- 12 Nisan 2022
- 37
- 7
- 36
- 32
- Konu Sahibi Nneeggrroo
-
- #21
Çocuk yok. Bir düşük bir kürtajım oldu. Annede çocuk baskısıda oldu tabi. Torun istiyorum diye. Bir dönem epey istiyorduk ama zamana bıraktık artıkKi eşim bile diyo o zaman babamın verdiği evin kirasını alma diye. O ev babamın biz kendi kiramızı kendimiz vericez diye. Adamon bizden çok aylık geliri var ona ragmen bunu diyor. Çocugunuz var mıydı?
Yani çocuk yokken bazı şeyleri netleştirmek cok önemli. Cunku benim gibi elin kolun bağlı kalıyor. Gidecek yerin olmuyor fazlalık geliyosun.Çocuk yok. Bir düşük bir kürtajım oldu. Annede çocuk baskısıda oldu tabi. Torun istiyorum diye. Bir dönem epey istiyorduk ama zamana bıraktık artık
Baba sizinle mi yaşamak istiyor. Bakıma muhtaç mı.Yani çocuk yokken bazı şeyleri netleştirmek cok önemli. Cunku benim gibi elin kolun bağlı kalıyor. Gidecek yerin olmuyor fazlalık geliyosun.
Eşiniz sizi ailesine karşı savunamadığı müddetçe bu durum devam eder gibi görünüyor. Yılanın başını küçükken ezmeliymişsiniz ki denemişsiniz ama eşinizden sonuç alamamışsınız. Bu durumda sizin değil, eşinizin yapması gereken şeyler var. O yüzden ne yaparım diye kendinizi yiyip bitirmeyin mümkün mertebe görümce kişisiyle muhatap olmamaya çalışın. Çünkü döktüğünüz dillere yanıt alamamışsınız, kendinizi boşuna yıpratmayın. Keskin ve net konuşun. Aynı durum 7 yıldır süregeldiği için eşiniz de tepkilerinizi hiçe saymış. Sizin için dileyebileceğim tek şey eşinizin bir an evvel gözünü açıp arkanızda durması. Ve sizin bir şeylere ciddi bir şekilde tepki göstermeniz gerekir bunun için. Gerekirse tehditvari konuşup gözünü korkutmalısınız.Merhaba hanımlar. Herkesin yaşadığı gibi benimde eş ailesi imtihanım var. 7 yıllık evliyiz.İlk sorun kız kardeşinin yaz tatilinde yanımıza gelmesiyle başladı. 8 aylık evliyiz o donem .Tavrı tarzı, abisini benden kıskanması, ev işlerine destek olmayıp ben görümceyim edası ile hizmet beklemesi, saygısız ve küfürlü konuşmaları, abisinden bitmek bilmeyen ihtiyaçlarını karşılanmasını istemesi gibi sebeplerle sevmedim ama misafir olarak ona yansıtmayıp iyi ev sahipliği yaptım. 2 hafta sonra eşimle konuştum. Kardeşin geldi seni gördü, tatil yapmış oldu, güzelde vakit geçirdiniz artık evine dönsün. Daha fazla kalmaya devam ederse ben misafirperverliğimi koruyamabilirim minvalinde konuşma. Ve sen benim kardeşimi nasıl istemezsin tepkisi. Bana emrivaki yaptı. Epey tartıştık. Kardeşi aramızda gerginliğe sebep olduğunu anladı ve ısrarla kalacağını söyledi. Bende artık gitsen iyi olur dedim ve orada kardeşi bana karşı hakaretler, küfürler, beddualar, tehditler etmeye başladı. Benden 12 yaş küçük ergenlik çağında ve hayatımda işitmedigim lafları duydum. Eşime kardeşin ağzını toplasın yoksa fena olacak dediğimde ise sen evden kovdun hak ettin bu lafları dedi. Annesini aradım böyle durum yaşandığı icin üzgünüm keşke olmasaydı ama siz üzerinize alınmayın konuşması yaptim ama o taraf tutmayı ve bana cephe almayı seçti. Ben eşimin bu tavrını hazmedemedim. Kardeşini ara ve benim yanımda konuş. Karıma saygılı olacaksın ondan sizde karşı beklediğim saygıyı sende ona göstereceksin demesini istedim sadece yapmadı. Ben onunla konuşuyorum söylüyorum dedi. Ben duymak istiyorum bunu dedim yapmadı. Neyse zaman geçti eşim beni biraz olsun onlara karşı saymaya başladı ama ben bu durumu atamıyorum içimden. Annesi ve kardeşine karşı olan öfkemi yenemiyorum. O kadar bağlı ki onlara benim haklı olma ihtimalim olmuyor. Boşanma aşamasına geldik kaç kez bu mesele yüzünden kendime yediremiyorum haksızlığa uğramayı. Zaten aramıyorum ve mümkün oldukça çok az görüşüyorum ailesiyle. Nasıl aşarım bu durumu kızlar?
