- Konu Sahibi simsiyah83
-
eşinin bu konudaki takıntısı çözülmeli.niye dersen sorun ondan çıkacak olursa baya bi sorun yapacak gibi gözüküyor.doktora gitmeyi bile bu kadar taktığına göre bide sonuç kötü olacak olursa nasıl tepkiler verir bilmem.götürmek bişey değil de sonrasını bilmem.inşallah bi sorun olmadan bebeğini sağlıkla kucağına alırsın
konunu okuyunca yazmadan geçmek istemedim. Bende yaklaşık bir yıldır bebek istiyorum ama malasef her ay hüsranla sonuçlanıyor. Senin hayal kırıklıklarını anlayabiliyorum. Allah'a dua ederken bu ay nolur hamile kalayım diye yalvarırken , gelen kırmızılar yüzünden yaşadığım üzüntüyü karnım ağrıyor deyip aslında bu ayda olmadı deyip hıçkırarak ağladığımı , son zamanlarda kucağımda bebeğimle gördüğüm rüyaları bir ben bir de Allah bilir. Haaaaa bu arada her ay sekmeden gelen telefonlar gerek kendi gerekse eşimin ailesi tarafından aranıp eee yok mu bişey , olmuyorsa doktora gidin , şurda bir ebe var o iyiymiş, şu kürü deneyin olur , senden sonra evlenip ya da kazara hamile kalan arkadaşlarını duyunca onlar adına sevinip kendi adına üzülmek nasıl bir duygudur çok iyi biliyorum ve gelelim eşinin durumuna onu da anlıyorum yani az çok ne hissettiğini tahmin ediyorum. Eşim ben ilk doktora gittiğimde bana neden kendinde sorun var diye endişeleniyorsun belki bende sorun vardır deyip kendisi gitti üroloğa amaaaa buna rağmen stresliydi yani 3-4 günlük bir cinsel perhiz dönemi oluyor bu test için inan eşim şuana kadar 3 defa verdi. Şükür iyi çıktı sonuçlar ama buna rağmen eşim hep stresten hastalanıyordu. O süre zarfında hep hasta daha sonra testi verince ne hikmetse iyileşiyordu. Erkekler farklı düşünüyor sanırım eşine bu durumu çok yansıtma kavgayla halledilecek bir durum değil ki bu seninde anlayışlı olman lazım. Muayeneye beraber gidin doktorla enine boyuna konuşun. Senin söylemen etkili olmaz ama doktordan duyunca gitmeye karar verir. Kusara bakma uzun ve karmaşık olabilir yazım iş yerindeyim yerimde sabit kalamıyorum giren çıkan aralarda kopukluklar olduysa mazur görün lütfen...
Hemen eşinize bencil diye yorumlayıp kendi kendinizi doldurmayın,6 ay henüz geç değil,sınır 1 yıldır.
Başkalarının laflarına aldırmayın,bebeğiniz olsa ikinciyi sorarlar,dinlemeyin kimseyi.
Daha 29 yaşındasınız ,gecikmiş değilsiniz,sakinleşin,rahatlayın.
Bu duygularla hamile bile kalsanız rahat geçmez.
Bekleyin biraz,yumurtlama günlerine dikkat edin ve bir süre bu meseleden eşinize bahsetmeyin.
Sabrınızı Allah bebeğinizle mükafatlandırsın inşallah.
Merhaba arkadaşlar.Gün geçtikçe evliliğimizi çıkmaza sürüklemeye başladı bu küçücük ,önemsiz bir konu.Küçücükken başka yerlere vardı ve aşılamaz bir hal aldı.Benim yaşadığım durumu yaşayan bana akıl verecek birine çok ihtiyacım var.
Ben 2,5 yıllık evliyim 6-7 aydır da çocuğum olsun istiyorum çok istiyorum.Aslında 6 aydır korunmuyoruz.Doktora gittim ve doktor beni muayene ettikten sonra herşey normal gibi eşinizde test yaptırsın sizi daha ayrıntılı inceleriz dedi.
