2 yildir bebek istiyoruz.. Hemen olur sandik olmadi tedavilee vs derken bu ay Rabbim verdi mucizeyi. Olmustu artik anne olmustum.. Hani bi laf vardir ya kadin hamile oldugunu ogrendigi an anne olur erkek ise kucagina aldigi an baba olur diye.. Ben coktan anne olmustum bile.. Zaten ufacik cocukluktan beri bir hayalim var anne olmak.. degerim cook dusuktu doktorum var ama tibben yok bile sayilabilecek durumda haftaya yenileyelim dedi testi. Ama ben biliyordum ordaydi yavrum.. Gece ruyamda bile gormustum ogrenmeden. Kizim olacakti... Her zaman girip bakip ic gecirip ciktigim obebek magazasina girdim esimle cok begendigimiz emzigi aldim ve is cikisi bulusalim hayatim dedim. Bulustuk.. Cantamin ic cebinde bisey var verir misin dedim ayakkabimi bagliyor gibi yaparak. Elini atti cikardi kalakaldi. Nasil ? Yani ? Simdi ? Bebek ? Dedi evet dedim ve dunyada sadece biz varmisiz gibi sarildi dondurdu ciglik atti baba oluyorum artik diye. Susturmaya calistim ama susmadi. İnsanlsr tebrik etti harikaydi hersey.. Hayallerimin otesinde.. Hani drdim ya basta erkek kucagina alinca baba olur diye hayir benim esim o an baba oldu gordum bunu gozlerinde.. Gece uyurken belki ayagi kolu carpar diye beni uyutup salona gitmis rahat yataim diye. Sabah kahvalti hazirlamis. En yakin arkadaslarimizi arayip haber verdi. Dun vizdelerdi. Tebrikler edildi hediyeler almislar. Hepsinin gozundeki o isigi anlatamam. Disarda kutlama yapmak icin yemekler yedik eglendik eve geldik birakmadik bizde kaldilar sabaha kadar cay pasta sohbet. Hersey harikaydi. Esim arabayi degistirmek icin galeriye gitti ve benim istedigim arabayla anlasti sirf rahat edeyim diye oto koltugumuz sigsin diye. Buda bana bebek hediyesi oldu. Yine hersey harika taki bu aksama kadar. Otururken bir anda sol kasigima biri kizgin bir demiri alip sokti ve cekti. O an anladim ben bisey oldu. Pembe leke geldi ve yarim saat icinde koyulasti. Soyleyemedim dilim varmadi. ama kanama artinca soyledim eve geldi acile gittik. Degerim artmis ama kanama var. 2 saat sonra bakilacak duserse dusuk dediler. Dustu bi daha dustu bi daha bi daha... Ve artik gitti.. Aylardir bekledigim minik mucizem gitti... İcimden biseyler koparak gitti. Halbuki 24 saat once bizimleydi arkadaslarim teyzoos diye karnima dokunuyorlardi. Ama artik orasi bombostu..
Esim bana belli rtmemek icin ne gerekiyorsa yapti hersey Allahtan ben uzulmedim veren de o alanda vardir vildigi sen uzulursen uzulurum dedi ama icini bilmiyor muyum kopan firtinalari ta yuregimde hissediyorum.. Eve geldik.. Uyuyor gibi yaptim basimda durdu bakti izledi ve oda uyudu.. Simdiyse ben ona bakarak bogulur gibi agliyorum.. Hembebegimi kaybetmeye hemde krndimden cok sevdigim adamin bu ddnli uzulmesine. Annemin arkadaslarimin uzuntusunu saymiyorum bile. 2 saatlik yoldan gekdiler sirf yaninizda olmak icin yuzlerindeki o uzuntuyu unutamam asla. Nr diyeceklerini sasirmalari daha dun birlikte kutladik simdi bu da ne bakislari.. Annemin o ses tonunu... İcim yaniyor Allahim.. İsyan etmiyorum sen verdin sen aldin.. Hamd olsun. Ama icim yaniyor.. Yuregimden birseyler kopuyor.. Ne olur aratmadan ver.. Sen ol dersen olur ne olur ol de Ya Rabbim hayirli saglikli evlat icin ol de.. Yine o haberi verebileyim ve bu defa sonuca ulastir hayirla saglikla... Amin..