Çok zor bir durum ve sanırım kabul etmekten başka çareniz yok. Allah yardımcınız olsun. Aileniz konuşsa eşinizle göz dağı verme gibi. Kızım sahipsiz değil gibi bir konuşma, göz dağı etkili olur muBaba eşimi çok sevdiği icin( oda diğer oglu bakmıyor diye) benim esime duygu sömürüsü yapıp duruyor. Elinden is gelmez yani günde 3 ögün yemegini ben yapıcam ütüsünü ben yapıcam ve tüm gün aynı evin icinde esimden cok onunla vakit geçiricem
Babam eşimi çok seviyor normalde ev üstüne ev olmaz diyor ama eşim icin o napsın cocuga yazık babasını kapıya mı atsın vsvvs diyor. Adam durmaz gider diyor. Ama ben babasını tanıyorum ilk birlikte ben evi terk ettim ailemin yanına dönüyodum görümcelerim devreye girdi babasıyla konustu biz öyle ayrı eve çıktık. Yani adamın şimdi bunu düsünmesi lazımken kendisini düsünüyor. Tüm parasını 2.ye yedirdiği icin parası yok avukat tuttu. Bu süreçte ilk ben eşime dedim bu senelik birliğe okeyim ama babana söyle seneye ev tutsun dedim. Tabiki öyle dememiş babasına kısları bizde yasarsın yazın köyde demiş.ama ben babasının uckurunu tutamayıp gidip dolandırıcı oldugunu bile bile o kadınla evlenme hatasının bedelini ödemek istemiyorum. Yani 2cocukla mutsuz bi evde mutsuz seneler beni bekliyor. Oda kendi ayaklarımın üstünde durana kadar.Çok zor bir durum ve sanırım kabul etmekten başka çareniz yok. Allah yardımcınız olsun. Aileniz konuşsa eşinizle göz dağı verme gibi. Kızım sahipsiz değil gibi bir konuşma, göz dağı etkili olur mu
Bu sene daha kararlı ve istikrarlı olmaya başladım aslında. Eşimin hatırı için kendimden ödün veriyordum. Bu sene memlekete ailesini ziyarete gitmedim, yalnız gitti. Bayramlarını kutlamak için aramadım. Başta ben kendimi ikinci plana atiyormuşum, başkasından kendime sınırlarıma saygı bekliyormuşum. İstemediğim şeyleri yapmamaya, gitmemeye, aramamaya, görüşmemeye karar verdiğimden beri daha iyi hissediyorum kendimi. Ben hem Eşim hem ailesi için fazlasıyla yapıcı ve sabırlı olduğumu düşünüyorum bu sebeple kaybetme korkusu veya pişmanlık, suçluluk hissetmeden, bütün sonuçların olabileceğini düşünerek sadece istediğim yerde bulunmayı tercih ermeye başladımEşiniz sizi ailesine karşı savunamadığı müddetçe bu durum devam eder gibi görünüyor. Yılanın başını küçükken ezmeliymişsiniz ki denemişsiniz ama eşinizden sonuç alamamışsınız. Bu durumda sizin değil, eşinizin yapması gereken şeyler var. O yüzden ne yaparım diye kendinizi yiyip bitirmeyin mümkün mertebe görümce kişisiyle muhatap olmamaya çalışın. Çünkü döktüğünüz dillere yanıt alamamışsınız, kendinizi boşuna yıpratmayın. Keskin ve net konuşun. Aynı durum 7 yıldır süregeldiği için eşiniz de tepkilerinizi hiçe saymış. Sizin için dileyebileceğim tek şey eşinizin bir an evvel gözünü açıp arkanızda durması. Ve sizin bir şeylere ciddi bir şekilde tepki göstermeniz gerekir bunun için. Gerekirse tehditvari konuşup gözünü korkutmalısınız.
