Dün de annem ona kalmaya gitti, sabah 7buçukta işe çıkcaz erken gel anne dedim (oğluma bakıyo annem) sabah 7:40 da teyzemle kapıya dayanmışlardı. Eşim ev hali sabah kalkıp hazırlanıyorum falan niye habersiz damlıyo yine diye bana çıkıştı. Onların bu vakitsiz halleri yüzünden hep arada kalıyorum.
o teyzeyi bana yollasana imreniyorum vallahi yiğenine düşkün teyzeleri.benim teyzem kul yabani gibi ne arar ne sorar karşılaşsak yüzümüze tebessüm bile etmez.suratsızın teki..çevremde diğer akrabalarımda görüyorum kendi çocuğu gibi sahiplenmişler çok hoşuma gidiyor.ne güzel teyze demek anne yarısı demekmiş ben onu hiç tadamadım.keşke benimde senin annen ve teyzen gibi birbirlerine bağlı genç kız gibi bireylerim olsa benimkilerin içi geçmiş.ne güzel değerini bil benim gibi bulamayanda var.hem hatta çok imrendim.
Vakitsiz gelmemişler ki...Hatta sen erken gel 7.30 da çıkıcaz demişsin,onlar daha geç 7.40 ta gelmişler.
Sorun teyzenin gelmesi ise,annen onda kaldığı için birlikte gelmişler.
Senin annen,senin teyzen.Sen bu kadınlarla büyümüşsün,tavırlarına alışkınsındır.
Şimdi eşin tasvip etmiyor diye davranışları gözüne batıyor.
Gençkız gibi davranıyorlar filan diye eşin aklına girmiş herhalde.
Başka habersiz gelmeleri varsa bilemem,o zaman annene kibarca söyleyebilirsin.
Eşim rahatsız oluyor şeklinde değil de,hazırlıksız yakalanınca eşim utanıyor çekiniyor şeklinde olabilir.
Kusura bakma arkadaşım ama bu aklı başından uçmuş haller her zaman kabullenilebilir gibi olmuyo, benim yeni yürümeyi öğrenmiş bi oğlum var, mazallah onların kakara kikiriden açık unuttukları apartman kapısından çıkıp merdivenlerden uçabilirdi düşüncesi sabahtan beri içimi yiyip duruyo. HEpimiz insanız gözden kaçırabiliriz böyle şeyleri ama benim demek istediğim böyle şaşkınlıkları çok çok sık oluyo. Çok istiyosan göndereyim sana onları
Kusura bakma arkadaşım ama bu aklı başından uçmuş haller her zaman kabullenilebilir gibi olmuyo, benim yeni yürümeyi öğrenmiş bi oğlum var, mazallah onların kakara kikiriden açık unuttukları apartman kapısından çıkıp merdivenlerden uçabilirdi düşüncesi sabahtan beri içimi yiyip duruyo. HEpimiz insanız gözden kaçırabiliriz böyle şeyleri ama benim demek istediğim böyle şaşkınlıkları çok çok sık oluyo. Çok istiyosan göndereyim sana onları
O zaman annenize baktırmayacaksınız beğenmiyorsanız bakıcı tutacaksınız ya da söyleyeceksiniz neden söylemiyorsunuz açık unutmuşsunuz diye hem çocuk zaten kucaklarındaymış nereye gidecek kapıyı açan sizsiniz neden açık bırakıyorsunuz kapıyı onlar açmadı ki sonuçta. He insalık hali unutulabilir de ama fazla abartıyorsunuzzaten erken gelmemişler ki siz demişsiniz 7.30 da burda ol diye 7.40 ta gelmişler eşiniz zaten işe gitme vakti gelmiş giyinmiş oluyordur olmasa bile yatak odanızda giyiniyordur zaten çıkacaksınız neyi sorun ediyorsunuz onlar hem muhabbet ederler hem çocuğunuza bakarlar hem annen yalnız kalmamış olur. Teyzeniz aramadan mı geliyor başka yerde olsa kapıda mı kalacak? arkadaşa gidicez deyin, şimdi yatacaktım bizde yarın görüşsek deyin vs. bence eşiniz rahatsız olmuş sizi de etkiliyor ben rahatsız olmazdım o kadar. Çok istiyorsan göndereyim diyorsun bence bebeğine bakan bir annen ve ilgili bir teyzen var Allah razı olsun demen lazım göndereyim diyeceğine. Bakıcıya bırakmaktan çok daha iyidir.
yabancıya kapıyı açıp dönüp gitmem zaten, ama annemler ayakkabılarını çıkarırlen içeri geçtim, arkasından kapıyı kapar diye umdum, ama tabi ev sahibinden başkası kapatmamalı dimi kapıyı. Annem geçici olarak bakıyo oğluma, evet allah razı olsun dalgındır falan ama ii bakar oğluma, ben dalgınlığına dikkat etmesini istemekle kabahatli mi oldum.
Kapıma kadar dayandıktan sonra hadi biz yatıyos başka zaman görüşelim diyemeyecek kadar hoşgörülü ve kibar bi insanım bu sebeple sanırım yine ben kendi kendimi zor durumda bırakıyorum. sonraki yorumlarımı okumamışsınız sanırım ben evde olmasamda evim müsait olmayabilir demiştim, herkesin müsaitlik anlayışı farklıdır, hatta eve gelen kişiye göre bile değişir. dipnot teyzem yıllardır bir allahın günü bizi evinde ağırlamadı, aynı apt.daki ananemde buluşuruz onla, temizlik hastasıdır her gittiği yerde bişeyi eleştirir parmak parmak toz arar. bu sadece eşimin diil benimde bi rahatsızlığım. Eşime karşı teyzemi savunacak kadar hoşnut diilim kendisinden. bazı tavırlarına anlam vermekte gerçekten güçlük çekiyorum.
ee tabiki yanlış yaptılarmı uyarırım. kapıyı açık bırakmışsınız farketmezseydim çocuk sizin yüzünüzden düşecekti derim..ama olsun yinede çılgın anne, teyze isterim içi geçmişten daha iyidir hiç olmasa.sizin durumunuz farklı tabi ama ben yaşamadığım samimi duyguyu teyzemle yaşamak isterdim.
teyzenin psikolojisi biraz bekar olmasından biraz da yapısından kaynaklanıyor. sana ve üzerindeki durumunu mizaç olarak rahatsız edici olmamalı. mobilya tozuna bakması falan. en nihayetinde çocukluğundan beri biliyorsun ve en nihayetinde sana bu kadar düşkünse tellal gibi dağıtacak değil ya. orada burada konuşsa bile herkes mizacını biliyordur bence..
her ne kadar tavrına alışkın olsan da tabi bir yaştan sonra uslubu rahatsız eder insanı bu da bir gerçek. ama kadın gelmiş 50 yaşına değiştiremezsin. konuştukların sadece kırar onu. sadece annene durumu söyleyebilirsin ama çözüm olup olmama konusunda emin değilim. anne ve teyze ilişkilerini biliyorsam eğer annen de teyzeni tolere eder...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?