çok geçmiş olsun canm valla tam toparladım diodum okudum yine gözlerim doldu ama sen de demişsin verende Rabbim alan da.. Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin. benm de ilk gebeliğim kimyasaldı kese falan hiçbişey göremeden gitti. kimyasaalın ne olduğunu bile bilmiodum denediğimiz 2. ayda gebe kalmıştım işte herkes gibi ilerleyecek sanıodum gebeliğim ama bulaantı vs hiç yoktu millet maşşallah diodu kolay bi gebelik olacak falan die.. derken işte 1 hafta sonra ben de pembe bi kanama gördüm hemen işten çıkıp eşimi aradım acile gittik. acildeki doktor tahlilleri istedi sonuçlar çıkarken ben de tlfdan netten kanama nedenlerine bakıorum ilk zamanlar biçok kişide oluyomuş istirahatle geçiomuş falan bunları okuorum.. sonçlar çıktı idrar testinde kan yokmuş doktor kanaman yokki dedi ben tekrar lavaboya gittim ki iyice artmış kanama k. doğum uzmanıyla görüşmek istediğimi falan söyledim neyse geldi doktor ultrasonla baktı. ayağa kalktı kimyasal gebelik geçirmişsin taam sorun yok dedi kapıya doğru yürüdü. neye uğradığımı şaşırdım kimyasalın ne olduğunu bile bilmiodum. o ne demek falan deyince gebelik yok dedi kulaklarıma inanamadım dondum kaldım nası yani diye.. işte anlattı tutunamadan gitmiş dinlerken gözyaşlarına boğuldum kapıdan çıktım eşim de gözlerimin içine bakıo güzel bişey söylemem için... işte ağlaya ağlaya çıkalım çabuk burdan dedim.. noldu diye soruyo hala gözyaşları içinde yokmuş gebelik kimyasalmış falan bağıra bağıra anlattım. ikimizde çokk üzüldük..derken derken toparladık 2 ay sonra tekrar pozitif çıktı test. bu defa keseyi görmeden sevinmeyelim dedik işte bulantılarım falan da başladı hem de nasıl. sonra 6 hflıkken kese göründü. tamam oldu bu sefer diye sevinmeye başladık. 7. hfda kalp atışını dinlemeye gittik kalp atışı duyulmadı.başka doktora gittik özelde o duydu ama çok yavaş dedi 5 gün sonra gel tekrar bakalım dedi. gittik yavaş atan kalbi tamamen durmuş. kürtaj olman lazım dedi. işte burda kürtaj olamayacağımdan 1 saat uzaktaki daha büyük olan şehre gittik arabayla eşimin de benm de ağzımızı bıçak açmadı yol boyunca.. tam şehir merkezine girişte eşim biz ne zaman sevinicez peki dedi ikimizde başladık ağlamaya...elimizden hiçbişey gelmio canım.. eşimin de benm de bütün testler tahliller temiz hiçbi neden yok. embriyonun genetiği bozuk dio doktorlar.. kürtajın üstüne 8 ay geçti gebe kalamadım daha. hayırlısı olsun die çok dua ediorum hayırlı sağlıklı evlatlar versin rabbim hepimize daha büyük acılar yaşatmasın inşallah..