Eee onun yerine tamam evin kirasını verelim deyin tüm gün aynı evin içinde kalmaktansa çalışıp uzak kalın kimsenin ağzına laf vermemiş olursunuz.Baba eşimi çok sevdiği icin( oda diğer oglu bakmıyor diye) benim esime duygu sömürüsü yapıp duruyor. Elinden is gelmez yani günde 3 ögün yemegini ben yapıcam ütüsünü ben yapıcam ve tüm gün aynı evin icinde esimden cok onunla vakit geçiricem
Suan borclarımız cok eşimin ek işi kapandıgı icin gelen kirayla borclarımızı ödüyoruz.yoksa zaten lanet olsun ben veriyim yeterki gitsin derim. Ama sorun su babanın aylık geliri emekli, kiralarıyla 40 bin bizim para vermemize falan gerek yok. ben 2.Hamileliğim olmasaydı babamın yanında calıscaktım suan oda yalan oldu.Eee onun yerine tamam evin kirasını verelim deyin tüm gün aynı evin içinde kalmaktansa çalışıp uzak kalın kimsenin ağzına laf vermemiş olursunuz.
En başta da öyle imiş eşiniz ama direkt sizi elemiş.Suan borclarımız cok eşimin ek işi kapandıgı icin gelen kirayla borclarımızı ödüyoruz.yoksa zaten lanet olsun ben veriyim yeterki gitsin derim. Ama sorun su babanın aylık geliri emekli, kiralarıyla 40 bin bizim para vermemize falan gerek yok. ben 2.Hamileliğim olmasaydı babamın yanında calıscaktım suan oda yalan oldu.
Şöyle anlatayım biz ilk babanın verdiği evde oturuyorduk bir yasamada problem olunca biz eşimle başla şehre taşındık. Kiramız 10 ken babadan 5 aldık. Baba evlendi sıfır esyalar aldı esyaları varken. Sonra 2 ay önce biz temelli köyde yasıcaz kadınla dedi. Esyalar da kadının ona veriyorum dedi. Ve hepimiz karsı cıktık. Evini bozma düzenini bozma eşyan sıfır köyde yapamazsın kısın o kadın gider dolandırıcı dedik. Ve kadın 1ay önce s.ktr olup gitti. Adamın üstüne olan arsayı da almıs.tabi 2 ay önce baba köye gidince de biz kiracı yerleştirdik. Kiracıyıda cıkartamıyoruz haliyle.En başta da öyle imiş eşiniz ama direkt sizi elemiş.
Ben eşiniz haklı demiyorum bu arada ama babanın kendi evi varken gidip kira ev baksın bir sene dayanırım demeniz ilginç geldi.
Sizin karı koca ev bakmanız lazım babası da evinde kendi kalır, o zaman ee bakmam diyebilirsiniz karı koca.
Konu sahibinin konusunu sabote etmek istemem ama sizinki aynı konu olmadığı için yazmak istedim.
Konu sahibi çok haklı çünkü umarım çaresini bulur bulamazsa da kendi yoluna bakar.
