- 30 Kasım 2017
- 9.881
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.140
- 198
- Konu Sahibi Nneeggrroo
-
Merhaba ben böyle düşünmüyorum nedense yetişkin olup yine saygısız davransaydı eşi yine horozlanacaktı. Belli ki aileci biraz. Kaldı ki kız çocuğunun ağzında kü*für ne arıyor öok ayıp bişey bu evde evlat yetiştirilirken terbiye verilmesi gerekir kız erkek farketmez ama kızın ağzına da yakışmaz yani. 12-13 yaşlarda verilenn terbiye de tutmuyor sonra deli dolu yaşlarda kim dinler terbiyeyi.Görümceniz o vakit 13 yaşında ergen bir çocukmuş. Suç kayınvalidenizin yeni evli çiftin yanına çocuğunu uzun süreli göndermemeliydi. O zamanlar anlaşma yoluna gitseydiniz şimdi görümcenizle daha iyi bir ilişkiniz olurdu. Siz yetişkindiniz, o çocuktu.
İyiden kastım şu anki durumundan iyi olurdu. En azından eşine koz vermemiş olurdu konu sahibi. Zaten kayınvalide suçlu yetiştirmede de, göndermede de.Merhaba ben böyle düşünmüyorum nedense yetişkin olup yine saygısız davransaydı eşi yine horozlanacaktı. Belli ki aileci biraz. Kaldı ki kız çocuğunun ağzında kü*für ne arıyor öok ayıp bişey bu evde evlat yetiştirilirken terbiye verilmesi gerekir kız erkek farketmez ama kızın ağzına da yakışmaz yani. 12-13 yaşlarda verilenn terbiye de tutmuyor sonra deli dolu yaşlarda kim dinler terbiyeyi.
Aynen öyle tabi ki. Konu sahibi boşanmaya kadar gidicek kadar çok problem etmiş sonradan tekrar okudum. Gerek yoktu böyle bişeye mesafesini ayarlasaydı yeterli olurdu aslında.İyiden kastım şu anki durumundan iyi olurdu. En azından eşine koz vermemiş olurdu konu sahibi. Zaten kayınvalide suçlu yetiştirmede de, göndermede de.
Onun kararı değilkin bırakmamak. Taraflardan birinin istemesi yeterli boşanmak için. Ağlıyor ama kendine çeki düzen de vermiyor. Şimdi bu sorunları çözmeniz lazım. Çocuktan sonra bunlar yüzde yüz olarak artar size döner. Şimdiden görür gibiyim malesef. Bu düşkünlük değil psikolojik bir problem bence. Ben aile bağı kuvvetli çok insan gördüm , erkek ya da kadın farketmez evlendiği kişiyi hep aile el üstünde tutuyor. Sizin bahsettiğiniz düşkünlük erkeği eş yerine koyan anne baba yerine koyan kız kardeş vs durumu.Boşanmak istedim. Beni ailen olarak görmüyorsan evliliğin bir anlamı yok dedim. Yalvardı ağladı sevdiğini bırakmayacağını söyledi. Anne ve kardeşe düşkünlüğü zayıf noktası oldu maalesef.
Bu arada yedi yıldır unutamadın mı olayı diyenler olmuş. Kadınlar otuz yıl geçse de unutmaz. Nedeni de bir özür dilenmemiş olması. İnsan gibi biri çıkıp kusura bakma seni kırdık deseydi eşi biraz gönlünü alsaydı tabiki unuturdu.Onun kararı değilkin bırakmamak. Taraflardan birinin istemesi yeterli boşanmak için. Ağlıyor ama kendine çeki düzen de vermiyor. Şimdi bu sorunları çözmeniz lazım. Çocuktan sonra bunlar yüzde yüz olarak artar size döner. Şimdiden görür gibiyim malesef. Bu düşkünlük değil psikolojik bir problem bence. Ben aile bağı kuvvetli çok insan gördüm , erkek ya da kadın farketmez evlendiği kişiyi hep aile el üstünde tutuyor. Sizin bahsettiğiniz düşkünlük erkeği eş yerine koyan anne baba yerine koyan kız kardeş vs durumu.