Ama benim o sakin,mülayim eşim dünyanın en anlayışsız adamına dönüştü.Ne desem ne yapsam olmadı yaptırmam diyor.Sonra diyor.Çok üzülüyorum saatlerce konuştum,ağladım ama sonra diyor.
Artık 29 yaşındayım benim anne olma hakkımı elimden alma hakkına sahip değil sonuçta.Ne yapmalıyım sizce arkadaşlar.Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
İyi akşamlar...
Ne kusuru teşekkür ederim o kadar iyi anlatmışsın ki beni.Ne güzel senin eşin kendisi gitmiş.Ben zorlamasam belki hayatı boyunca gitmeyecek.
Anlayışlı olamıyorum anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum.İnsan kendi canından kanından bir bebek dünyaya getirmekte bu kadar isteksiz olabilir mi?Ben istedikten,tüm sorumluluğu,doğum sancıları,riskleri göze almışken sadece bir sperm vermeyi hayatımızın kabusu haline getiren birini anlayamıyorum.
Canım eşinin çok üstüne gitme.
Söyledin tamam şimdi kendi haline bırak.
İllaki gidecektir doktora.
Ama senin şu anda en çok morale ihtiyacın var.
Bu kadar sıkıntı edersen kendine daha da zorlaştırırsın hamileliği.
İnşallah en kısa zamanda bir bebeğin olur
Bi yorumunuzu görünce güldüm:)Acı bi gülümsemeydi tabi bu erkekler kadın gibi hissetmiyor işte.Daha şimdiden çocuk için teste gitmem bilmem ne tavrındaysa bilemiyorum daha sonra ne olur.Çocuk doğduktan sonra açıkçası size yardımcı olacağına inanmıyorum benim tavsiyem şudur.Zamana bırakın anlıyorum çocuğunuzun olmasını çok istiyorsunuz ama bir çocuğu kadından erkek istemeli bu benim kendi fikrim tabi şimdiye kadar öğrendiğim hayattan izlenimlerim .He birde 6 ay evet doktorlar kontrol olmak için yeterli süre desede bence çokta uzun zaman dilimi değil baskı yapmayın.
kesinlikle haklısın canım.tamam 6 ay çok değil ama bir problem varsa da erkenden bunu farketmiş olursunuz ve bu çok daha iyi bi şey. biz 1,5 yıl hiç korunmadık ve olmuyor diye ben endişeleniyordum ama eşime anlatamıyordum.sonra artık doktora gittiğimizde bende polikistik over,eşimde de varikosel çıktı.
keşke ilk bunu farkettiğimizde gitseydik ama kabul ederler mi hiç?
ayrıca dediğin gibi canım biz kaç doktorun masasına oturup muayene oluyoruz,yok parça alıyorlar falan sanki biz hiç utanıp,canımız yanmıyor :85:
onlar gidip bir sperm testinden kaçıyorlar.sinir bozucu gercekten ama ya sabır de ve biraz daha bekle canım.
Sizin şuan çocuğunuz var mı peki canım?
yok canım
hala tedavi görüyoruz ve bekliyoruz.geçtiğimiz ağustos ayında AŞILAMA oldum ama tutmadı
eşim sonrasında ameliyat oldu ve hala iyileşme sürecini bekliyoruz maalesef.
bu eylül ekim gibi tekrar aşılama düşünüyoruz yine olmazsa tüp bebek yaptıracağız inşallah
İnşallah olur canım.İnşallah ikimiz de bebeklerimize hemen sağlıkla kavuşuruz.Sen kaç yaşındasın peki?
23 canım aslında daha erken diyebilirsiniz ama eşim 33 yaşında.
evliliğimiz bu ağustos'ta 3.yılına girecek. bir de böyle bir problem olduğu için daha da acele ediyoruz işte canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?