bunu düzeltmenin tek yolu fırsat bulduğunuz an tepki koymak ben evlendim kendi düzenim var her dediğini de yapmak zorunda değilim demeniz lazım ...
bu düğüne gitmek istiyorsanız gidin ama kocanıza şu güveni verebilmeniz lazım adam gerçekten ondan çekindiğinden sizinde gitmenizi istemiyor, ben tek gidicem ama yok kocan neden yok damat neden gelmedi sözlerine muhatap olmayacaksın güvenini verin , annenizde bu kadar ısrarcı oluyorsa mesafe koymanız gerek inanın sizi anlıyorum ,benim annem böyleydi o kadar darladı o kadar bunalttı o kadar yordu ki eşime karşı çok mahçup oluyordum kocama sürekli idare edelim demek zorunda kalıyordum hep kocam altdan almak zorunda kalıyordu neden yani ? haksızlık . koydum anneme mesafe şimdi kafam o kadar rahat anlatamam ,hayır demek o kadar güzel birşeymiş ki bunu öğrenmek çok zor ama harika oluyor, hayat çok kolaylaşıyor ... anneniz sırf insanlara kusursuz profil çizmek için sizi zorlamaması gerektiğini öğrenmeli, kocanız sizin herkese karşı bir duruşunuz olduğunu annenizin artık baskı yapamayacağını görebilmeli ,siz istediğiniz yere kocanızdan izin almadan gidebilmelisiniz