Babam eşimi çok seviyor normalde ev üstüne ev olmaz diyor ama eşim icin o napsın cocuga yazık babasını kapıya mı atsın vsvvs diyor. Adam durmaz gider diyor. Ama ben babasını tanıyorum ilk birlikte ben evi terk ettim ailemin yanına dönüyodum görümcelerim devreye girdi babasıyla konustu biz öyle ayrı eve çıktık. Yani adamın şimdi bunu düsünmesi lazımken kendisini düsünüyor. Tüm parasını 2.ye yedirdiği icin parası yok avukat tuttu. Bu süreçte ilk ben eşime dedim bu senelik birliğe okeyim ama babana söyle seneye ev tutsun dedim. Tabiki öyle dememiş babasına kısları bizde yasarsın yazın köyde demiş.ama ben babasının uckurunu tutamayıp gidip dolandırıcı oldugunu bile bile o kadınla evlenme hatasının bedelini ödemek istemiyorum. Yani 2cocukla mutsuz bi evde mutsuz seneler beni bekliyor. Oda kendi ayaklarımın bir kadın
Babam eşimi çok seviyor normalde ev üstüne ev olmaz diyor ama eşim icin o napsın cocuga yazık babasını kapıya mı atsın vsvvs diyor. Adam durmaz gider diyor. Ama ben babasını tanıyorum ilk birlikte ben evi terk ettim ailemin yanına dönüyodum görümcelerim devreye girdi babasıyla konustu biz öyle ayrı eve çıktık. Yani adamın şimdi bunu düsünmesi lazımken kendisini düsünüyor. Tüm parasını 2.ye yedirdiği icin parası yok avukat tuttu. Bu süreçte ilk ben eşime dedim bu senelik birliğe okeyim ama babana söyle seneye ev tutsun dedim. Tabiki öyle dememiş babasına kısları bizde yasarsın yazın köyde demiş.ama ben babasının uckurunu tutamayıp gidip dolandırıcı oldugunu bile bile o kadınla evlenme hatasının bedelini ödemek istemiyorum. Yani 2cocukla mutsuz bi evde mutsuz seneler beni bekliyor. Oda kendi ayaklarımın üstünde
Ben yaşına, cahilliğine vererek bir çok saygısız ve küstah kişiliğine karşı ona yansıtmamaya çalıştım. İlk hoşuma gitmeyen tavırda yüzümü asıp artık git demedim. Eşimle konuşup onun benim saygısızlığa uğramama izin vermeden, kardeşini kırıp üzmeden sonuçlandırsın istedim. Bana saygı duymayan, yaşı 13 kendi aklı 33 gibi davranan, yengesi değil rakibi gibi gören birine eminim siz cok olgun, ılımlı ve anlayışlı olurdunuzGenel olarak konunuzu okudum. Diğer yorumcular gibi düşünemeyeceğim. Henüz çocuk yaştaki görümcenizin (o yaşta abiye aşırı düşkün olurlar) yaşından daha çocukça davranmışsınız. Sonra kalkıp saygı beklemişsiniz, bende olsam asla saygı duymazdım yengem olacak şahsa. Eşinize arada bırakmaktan başka bir şey yapmamışsınız. Saygı görmek isteyen saygılı davranır. Bir çocuğu evden kovarak saygı bekleyemezsiniz, her şeyin bir usulü vardır. 2 hafta kaldın, ben sana hizmet ettim artık git demek bilemedim, bende olsam abim evi sana be gitmicem derdim. Kimse paradan orası benim de evim demesin sizin kardeşiniz gelse böyle mi davranacaksınız hiç sanmıyorum. Hiç öyle siz haklısınız diyemem.
Maalesef öyle. Bende aileme düşkünüm ama bu onların eşime haksızlık yaptıklarında beni kör etmiyor. Eşimi herkese karşı savunur kollarım. Mesele görümcenin davranışları değil, eşimin sende yengene karşı saygılı olacaksın demesini bekledim. Sadece buydu. Büyütüp gündem haline bile getirmezdim yoksa. Ama artık kendi saygınlığımı kendim belirliyorum. Gitmiyorum, görmüyorum, aramıyorum.Onun kararı değilkin bırakmamak. Taraflardan birinin istemesi yeterli boşanmak için. Ağlıyor ama kendine çeki düzen de vermiyor. Şimdi bu sorunları çözmeniz lazım. Çocuktan sonra bunlar yüzde yüz olarak artar size döner. Şimdiden görür gibiyim malesef. Bu düşkünlük değil psikolojik bir problem bence. Ben aile bağı kuvvetli çok insan gördüm , erkek ya da kadın farketmez evlendiği kişiyi hep aile el üstünde tutuyor. Sizin bahsettiğiniz düşkünlük erkeği eş yerine koyan anne baba yerine koyan kız kardeş vs durumu.
Kesinlikle durum bundan ibaret. Telafisi olmadı ve tekrar böyle durumla karşılaştığımda aynı şeylerin yaşanma ihtimaliBu arada yedi yıldır unutamadın mı olayı diyenler olmuş. Kadınlar otuz yıl geçse de unutmaz. Nedeni de bir özür dilenmemiş olması. İnsan gibi biri çıkıp kusura bakma seni kırdık deseydi eşi biraz gönlünü alsaydı tabiki unuturdu.
