Eşim ve ailem

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.992
5.203
398
Aileniz cok zor durumda olsa eşinizden kredi çekip 10-20 bin istese (normal parası yok kredi çekecek) eşinizin yani sizin zaten 30 bin borcu olsa. Birde ev alma durumunuz olsa ailenize para verirmsnz.. Kendinze ait 20bin nakitinz var cok zor sartlrda biriktirdiğiniz ve verirseniz ev alma hayaliniz suya düşer.. Ayrıca ailenizin bu parayı verme-me ihtimali %90..bir yandan da zor durumdalar

Zor bir durum ama vermiceklerine eminsem eşime bırakırdım ondan istemişler yok desede bişey diyemez kimse..

Borcu ne için yaptılar? Buna göre verir veya vermezdim. 20.000 vermezdim 10.000 için düşünürdüm bunu.

Sağlık gibi bir durum var ise verilir ama onun dışında malesef verilemez borcu olan bir insan geri ödenemeyecek bir borç altına daha neden girsin

Herkesin ailesi farklı.Benimkiler istese geri ödemeyeceklerini bilsem bile veririm.Ama onlarda zor duruma düşeceksem asla istemezler.Yani tabiki ailenize yardım edin ama madem durumunuz iyi değil onlarında sizi düşünmesi gerekir

Aile bağlarınız önemli. Ben veririm. Bizim ailemizde herkes birbirine para verir ve ne zaman geri verecek diye düşünmez bile.

kredi kartı bile kullanmıyoruz ben böyle birşey istemezdim güçleri yetmiyorsa kirada oturacaklar
Aileniz cok zor durumda olsa eşinizden kredi çekip 10-20 bin istese (normal parası yok kredi çekecek) eşinizin yani sizin zaten 30 bin borcu olsa. Birde ev alma durumunuz olsa ailenize para verirmsnz.. Kendinze ait 20bin nakitinz var cok zor sartlrda biriktirdiğiniz ve verirseniz ev alma hayaliniz suya düşer.. Ayrıca ailenizin bu parayı verme-me ihtimali %90..bir yandan da zor durumdalar

Ben ailemle ilişkilerim dolayısıyla verirdim, eminimki onlar da bana verirdi. Ama şöyle de bişey var. Bu 20000 onları düzlüğe ulaştıracak mı? Bazen öyle borçlar oluyor ki 20000 versen ne vermesen ne hesabı oluyor, şayet ailenin borcu çok fazlaysa ve bu para sadece kısa süreli rahatlama sağlayacaksa ev hayalinizden vazgeçmeyin yine de

Esin ne diyor bu duruma? Ayrica ailenin parayi nicin istedigi de cok onemli..
Kisaca cok zor bir durum..diycek birsey bulamadim valla

Valla bi senedir bizimkilere çalışıyorum. Allahtan eşim bir şey demiyor.
Bi ev aldılar öyle bi kredi çektim.
Şimdi de babam ameliyat olması gerekiyor. Öyle bi çektim. Geri ödemesi ile 90 bin buldu. Allah büyük. Ben elimden geleni yaparım. Aynı şey eşimin başında olsa onun da yapmasını isterim. Aile çok başka bir şey ya.

Ailem çok zor durumda değildi ama köy evi almak için borç istemişlerdi. Yok diyemedim başta , ki sizle aynı durumda idik ev alma durumumuz vardı uygun ev denk düşmesini bekliyorduk. Eşime söyledim o da iyiki yok dememişsin dedi ama benim içime oturdu.

Annemi aradım sonra , biz de ev almayı düşünüyorduk eşim de ev bakınıyordu ama kaldı artık, peşinat hiç kalmıyor falan dedim. Artık annem mi vazgeçirdi babam kendisi mi vaZgeçti , güzel ev bulamadık diye haber verdiler. Biz de peşine hemen karşımıza çıkan ilk eve girdik inşaattan :D

Sonradan vermediğime hiç pişman olmadım çünkü babamın eline bir miktar para geçti ve hepsini abime vermiş :D iyi ki söylemişim yani sonradan ev alıcaz falan diye , yoksa ben evimin peşinatını verip , babamın eline geçeni abime verdiğini duysam üzülürdüm. Böyle üzülmedim.

Saglik icinse veririm. Onun disinda vermek istemem. O yasta insanlar neyin borcuna girmis okadar?
Ev, araba, is kurma, luks harcama borcuysa veremem kimse kusura bakmasin. Esimde veremez

Ne kadar karışık anlatmissiniz.
Olsa istese verse...
Olayi dogrudan yasanmisligi ile anlatsaydiniz iyiydi.

Back
X