canım bebek aspirini ben de kullandım ama 7 aydır deniyoruz biz olmuyo öyle olunca bikaç ay kullandım bıraktım şimdi adetlerim de bozuldu 55 gündür olmuoyrum mesela daha önce böyle bi sıkıntım da yoktu neyse işte korunmuyoruz ama gebelikten ziyade kiloya ağırlık verdim adet düzenim için kilo vermem lazım biraz. bu arada çok doktorla görüştüm ben hepsi aynı şeyi söylüyo genetiği bozuk diolar yani. çünkü bende de pıhtılaşma yok kürtajın patalojisi temz çıktı falan..Canım merhaba.Aynı şeyleri bende yaşadım..İlki kimyasal gebelikti,kimyasal gebeliğin ne demek olduğunu bende bilmiyordum.Herkes gibi sağlıklı bi hamilelik geçirip 9 ay sonra bebeğimi kucağıma alıcağımı sanıyordum.Ama olmadı,öğrenmemden 3 gün sonra kanamam başladı..Bu bi şanssızlık herhalde dedim,doktorlarda ilk gebeliklerde bunların normal olduğunu söylüyorlardı.Bir ay korunmadan sonra ertesi ay tekrar hamile kaldım.Tabi ben eşime çok sevinmeyelim desemde içim içime sığmıyordu,keseyi biraz geçte olsa görmüştük.Bu sefer oldu diyordum ama gene olmadı maalesef..Lekelenmelerim başladı 6.haftamda.Yolk kesesi oluşmasına rağmen bebeğimin kalp atışı alınamıyordu,10.haftaya kadar bekledim ufakta olsa bi umutla..Sonra missed abortus teşhisiyle kürtaj olmak zorunda kaldım..Yaşadıklarım yüzünden olumsuz gebeliklerle ilgili o kadar çok bilgi edindimki araştırmaktan.Çok kötü günler geçirdim..Fiziksel yorgunluğunu geçtim,psikolojik boyutu çok sarstı..Şu an biraz daha iyiyim çok şükür,3 buçuk ay geçti kürtajın üstünden.O arada bütün testlerimi yaptırdım,hormon enfeksiyon pıhtılaşma ama bişey çıkmadı.Sonra birde rahim filmi çekildim çok şükür ondada bir problem yok.Ama hep 2 defa üstüste böyle bişey yaşanması tesadüf olamazki illaki bi problem olmalı diye düşünüyorum.Daha başka ne tetkik varsa yaptırmak sonra bir daha denemek istiyorum.Hala korunuyoruz,çünkü aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum..Bu arada 2 aydır falan bebek aspirini içiyorum hergün,seninde kullanmanı tavsiye ederim.Banada doktorum söyledi,bi pıhtılaşma varsa yeterli olur mu bilmiyorum tabi.Allah'ım bir daha aynı şeyleri bize ve kimseye yaşatmasın,isteyen herkese bizede sağlıklı hayırlı evlat sahibi olmayı nasip etsin..
Bende ilk kimyasal gebelik yasamisim haberim bile yoktu doktora gittim dusuk yapiyorsun dedi sok oldum hamile oldugumdan haberim bile yoktu. 1 ay sonra tekrar hamile kaldim. Ikinci hamileligim yolunda gitti cok sukur 11 aylik bir kizim var. Su anda 7 haftalik hamileyim ama basta kese gorunmedi. Cumartesi gittim kese var ama kalp atisi yok. Cuma gunu tekrar gel emin olalim dedi doktor. Kalp atisi olmazsa kurtaj mi olacakçok geçmiş olsun canm valla tam toparladım diodum okudum yine gözlerim doldu ama sen de demişsin verende Rabbim alan da.. Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin. benm de ilk gebeliğim kimyasaldı kese falan hiçbişey göremeden gitti. kimyasaalın ne olduğunu bile bilmiodum denediğimiz 2. ayda gebe kalmıştım işte herkes gibi ilerleyecek sanıodum gebeliğim ama bulaantı vs hiç yoktu millet maşşallah diodu kolay bi gebelik olacak falan die.. derken işte 1 hafta sonra ben de pembe bi kanama gördüm hemen işten çıkıp eşimi aradım acile gittik. acildeki doktor tahlilleri istedi sonuçlar çıkarken ben de tlfdan netten kanama nedenlerine bakıorum ilk zamanlar biçok kişide oluyomuş istirahatle geçiomuş falan bunları okuorum.. sonçlar çıktı idrar testinde kan yokmuş doktor kanaman yokki dedi ben tekrar lavaboya gittim ki iyice artmış kanama k. doğum uzmanıyla görüşmek istediğimi falan söyledim neyse geldi doktor ultrasonla baktı. ayağa kalktı kimyasal gebelik geçirmişsin taam sorun yok dedi kapıya doğru yürüdü. neye uğradığımı şaşırdım kimyasalın ne olduğunu bile bilmiodum. o ne demek falan deyince gebelik yok dedi kulaklarıma inanamadım dondum kaldım nası yani diye.. işte anlattı tutunamadan gitmiş dinlerken gözyaşlarına boğuldum kapıdan çıktım eşim de gözlerimin içine bakıo güzel bişey söylemem için... işte ağlaya ağlaya çıkalım çabuk burdan dedim.. noldu diye soruyo hala gözyaşları içinde yokmuş gebelik kimyasalmış falan bağıra bağıra anlattım. ikimizde çokk üzüldük..derken derken toparladık 2 ay sonra tekrar pozitif çıktı test. bu defa keseyi görmeden sevinmeyelim dedik işte bulantılarım falan da başladı hem de nasıl. sonra 6 hflıkken kese göründü. tamam oldu bu sefer diye sevinmeye başladık. 7. hfda kalp atışını dinlemeye gittik kalp atışı duyulmadı.başka doktora gittik özelde o duydu ama çok yavaş dedi 5 gün sonra gel tekrar bakalım dedi. gittik yavaş atan kalbi tamamen durmuş. kürtaj olman lazım dedi. işte burda kürtaj olamayacağımdan 1 saat uzaktaki daha büyük olan şehre gittik arabayla eşimin de benm de ağzımızı bıçak açmadı yol boyunca.. tam şehir merkezine girişte eşim biz ne zaman sevinicez peki dedi ikimizde başladık ağlamaya...elimizden hiçbişey gelmio canım.. eşimin de benm de bütün testler tahliller temiz hiçbi neden yok. embriyonun genetiği bozuk dio doktorlar.. kürtajın üstüne 8 ay geçti gebe kalamadım daha. hayırlısı olsun die çok dua ediorum hayırlı sağlıklı evlatlar versin rabbim hepimize daha büyük acılar yaşatmasın inşallah..
canım kalp atışı hiç duyulmazsa bi süre daha bekliyolar diye biliyorum 9. haftaya kadar bekleyenler oluyomuş ama benim kalp atışı duyuldu olması gerekenden baya bi yavaş olarak ve sonra durdu. Hayırlısı olsun hakkında inş. Allah kızına uzun sağlıklı ömür versinBende ilk kimyasal gebelik yasamisim haberim bile yoktu doktora gittim dusuk yapiyorsun dedi sok oldum hamile oldugumdan haberim bile yoktu. 1 ay sonra tekrar hamile kaldim. Ikinci hamileligim yolunda gitti cok sukur 11 aylik bir kizim var. Su anda 7 haftalik hamileyim ama basta kese gorunmedi. Cumartesi gittim kese var ama kalp atisi yok. Cuma gunu tekrar gel emin olalim dedi doktor. Kalp atisi olmazsa kurtaj mi olacakbasta bu bebegi pek istemedim kizim cok kucuk ve hala emiyor diye. Yeni yeni alismaya baslamistim hersryin hayirlisi olsun istemedigimiz halde eşim allah verdi dedi bizim elimizden bisey gelmez dedi o daha cabuk kabullendi. Verende o alanda.
Ranbim razı olsun canım benimBende yeni hamileyim dün okudum konunu ve okudugumdan beri aklimdan cikmiyor cenab allah sabir versin dilerim allahtan tez zamanda hayirlisiyla yuvanizi saglikli bir evlatla senlendirsin Amin
