eşim tripkolik

su67

aŞKıN aDı '' E♥Ş'im ''
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
122
0
26
İstanbul
merhaba hanımlar. kafam çok dolu uzun zamandır. eşim ailesiyle ilgili bir konu açılsa, yorum yapsam, hemen kızıp köpürüp bana küsüyor sonrada bana trip atıyor. kendisi bana laf söylerken kendince o haklı oluyor nedense, ama ben birşey söylesem çocuk gibi küsüyor, kız gibi trip atıyor. iyi birşey desemde izah etmeye çalışıyorum ve hep ben barışmak için ilk adımı atıyorum. artık bunaldım valla sizdede varmı böyle tripkolik koca...

merhaba hanımlar. kafam çok dolu uzun zamandır. eşim ailesiyle ilgili bir konu açılsa, yorum yapsam, hemen kızıp köpürüp bana küsüyor sonrada bana trip atıyor. kendisi bana laf söylerken kendince o haklı oluyor nedense, ama ben birşey söylesem çocuk gibi küsüyor, kız gibi trip atıyor. iyi birşey desemde izah etmeye çalışıyorum ve hep ben barışmak için ilk adımı atıyorum. artık bunaldım valla sizdede varmı böyle tripkolik koca...

ilk zamanlar benimkide öyleydi, sonradan bu huyunu bıraktı. Ben çok kızdığımda bir gün annemde kalıyorum ikinci gün kafayı sıyırıyor. Trip sırası bende.

ilk zamanlar benimkide öyleydi, sonradan bu huyunu bıraktı. Ben çok kızdığımda bir gün annemde kalıyorum ikinci gün kafayı sıyırıyor. Trip sırası bende.

1 sene olacak benimki hala aynı. bazen küçücük şeylere öyle büyük tepkiler veriyor ki, gören ailesine, kendisine hakaret etmişim sanar ama ki olaylar çok farklı. Allahtan aileler uzakta, yakında olsa senin yaptığını benim eşim yapar...

sadece trip mi atıyor? şanslıymışsınız ...

tek büyük sorunumuz bu zaten. başka bir derdim yok eşimle. trip attığı konu ailesi hakkında iyi yada eleştirili konularda yorum yapmam. mesela dün senelik izinde babamda 10 gün kalırım dedim o olmaz dedi 1 hafta kal dedi ne fark eder köyde canım sıkılıyor annenler bana (akrabalarımla aram bozuk olduğu halde) sürekli oraya git diyor, zaten vakit geçiremiyorum ki dedim. sen bile babamlarda 1 gün kalamıyorsun dedim... ki bana dediği şu '' ailesine karşı gelirsem yani; onlar git derde gitmezsem yap derse yapmazsam karşımda eşimi bulurmuşum. bende kızdım buna alındım. sonra bana onlar senin kv kp'rin ne derse yapman gerekir onlardan korkman gerekir. herkes korkuyor sen neden korkmuyorsun dedi. bende ben Allahtan başka kimseden korkmam ama insanlardanda saygımı esirgemem dedim. ne olursa olsun güzel nazik bir dille kendimi ifade ederim. fikir verdiklerinde eğer haklıysalar uyarım ama haksız bir konu olursa benim asla yapamayacağım (örn;akrabalarıma gitmek gibi) o konuda kendime sözüm var, onlara güzel dille anlatırım dedim. oda bana geçen kvye ben 24 yaşındayım bu yaşıma kadar akrabalarımın faydasını görmedim benden iyi bilen olamaz demiştim, eşimde sen anneme saygısızlık yaptın ben o zaman sana tepki vermedim sustum ama artık susmam diyemezsin dedi.. bende babam bile sana karışmıyor hiç zaten karışsa ben izin vermem haklı olsan seni savunurum dedim. uzadıda uzadı sonra küstük. akşam ben barıştım mecburen küs kalmayı sevmiyorum, elimde değil barışmak zorunda kalıyorum.

bazılarına göre sorunun basit gelebilir çünkü burda neler okuyoruz. ama bence ciddi bir problem. eğer sürekli alttan alan sen olursan eşin senin fikirlerine asla saygı duymaz. zamanla nasıl olsa dediğime gelir tavrında dolanır. sonrada sen dayanamaz patlarsın ve birbirinizi takmadan yaşayıp gidersiniz.
o yüzden ilk adımı daima sen atma. ben her zaman eşitlikten yanayım. bugün ben eşimin gönlünü aldıysam yarında o yapmalı yoksa bu iş böle devam etmez cnm. tartıştığında başka şeylerle ilgilen sürekli onu düşünme o zaman ilk adımı atmamış olursun tabi suçlu sen değilsen..

