Eşim test yaptırmak istemiyor!Ne yapmalıyım?

simsiyah83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
209
0
46
Diğer
Merhaba arkadaşlar.Gün geçtikçe evliliğimizi çıkmaza sürüklemeye başladı bu küçücük ,önemsiz bir konu.Küçücükken başka yerlere vardı ve aşılamaz bir hal aldı.Benim yaşadığım durumu yaşayan bana akıl verecek birine çok ihtiyacım var.
Ben 2,5 yıllık evliyim 6-7 aydır da çocuğum olsun istiyorum çok istiyorum.Aslında 6 aydır korunmuyoruz.Doktora gittim ve doktor beni muayene ettikten sonra herşey normal gibi eşinizde test yaptırsın sizi daha ayrıntılı inceleriz dedi.
Ama benim o sakin,mülayim eşim dünyanın en anlayışsız adamına dönüştü.Ne desem ne yapsam olmadı yaptırmam diyor.Sonra diyor.Çok üzülüyorum saatlerce konuştum,ağladım ama sonra diyor.
Artık 29 yaşındayım benim anne olma hakkımı elimden alma hakkına sahip değil sonuçta.Ne yapmalıyım sizce arkadaşlar.Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
İyi akşamlar...

Erkeklerin bu tarz testleri yaptirmakta tedirgin olduklarini okumustum. Hemen panikleme arkadasim ilimli yaklasmaya calis. Haklisin alti ay artik test yaptirma vaktini gosteriyor. Dedigim gibi kendini yipratmadan tatli dille ikna etmeye calis. Ne kaybedeceksinizki sorun ciksa dahi sen onu desdekliyceksin ve artik bircok tedavi var.

Acaba cocukmu istemiyor diyede dusunuyorum simdi.

Canım hiiç üzülme aglama .. Ayrıca cocuk sahibi olmak tabiki hakkın ama eşininde istemesi lazım. Hem daha 6ay olmuş korunmayı bırakalı acele etme birden üstüne gidersen ters teper ki öylede olmuş alıştıra alıştıra yeri geldikce söyle.zıtlaşma derim zamana bırak biraz derim inşen kısa zamanda anne olursun

Mesajlarınızı görünce çok mutlu oldum yalnız olmadığımı hissettim sağolun arkadaşlar.Ya eşim o kadar sakin ve ılımlıdır ki anlayamıyorum bu tepkisini.Bana dediği şey şu;
''ben hayatımda sen olmasan;beni kesseler dahi böyle bir şey için doktora gitmem ama sen istiyorsun diye sonra giderim.Bir erkek için böyle bir konu için doktora gitmek ne demek tahmin edemezsin''.
Sanki benim muayenemden daha zor sadece sperm verecek beni bu kadar üzmesine değer mi ya?anlayamıyorum.Aklım almıyor.
Herkes çocuk soruyor bıktım insanlara düşünmüyoruz demekten.Üzerimde acayip bir baskı var.
Ben birlikte aşarız ,üzerime düşeni yaparım demesini beklerken asla eyvallah etmedi.Çok kırıldım,çok üzüldüm.

Çevremdeki insanlar A! çok olmuş hemen doktora git diyor.Sürekli geç kalmışım gibi hissediyorum.Anne olamamaktan çok korkuyorum.

Tabii ki onu destekleyeceğim ama onun hiç çabasının olmaması çok üzücü.Diyor zaten olursa olur olmazsa olmaz çok önemli değil diyor.Çocuk kadar önemli bir konuya yaklaşımı bu.Bazen hata mı yapıyorum böyle düşünen bir insan nasıl bir baba olur acaba diyorum?

yumurtlama günlerine dikkat ettiniz mi?
ben haplarimi biraktiktan sonra 4 ay sonra hamile kaldim.
yumurtlama gunlerine dikkat etmistim..

canım seni çok iyi anlıyorum ve aynı şeyleri bende yaşadım.
eşini heveslendir ,erkekler biraz onur ve gurur meselesi yapıyorlar bu durumu maalesef.
bende 1 yıl uğraştım ama ameliyat bile oldu sonunda.
evindeki huzurunuzu bozmadan,sabırla ve güzel güzel hayallerle doldur kafasını.örnekler göster vs. sakın konuyu büyütüp kavga boyutuna getirme ve evini tadını kaçırmayın
bu konuda sana çok iş düşüyor,bu konuda yalnız değilsin bunu bil.bir çok erkek böyle
hayırlı haberlerini bekliyoruz

