eşim ve ailesi

prensesim10

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
165
2
0
Balıkesir
aslında konu açmayacaktım ama çok bunaldım artık yardıma ihtiyacım var
eşimle yaklaşık 10 aylık evliyiz çocuk istiyoruz olmuyor
eşimin ailesi biz evlenirken hiçbirşey yapmadı haklarını yemeyeyim düğün yaptılar ama oda millete gösteriş olsun diye
durumlarıda iyi
şimdi kardeşinin 2 yıl sonra olacak düğünü için para biriktirmeye başlamışlar
bana sürekli paramız yok muhabbetleri döndü
şimdi onun eşi en azından o muhabbeti hiç duyamayacak
2 yıl önceden herşeyi hazır
biz herşeyimizi eşyalarımızı falan kendimiz aldık bide sağolsun benim ailem herşeyin yarısını aldı
ama eşim bunları göremiyor için rahatmı diyorum evet diyor
bunları anlatınca ben onları birbirine düşürmeye çalışıyor oldum
benimle evlendiğine güne anet olsunmuş
ya ben hiçbrişeyi istediğim gibi almadım bir bayram birşey alınmadı üstüme paramız yok diye kendilerine acındırmaktan başka birşey yapmadılar
bende hep ucuzunu beğenmiş gibi yaptım
eşimin dahada bana teşekkür etmesi gerekmez mi?
ya ben nişanda takılan paraları bile geri verdim düğün üzeri harcadı
kaç gündür ağlamaktan helak oldum hiç kimsemde yok yaşadığım şehirde eşimlede konuşmuyorum kafayı yicem

ay canım ne desem bilmiyorum valla allah razı olsun ailenden sana yine de sahip çıkmışlar fakat eşine ailenin yardımda bulun duğu sürekli hatırlatmasa mıydın sonuçta erkek gururları var ya hani ondan dedim :) hem bi de evlendiği güne lanet okuması onun terbiyesizliği ... severek mi evlendiniz ?

5 yıl birliktelikten sonra evlendik
canım ben zaten sürekli hatırlatmıyorumki hatta hiç demedim şimdiye kadar benim ailem yaptı seninki yapmadı diye
benim sadece 2 sene sonra evlenicek kardeşine şimdiden hazırlık yapmaları çok kırdı eşime söyledim olaylar bu raddeye geldi işte

sen haksızlık yaptığını belirttin ve olaylar buraya kadar geldi demi ? yanlış anlamadım umarım .

o zmn eşin değişik bir yapıya sahip sonuçta sen ona kötü bi niyetle söylememiş sin ki ? :)

sen haksızlık yaptığını belirttin ve olaylar buraya kadar geldi demi ? yanlış anlamadım umarım .

o zmn eşin değişik bir yapıya sahip sonuçta sen ona kötü bi niyetle söylememiş sin ki ? :)
işte ona göre haksızlık yokmuş onun içi rahatmış ben onları birbirne düşürmeye çalışıyormusum annesiyel arasını bozmaya çalışıyormuşum
ya haksızmıyım ben?

işte ona göre haksızlık yokmuş onun içi rahatmış ben onları birbirne düşürmeye çalışıyormusum annesiyel arasını bozmaya çalışıyormuşum
ya haksızmıyım ben?

ne alaka yaa çok saçma sonuçta ailesi ile arası kötü olsa senin eline ne gibi bişey geçebilir ki gerçekten eşin konuyu yanlış tarafa çekmiş ://

için rahat olsun hiç te haksız değilsin sonun kadar haklısın :)

bilmiyorum artık beni sevdiğinede inanmıyorum
ben hatayı onları düşünerek kıyamayarak yapmışım demekki

ben daha sonra içime dert olmasın diye aileme de hiçbirşey yaptırmadım ne kadar isteseler de

ki eşimin ailesinin durumu gerçekten de iyi değil,

insanlık hali sinir anında olurda laf söylerim yada sonrasında pişman olurum diye hiçbirşey aldırmadım aileme

