Esim ve ailem arasinda kalmak

Günaydin hanimlar bana pek gün aymadi ama olsun. Konuya geceyim benim amcaoglumun dugunu var bugun. Bize 1bucuk saat uzaklikta ama esim gitmek istemiyor. 3gundur diller döküyorum ama yok istemiyorum diyor mecbur degilim diyor. Bi taraftan annem mesajlar atiyor ariyor gelin beni mutlu edin gelin gelin gelin yoksa millet bize laf ediyor diyor. Ben ne yapacagimi inanin bilmiyorum kafam Karmakarisik. Esim birazda inada bindirdi isi onlar israr ettikce oda inatlasti. Gitsem bir dert gitmezsem ayri dert. Annem babam küserim gelmezseniz diyor. Kimi dinlemeliyim ne yapmaliyim ay arada kaldim.
Ne demek mecbur degilim. Arac varsa maddi olanak varsa tabiki gidilecek

gidiyorum zaten gidecem

ben mesajları okuya okuya geliyordum eşinizin kızdığı ve inada bindirdiği şeyi de anladım aslında.
siz sınırı çizememişsiniz en başından bu kadar uzaktan kumanda edilmeye izin vermemeniz gerekiyordu.
o düğün için anneniz sizi aradığında gitmek istemiyormuşsunuz zaten anne biz gelemeyiz deseydiniz bu durumda olmazdınız.

Ben konuyu kisa tutmaya calisiyorum burda 10sayfa hayatimi anlatamamki sadece size sordugum soru ne yapmaliyim esime hadu be sen kimsinmi dicem anneme gelemiyorum deyip onumu küstürcem. Soru buydu
Oturup sakin kafayla düşünün, "ben ne yapmak istiyorum" diye ve onu yapın.

evet var ailem surekli boyle yapiyor cünki. Benim tarafimda bir olay olur olmaz annrm beni arar su amcani ara amcan geldi gel dugun var gel gelmezsen laf yeriz gibi. Esimde diyorki sen evlendin yeter diyor surekli boyle bide gitmeyelim bakalim ne olacak diyor iyce cikmaza girdi
Bence esiniz haklı. Yani bu sefer gönlü olsun diye gitsen devamı gelicek gelmişde. Ailenize guzelce gelemeyeceginizi bildirin bi kac kez kararlı olduğunuzu görürlerse bırakırlar. Deilse ömür boyu aileniz esimizle aranızda olur

konu sahibi kendisi de gitmek istemiyor ki ? yukarıda o konu hakkında istişare yaptık adam bunu ilk kez bu konu için söylüyor dolmuş taşmış patlamış 1 lafıyla bunca yıllık sabrını hiç etmemek lazım adamın, bu kadar ısrarcı baskıcı kaynanayı kimse çekemezdi sonuçta ...

Adamın tavrı sebebiyle çekimser kaldım bu noktada. Adam Türkiye'de sadece teyzesini görmüş. Kendi akrabalık ilişkileri zayıf olduğu için , konu sahibini bilinçli olarak akrabalarından uzak tutuyor olabilir mi , diye düşünüyorum.

Şayet Türkiye'de görmek istedikleri kimse yoksa , neden Almanya'dan Türkiye'ye izne gelip Bursa'daki evlerini temizlemekle uğraştıklarını da anlamadım.

Türkiye'deki tatillerini otelde yapıyorlarsa ev temizliğiyle de uğraşmamış olurlar.

Almanya'da çalışıp, izinlerinde sınır ayıran diğer ülkeleri ve istediğiniz ülkeleri görerek de tatil yapabilirler.

Ya nasil anlatayim esim geri kafa biraz. Ben nereye sen oraya kafasini yasiyor defalarca konustum bu durumu ama degisen birsey olmadi. Annen babanda anlasin senin bir ailen oldugunu ve gel degince hopp cikip gidemeyecegini diyor. 10senedir boyle ama yetti diyor.
Gayet de hopp diye de zıppp diye de çıkarsınız. Madem öyle düşünüyor kendisi de gelecek.

Ben bu kadar yazıp çizilenden sonra konu sahibinin “Gideceğim zaten” diye yazmasından , aslında gitmek isteyip eşinden çekindiği çıkarımını yaptım. Doğrudur yanlıştır bilemem ama bana böyle hissettirdi.

Adamın tavrı sebebiyle çekimser kaldım bu noktada. Adam Türkiye'de sadece teyzesini görmüş. Kendi akrabalık ilişkileri zayıf olduğu için , konu sahibini bilinçli olarak akrabalarından uzak tutuyor olabilir mi , diye düşünüyorum.

Şayet Türkiye'de görmek istedikleri kimse yoksa , neden Almanya'dan Türkiye'ye izne gelip Bursa'daki evlerini temizlemekle uğraştıklarını da anlamadım.

Türkiye'deki tatillerini otelde yapıyorlarsa ev temizliğiyle de uğraşmamış olurlar.

Almanya'da çalışıp, izinlerinde sınır ayıran diğer ülkeleri ve istediğiniz ülkeleri görerek de tatil yapabilirler.
uymaca akıllı olmasın konu sahibi valla ... öğrenmesi lazım bazı şeyleri kendi benliği kararı fikri olmalı aksi halde kimse saygı duymaz tüm hayatıda insanları memnun etmeye çalışmakla geçer ...

Istemiyorum zaten ama annem icin gidiycem
kendiniz için ne zaman birşey yapmayı düşünüyorsunuz
çocuğunuz var mı ? varsa onlarada başkaları için yaşamayı öğretiyorsunuz kendi kararını veremeyen sürekli birilerinin yönlendirmesiyle davranmayı normalleştirecekler bu sorunu çözmelisiniz böyle mutlu olamazsınız bir ömür böyle geçmez

kendiniz için ne zaman birşey yapmayı düşünüyorsunuz
çocuğunuz var mı ? varsa onlarada başkaları için yaşamayı öğretiyorsunuz kendi kararını veremeyen sürekli birilerinin yönlendirmesiyle davranmayı normalleştirecekler bu sorunu çözmelisiniz böyle mutlu olamazsınız bir ömür böyle geçmez
cocuklarim var annemden tek örnek aldigim sey cocuklarimi hicbiseye zorlamiyorum zorlamicamda cünki o beni tükettu

Annem benim zayif noktam önce cocuklarim sonra annem malesef
daha dün aileci olanlar önceliği annesi babası olanlar eşini geri plana atacak olanlar evlenmemeli evlenirse sağlıklı ilerlemez diye 2 ayrı konuya yazdım bugünle 3 oldu :(

Back
X