Esim ve ailem arasinda kalmak

Mesajımı anlamadınız sanırım. Tam olarak neresinde aman sırf karşı tarafın gönlü olsun diye yaptığım anlaşılıyor ☺️ Eskiden siz gibiydim diyorsunuz da. Ben kimsenin dediğini yapa yapa kukla olmuyorum. Tam tersini söyledim hatta kendi kararlarımı uyguluyorum dedim.
evet anlamamışımdır olabilir herkes fikrini yazar size iyi günler

Ben zaten esime kesinlikle hak veriyorum. Ama annemi babamida kirmak istemiyorum. Ama hep oyleydi gercekten su gelmis gel.sunun torunu olmus arayin. Bayramda arayin gidin. Dugun var gelin yani surekli surekli boyleydi. Esimde ben istersem giderim istemezsem mecbur degilim neden anlamak istemiyorlar diyor. Sende benim tarafima gelmek zorunda degilsin diyor esim yüzde 100 hakli ama annem babam ne dicek kesin küsecekler bana.
anneniz haber veriyor sizde aramak istiyorsanız sizin akrabanız siz arayacaksınız ,eşinizle bunun ne alakası var onuda mı arattırıyorsunuz mesela şunun torunu olmuş meselesinde siz arayıp hayırlı olsun diyeceksiniz eşiniz niye arasın ki

Sadece bu konu için dediğini yazmış konu sahibi eğer öyleyse adam sorumluluğu üstüne alması için öyle demiş olabilir gibi düşündüm. Çünkü belli ki konu sahibi ben gelmek istemiyorum diyemez. Tabi üslubu hoş değil. Başka konularda da böyle biriyse zaten diyecek bir şeyim yok..
Yurt dışından geliyorsun ve amcanızın oğlunun düğünü sizin Türkiye de olduğunuz tarihe denk geliyor . Bence gidilmesi gerekir , el değil sonuçta. Düğün sahipleriyle bir sorun yoksa gidilir .

Ya burda suclu neden ben oldum onu pek anlayamadim... benle ne alakasi var bu durumun annem surekli boyleki bana yazar benden cevap alamaz esime yazar.

GELMEDILER ONLAR BENIM DUGUNUMEEEE GELMEDILER. ISIMIZ VAR DEDILER HASTAYIZ DEDILER GELMEDILER ONLAR BENIM UMRUNDA DEGIL BEN ANNEMGILI KÜSTÜRMEK ISTEMIYORUMMMMMMMMMMM
anneniz eşinize de size yaptığı baskıyı yapıyor yani :(
üstelik düğününüze gelmeyen insanlarmış ,düğününe gitmek zorunda değilsiniz

onlarda konu sahibinin düğününe gelmemiş ama
Aaaa öyle mi , görmedim o yorumu.
Aradaki mesajları okumadım.
Konu sahibinin düğünü yurt dışında mı oldu acaba ? O yüzden mi gelmediler.
Keyfi gelmedilerse, konu sahibinin de gitmek istememesi haklı bir sebep.

Son düzenleme:
Ya burda suclu neden ben oldum onu pek anlayamadim... benle ne alakasi var bu durumun annem surekli boyleki bana yazar benden cevap alamaz esime yazar. Hep boyleydi bilip bilmeden neden boylesiniz sizin yorumlariniz hep boyle siz sütten cikma ak kasiksiniz heralde
Burada neden siz suçlu oldunuz ben size açıklayayım.

Sizin bir duruşunuz yok.
Kendi kararlarınızı kendiniz veremiyorsunuz .
Kim nereye çekerse oraya gidiyorsunuz.

Ben zaten esime kesinlikle hak veriyorum. Ama annemi babamida kirmak istemiyorum. Ama hep oyleydi gercekten su gelmis gel.sunun torunu olmus arayin. Bayramda arayin gidin. Dugun var gelin yani surekli surekli boyleydi. Esimde ben istersem giderim istemezsem mecbur degilim neden anlamak istemiyorlar diyor. Sende benim tarafima gelmek zorunda degilsin diyor esim yüzde 100 hakli ama annem babam ne dicek kesin küsecekler bana.
Annen elin dugunune gitmedin diye snaa kusecekse kendi bilir .
Yukarda bir üye yazmış duruşunuz yok diye çok haklı .eşiniz baskıcı biri değil gicigina git.is bence artık aile in tavırları .muhtemelen daha önce anamda anam diyip adamı bezdirmissin gibi geldi .annen istiyor diye biyere gidilmez kendin gitmek istiyorsan gidersin istemiyorsan vitmeSin .anne söyleyip durma dersin .eşinin yerinde olsam bende gitmeyelim bakalım ne yapacak anası diye gitmezdim .annenin sürekli küserim diye tehdit etmesi çok çirkin .eşin sonunda kuserse kızsın demiş yani .annen kuserse kendi bilir .böle bişi için kusmeside iyice itici

evt bu konularda geri kafali... ama almanya da oyle degil calisirimda gezerimde tozarimda hicbiseye karismaz. Biraz ailem bunaltti galiba

Almanya'dan senelik izne Bursa'daki evinize geldiniz. Peki tatiliniz nasıl geçiyor; neler yaptınız , kimleri veya nereleri gördünüz bugüne kadar ?

Almanya'da en fazla annenize kadar gidip döndüğünüz için, eşiniz gezmenize karışmıyor olabilir mi ?

Eşinizin Türkiye'de akrabalarınızı görüp , onlarla samimiyet kurmanızı istememesinin nedeni ;sizi yalnızlaştırma ve kendine bağlı kılma çabası olabilir mi ?