2 yildir bebek istiyoruz.. Hemen olur sandik olmadi tedavilee vs derken bu ay Rabbim verdi mucizeyi. Olmustu artik anne olmustum.. Hani bi laf vardir ya kadin hamile oldugunu ogrendigi an anne olur erkek ise kucagina aldigi an baba olur diye.. Ben coktan anne olmustum bile.. Zaten ufacik cocukluktan beri bir hayalim var anne olmak.. degerim cook dusuktu doktorum var ama tibben yok bile sayilabilecek durumda haftaya yenileyelim dedi testi. Ama ben biliyordum ordaydi yavrum.. Gece ruyamda bile gormustum ogrenmeden. Kizim olacakti... Her zaman girip bakip ic gecirip ciktigim obebek magazasina girdim esimle cok begendigimiz emzigi aldim ve is cikisi bulusalim hayatim dedim. Bulustuk.. Cantamin ic cebinde bisey var verir misin dedim ayakkabimi bagliyor gibi yaparak. Elini atti cikardi kalakaldi. Nasil ? Yani ? Simdi ? Bebek ? Dedi evet dedim ve dunyada sadece biz varmisiz gibi sarildi dondurdu ciglik atti baba oluyorum artik diye. Susturmaya calistim ama susmadi. İnsanlsr tebrik etti harikaydi hersey.. Hayallerimin otesinde.. Hani drdim ya basta erkek kucagina alinca baba olur diye hayir benim esim o an baba oldu gordum bunu gozlerinde.. Gece uyurken belki ayagi kolu carpar diye beni uyutup salona gitmis rahat yataim diye. Sabah kahvalti hazirlamis. En yakin arkadaslarimizi arayip haber verdi. Dun vizdelerdi. Tebrikler edildi hediyeler almislar. Hepsinin gozundeki o isigi anlatamam. Disarda kutlama yapmak icin yemekler yedik eglendik eve geldik birakmadik bizde kaldilar sabaha kadar cay pasta sohbet. Hersey harikaydi. Esim arabayi degistirmek icin galeriye gitti ve benim istedigim arabayla anlasti sirf rahat edeyim diye oto koltugumuz sigsin diye. Buda bana bebek hediyesi oldu. Yine hersey harika taki bu aksama kadar. Otururken bir anda sol kasigima biri kizgin bir demiri alip sokti ve cekti. O an anladim ben bisey oldu. Pembe leke geldi ve yarim saat icinde koyulasti. Soyleyemedim dilim varmadi. ama kanama artinca soyledim eve geldi acile gittik. Degerim artmis ama kanama var. 2 saat sonra bakilacak duserse dusuk dediler. Dustu bi daha dustu bi daha bi daha... Ve artik gitti.. Aylardir bekledigim minik mucizem gitti... İcimden biseyler koparak gitti. Halbuki 24 saat once bizimleydi arkadaslarim teyzoos diye karnima dokunuyorlardi. Ama artik orasi bombostu..
Esim bana belli rtmemek icin ne gerekiyorsa yapti hersey Allahtan ben uzulmedim veren de o alanda vardir vildigi sen uzulursen uzulurum dedi ama icini bilmiyor muyum kopan firtinalari ta yuregimde hissediyorum.. Eve geldik.. Uyuyor gibi yaptim basimda durdu bakti izledi ve oda uyudu.. Simdiyse ben ona bakarak bogulur gibi agliyorum.. Hembebegimi kaybetmeye hemde krndimden cok sevdigim adamin bu ddnli uzulmesine. Annemin arkadaslarimin uzuntusunu saymiyorum bile. 2 saatlik yoldan gekdiler sirf yaninizda olmak icin yuzlerindeki o uzuntuyu unutamam asla. Nr diyeceklerini sasirmalari daha dun birlikte kutladik simdi bu da ne bakislari.. Annemin o ses tonunu... İcim yaniyor Allahim.. İsyan etmiyorum sen verdin sen aldin.. Hamd olsun. Ama icim yaniyor.. Yuregimden birseyler kopuyor.. Ne olur aratmadan ver.. Sen ol dersen olur ne olur ol de Ya Rabbim hayirli saglikli evlat icin ol de.. Yine o haberi verebileyim ve bu defa sonuca ulastir hayirla saglikla... Amin..
