...e sok denmesi küfürdür. Sıfırdan başlayalım mı? Küfür nedir diye?
Bye canımBen yıldım arkadaşlar siz devam edin![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
...e sok denmesi küfürdür. Sıfırdan başlayalım mı? Küfür nedir diye?
Bye canımBen yıldım arkadaşlar siz devam edin![]()
Görümce o evin kızı ve o ev bir yerde onun da oluyor burada sen kimsin diyecek olan kişi görümce, sizin o aileyle bir kan bağınız yok veya görünen o ki artık manevi bağınız da yok. Siz bir aile kurdunuz diye sizi kabullenmek zorunda da değiller. Yaptıklarınız yenilir yutulur değil, geri dönüşü de pek yok, bunca rezillikten sonra da sizi içlerine kabul etmezler, yedi kat elden bir farkınız yok. Sığıntı gibi gideceğinize, ortamı gereceğinize hiç gitmeyin. Psikolojiniz iyice bozulur, sizin de huzurunuz kaçar. Bir yandan sizin tarafınızdan bakıp, sizin iyiliğiniz için yorum yapıyoruz aslında.Siz görümcesiniz sanırım bu kadar yükseldiğinize göre.kimseye yapıştığım yok .onlarda çöpten almadı beni kadın haddini bilse ben niye durduk yere böyle tepkiler vereyim.kim ister bunları yaşamak .size yapılan haksızlıklara susup boyun mu eğiyorsunuz siz .görümce kim beni evden kovacak .burada eşimin babasının ve eşimin pasifliğinin kurbanı oldum ben.bunu neden görmüyorsun
Haklısın canımGörümce o evin kızı ve o ev bir yerde onun da oluyor burada sen kimsin diyecek olan kişi görümce, sizin o aileyle bir kan bağınız yok veya görünen o ki artık manevi bağınız da yok. Siz bir aile kurdunuz diye sizi kabullenmek zorunda da değiller. Yaptıklarınız yenilir yutulur değil, geri dönüşü de pek yok, bunca rezillikten sonra da sizi içlerine kabul etmezler, yedi kat elden bir farkınız yok. Sığıntı gibi gideceğinize, ortamı gereceğinize hiç gitmeyin. Psikolojiniz iyice bozulur, sizin de huzurunuz kaçar. Bir yandan sizin tarafınızdan bakıp, sizin iyiliğiniz için yorum yapıyoruz aslında.
Ki sizi de istemiyorlar zaten; pasiflikten bunu anlayın. Benim annem babam da sessiz ve pasif kalırdı ama bu torunları hatrınaydı ve büyük kavgaları kaldıracak yaşta olmadıkları içindi, istemediklerini çok iyi biliyordum. Yengemin geleceğini duyunca hayıflanır, balkondan arabadan indiğini gördüklerinde pofflamaya, niye geldi ki bu demelere başlarlardı. Büyük ihtimal şöyle muamele göreceğiniz ortama girmeyin, küçük düşmeyin.
Siz sormadan söyleyeyim hem gelinim hem görümce, kayın ailem ile kuvvetli bağlarımız var, kendi küçük gelinim ile abla kardeş gibiyiz. Bir gün işler çirkinleşir ve görümcem bana bu eve gelmeyeceksin dese o eve girmem, burnum yere düşse eğilip almam. O eve girecek olan kocam ve çocuğumdur.
Anneniz de hata yapmış, zorla yamamaya çalışır gibi. Umarım kızmazsınız ama sizin iyiliğiniz için diyorum. Bırakın hırsı ne halleri varsa görsünler diyin. Gönderin kocanızı çocuğunuzu keyif yapın.
Sana kim diyorsa kocanı yalnız bırakma sahayı ona bırakma gibi cidden yanlış konuşuyor seni de buna inandirmis . Ailesi hakkında kötü konuşma boşver kendi gitsin gelsin. Yorum dahi yapma kendi yoluna bakHaklısın canım
Küfüre giriş 101...e sok denmesi küfürdür. Sıfırdan başlayalım mı? Küfür nedir diye?