7 yıl ne ki? Ben 23 yıllık evlilikte aklımda tutuyorum ilk yılı7 yıllık evlilikte ilk 8 ay olanı nie aklınızda tutup kendınıze yük ediyorsunuz
Sizin evin kirasını kp niz mi ödüyor? Eğer öyleyse üzgünüm ama bu tip maddi yardımların minnetleri oluyor ve eş kişileri yüzleri tutmadığından karşı tarafa hak görüyor bunları Benim kv ve kp maddi manevi zırnık bi şey yapmadığı halde ,15 sene otorite sağladı üzerimizde ki 10 saat uzaklığa taşınıp iş değiştirince kurtulduk.Ki eşim bile diyo o zaman babamın verdiği evin kirasını alma diye. O ev babamın biz kendi kiramızı kendimiz vericez diye. Adamon bizden çok aylık geliri var ona ragmen bunu diyor. Çocugunuz var mıydı?
O dönem 13, şimdi 20, yarın 30 olacak ama bu tutum ve davranış, zihniyeti, kalbinin kötülüğü hep aynı ve değişmeyecek. Kardeşim kötü kalpli diyemiyor. Kıskanç ama kötülük bilmez, öyle der ama kalbi temiz hep bu tavır. Ama ben böyle davranmaya hakkı yok desem sen kötü fesat düşünüyorsun oluyorMerhaba ben böyle düşünmüyorum nedense yetişkin olup yine saygısız davransaydı eşi yine horozlanacaktı. Belli ki aileci biraz. Kaldı ki kız çocuğunun ağzında kü*für ne arıyor öok ayıp bişey bu evde evlat yetiştirilirken terbiye verilmesi gerekir kız erkek farketmez ama kızın ağzına da yakışmaz yani. 12-13 yaşlarda verilenn terbiye de tutmuyor sonra deli dolu yaşlarda kim dinler terbiyeyi.
Ahahaaa benim 27 yıl ,aynen katılıyorum7 yıl ne ki? Ben 23 yıllık evlilikte aklımda tutuyorum ilk yılı.Kadınlar başta uğradığı haksızlıkları asla unutmazlar; yedi değil; yetmiş yedi yıl da olsa.
Ben hemen unutuyorum7 yıl ne ki? Ben 23 yıllık evlilikte aklımda tutuyorum ilk yılı.Kadınlar başta uğradığı haksızlıkları asla unutmazlar; yedi değil; yetmiş yedi yıl da olsa.
Yetiştirme tarzı baştan aşağı zaten yanlış, fakat eğer 30 lu yaşlarına kadar bir insan kendini geliştiremezse hatalarından ders çıkaramazaa evet ozaman kötü bir insana dönüşür. Ve kimse ailesine benim ailem kötü demez hele ki erkekse bu akan suları durdurur aile konusunda senin yapacağın tek şey, herkese inat eşinle mutlu olmak. Dünki çocuğu almışsın hayatının merkezi yapmışsın akıllı ol biraz. Kimsenin ekmeğine yağ sürmeyin. İşe gir çalış çalışmiyosan başka şeylerle ilgilen odağını değiştir. Kocan illa ki kör değil evet ozaman çocuktu. Bundan sonraki zamanlarda da bunu sen önleyeceksin arana mesafe koyarak görümcenle gerekirse kaynananla sıkı fıkı olmayacaksın.O dönem 13, şimdi 20, yarın 30 olacak ama bu tutum ve davranış, zihniyeti, kalbinin kötülüğü hep aynı ve değişmeyecek. Kardeşim kötü kalpli diyemiyor. Kıskanç ama kötülük bilmez, öyle der ama kalbi temiz hep bu tavır. Ama ben böyle davranmaya hakkı yok desem sen kötü fesat düşünüyorsun oluyor
Ben sizi anladim o yasta ki cocuktan hizmet is beklenmez ama saygi beklenir 3 yasinda degil 13 yasindaymis kiskanma meseleside degil abisi ile yengesini yan yana gorunce kiskanabilir cok dogal gelir aralarina gorer abisinin elini tutar oper ama yengesine kufur edip saygizlik edebilecegi anlamina gelmiyor benim esimin yegeni oyleydi bizde kalmadi ama ne zaman bir yere gidecek olsak gelmek isterdi ki goturdugumuz zamanlarda oldu ama istedigi olmayınca abuk subuk hareketler yapmaya bana saygizlik etmeye baslayinca vazgectim bu arada yillar sonra ailesi ile baska bir olayda anladim ki cocugu dolduran kvmis sizin cocuguda annesi dolduruyor olabilirBen yaşına, cahilliğine vererek bir çok saygısız ve küstah kişiliğine karşı ona yansıtmamaya çalıştım. İlk hoşuma gitmeyen tavırda yüzümü asıp artık git demedim. Eşimle konuşup onun benim saygısızlığa uğramama izin vermeden, kardeşini kırıp üzmeden sonuçlandırsın istedim. Bana saygı duymayan, yaşı 13 kendi aklı 33 gibi davranan, yengesi değil rakibi gibi gören birine eminim siz cok olgun, ılımlı ve anlayışlı olurdunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?