Eşim ve ailesi

Ki eşim bile diyo o zaman babamın verdiği evin kirasını alma diye. O ev babamın biz kendi kiramızı kendimiz vericez diye. Adamon bizden çok aylık geliri var ona ragmen bunu diyor. Çocugunuz var mıydı?
Çocuk yok. Bir düşük bir kürtajım oldu. Annede çocuk baskısıda oldu tabi. Torun istiyorum diye. Bir dönem epey istiyorduk ama zamana bıraktık artık

Çocuk yok. Bir düşük bir kürtajım oldu. Annede çocuk baskısıda oldu tabi. Torun istiyorum diye. Bir dönem epey istiyorduk ama zamana bıraktık artık
Yani çocuk yokken bazı şeyleri netleştirmek cok önemli. Cunku benim gibi elin kolun bağlı kalıyor. Gidecek yerin olmuyor fazlalık geliyosun.

Baba eşimi çok sevdiği icin( oda diğer oglu bakmıyor diye) benim esime duygu sömürüsü yapıp duruyor. Elinden is gelmez yani günde 3 ögün yemegini ben yapıcam ütüsünü ben yapıcam ve tüm gün aynı evin icinde esimden cok onunla vakit geçiricem

Eşiniz sizi ailesine karşı savunamadığı müddetçe bu durum devam eder gibi görünüyor. Yılanın başını küçükken ezmeliymişsiniz ki denemişsiniz ama eşinizden sonuç alamamışsınız. Bu durumda sizin değil, eşinizin yapması gereken şeyler var. O yüzden ne yaparım diye kendinizi yiyip bitirmeyin mümkün mertebe görümce kişisiyle muhatap olmamaya çalışın. Çünkü döktüğünüz dillere yanıt alamamışsınız, kendinizi boşuna yıpratmayın. Keskin ve net konuşun. Aynı durum 7 yıldır süregeldiği için eşiniz de tepkilerinizi hiçe saymış. Sizin için dileyebileceğim tek şey eşinizin bir an evvel gözünü açıp arkanızda durması. Ve sizin bir şeylere ciddi bir şekilde tepki göstermeniz gerekir bunun için. Gerekirse tehditvari konuşup gözünü korkutmalısınız.

Çok zor bir durum ve sanırım kabul etmekten başka çareniz yok. Allah yardımcınız olsun. Aileniz konuşsa eşinizle göz dağı verme gibi. Kızım sahipsiz değil gibi bir konuşma, göz dağı etkili olur mu

Babam eşimi çok seviyor normalde ev üstüne ev olmaz diyor ama eşim icin o napsın cocuga yazık babasını kapıya mı atsın vsvvs diyor. Adam durmaz gider diyor. Ama ben babasını tanıyorum ilk birlikte ben evi terk ettim ailemin yanına dönüyodum görümcelerim devreye girdi babasıyla konustu biz öyle ayrı eve çıktık. Yani adamın şimdi bunu düsünmesi lazımken kendisini düsünüyor. Tüm parasını 2.ye yedirdiği icin parası yok avukat tuttu. Bu süreçte ilk ben eşime dedim bu senelik birliğe okeyim ama babana söyle seneye ev tutsun dedim. Tabiki öyle dememiş babasına kısları bizde yasarsın yazın köyde demiş.ama ben babasının uckurunu tutamayıp gidip dolandırıcı oldugunu bile bile o kadınla evlenme hatasının bedelini ödemek istemiyorum. Yani 2cocukla mutsuz bi evde mutsuz seneler beni bekliyor. Oda kendi ayaklarımın üstünde durana kadar.

