Eşim toplumda rencide ediyor beni

ays46000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2018
590
274
103
35
Merhabalar 10 aylık evliyiz,eşim eltimin kaynımın başkalarının yanında beni kaç oldu rencide ediyor.Sesini yükseltip bana bağırıyor.Bunu söylediğimde kabul etmiyor kabul etmezken bile bağırıyor.Öfke kontrolü var psikiyatriye gitmeye başladı doktor ilaçlık bişeyin yok deyip gönderiyor.Eşim memur amirleri var onlara çıkaramadığı sesini bana çıkarıyor hep yapıyor diyemem ama yapınca gözlerim doluyor.Valizimi hazırlıyorum şuan ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum 2 hafta.Dayanamıyorum onun bu kötü tavrına ağlamaktan mahvoldum

Bi aile terqpisi halleder bence çok ağır bi durum değil ama ağırlara dönüşebilir
Bi de konu bdv ye taşınsa daha çok cevap gelir gibi Mune Mune abla

Böyle durumda olan iki kişi var etrafımda.
Biri arkadaşımın eşi, misafirliğie gittikleri yerde bile tartışıyormuş kadınla “salak” bile demiş bir kere. Arkadaşım değiştirmediğini söylüyor daha 1 yıllık evliler.

Diğeri abim. Eski nişanlısına küfür etse kız gülüyordu yani lakayıtlığı o vermişti biraz da. Gergin bir işte çalışıyor ve etrafında sizli bizli bir ortam yok o yüzden argo kelime haznesi geniş ancak 6 aydır bir ilişkisi var kız abimi olumlu anlamda değiştirdi artık daha dikkatli ve saygılı.

Yani karakter meselesi sanırım bu umarım tedavisi olumlu geçer..

Çift terapistine mi gitseniz evi terketmeden önce? Doktora da gittiğine göre demek ki o da değişmek istiyor..

Off eski yaşadığım durum. Ama ben bu durumda eşlerden çok biz kadınlara kızıyorum. Saygısızlık mı yaptı herkesin içinde benle düzgün konuş diye tersleyeceksiniz. Baktınız hala devam mı ediyor çekip gideceksiniz.
Amirine bağırıp size bağıramıyor demek. Tam bir eziklik bu başka bir şey değil.
Lütfen daha da geç olmadan tepkinizi koyun.

Huylu huyundan vazgecer mi bilinmez ama sen onun stress taşı değilsin. Sen degil o care aramalı.

Bu tarz insan içinde eşini azarlayanlar olunca eşim hep der ki işyerinde milletten firca yiyen ses cikaramayan veya disarda sözü gecmeyen ezik tipler evde karisinda ego tatmin ediyor. Hep dogru cikiyor, öfke kontroluyle filan alakali degil bu, öfke kontrol sorunu olsa herkese karşi benzer davranislari gosterirdi sadece size degil.

Niye gönderiyor doktor, doğru yere sevk edebilir belki, yönlendirebilir.

Merhabalar 10 aylık evliyiz,eşim eltimin kaynımın başkalarının yanında beni kaç oldu rencide ediyor.Sesini yükseltip bana bağırıyor.Bunu söylediğimde kabul etmiyor kabul etmezken bile bağırıyor.Öfke kontrolü var psikiyatriye gitmeye başladı doktor ilaçlık bişeyin yok deyip gönderiyor.Eşim memur amirleri var onlara çıkaramadığı sesini bana çıkarıyor hep yapıyor diyemem ama yapınca gözlerim doluyor.Valizimi hazırlıyorum şuan ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum 2 hafta.Dayanamıyorum onun bu kötü tavrına ağlamaktan mahvoldum
Bir müddet eşinle toplum içine girme kendine ceki düzen verene karar

Ses kaydı alın ,ne yaptığını anlasın ,psikiyatri de ne anlatıyor kimbilir eş terapisine gidin

Ah babam.ah
Annemi boyle rencide etmis sürekli. Bagirmak degilde, salakmisin, cahilmisin gibi laflarla insanların yaninda azarlamalariyla felan cok kirmis zamanında. 34 yilik evliler ama hala annem bu konulardan dolayı babama cok kirgin..