Tatlım evlendigimizden beri kayinvalidem heep yuvamı karıştırmış bir kadin.neyse gorumcemlede aram muhtesem değil ama düşmanlığım yok balık basdan kokar mantigindayim gorumcemi suçlanıyor ugrasmiuorum işin gerçeği kaale bile almıyorum artık.benim kayinvaledede başka şehirde yaşıyor eşim yılda 1 2 gidiyor ben gitmiyorum vallah oda gelmiyor ki iyi yapıyor gelmemekle gerek yok sinirlerimi germeye bence sende kafanda büyütme madem anlasamiyirsunuz esin tek gitsin umursama bileMerhabalar.Daha öncede eşimin ablasıyla sıkıntılar yaşadığımı belirtmiştim.iş geçen yaz çok farklı bir boyuta geldi.ailesinin yanına gittik şehir dışına görümcemde aynı sitede oturuyor kayınvalidemle. kahvaltıda tartıştık bana bir daha buraya gelme dedi.ben de sende benim ölüme de dirimede gelme dedim.kayınpederim tek kelime etmeden torununu alıp dışarı çıktı.üstelik benim çocuğumda ordaydı .eşim ablasının bu lafı üstüne benim elimi kolumu tutup sakinleştirmeye çalıştı.ablasına hiçbir şey yapmadı tek söz bile.üstüne ablası 2 gündür plaja götürdük yemek hesabını ödedim ya ondan şımardı bu rezilliği dedi bana.bende al paranı ...sok dedim o kadar sinirlerim bozuldu ki valizimi topladım kardeşimi aradım başka şehirden arabayla gelip çocuğumla beni aldı.eşime sen de gel bizi yalnız bırakma dedim gelmedi . O sinirle görümcemin sevgilisinin evine çıktım önce annesi teyzesi ordaydı tüm olanları anlattım.hepsine.öyle gittim.onada 2 kocasına o kadar para yedirmişsin bana gelince mi zoruna gitti diye msj atıp gittim.ailemin yanına.annem eşimi aramış eşim geldi hiçbir şey olmamış gibi bizi aldı evimize döndük.hala bana ablasını savunuyor.ailesi kızlarıyla aram kötü diye 3 yıldır evimize gelmiyor.eşimde bana izmir e gelmeni istemiyorum ben tek gideceğim dedi.ailemde kızımızı ablan istemiyor diye dışlayamazsın gelecek dedi.ailesi ben aramasam arayacakları yok zorla konuşıyorlar.kızlarından taraflar.psk.bozuldu artık yıllardır ilaç kullanıyorum ne yapmalıyım oraya gitmeli miyim .onlar aramazsa bende aramamalıyım bilmiyorum...
Ya siz insanların kızına "bilmem nerene sok" diye küfür edip, sonra yemeyip içmeyip sevgilisinin annesine teyzesine şikayet ettikten sonra o eve tekrar girebileceğinizi nasıl düşündünüz gerçekten?
Karşınızda başka türlü insanlar olsa olay saç baş kavgaya dönermiş de ailesi seviyelerini bozmadıkları için saçlarınız kafanızda çıkabilmişsiniz o evden. Bu saatten sonra gidip ne yapacaksınız?
"Burası annemin babamın eviiii" deyince öyle olmuyor maalesef. Orası küfür ettiğiniz kadının annesinin babasının evi. Kimse de oğluyla evlisiniz diye şu seviyede bir tartışmaya göz yummak zorunda değil.
İstemiyorlar sizi belli ki. Zorla gitmeye çalışıp daha fazla huzursuzluk aramayın.
Kusura bakma demişsin baktım .ben de kimseye mecbur değilim canım yanarsa yakarımKusura bakmayın ama siz kimsiniz de kadının kaynanasının evine gidiyorsunuz? Ayrıca size ne kaç kere evlenmesinden size niye dert oluyor?isterse 10 kere evlenir o onun kendi özel hayatı.
Ve sizde birgün boşnabilisiniz hayat bu ne olacağı belli olmaz.
İstediğiniz kadar haklı olun bu laflardan sonra yüzde yüz siz haksızsınız.Bizimde sevmediğimiz insanlar var
Ama biz sizin gibi UCUZ davranmak yerine bir daha konuşmamayı tercih ediyoruz.
Ayrıca orası sizin annenizin evi DEĞİL.Orası o kadının anne babasının evi siz elsiniz.
Bu kadar yüzsüz olmayın istemiyorlar sizi haklı olarak ne diye ısrar ediyorsunuz gitmekte.
Biri gelip bizim evimizde bizim kızımıza böyle iğrenç laflar etse kan çıkar adamı çiğ çiğ yerler şimdi diyeceksiniz ki polisi ararım bu ülkede adam öldürüpte rahat rahat dolaşıyor insanlar siz hala polis diyosunuz. siz dua edin o aileye ki sizin seviyenize düşmemisler.istediğiniz kadar haklı olun haksız durumdasınız artık.
Bide kadının kaynanasinin evine gitmişsiniz.ne hakla?hangi sıfatla?benim yengem eşimin ailesine gidip benden bahsedecek ve ben bunu onun yanına bırakacam ha? Siz bence şükredin o insanlara ve eşinize ki bu yaptıklarınızı yanınıza bırakmışlar.
Size bir tavsiye bu çirkeflik ve ucuzlukla bir yerde barınamazsınız biraz seviyeli olun bunu sizin iyiliğiniz için söylüyorum.İstemediğiniz yere de gitmeyin insanlar size mecbur değil.