Bu sene daha kararlı ve istikrarlı olmaya başladım aslında. Eşimin hatırı için kendimden ödün veriyordum. Bu sene memlekete ailesini ziyarete gitmedim, yalnız gitti. Bayramlarını kutlamak için aramadım. Başta ben kendimi ikinci plana atiyormuşum, başkasından kendime sınırlarıma saygı bekliyormuşum. İstemediğim şeyleri yapmamaya, gitmemeye, aramamaya, görüşmemeye karar verdiğimden beri daha iyi hissediyorum kendimi. Ben hem Eşim hem ailesi için fazlasıyla yapıcı ve sabırlı olduğumu düşünüyorum bu sebeple kaybetme korkusu veya pişmanlık, suçluluk hissetmeden, bütün sonuçların olabileceğini düşünerek sadece istediğim yerde bulunmayı tercih ermeye başladım

Eee onun yerine tamam evin kirasını verelim deyin tüm gün aynı evin içinde kalmaktansa çalışıp uzak kalın kimsenin ağzına laf vermemiş olursunuz.

Eee onun yerine tamam evin kirasını verelim deyin tüm gün aynı evin içinde kalmaktansa çalışıp uzak kalın kimsenin ağzına laf vermemiş olursunuz.
Suan borclarımız cok eşimin ek işi kapandıgı icin gelen kirayla borclarımızı ödüyoruz.yoksa zaten lanet olsun ben veriyim yeterki gitsin derim. Ama sorun su babanın aylık geliri emekli, kiralarıyla 40 bin bizim para vermemize falan gerek yok. ben 2.Hamileliğim olmasaydı babamın yanında calıscaktım suan oda yalan oldu.

En başta da öyle imiş eşiniz ama direkt sizi elemiş.
Ben eşiniz haklı demiyorum bu arada ama babanın kendi evi varken gidip kira ev baksın bir sene dayanırım demeniz ilginç geldi.
Sizin karı koca ev bakmanız lazım babası da evinde kendi kalır, o zaman ee bakmam diyebilirsiniz karı koca.
Konu sahibinin konusunu sabote etmek istemem ama sizinki aynı konu olmadığı için yazmak istedim.
Konu sahibi çok haklı çünkü umarım çaresini bulur bulamazsa da kendi yoluna bakar.

Genel olarak konunuzu okudum. Diğer yorumcular gibi düşünemeyeceğim. Henüz çocuk yaştaki görümcenizin (o yaşta abiye aşırı düşkün olurlar) yaşından daha çocukça davranmışsınız. Sonra kalkıp saygı beklemişsiniz, bende olsam asla saygı duymazdım yengem olacak şahsa. Eşinize arada bırakmaktan başka bir şey yapmamışsınız. Saygı görmek isteyen saygılı davranır. Bir çocuğu evden kovarak saygı bekleyemezsiniz, her şeyin bir usulü vardır. 2 hafta kaldın, ben sana hizmet ettim artık git demek bilemedim, bende olsam abim evi sana be gitmicem derdim. Kimse paradan orası benim de evim demesin sizin kardeşiniz gelse böyle mi davranacaksınız hiç sanmıyorum. Hiç öyle siz haklısınız diyemem.

Şöyle anlatayım biz ilk babanın verdiği evde oturuyorduk bir yasamada problem olunca biz eşimle başla şehre taşındık. Kiramız 10 ken babadan 5 aldık. Baba evlendi sıfır esyalar aldı esyaları varken. Sonra 2 ay önce biz temelli köyde yasıcaz kadınla dedi. Esyalar da kadının ona veriyorum dedi. Ve hepimiz karsı cıktık. Evini bozma düzenini bozma eşyan sıfır köyde yapamazsın kısın o kadın gider dolandırıcı dedik. Ve kadın 1ay önce s.ktr olup gitti. Adamın üstüne olan arsayı da almıs.tabi 2 ay önce baba köye gidince de biz kiracı yerleştirdik. Kiracıyıda cıkartamıyoruz haliyle.