sizi çok iyi anlıyorum. Türk adetlerinde böyle maalesef... "kız almak " denir , "damat almak" denmez. genel zihniyeti çok iyi yansıtıyor bu durum. ama anlattığınıza göre trip atmanın ötesinde eşinizin davranışları. kendinizi hiçe saydırın, ezdirin asla demem. ufak ufak işleyin eşinizi ama kendi ailenizle falan kıyaslamadan. yeni evlisiniz, tavrınızı net bir şekilde dile getirirseniz zamanla sizi olduğunuz gibi kabullenecektir. sakın fevri olmayın, kıyaslamayın, eski defterleri açmayın... ben tripten ziyade "niye korkmuyorsun" lafına takıldım. insan korktuğu kişiyi sevmez ki, saygı da duymaz... eşiniz sevgi, saygı ve korku kavramlarını birbirine karıştırıyor sanki.

bence biraz eşinle küs kalmayı öğren hemen yanına gitme bekle o gelsin

adam alışmış nasıl olsa o gelir diye düşünüyor biraz kendini ağırdan sat

kendinden ödün verme inan adam daha da alışır ileriki zamanlarda hiç başa çıkamazsın

babamda böyle şimdi annemi çok uğraştırıyor

yorumlarınız için sağolun arkadaşlar. birde tek korkum şu bana bu tür yaklaşımlarından dolayı elimde olmadan beni sevmediğini düşünüyorum. seviyor ama mesela bir olay olsa ben haklı olsam ailesi ile karşı karşıya gelsek ki dünya hali bu kendi ailemizle bile karşı karşıya geliyoruz, fikir anlaşmazsızlıkları illaki oluyor, heleki k.vler ile biraz benim hayata bakış açım farklı. belki ben genç olduğumdan böyle düşünürüm, onlar kendilerini yaşlılıklarını öne sürerek öyle düşünür. ama şuna inanıyorum ki yaşlanmak değil yaşamak önemli. ben çok şeyler öğrendim bu hayattan, neyin ne olduğunu anlıyorum. onlara her zaman saygıda kusur etmem, fikirlerini dinlerim ama her dediklerinide yapamam ki. sonradan kendi içimi yiyorum. evimin odalarını kilitledim onları dinlemedim diye mesela bana k.v soğuk eskisi gibi değil. eşim benden yanaydı sonradan döndü. kendi akrabalarımla haklı olarak tartıştığımda eşim benden yanaydı sonra döndü. anneci tam ben hiçim sanki. sözde bana diyor. sen öncesin ilk plandasın diyor ama ben buna asla inanmıyorum yeminde ediyor ama bana vız geliyor. önemli olan sözde değildir hissettirmektir ama o bana bunu hissettirmiyor. korkum birgün bende ailesinden tamamen soğursam... zaten mesafeli olacam artık mesafeliyimde 1-2 aydır...

evlendikten sonra erkeklerlin son şekli böyledir sanmaki benim ki böyle , ..çoğu kadın bunu yaşıyor ondan diyoruz evlenecekseniz olgun olun yoksa tez boşanmayla sonuçlanıyor aşk evliliğide olsa ,
ne yapcan.....becerebiliyorsan politik olcan yada hergün kavga etcen ...... evlilik zor zanaat

evlendikten sonra erkeklerlin son şekli böyledir sanmaki benim ki böyle , ..çoğu kadın bunu yaşıyor ondan diyoruz evlenecekseniz olgun olun yoksa tez boşanmayla sonuçlanıyor aşk evliliğide olsa ,
ne yapcan.....becerebiliyorsan politik olcan yada hergün kavga etcen ...... evlilik zor zanaat

gerçekten çok zor zanaatmış. güzellikleri çok olsada bir tek sorun bile insanın hayatını alt üst ediyor.keşke karşı tarafta biraz bayanlar gibi düşünebilse ama bazı erkekler benciller...

