyor eşime. onun parasını alacakmış, banka mevduat hesabımızda değil yani para, eşim de satmak istemiyor, hastalık var sağlık var..
ben zaten yeni evliyim, herkes gibi özendim, her seyin en iyisini yapmaya çalıştım. abajur onun baş ucunda durandı, hani komidinin üzerindeki. onu kırdı işte. duruyor öyle uzun süre de yaptırmayı ya da yenisini almayı düsünmüyorum. eve gelen misafirler de evimizi gezsin görsün onu öyle de utansın eşim..
yatarak tedavi imkanı olsa eşim de isteyebilir, çünkü bugün cok pişman. sabah bir turkcell bayine numaramı vermiş, eşimi arayın gelsin iphone seçsin diye, biraz önce aradılar. çok sasırdım, üzülüyorum da haline hastalık işte..