Eşim ve ailem arasında kaldım akıl verin.

Omnom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2011
397
3
68
Mrb lar,

benim sorunum eşim ve ailesi diil, tam tersi (aslında o kısımda var da neyse) eşim ve benim ailem. 50sine yaklaşan bekar bi teyzem var, son bikaçtır bize vakitli vakitsiz haber vermeden çat kapı geldi. Mizaç olarak da herşeyi ben bilirim, herkes bana uyar tavırlarındadır ve sürekli bana hala küçükmüşüm gibi muamele eder. Kendide sanki liseli kızmış tavırlarındadır, sürekli kendini benle yada benden 10 yaş küçük kardeşimle kıyaslar, giyim kuşam konularında. Ben 30um bu arada.

Bana küçükmüşüm gibi davranmada Öyle aşırıya kaçmaz ama sabah işe giderken bile ii dersler der mesela yada ben bişeyi istemediğimi söylediğimde zorla ya peşime yiyecek verir yada yedirmeye çalışır. Bi vakitte buluşalım yada gel desem saat umrunda olmaz gibi. Dün de annem ona kalmaya gitti, sabah 7buçukta işe çıkcaz erken gel anne dedim (oğluma bakıyo annem) sabah 7:40 da teyzemle kapıya dayanmışlardı. Eşim ev hali sabah kalkıp hazırlanıyorum falan niye habersiz damlıyo yine diye bana çıkıştı. Onların bu vakitsiz halleri yüzünden hep arada kalıyorum. Sizce ne yapmalıyım.
 
Teyzenin yapısını bilemicem ama ben bu durumda olsam annem ile konuşurdum ona teyzeme durumu anlatmasını isterdim eşiniz haklı çünkü .
 
Eşiniz haklı.
Anneniz biliyor mu bu sıkıntınızı.
Gerçi bilsin bilmesin en azından danışması gerekiyordu..
 
Canım senin yapabileceğin bir şey yok onların kendilerinin biraz düşünceli olmaları lazım...
Her gün gidilip rahatsız edilmez diye düşünmeleri lazım...
Siz eşinize söyleyin bak bende memnun değilim ama geliyorlar bir süre idare edelim diye
 
Bi önceki gelişinde anneme durumdan rahatsız olduğumuzu anlatmıştık, niye haber vermiyo versin falan diye, ama bu sabah ikisini beraber kapıda görünce şok oldum annemde 46 yaşında ve malesef o da kardeşini vs birini gördümü bi saflaşır sanırsın liseli kızlar bunlar

eşim sürekli onların bu genç kız hallerinden yakınır durur. Ben bi şekilde kabullendim he deyip geçiyorum onlara ama eşim alışamıyo, bana çocuk gibi davranmaları tuhafına gidiyo, kendine yapılmadığı halde bana yapılmasından rahatsız oluyo.

Sabah kapıyı açtım onlara, sonra içeri gittim onlar ayakkabılarını çıkarırken, malum işe gitcem hazırlanıyorum. Bi kaç dk sonra bi baktım geldiler oğlanı benim elimden alıp sevmeye başladılar, sesleri geldi salona geçtiler baktım salonun kapısı kapalı, dönüp dış kapıya baktım ardına kadar açık

Sonra anneme söyledim, biri gelince ona umut oluyosun, aklın gidiyo başından, dikkat et diye. Şimdi tiriplere girdi, çocuk bakmak zahmetli iş zaten, ben bilmiyomuyum nasıl bakılır falan filan.
Bıktım ama yaaa
 
Son düzenleme:
o teyzeyi bana yollasana imreniyorum vallahi yiğenine düşkün teyzeleri.benim teyzem kul yabani gibi ne arar ne sorar karşılaşsak yüzümüze tebessüm bile etmez.suratsızın teki..çevremde diğer akrabalarımda görüyorum kendi çocuğu gibi sahiplenmişler çok hoşuma gidiyor.ne güzel teyze demek anne yarısı demekmiş ben onu hiç tadamadım.keşke benimde senin annen ve teyzen gibi birbirlerine bağlı genç kız gibi bireylerim olsa benimkilerin içi geçmiş.ne güzel değerini bil benim gibi bulamayanda var.hem hatta çok imrendim.
 