Ya burda suclu neden ben oldum onu pek anlayamadim... benle ne alakasi var bu durumun annem surekli boyleki bana yazar benden cevap alamaz esime yazar. Hep boyleydi bilip bilmeden neden boylesiniz sizin yorumlariniz hep boyle siz sütten cikma ak kasiksiniz heralde
Cunku burda aile ile eş arasındaki dengeyi kuramayan siz olduğunuz için. Siz başlangıçta aile olmayı becerememiş ve hala aile ne derse onu yapmışsınız. Siz ailenize cevap verip susturabilseydiniz esinize yazıp olayları bu hale getirmediniz. Bir birey olduğunu idrak edemeyip ailesine hayır diyemeyen erkekler gibisiniz. Siz aman ailem kırılmasın dedikçe eşinizle ilişkilerinizi bu noktaya getirmişsiniz. Bu anlamda hatalisiniz. Arada kalacak bir durum yokmus. Siz ailenize bir aile olduğunuzu soyleyebilseydiniz olaylar hiç bu aşamaya gelmezdi bile.

Aaaa öyle mi , görmedim o yorumu.
Aradaki mesajları okumadım.
Konu sahibinin düğünü yırt dışında mı oldu acaba ? O yüzden mi gelmediler.
Keyfi gelmedilerse, konu sahibinin de gitmek istememesi haklı bir sebep.
işimiz var demişler ben tüm yorumları okudum
konu sahibinin annesi damada yani konu sahibinin kocasına da sürekli mesajlar atıp arayıp darlıyormuş gelin gelin diye birinin torunu olduğunda hayırlı olsun diye damat da aramalıymış falan :D... adamda bundan dolayı bıktım demiş ve konu sahibide gitmek istemediği ama sırf annesinin bu manipüle tavrından dolayı gitmek zorunda hissettiğinden adam gitmeni istemiyorum demiş ilk sayfalarda yazıyor

konu sahibinin annesi damada yani konu sahibinin kocasına da sürekli mesajlar atıp arayıp darlıyormuş gelin gelin diye birinin torunu olduğunda hayırlı olsun diye damat da aramalıymış falan :KK70:... adamda bundan dolayı bıktım demiş ve konu sahibide gitmek istemediği ama sırf annesinin bu manipüle tavrından dolayı gitmek zorunda hissettiğinden adam gitmeni istemiyorum demiş ilk sayfalarda yazıyor
Eyvahhhh 😂
Eee yine konu sahibinin net bir sınır cizemediği için oluyor bunlar .

Düğünü falan anlarım da torun ne alaka 🤦‍♀️🤦‍♀️

konu sahibinin annesi damada yani konu sahibinin kocasına da sürekli mesajlar atıp arayıp darlıyormuş gelin gelin diye birinin torunu olduğunda hayırlı olsun diye damat da aramalıymış falan :KK70:... adamda bundan dolayı bıktım demiş ve konu sahibide gitmek istemediği ama sırf annesinin bu manipüle tavrından dolayı gitmek zorunda hissettiğinden adam gitmeni istemiyorum demiş ilk sayfalarda yazıyor
Maalesef eşi haklı yani ben de olsam Benim annem eşimi sürekli darlasa derim ki yazma ona daha fazla senin yüzünden aile için kavga ediypruz ve annemle konuşlanları da hemen eşime yetiştirmem içerisinden kelimeleri ölçer biçer öyle söylerim ki iki tarafta kırılmasın üzülmesin. Ama sanırım konu sahibi annem bunu diyor şunu diyor diyip diyip eşini bezdirmiş

Eyvahhhh 😂
Eee yine konu sahibinin net bir sınır cizemediği için oluyor bunlar .

Düğünü falan anlarım da torun ne alaka 🤦‍♀️🤦‍♀️
kesinlikle sorun konu sahibinin sınır çizememesinden annesinin lafından ve konuyu uzatmasından korkuyor hatta bir yorumunda anneme sinirlenip eşime patlıyorum demiş :(

Yurt dışından geliyorsun ve amcanızın oğlunun düğünü sizin Türkiye de olduğunuz tarihe denk geliyor . Bence gidilmesi gerekir , el değil sonuçta. Düğün sahipleriyle bir sorun yoksa gidilir .
Ama herkesin aile-akraba ilişkileri aynı değil. Ben mesela amcamin oğlunun düğününe gitmem, kuzen ilişkimiz yok. Benim için el gibi bir şey, arkadaşımın düğünü var ona mesela gitmemezlik yapamam. Konu sahibinin durumu nasıl bilemiyorum dediğiniz gibi yakınlarsa durum farkli.

Maalesef eşi haklı yani ben de olsam Benim annem eşimi sürekli darlasa derim ki yazma ona daha fazla senin yüzünden aile için kavga ediypruz ve annemle konuşlanları da hemen eşime yetiştirmem içerisinden kelimeleri ölçer biçer öyle söylerim ki iki tarafta kırılmasın üzülmesin. Ama sanırım konu sahibi annem bunu diyor şunu diyor diyip diyip eşini bezdirmiş
evet bende bu yüzden eşine hak verdim ama eşi şunu yapsa daha doğru olurdu kayınvalidesi sürekli baskı yaptığında kimi arayıp kimi aramamam gerektiğini bilirim bizi çocuk gibi tembihlemenize gerek yok deseydi belki kadın biraz durulurdu adamda sınır koyamıyor, konu sahibide ,ondan sonra birbirlerine karşı inada biniyorlar :KK43:

bu işi karı koca birlikte artık çözmeleri lazım yoksa konu sahibi ya kocasıyla kötü olacak ya annesiyle :KK43:

Back
X