Eşim ve Ailesi

Bulutsu25

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
104
234
18
Arkadaşlar merhaba , Ben de derdimi sizinle paylaşmak istiyorum. Eşimin ailesi hep arkamdan konuşuyor ve bu lafları duyunca çok uzuluyorum. Az gidince sitem ediyorlar. Gittiğimizde ise surat asıyorlar. Hep maddi beklenti içindeler. Daha bana bir çöp bile almadılar ama bir kere bile ne bunu yüzlerine vurdum ne de arkamdan niye böyle konuştunuz dedim.Buna rağmen kendilerini bişey sanıyorlar. Havalarından geçilmiyor. Ve eşimin de gözleri kör gibi.Bildigi hâlde ailesini el üstünde tutup benim gururumu hiçe sayıyor. Bu yüzden ayrılmayı da düşündüğüm oluyor. Yüzlerine bakasım gelmiyor kızlar nasıl tahammül edicem? Bir gün diyorum bana laf çarptıklarında lafı oturtayım rezil olsunlar ama patlarsam fena patlıycam diye korkuyorum.

haiften patılıyan ortalıgı çok yıkmadan , yada söyleyecegın lafı kim taşır onlara
işte onla konusacan ufak ufak söylenecen ,

Benim yerimde kim olsa yüzlerine bakmazdi. Anneme bile laf soylemisler ki annem düğün masraflarına yardım etti kosusturdu hep kendileri ortada yoktu o dönemde.Bir de gelip baş köşeye kurulup gelin hanım onu getir bunu getir diyorlar. Bazen içimden hadi oğlunuzu da alin gidin bıktım hepinizden diyesim geliyor. Bilmiyorum belki bir gün derim.

Arkandan konustuklarini nerden biliyosun ? Sakin patlama, onlarda patlamani bekliyorlar onlara boyle bi koz verme sakin.

Arkandan konustuklarini nerden biliyosun ? Sakin patlama, onlarda patlamani bekliyorlar onlara boyle bi koz verme sakin.
Birini şöyle duydum bana laf çarptılar ben başka odaya geçince ordaki yengeye söylemeye devam etmişler. Birinde eşim bana telefonu gösterirken bir baktım ne mesajlar yazmışlar hakkimda. Sonra eşim herşeyi döküldü başka lafları da. Eşim farkında olmasına rağmen nasıl ailesini bu kadar el üstünde tutar anlamıyorum. O zaman beni sevmiyor. Çünkü biri ona laf söyleseydi karşında beni bulurdu ama maalesef ondan böyle bir tepki göremedim.

Birini şöyle duydum bana laf çarptılar ben başka odaya geçince ordaki yengeye söylemeye devam etmişler. Birinde eşim bana telefonu gösterirken bir baktım ne mesajlar yazmışlar hakkimda. Sonra eşim herşeyi döküldü başka lafları da. Eşim farkında olmasına rağmen nasıl ailesini bu kadar el üstünde tutar anlamıyorum. O zaman beni sevmiyor. Çünkü biri ona laf söyleseydi karşında beni bulurdu ama maalesef ondan böyle bir tepki göremedim.

Canim oyle dusunme, butun erkekler malesef ayni. Benim esimde ayni senin esin gibi, hic bisekilde yanimda durmaz. Oysaki ben ona laf ettirmem. Ailesinin yaptiklarini gorur ama en ufak bi tartismamda beni haksiz gorur.

Sen sadece sabret ve sakin onlarin eline koz verme. Mesafeli ol, fazla arayip sorma ama esin gitmek istediginde yok felanda deme (tabi cok kotu davranmiyorlarsa). Sana laf vurduklarinda sende gulerek cevap verebilirsin mesela, yada sadece gulebiilirsin hic umrunda degilmis gibi. Cok agirina giden laflari olursa, gunlerce mutsuz dur esinin yaninda ve mutlaka soracaktir neyin var diye sende basta naz yap soyleme sonra de mesela "x bana bunu dedi, biraz uzuldum" felan de ..

Umarim zamanla duzelir eslerimiz ;)

Aslında bakıyorum da bu erkeklere fazla değer vermişiz. Sanki mecburmusuz gibi. Erkekler bayanları ne kadar eğitim görse de köle gibi kullanıyorlar. Aileleri de sanki oğulları çok değerli de bize lütfetmiş gibi davranıyorlar. Peki erkekler bizim ailemize ne kadar sabır ve saygı gösteriyor? Bence çok yumuşak huylu davranmamalıyız. Bunun sonu yok. Yüz buldukça başımıza çıkıyorlar.

Back
X