En güzelini yapmışsınız. Net bir tavır bazı şeyleri belki yoluna sokacaktır. Bu şekilde devam etmeli, önceliğinizi daima kendiniz olarak tutarak karşı tarafa da eşinize de net bir tavır sergilemelisiniz. Her şey gönlünüzce olsun inşallah

Şimdi değişen hikayeyi bilemem kendiniz yazmışsınız az önce. Eşiniz;Madem öyle babamın evinden gelen kirayı almayalım bakmayacaksak, demiş.
Siz de ne alaka demişsiniz; adamın kırk binden fazla geliri var tabii alırım demişsiniz kendinizce.
Sizin yazdığınız bu şekilde.
Uzatmayayım keşke ikinci bebeği düşünmeden resti çekseymişsiniz.

Evet uzun uzun kendi açtıgım dert seyinde yazdım burda sadece açan kisinin sorduğu ladarını cevaplamıştım uzatmak istememiştim. Keşke.

Yaşadığınız olayda bence en masum taraf 13 yaşındaki görümceniz. Evet, 13 yaşında da bir çocuk gayet tabi kötü olabilir ama abisini kıskanarak yaptığı söylediği bazı şeyleri çok da ciddiye almamak en doğrusu. En suçlu taraf da "bu misafirlik çok uzadı" diye annesiyle konuşmayan eşiniz. Ondan sonra da görümcenizi sizin yanınıza gönderen annesi yani kayınvalideniz. Kayınvalide belli ki ortalığı karıştırmak istemiş ve başarılı da olmuş. Sizde de başarıya katkı sağladığınızdan az bir miktar hata var. Belki siz de yeni evliliğin verdiği bir toz pembelikle stratejik davranamadınız. Ama bundan sonra mantıklı olmalısınız çok eskide kalmış konuları gündeme getirmek size zarar verir.

13 yasindaymis olaylar yasandıgında cocuk. 13 yasında kız cocugunu benden hızmet bekledi diye anlatıp taraf almaya calısmıssınız öncelikle. 13 yas cocuk adı üstünde. Esiniz o dönem için iyi tepki vermiş. Benımde kucuk kardesıme hadı gıt dense bende hayırdır derim. Çocukla yarışmıssınız. Suan ıcın bısey dıyemem ama o dönem ıcın haksızsınız. Surpriz yumurtadaj cıkmadı ya bu adam huyları belliidir illaki. Aynı sey sızın aılenız kardesınız olsa emınım tepkıler farklı olurdu.ayrıca anlayamadıgım konu kucucuk cocuk için hızmet beklıyo görümce edasıyla falan demişsiniz farkında mısınız bu işi yarış haline dökmüşsünüz?

Görümceniz o vakit 13 yaşında ergen bir çocukmuş. Suç kayınvalidenizin yeni evli çiftin yanına çocuğunu uzun süreli göndermemeliydi. O zamanlar anlaşma yoluna gitseydiniz şimdi görümcenizle daha iyi bir ilişkiniz olurdu. Siz yetişkindiniz, o çocuktu.

K*fürlü konuşma yazısına kadar okudum sonra hop durdum. Gerisi hiç önemli değil bu noktada.

Kaç yaşında olursa olsun iyi bi sallamak lazım kendine getirtmek gerekir. Bir abi olarak karşısına alıp konuşması gerekiyor.

Bir kız çocuğu evde yetişiyor ve ağızda k*für bu bikere çok yanlış.

Eşin ne eş görevini ne de abi görevini yapmıyor. Sen kalkıpta kaynanayı arama felan olaylarına kalkışınca kızıştırmışsın olayı yani dışardan objektif bakınca aa bak kaç küsür yaşında kadın el kadar çocukla uğraşıyor gibi görünüyor olabilir hatta aile içi olunca da saldırı olarak ve bizleri istemiyor olarak algılıyorlar. Buna başka bir çözüm bulmanız gerekir. Ama eşinde çok yanlış yapıyor önce karşısına kardeşini alıp konuşması gerekirdi.

Eşin ufacık sorunda bile yanında durmuyorsa bu daha da kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…