cnm ben de senin gibi yeni evliyim. sana tavsiyem annesiyle ilgili hiç kötü bişey deme. benim eşimle hiç senin annen benim annem muhabbeti geçmez. yoksa bunun sonu ne kadar iyi niyetli olursan ol kavga demek oluyor. mesela benim gebeliğimi kayınvalidem duyduğunda hayırlamadı. çok zoruma gitti ama bişey demedim. sonra evimizi yeni dizmiştik. kendide gelmişti. daha düğün olmamıştı. konuşacak konuda bulamıyorum dedim ki anne eşyalar nasıl ev güzel olmuş mu. dudak büktü. kızı evlenecekti onun da daha hiçbir şeyi yok dedi:(( annem de vardı üstelik. şimdi ben eşime ne diyim hiç. evet ne eşime ne annesine bişey demedim. eşim yavaş yavaş kendi kendine anlıyor her şeyi. ve benim sözüme bakıyor hep. ama ben de onu dolduruşa getirmemeye dikkat ediyorum. öyle işte cnm. en iyisi annesine de bişey deme eşine de. sen kapıyı kapatınca hepsi dışarda. eşinin sevgisinden de şüphe teme hiç. ilerde çocuk olunca zaten anne baya bir arkada kalır bence... doğanın kanunu böyle çünkü..

cnm ben de senin gibi yeni evliyim. sana tavsiyem annesiyle ilgili hiç kötü bişey deme. benim eşimle hiç senin annen benim annem muhabbeti geçmez. yoksa bunun sonu ne kadar iyi niyetli olursan ol kavga demek oluyor. mesela benim gebeliğimi kayınvalidem duyduğunda hayırlamadı. çok zoruma gitti ama bişey demedim. sonra evimizi yeni dizmiştik. kendide gelmişti. daha düğün olmamıştı. konuşacak konuda bulamıyorum dedim ki anne eşyalar nasıl ev güzel olmuş mu. dudak büktü. kızı evlenecekti onun da daha hiçbir şeyi yok dedi:(( annem de vardı üstelik. şimdi ben eşime ne diyim hiç. evet ne eşime ne annesine bişey demedim. eşim yavaş yavaş kendi kendine anlıyor her şeyi. ve benim sözüme bakıyor hep. ama ben de onu dolduruşa getirmemeye dikkat ediyorum. öyle işte cnm. en iyisi annesine de bişey deme eşine de. sen kapıyı kapatınca hepsi dışarda. eşinin sevgisinden de şüphe teme hiç. ilerde çocuk olunca zaten anne baya bir arkada kalır bence... doğanın kanunu böyle çünkü..

bence de haklısın eşimin ailesinin bir olayı oldu iyi niyetle yol gösterdim eşime sanane dedi :53::53::53::53: bakakaldım içimden tövbe bir daha yorum yapar mıyım size dedim şimdi kıyamet kopsa karışmıyorum eşimle de aram çok iyi ailesiyle de iyi saygılı ol kırma ama kendini de ezdirme sınırını çiz derim

ailesi hakkında birşey konuşmak istemiyorum fakat konu illaki açılıyor. onlar bize çok karışıyorlar bi ara eşimde kızmıştı karışmalarına fakat şimdi yine diken üstünde. ben haklı olsamda ailesi ile bir konu hakkında o bana ailesini savunuyor. akşam dedim artık karışmıyorum kimsede bana karışmasın dedim. keşke aileler bizi eşlerimizle biraz serbest bıraksa. hayat bize hata yaparak öğretiyor bazı şeyleri. illaki hatamız olur ama onlarda dört dörtlük değil. kararım karar karışmıyorum resmiyim saygılıyım ama kişiliğimdende ödün veremem, benimde bazı şeylerde haklı olarak sebeplerim var bunlarada karışılmazki... çocuk olsa bence kv daha çok muhalefet olacağına adım gibi eminim. giymesinden yedirmesine yaptığıma ettiğime benden fazla karışır. Allah versinde hayırlısı ile ben evladımı en iyi şekilde yetiştiririm yeterki Rabbim versin inşallah...

Kadın erkek artık tamamen yer değiştirmiş durumda. Eskiden kadın, kadınlığını erkek ise erkekliğini bilirdi ama artık özenti mıdır nedir bilmiyorum. Her konuda kadın gibi davranmaya başladılar
Evin bütün sorunu kadının üzerinde ve yetmezmiş gibi Trip atan yine onlar. Nasıl kendilerine yakıştırıyorlar aklım almıyor, erkeğin de bir ağırlığı olmalı ama ya.