Allah sabır versin arkadasım ,seni ve esini bir daha böyle sınav etmesin . Saglikli sıhhati bir gebelik dünyalar tatlısı birbebek diliyorum sana emin ol bu günler geçecek teyzemde yasadık 8 sene bebeği olmadı sonra 6 aylık düştü ardından bir kiz (simdi 12 yasında ) 8 yasında 2.cocuk kiz vede 41 yasında bir düşük daha yaptı vede 42 yasında 3. Cocuk bir erkek simdi 9 aylık . Kendi moralini duzeltecek guzel hikayeler oku açık havada gez psikolojini ve enerjini bir an önce değiştirmeye çalış inşallah kısa zamanda toparlanırsın .benim de lekelenmem var 11 haftalikken oldu progestan kullandım 15. Haftadayim yine var lekelenmem izmirde Prof Dr a gideceğiz ama veren de Allah alan da Allah sen elinden geleni yapmışsın teslimiyete İnan kendini hiçbirşeyi icin suçlama . Hormonlar çok değişiyor sevgiler ışıklar üzerinize olsun2 yildir bebek istiyoruz.. Hemen olur sandik olmadi tedavilee vs derken bu ay Rabbim verdi mucizeyi. Olmustu artik anne olmustum.. Hani bi laf vardir ya kadin hamile oldugunu ogrendigi an anne olur erkek ise kucagina aldigi an baba olur diye.. Ben coktan anne olmustum bile.. Zaten ufacik cocukluktan beri bir hayalim var anne olmak.. degerim cook dusuktu doktorum var ama tibben yok bile sayilabilecek durumda haftaya yenileyelim dedi testi. Ama ben biliyordum ordaydi yavrum.. Gece ruyamda bile gormustum ogrenmeden. Kizim olacakti... Her zaman girip bakip ic gecirip ciktigim obebek magazasina girdim esimle cok begendigimiz emzigi aldim ve is cikisi bulusalim hayatim dedim. Bulustuk.. Cantamin ic cebinde bisey var verir misin dedim ayakkabimi bagliyor gibi yaparak. Elini atti cikardi kalakaldi. Nasil ? Yani ? Simdi ? Bebek ? Dedi evet dedim ve dunyada sadece biz varmisiz gibi sarildi dondurdu ciglik atti baba oluyorum artik diye. Susturmaya calistim ama susmadi. İnsanlsr tebrik etti harikaydi hersey.. Hayallerimin otesinde.. Hani drdim ya basta erkek kucagina alinca baba olur diye hayir benim esim o an baba oldu gordum bunu gozlerinde.. Gece uyurken belki ayagi kolu carpar diye beni uyutup salona gitmis rahat yataim diye. Sabah kahvalti hazirlamis. En yakin arkadaslarimizi arayip haber verdi. Dun vizdelerdi. Tebrikler edildi hediyeler almislar. Hepsinin gozundeki o isigi anlatamam. Disarda kutlama yapmak icin yemekler yedik eglendik eve geldik birakmadik bizde kaldilar sabaha kadar cay pasta sohbet. Hersey harikaydi. Esim arabayi degistirmek icin galeriye gitti ve benim istedigim arabayla anlasti sirf rahat edeyim diye oto koltugumuz sigsin diye. Buda bana bebek hediyesi oldu. Yine hersey harika taki bu aksama kadar. Otururken bir anda sol kasigima biri kizgin bir demiri alip sokti ve cekti. O an anladim ben bisey oldu. Pembe leke geldi ve yarim saat icinde koyulasti. Soyleyemedim dilim varmadi. ama kanama artinca soyledim eve geldi acile gittik. Degerim artmis ama kanama var. 2 saat sonra bakilacak duserse dusuk dediler. Dustu bi daha dustu bi daha bi daha... Ve artik gitti.. Aylardir bekledigim minik mucizem gitti... İcimden biseyler koparak gitti. Halbuki 24 saat once bizimleydi arkadaslarim teyzoos diye karnima dokunuyorlardi. Ama artik orasi bombostu..
Allah sabır versin arkadasım ,seni ve esini bir daha böyle sınav etmesin . Saglikli sıhhati bir gebelik dünyalar tatlısı birbebek diliyorum sana emin ol bu günler geçecek teyzemde yasadık 8 sene bebeği olmadı sonra 6 aylık düştü ardından bir kiz (simdi 12 yasında ) 8 yasında 2.cocuk kiz vede 41 yasında bir düşük daha yaptı vede 42 yasında 3. Cocuk bir erkek simdi 9 aylık . Kendi moralini duzeltecek guzel hikayeler oku açık havada gez psikolojini ve enerjini bir an önce değiştirmeye çalış inşallah kısa zamanda toparlanırsın .benim de lekelenmem var 11 haftalikken oldu progestan kullandım 15. Haftadayim yine var lekelenmem izmirde Prof Dr a gideceğiz ama veren de Allah alan da Allah sen elinden geleni yapmışsın teslimiyete İnan kendini hiçbirşeyi icin suçlama . Hormonlar çok değişiyor sevgiler ışıklar üzerinize olsun
Canim Allah sabir versin okurken benim de canimdan can gitti sankio kadar icten anlatmissin ki ama seninde dedigin gibi Allah'a isyan etmek degil ne olursa olsun sukretmek lazim demek ki hayirlisi boyleymis insallah Allahim kucagina evladini almayi nasip eder sakin yipratma kendini[/QUOTE
Malesef hala kalamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?