En güzelini yapmışsınız. Net bir tavır bazı şeyleri belki yoluna sokacaktır. Bu şekilde devam etmeli, önceliğinizi daima kendiniz olarak tutarak karşı tarafa da eşinize de net bir tavır sergilemelisiniz. Her şey gönlünüzce olsun inşallahBu sene daha kararlı ve istikrarlı olmaya başladım aslında. Eşimin hatırı için kendimden ödün veriyordum. Bu sene memlekete ailesini ziyarete gitmedim, yalnız gitti. Bayramlarını kutlamak için aramadım. Başta ben kendimi ikinci plana atiyormuşum, başkasından kendime sınırlarıma saygı bekliyormuşum. İstemediğim şeyleri yapmamaya, gitmemeye, aramamaya, görüşmemeye karar verdiğimden beri daha iyi hissediyorum kendimi. Ben hem Eşim hem ailesi için fazlasıyla yapıcı ve sabırlı olduğumu düşünüyorum bu sebeple kaybetme korkusu veya pişmanlık, suçluluk hissetmeden, bütün sonuçların olabileceğini düşünerek sadece istediğim yerde bulunmayı tercih ermeye başladım
Şimdi değişen hikayeyi bilemem kendiniz yazmışsınız az önce. Eşiniz;Madem öyle babamın evinden gelen kirayı almayalım bakmayacaksak, demiş.Şöyle anlatayım biz ilk babanın verdiği evde oturuyorduk bir yasamada problem olunca biz eşimle başla şehre taşındık. Kiramız 10 ken babadan 5 aldık. Baba evlendi sıfır esyalar aldı esyaları varken. Sonra 2 ay önce biz temelli köyde yasıcaz kadınla dedi. Esyalar da kadının ona veriyorum dedi. Ve hepimiz karsı cıktık. Evini bozma düzenini bozma eşyan sıfır köyde yapamazsın kısın o kadın gider dolandırıcı dedik. Ve kadın 1ay önce s.ktr olup gitti. Adamın üstüne olan arsayı da almıs.tabi 2 ay önce baba köye gidince de biz kiracı yerleştirdik. Kiracıyıda cıkartamıyoruz haliyle.
K*fürlü konuşma yazısına kadar okudum sonra hop durdum. Gerisi hiç önemli değil bu noktada.Merhaba hanımlar. Herkesin yaşadığı gibi benimde eş ailesi imtihanım var. 7 yıllık evliyiz.İlk sorun kız kardeşinin yaz tatilinde yanımıza gelmesiyle başladı. 8 aylık evliyiz o donem .Tavrı tarzı, abisini benden kıskanması, ev işlerine destek olmayıp ben görümceyim edası ile hizmet beklemesi, saygısız ve küfürlü konuşmaları, abisinden bitmek bilmeyen ihtiyaçlarını karşılanmasını istemesi gibi sebeplerle sevmedim ama misafir olarak ona yansıtmayıp iyi ev sahipliği yaptım. 2 hafta sonra eşimle konuştum. Kardeşin geldi seni gördü, tatil yapmış oldu, güzelde vakit geçirdiniz artık evine dönsün. Daha fazla kalmaya devam ederse ben misafirperverliğimi koruyamabilirim minvalinde konuşma. Ve sen benim kardeşimi nasıl istemezsin tepkisi. Bana emrivaki yaptı. Epey tartıştık. Kardeşi aramızda gerginliğe sebep olduğunu anladı ve ısrarla kalacağını söyledi. Bende artık gitsen iyi olur dedim ve orada kardeşi bana karşı hakaretler, küfürler, beddualar, tehditler etmeye başladı. Benden 12 yaş küçük ergenlik çağında ve hayatımda işitmedigim lafları duydum. Eşime kardeşin ağzını toplasın yoksa fena olacak dediğimde ise sen evden kovdun hak ettin bu lafları dedi. Annesini aradım böyle durum yaşandığı icin üzgünüm keşke olmasaydı ama siz üzerinize alınmayın konuşması yaptim ama o taraf tutmayı ve bana cephe almayı seçti. Ben eşimin bu tavrını hazmedemedim. Kardeşini ara ve benim yanımda konuş. Karıma saygılı olacaksın ondan sizde karşı beklediğim saygıyı sende ona göstereceksin demesini istedim sadece yapmadı. Ben onunla konuşuyorum söylüyorum dedi. Ben duymak istiyorum bunu dedim yapmadı. Neyse zaman geçti eşim beni biraz olsun onlara karşı saymaya başladı ama ben bu durumu atamıyorum içimden. Annesi ve kardeşine karşı olan öfkemi yenemiyorum. O kadar bağlı ki onlara benim haklı olma ihtimalim olmuyor. Boşanma aşamasına geldik kaç kez bu mesele yüzünden kendime yediremiyorum haksızlığa uğramayı. Zaten aramıyorum ve mümkün oldukça çok az görüşüyorum ailesiyle. Nasıl aşarım bu durumu kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?