herşeyi kendimiz yaptık,

eşinin kardeşi için yapılacaklara da sen uzak dur derim senden çok eşinin durumdan rahatsız olması gerekli

o olmuyorsa sende umursama , 2. plana atılan kendisi ,

senin içinde de kırgınlığa sebep oluyorsa bu durum , biraz kendini çekersin ,

eşine ne desen anlamıycak yada alıyorsa bile senin ağzına laf vermemek için türlü bahaneler uydurucak

evleneli olmuş 10 sene..
bırak olan olmuş artık geçmiş gitmiş...
yapmadılarsa yapmadılar kendiniz ne güzel yapmışsınız...
yapıpta başına kakılmasından daha iyidir...

hemde nasıl ikinci plana atılıyor ama farkında değil biz evlenir evlenmez en iyi telefonları aldılar
eşim krediyle okudu kardeşi rahatlık içinde okudu birsürü şey ama eşimin içi rahatmış
sürekli bana paramız yok dediler ki çok iyi işleyen bir dükkanları var bana bir bayramlık bile alınmadı
kendim alıp onlar almış gibi yaptım
benim suçum neydi peki?eşim gerçekten acayip derecede saf benim

evleneli olmuş 10 sene..
bırak olan olmuş artık geçmiş gitmiş...
yapmadılarsa yapmadılar kendiniz ne güzel yapmışsınız...
yapıpta başına kakılmasından daha iyidir...
10 ay oldu evleneli mesele o değil zaten iyi kötü yaptık çok şükür
mesele eşimin bu haksızlığı görmemesi bunları söyledim diye beni kötü gelin ilan etmesi

saf değil de işine öyle geliyor diyelim bence ,

sende farketmişsindir kendi aileleriyle ilgili bi konu olunca onalr iyi niyetli art niyet yok ortada

ama aynı konu başkasında yaşansa demediğin i bırakmaz

sende diyeceğini demişsin çok söyleme derim , boşuna huzurunuzu etkilemesin bu durum ,

en azından için rahat onlara eyvallahın yok paşa paşa kendi çabalarınla kurdun yuvanı ,

hiçbi hak iddia edemezler ,

Canım buraya sayfalarcada yazsak bu insanları düzeltemeyiz. Benimde eşimin ailesinin 1 kuruşu geçmemiştir bana. Nişanda takacaklarında düğünde takacakları bileziklere kadar eşimle biz aldık. Bir allah razı olsun demediler. Yanlarına taşındık karnım burnumda beni evden kovdu. Eşim yalvar yakar geri döndürdü. Doğum yaptım 2 aylık kızımla aralığın ortasında yine evden kovdu.kızım oldu hemde ilk torun ve oğlunun çocuğu mevlütünü yapmam dedi annemin evinde yaptım komşu kadın gibi bir tulum alıp geldi. Hiç birşeye karışmadı etmedi ama bu ne taktı şu ne taktı diye sordu beğenmediğine laf etti. Kızını evlendireceği zaman bilezik aldı şimdi kızı hamile çocuğa daha şimdiden düzmeye başlamış benim suçum neydi. Ben allaha havale ettim... Hala yüzsüz yüzsüz evime gelir gider tek kelime konuşmam hala oturur. Benimtek ve en büyük şansım bu olaylarda eşim hep yanımdaydı halada yanımda.