Büyük tepkiler vermek lazım. O an olmasada, eve döndüğünüzde. Yaptığını kabul etmiyorsa da uzun süre konusmayabilirsiniz.

Görümcemlere yemeğe davetliydik bir akşam. Bizimle beraber başka bir akrabalarını daha davet etmişler. Yemek masasında adam bir şey anlatırken eşi de bir şeyler söyledi. Adam elini havaya kaldırdı dövecek gibi, eşine; “çarparım şimdi, lafımı ne kesiyorsun” gibi bir şeyler söyledi. Kadın hiç sesini çıkarmadı. Felaket sinirlendim ama ben de bir şey diyemedim o an. Kimse bir şey demedi adama. Hala kızarım kendime o an sessiz kaldığım içim. Çok zor. İnşallah düzelir eşiniz.

Bu yeni yeni oluşan bir tavır mı? Evlenmeden önce de var mıydı? Bir şekilde sinyalleri almış olmalısınız.
Bağırma nedenleri ne? Durup dururken değildir sanırım.
Bir de eşinizin sağlık problemleri var mı? Özellikle şekerine baktırın derim.

Türk Medeni Kanunu m.162

Onur Kırıcı Davranış: Yargıtay içtihatlarında ağır derecede onur kırıcı hareket olarak kabul edilen bu eylemin, eşi, toplum nezdinde aşağılama, küçük düşürme, hakarette bulunma ve sövme olarak ortaya çıkmaktadır. Bir davranışın bu madde kapsamında boşanma sebebi olarak kabul edilebilmesi için Ağır Derecede Onur Kırıcı bir davranış olması gerekir. Kızgınlık ve şaka yollu ile söylenen söz, eleştiri gibi davranışlar ağır derecede onur kırıcı davranış olarak kabul edilmemektedir.

Esimin erkek kardesi de ayni bu tip karisini toplum icinde rezil edenlerden. “Ceneni kirarim .... koyarim”gibi agir konusur kadinin en ufak bir lafinda.
Yazik o da hic sesini cikarmaz.elinden gelse bir dakika durmaz yaninda ama anne yok baba yok is guc yok mecbur katlanmaya.
Benim de en hassas noktamdir milletin icinde rezil edecek davranis sekli.esime hep soylerim evde her turlu kavgayi edelim bagiralim cagiralim ama sakin bana toplum icinde sesini yukseltme diye.
Degisir mi degismez mi bilmem bu tur insan ama ben bir iki sabreder uyarir baktim hala ayni mumkun degil katlanmam.

amcam böyledir, insan içinde azarlar,küfreder yenge de sesini çıkarmaz... bir gün ben patladım "yengemin yerinde olsam seni boşarım,maddi olarak sana ihtiyacıda yok, o sana bakıyor "dedim birşey diyememişti ama o günden beri laf sokar duru hiç umursamam... bence yeterli ve etkili bir uyarı yapmadığınız için devam edebiliyor,şöyle okkalı bir höst çekseniz kendisine gelir

Çok üzüldüm. En sevmediğim durumlardan biri. Daha yolun başındasınız Allahtan beraber gidin terapiste. Hatta başka başka terapistlere. Bunu çözün göz ardı etmeyin.

Neden sizi rezil ettigi tam o esnada onu rezil edip terslemiyorsunuz. Bana bak ağzını topla senin karşında 5 yaşında çocuk yok ben bi ağzîmı açasam seninkinden ağîr olur altindan kalkamazsin deyin. :sinirli:
Bi kere benimki sesini yukseltecek oldu bana ben ayni bu cumleleri kurdum etrafta baskalari da yoktu o gun bugun bana sesini hic yukseltmez.

Back
X