Vakitsiz gelmemişler ki...Hatta sen erken gel 7.30 da çıkıcaz demişsin,onlar daha geç 7.40 ta gelmişler.
Sorun teyzenin gelmesi ise,annen onda kaldığı için birlikte gelmişler.

Senin annen,senin teyzen.Sen bu kadınlarla büyümüşsün,tavırlarına alışkınsındır.
Şimdi eşin tasvip etmiyor diye davranışları gözüne batıyor.
Gençkız gibi davranıyorlar filan diye eşin aklına girmiş herhalde.

Başka habersiz gelmeleri varsa bilemem,o zaman annene kibarca söyleyebilirsin.
Eşim rahatsız oluyor şeklinde değil de,hazırlıksız yakalanınca eşim utanıyor çekiniyor şeklinde olabilir.
 

Kusura bakma arkadaşım ama bu aklı başından uçmuş haller her zaman kabullenilebilir gibi olmuyo, benim yeni yürümeyi öğrenmiş bi oğlum var, mazallah onların kakara kikiriden açık unuttukları apartman kapısından çıkıp merdivenlerden uçabilirdi düşüncesi sabahtan beri içimi yiyip duruyo. HEpimiz insanız gözden kaçırabiliriz böyle şeyleri ama benim demek istediğim böyle şaşkınlıkları çok çok sık oluyo. Çok istiyosan göndereyim sana onları
 
Son düzenleme:

Bugünkü vakitsiz diil ama evim uygunsuz olabilirdi, (dipnot teyzem milletin evinde dağınıklığa çok konuşur, parmak parmak mobilya tozu kollar, bu yeğeni olsa bile) geçenlerde ertesi gün işe gitceğimizi bilgiği halde 10a doğru çat kapı geldi, bi akşam haber verdi akşam oturmasına gelcez diye, akşam oturması kış saati benim bildiğim en geç 9a doğru başlar 10a kadar bekledim aradım aaa gelemiyos dedi. Dedim vaz caydıysan haber vereydin ama anlamadı zaar
 
Son düzenleme:

ee tabiki yanlış yaptılarmı uyarırım. kapıyı açık bırakmışsınız farketmezseydim çocuk sizin yüzünüzden düşecekti derim..ama olsun yinede çılgın anne, teyze isterim içi geçmişten daha iyidir hiç olmasa.sizin durumunuz farklı tabi ama ben yaşamadığım samimi duyguyu teyzemle yaşamak isterdim.
 

O zaman annenize baktırmayacaksınız beğenmiyorsanız bakıcı tutacaksınız ya da söyleyeceksiniz neden söylemiyorsunuz açık unutmuşsunuz diye hem çocuk zaten kucaklarındaymış nereye gidecek kapıyı açan sizsiniz neden açık bırakıyorsunuz kapıyı onlar açmadı ki sonuçta. He insalık hali unutulabilir de ama fazla abartıyorsunuzzaten erken gelmemişler ki siz demişsiniz 7.30 da burda ol diye 7.40 ta gelmişler eşiniz zaten işe gitme vakti gelmiş giyinmiş oluyordur olmasa bile yatak odanızda giyiniyordur zaten çıkacaksınız neyi sorun ediyorsunuz onlar hem muhabbet ederler hem çocuğunuza bakarlar hem annen yalnız kalmamış olur. Teyzeniz aramadan mı geliyor başka yerde olsa kapıda mı kalacak? arkadaşa gidicez deyin, şimdi yatacaktım bizde yarın görüşsek deyin vs. bence eşiniz rahatsız olmuş sizi de etkiliyor ben rahatsız olmazdım o kadar. Çok istiyorsan göndereyim diyorsun bence bebeğine bakan bir annen ve ilgili bir teyzen var Allah razı olsun demen lazım göndereyim diyeceğine. Bakıcıya bırakmaktan çok daha iyidir.
 

yabancıya kapıyı açıp dönüp gitmem zaten, ama annemler ayakkabılarını çıkarırlen içeri geçtim, arkasından kapıyı kapar diye umdum, ama tabi ev sahibinden başkası kapatmamalı dimi kapıyı. Annem geçici olarak bakıyo oğluma, evet allah razı olsun dalgındır falan ama ii bakar oğluma, ben dalgınlığına dikkat etmesini istemekle kabahatli mi oldum.