Evet canım dikkat ettim.Hatta hiç hap kullanmadım bile.

biraz daha bekle o zaman
esini hemen sIk bogaz etme
1 yil sonra doktorlar gelin diyorlar
yani 1 yil deneme zamani geciyor
senin icin endise icin erken daha
hem rahat olman lazim
olur bence illa bir sorun olacak diye birsey yok

Ya! Benim kafamı kurcalayan da bu.Muayeneye bu kadar tepkiliyse tedavi süresince belki hiç oralı olmayacak.Valla o dediğin şimdiden oldu huzursuz olduk,çok kötüyüz şimdi.Çok kötü kavga ettik.İnşallah senin dediğin gibi olur ve sonunda birbirimizi daha çok yıpratmadan mutlu sona varırız.

biraz daha bekle o zaman
esini hemen sIk bogaz etme
1 yil sonra doktorlar gelin diyorlar
yani 1 yil deneme zamani geciyor
senin icin endise icin erken daha
hem rahat olman lazim
olur bence illa bir sorun olacak diye birsey yok

Aslında beni üzen beni anlamaması.Her ay hayal kırıklığına uğramak beni yıpratıyor.İnsan hiç mi empati yapamaz.Dediğiniz gibi belki de hiç bir sorun yok ortada belki de boşa bunca hır gür.Birazda çevrem beni geç kalmışım hissine kapılmama sebep oluyor sanırım.

Ben bir öğretmenim.Küçücük bulunduğumuz ile 90 km uzaklıkta bir ilçede görev yapıyoruz ikimizde.Anlatıyorum okulum evime çok yakın,en uygun yer burası bebek için geç bile kaldık diye.Olursa olur olmazsa olmaz diyor ya!Ben anlayamıyorum çevremdeki arkadaşlarım falan baba olalım diye karılarına yalvarıyorlar.Ben de kocama yalvarıyorum.Bu benim için de onur kırıcı bir durum.

2-3 ay daha bekle
o zamanda olmazsa ondan sonra endise etmeye basla
benim arkadasimin doktoru oyle demis
1 sene denedikten sonra olmazsa gelin bakalim ne var ne yok diye
icinide rahat tut olur
yumurtlama gunlerini aksatma
tam o gunler hergunde degilde gün asiri iliskiye girmeye calis
o zaman sperm daha verimli olurmus
ben hamile kalmadan önce cok arastirmistim
walla hapi biraktim ilk 2-3 ay yumurtlama gunune bakmadim bile ama son ay yani 4. ay
hazirladimo gunleri
günasiri iliski
hopp hamile kalmisim bile

belki sende su anda hamilesin bile
azicik daha bekle

Son düzenleme:

İnşallah inşallah dediğiniz gibi olur.Adetime 2 gün var ve belirtiler tam.Birazda sıkıntım ondan yine olmadı fikri yani.

Son düzenleme:

gerçekten inanamıyorum.kelimesi kelimesine aynı cümleleri kurdum bende.aynı yazdıkların gibi hemde.
aklımdan neler neler geçti... acaba benimle uzun süreli düşünmüyor mu, çocuk istemiyor mu ( çünkü eşim inanılmaz rahatına düşkün biridir) vs vs....

diyorum ya canım belki bir problem bile yoktur sabret biraz daha.sen psikolojini bozman sakın.o hataya ben düştüm çünkü psikologa gittim bir iki seans düşün ne kadar yıprandığımı ama Allah a bin şükür amacıma da ulaştım,dilerim sende de aynı şey olur

İnşallah inşallah dediğiniz gibi olur.Adetime 2 gün var ve belirtiler tam.Birazda sıkıntım ondan yine olmadı fikri yani.

hadi insallah
ben adetim geciktigi ikinci gün dayanamadim
evde test yapmistim ki cizgiyi görmüstüm
düsün bak ikinci gün yani
esim isteyde gece vardiyasinda
elimde cubuga bakakalmistim#hay Allahim ne geceydi
simdi kizim 4 bucuk aylik
Allah sanada nasip etsin Insallah
isteyen herkese
bak hamileysen gecikince falan burda yaz
merak iste :)
hadi bakalim
INSALLAH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…