Kusura bakma demişsin baktım .ben de kimseye mecbur değilim canım yanarsa yakarım
İstediği kadar haklı olsun konu sahibiBirşey söyleyebilir miyim herkes konu sahibinin ettiği hakarete takılmıştı iki gündür plaja götürdüm yemek yedirdim ondan simardin rezillik yapıyorsun diye yufkadan olay çıkaran görümce normal mi tamam g.. sok demeseydi nasıl tepki verebilirdi. Ben çünkü o küfürü etmezdim büyük ihtimal daha sakin kalırım ama o parayı ağzına sokabilirdim![]()
Yani bilmiyorum ama sanki burda zaten karşılıklı o sınırlar çok aşılmış yani görümce babasının evinden kovuyor bu kadın da sevgilisine gidiyor o gidene kadar koca da sahip çıkmıyor sen nereye gidiyorsun diye siz ne yapıyorsunuz diye açıkcasi ben burda görümce ya da konu sahibi haklı diyemem ama haksız biri varsa o da konu sahibinin eşi benceİstediği kadar haklı olsun konu sahibi
Şu üsluba bakarmısın?hayır bizimde çevremizde sevmediğimiz insanlar var elbette ama biz böyle konuşmuyoruz kimseyle .hayır cevap verirsin ama bu terbiyesizlik Ne? Yok iki kocana yedirmissinde yok al bilmem nerene sok ta böyle terbiye yoksunlarını ne olursa olsun haklı bulmaz kimse.
Kadının kaynanasına gitmiş hangi cürretle ?yani sen kimsin ki insanların sevgilisine kaynanasına gidiyosun
Bide kendini yamamaya çalışıyor kızın ailesini iyice sahiplenmiş utanmadan
Orası o kızın evi ayrıca kaynanası kayınbabası da istemiyor bunu evinde
Ee daha ne yani kendini yamamaya çalışıyor yüzsüz gibi?insanlar buna mecbur degil kimse istemiyor bunu evinde
Hala gitmeye çalışıyor bide annem babam diyo
Hayır sen elsin el onların yanında
Bence de konu sahibinin eşi suçlu neden miYani bilmiyorum ama sanki burda zaten karşılıklı o sınırlar çok aşılmış yani görümce babasının evinden kovuyor bu kadın da sevgilisine gidiyor o gidene kadar koca da sahip çıkmıyor sen nereye gidiyorsun diye siz ne yapıyorsunuz diye açıkcasi ben burda görümce ya da konu sahibi haklı diyemem ama haksız biri varsa o da konu sahibinin eşi bence
Allahtan tek dileğin benim boşanmammı:)))çok komiksin ya sen canın yanmış anlaşılan bu konuda terapi gör bir an önceBence de konu sahibinin eşi suçlu neden mi
Çünkü böyle terbiyesiz biriyle evlendiği için ve orada ablasına o lafları ettiğinde kapıya koymadıgı için
En çokta sinirime giden bir kadın nasıl hemcinsine "2 kocana yedirdin "der her ne olursa olsun
İnsanların yarasına bilerek neden tuz basar istersen kanlı bıçaklı ol
Her ne olursa olsun kimse kimseye 2 kocana yedirdin diyemez net.
Sen kimsin ki insanların evlilik sayısını dalga konusu yapıyorsun isterse 10 kere evlenir boşanır sanane
İnşallah Allahtan tek dileğim oda boşanır da anlar ne demek olduğunu
O zaman ona da derler "iki koca"
Eden bulur
Onun boşanmayacağı ne malum.
Ben bekarım eğer birgün benim kaynanam ve görümcem bana iyi davranmazsa konuşmam,evine gidip gelmem olur biter.Çünkü kimseye küfür etme hakkına sahip değilim ve kimsenin evliliklerıne laf atmak haddime değil.
Allahtan tek dileğin benim boşanmammı:)))çok komiksin ya sen canın yanmış anlaşılan bu konuda terapi gör bir an önce
Birşey söyleyebilir miyim herkes konu sahibinin ettiği hakarete takılmıştı iki gündür plaja götürdüm yemek yedirdim ondan simardin rezillik yapıyorsun diye yufkadan olay çıkaran görümce normal mi tamam g.. sok demeseydi nasıl tepki verebilirdi. Ben çünkü o küfürü etmezdim büyük ihtimal daha sakin kalırım ama o parayı ağzına sokabilirdim![]()
Ben gerçekten gaza getirmek için konuşmuyorumHayatında hiç küfür kullanmamış, steril terbiyeli bir insan değilim.
Kullanmayan vardır, onlar daha şiddetli tepki verir ancak ben dahi verdim.
Çünkü ortamda ufak çocuklar var, kendi çocuğun var. Seni o halde görecek. İnsan bunu düşünür de girmez o münakaşaya, keser atar, ne kendini düşürür ne de çocuğunu buna maruz bırakır.
Söylediği şeyi normalleştiremez.
"Evet söyledim ağzımdan bir öfkeyle kaçtı, yakıştıramadım kendime" demiş olsa, kimsenin daha yükleneceğini sanmam. Karşınızda da küfürleşmesinde tüm suçun kpde olduğunu söyleyen ve hiçbir hata kabul etmeyen, "Ne küfrü yağğ nerede küfür etmişim?" diyen biri varsa, ona "Sen ağzından çıkanı da mı bilmiyorsun, küfür nedir onu da mı bilmiyorsun?" denir.
Gaza getirmeyin allaseniz şunu. Küfrüyle, kavgasıyla full haklı çıkmaya bir yorum bekliyor daha.