Kapıma kadar dayandıktan sonra hadi biz yatıyos başka zaman görüşelim diyemeyecek kadar hoşgörülü ve kibar bi insanım bu sebeple sanırım yine ben kendi kendimi zor durumda bırakıyorum. sonraki yorumlarımı okumamışsınız sanırım ben evde olmasamda evim müsait olmayabilir demiştim, herkesin müsaitlik anlayışı farklıdır, hatta eve gelen kişiye göre bile değişir. dipnot teyzem yıllardır bir allahın günü bizi evinde ağırlamadı, aynı apt.daki ananemde buluşuruz onla, temizlik hastasıdır her gittiği yerde bişeyi eleştirir parmak parmak toz arar. bu sadece eşimin diil benimde bi rahatsızlığım. Eşime karşı teyzemi savunacak kadar hoşnut diilim kendisinden. bazı tavırlarına anlam vermekte gerçekten güçlük çekiyorum.
 
Son düzenleme:

Ben ev sahibinden başkası kapatmamalı demedim ki onalrın da dalgınlığını gelmiş uyarırsınız dedim. Hem telefon etmeden naskl geliyor evinize onu anlamadım belki evinizde değilsiniz ayrıca şikayet ediyorsanız söyleyeceksiniz. Siz eğer birine göndereyim size o zaman onları diyorsanız istemediğinizi anlarım ben. Anneniz de tüm gün çocuğa bakıyor sonuçta evde yalnız bir yere çıkamıyor yanında biri olsa fena mı olur. Bakıcı kimbilr neler yapar düşünsenize. Annenizden başka kimse iyi bakamaz bebeğinize ki sizi de büyütmüş ama kapıyı kapamadılar diye laf ediyorsunuz. Annenizle konuşun o zaman getirmesin hoşnut değilseniz. Hem bir şey demeyeceksiniz hem huzursuzum diyeceksiniz öyle de olmaz ki teyzeniz netice de ne olursa olsun ama dedğim gibi istemiyorsanız teyzenizle konuşun ama annenizi de yeriyorsunuz bu arada.
 

senin yazını okumam iyi oldu benimde teyzelerim uzak samimiyet yok 2.5 yaşında cimcimem var kardeşimin kızı ben de onunla samimi olmak için çabalıycam boş vakitlerinde alıp bana getirip vakit geçirmekle başlıyım ozaman
 
teyzenin psikolojisi biraz bekar olmasından biraz da yapısından kaynaklanıyor. sana ve üzerindeki durumunu mizaç olarak rahatsız edici olmamalı. mobilya tozuna bakması falan. en nihayetinde çocukluğundan beri biliyorsun ve en nihayetinde sana bu kadar düşkünse tellal gibi dağıtacak değil ya. orada burada konuşsa bile herkes mizacını biliyordur bence..
her ne kadar tavrına alışkın olsan da tabi bir yaştan sonra uslubu rahatsız eder insanı bu da bir gerçek. ama kadın gelmiş 50 yaşına değiştiremezsin. konuştukların sadece kırar onu. sadece annene durumu söyleyebilirsin ama çözüm olup olmama konusunda emin değilim. anne ve teyze ilişkilerini biliyorsam eğer annen de teyzeni tolere eder...
 

aynen öyle işte annem de teyzemi tolere ediyo, ben önceki olayda anneme anlatınca o teyzeme uygun bi dille söyler sandım ama o yine tolere etti, ben çalışan bi anneyim ve evi idare etmekte gerçekten zorlanıyorum, ama sorsanız onların bebeleri yok, çalıştığı işte kendi işi ama işlere yetişememek konusunda onlar daha abartıp durumlarının daha vahim olduğunu iddaa edip dururlar. Herkesin işi kendine en zoru geliyo tabi. Aslında konu bu anlattığım kadar diil, yaşanmışlıklarla ilgili, tabi herşeyi anlatamıyo burda insan bi iki satırda.

Annem oğluma sürekli bakmıyo bikaç haftalığına burda, evet evde canı sıkılabilir birini yanına alabilir, ama gelecek kişiyi banada haber etse daha uygun olur benim bakış açıma göre, Bu konuda herkesin görüşü farklı ben onu anladım. Kimi samiyete göre çat kapı misafiri seviyo kimi sevmiyo.