ben evlilikte 21 yılımı deviriyorum
kaynana sürekli eşime beni karaladı sonra kızım ergenliğe girlnce başladı onuda kontrol etmeye karalamaya sonra eşim annesiyle tarıştı ben eşime yıllar sonra annesini şikayet edlnce, eşim annesine demiş ki hadi hanımı idare edemedin kızımıda mı taktın şimdi birazda sen idareci ol büyük olan sensin demiş kızına kıyamaz , herşeyden çok sever, o vakit sevindim , en son annem geldiğinde geçen ay beni anneme şikayet etmiş annemde demişl ki ben sana hiç oğlunu şikayet ettlm mi ? (eşim anneme çok saygısızlık yapmıştı) yok demiş cadı kaynana o halde biz büyüğüz onları idare edeceğiz demiş , annem kaynanayı, kapak yapmış, arkamız olmasa daha çok ezecekler anneme "her zaman gel şu kaynananın haddini bildir" dedim, kaynananın bir ayağı çukurda utanmaz halen benle uğraşıyor

Kadın erkek artık tamamen yer değiştirmiş durumda. Eskiden kadın, kadınlığını erkek ise erkekliğini bilirdi ama artık özenti mıdır nedir bilmiyorum. Her konuda kadın gibi davranmaya başladılar
Evin bütün sorunu kadının üzerinde ve yetmezmiş gibi Trip atan yine onlar. Nasıl kendilerine yakıştırıyorlar aklım almıyor, erkeğin de bir ağırlığı olmalı ama ya.

haklısınız... erkek kadınını sahiplenmeli. etrafından sakınmalı, eşinin her zaman yanında olmalı. eşi haksız olsa bile başkalarının yanında sesini çıkarmadan eşini daha sonra hatalı olduğunu uyarmalı. eş hem anne, hem baba, hem dost olmalı. çünkü hayat müşterek, ne olacağımız belli değil. başkasından duysaydım tripli erkek modelini gülerdim ama çok sinir bozucu... kız gibisin diyorum eşime.. sen artık evlisin anne kuzusu değilsin kendini toparla reis olduğunun farkına var diyorum. ne alaka diyor. benim psikolojim bozukmuş, kendisi çok normal ya...

ben evlilikte 21 yılımı deviriyorum
kaynana sürekli eşime beni karaladı sonra kızım ergenliğe girlnce başladı onuda kontrol etmeye karalamaya sonra eşim annesiyle tarıştı ben eşime yıllar sonra annesini şikayet edlnce, eşim annesine demiş ki hadi hanımı idare edemedin kızımıda mı taktın şimdi birazda sen idareci ol büyük olan sensin demiş kızına kıyamaz , herşeyden çok sever, o vakit sevindim , en son annem geldiğinde geçen ay beni anneme şikayet etmiş annemde demişl ki ben sana hiç oğlunu şikayet ettlm mi ? (eşim anneme çok saygısızlık yapmıştı) yok demiş cadı kaynana o halde biz büyüğüz onları idare edeceğiz demiş , annem kaynanayı, kapak yapmış, arkamız olmasa daha çok ezecekler anneme "her zaman gel şu kaynananın haddini bildir" dedim, kaynananın bir ayağı çukurda utanmaz halen benle uğraşıyor

evlat eşine annesinden daha baskın gelmiş demekki. 21 yılda artık senin yanında olması gerekirmiş uzun bir süre çünkü. iyi sabretmişsin valla sende Allahtan bizde karalama vs yok.. bizde herşeye karışma var illaki dedikleri olacak olmazsa eğer mesela geçen kv akrabama gitmedim diye ananemde onu aramış neden gelmediniz diye. dışardan eve geldiğimde bir baktım ki k.v biri ölmüş gibi yas ediyor. zaten soğumaya başladı benden... benim arkamda annemde yok bir babam var savunacak ama işimi biliyorum hassas olduğum 1 konu var, zorlar iseler artık babama söylemeyi düşünüyorum. çünkü babam beni herkesten iyi tanıyor ne yaşadığımı iyi biliyor. birde aklıma birşey geldi. siz kadın hast. gittiğinizde eşiniz annesine söylüyormu bunu? benimki söylüyor hast gittik falan diye k.vde niye diyor araştırıyor. eşimde hemen anlatmaya başlıyor ama ben detayını söyletmiyorum kızıyorum. geçen eşimin babannesini aradım hal hatır sormak için o bana kadın doğuma gitmişsin ne dedi dr dedi. (çocuğumuz olmadı 1 senedir pkoluyum malesef onlar bilmiyolar ama adet düzenimi araştırıyorlar). bende çok olmuştu gideli aylar geçti dedim. k.v çocuk olayını stresten sanıyor. pko desem kist kanser vb sanarlar anlamazlar çünkü açılım yapmıyorum zaten... yoksa adımı çıkarırlar işte böyle lafçılıkları var malesef. gelin olmak zorrrrr :(

hayatta çekilmezlerin başında trip atan erkek gelir.
Allah düşman başına bile vermesin :50:

Back
X