Orda burda konuşuyomu onu bilmiyorum ama beni sürekli küçük görüp söyle böyle yap demesi, onu derken ki tavrı beni biraz kırıyo açıkçası. Benim evim benim zevkim olayı. Tavsiyelere açığım ama uslübunu bildikten sonra. Sen bilmezsin bu böyle yapılır tavrıyla sürekli insana eleştiri yapmak zamanla insanı yıpratıyo.

Yaşlılıklarına vereyim diyorum ama kendilerini yaşlı olarak da görmüyolar ki anacım
 
Son düzenleme:
bence bu durumda teyzen haksız evlenmemiş evliliğin halinden anlamaz ve bencil olur sanırım , bekar ve 38 yaşında kız arkadaşımdan bilirim onunla sürekli ilgilienmemi ister ama benim eşime ve kızama sorumluluklarım var olduğunu bir türlü anlatamadım en son geçen hafta onunlşa bozuştuk ,bu tipler çok bencil oluyor bence otur konuş söylemen gerekenleri söyle artık darılırsa onun suçu
 
o teyzenin değişik versiyonu halam var benimde
kayınvaldemle benim halamın daireleri yan yana
bi rahat vermiyo insanlara çocuğa bakarken
sürekli kayınvalidemde. rahatsız edici bir durum
ben kayınvalideyi ziyarete gidiyorum şıp diye halam da damlıyo
kalpleri kırılmasın diye bişeyde diyemeyiz.
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN :)

şimdi burada çocuğunu seviyo falan demeyin. seviyo da sadece seviyo
1 hafta idare edip bakamadı çocuğuma. çocuğum hergün ağladı
babanne tatile gitti halama güvenipte. halam bakamadı resmen çocuğuma
birdaha da o hataya düşmem herhalde
 
Kisa sureli de olsa anneniz, teyzeniz cocugunuza bakiyo. İnsanda azcik vefa olur. Esiniz daha hazirlanmamis da niye kapiya dayanmislar..

İsci calistiriyo sanki de mesai saati koyuyo paşa..

Bence işe anneni saydırmakla başla eşine, teyzeni falan boşverde.. Tabi önce kendin say, kapiya dayanmislar fln ne kadar ayip ya, sanki keyfe geliyolar..
 
Bazı yorumları şaşkınlıkla okudum

Kapıya ertesi gün işe gidecekken akşam 10da kayınvalide gelse düşüncesiz derdiniz

Tamam anne, teyze konu sahibinin annesi de eşi her haliyle onlara görünmek istemeyebilir veya uykusu varken çat kapı gelmelerden hoşlanmayabilir. Çok konu açıldı burda kayınvalidem hergün olur olmadık saatte geliyo diye erkekler de bu durumdan rahatsız olabilirler insanız neticede vefa falan abartılı değil mi sizce:44:

Bizde de amcamlar olur olmadık saatte gelir akşam 10da oturmaya gelirler 12ye kadar küçük kardeşim var okula giden... Annem o saatte geceliğini giymiş oluyo çoktan, kapı çalar çalmaz koştur üst değiştirip çay demlemeye (tabii kapı açılana kadar babama söyleniyo bıktım kardeşinden vs vs), ablam işe gidiyo o saatte banyayo giriyo sabah erken kalkıyorum diye banyoda yakalanıyo hoş mu yani çok mu zor haber vermek Budurumda babam amcamı anneme saydıramamış sonucu mu çıkıyo? Oysa çok severdi amcamı ta ki böyle düşüncesiz olana kadar.

Konu sahibi arkadaşım ana senin, teyze senin dillerini en iyi sen bilirsin ben olsam tekrar tekrar ikisini de yamacıma alır "anne/teyze ertesi gün işe gidecek oluyoruz uykusuz kalıyoruz haber edin gelmeden X pijamasıyla oluyo bazen mahcup oluyo böyle" vs vs. derdim.

Bilemedim benim annem böyle bi'şeyde kırılmaz diyalogumuz çok iyidir çünkü, sanki babamın ev hallerini bilmiyo mu



 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…