evet aynen başkası yaşamış gibi anlatsam saydırırdı ama okadar kör işte
şuan küsüz konuşmuyoruz eşimle huzurumuz yok zaten 2 gündür konuşmuyoruz

sende çok yaşamışsın ama senin eşin yanındaymış o konuda çok şanslısın şükret eşine

arkadaşım eşinde de suç var evet ama bence sende de var.
senin hanen ayrı değil mi onlardan ne bayramlığı bekliyorsun ki?!!!
onların alacağı şeye mi kaldın? kv ile bir mi oturuyorsun..
bir laf vardır zengin ekmeği zehir ekmeği diye..
az olsun senin olsun.
eşine sürekli bu yapılanları ve ayrımcılığı söylersen eşeğin aklına karpuzu sokmuş olup onu daha da kendinden uzaklaştırıp ailesinin yanında olmasına neden olacaksın.
her ne olursa olsun onun ailesi.
bir kere oturup konuşun baktınız olmuyor eşiniz kendi görür zaten. sürekli dile getirirsen kaybeden sen olursun.

bizde kendi takımıza kadar kendimiz aldık, yanlız eşimin ailesi bana karşı çok iyidir o yüzden hiç keşke demedim daha Allah dedirtmesin ,

bazı insanlar gerçekten kötü, ama sende üzme kendini değmiyceni anlamışsındır ne iyi nede kötü gününde yanında olacak insanlar değiller

bak kendi kızı da varmış kimsenin yaptığı kimsede kalmıyor

Canım, ben de evlenirken aynı senin yaşadıkların gibi sorunlar yaşadım. Kayınvalidem, kayınpederim evliliğimizi parayok bahanesiyle geçiktirmeye çalışıyorlardı, bi arazi davaları varmış o bitinceymiş...falan filan. Benim ailem de kız ailesi yani haklı olarak uzatmayı sevmez.

Ben onlardan düğün istemedim, takılar taksınlar istemedim herşey mütavazi olacak dedim ona rağmen panik yaptılar. Evleneceğiz artık iki gün sonra eve yerleşeceğiz bize daha eşya alalım diye teklif etmediler, ben hatırlatacakmışım, söylecekmişim olaya bakar mısınız? yani nasıl söylerim ben bana eşya alın diye??? utana sıkıla artık iki gün önce gidelim alalım dedik. Onlar da bi koltuk takımı alabildiler.

Gerikalan eşyaları benim ailem yaptı, ev benimdi, gelinliğimi kendim aldım, nikah şekerlerini kendim yaptırdım, beyefendiyi gün almak ve kan aldırmak için sürükledim resmen, kendi yuvamı zor bela ben yaptım. Benim ailem olmasa beyaz eşyam yatakodam, yemek odam olmayacaktı. Davaları bitip de birazcık para alınca da hiçbi yardım yapmadılr zaten, oh ev benim zaten, her masrafı da yaptırmışım.

Sonra bir gün geldi ki, kız kardeşi kaçarak evlendi birsürü olay yaşattı, onun eşyalarını alamasalarda birsürü masraf çıktı onlara, borçlandılar, kavga dövüş... derken kız karnında bebeğiyle ayırldı kocasından birsürü de sıkıntı yaşattı onlara.... çok çektiler.

Şimdi sonuç olarak onlar için diyorum ki

Kötü insanlar değiller Allah için. Para konusunda paniklemelerinin nedenini de onları iyice tanıyıp içlerine girince anladım. Kayınpeder aileye çok çektirmiş 2 kuruşu başlarına kakan bir adam olduğu için çok sıkıntı çekmişler hala da çekiyorlar. Kayınvalidemin elinde çaresi yok bir parası yok, kocaya muhtaç... Şimdi hala kızı kocasından ayrıldı kucağında bebeği var ve üzülüyor diye teselli ediyorlar, birsürü ihtiyacı alındı, teknolojik eşyalar bile alındı ona.. Şimdi diyorsun oğullarının suçu neydi diye ama kar etmiyor.

İçimde kaldı tabi bazı şeyleri unutamıyorum elimde değil. Ben de eşimle bu konuları asla konuşamam çünkü olgun insan değildir o pek alıdrmaz bu olaylara.

Ben sadece o aileye anlayışlı davranmak istiyorum, aslında kimseye muhtaç değilim bu beni sevindiriyor elbet. Maddiyat konularında bu konular aklımda kalmış diye de kızıyorum kendime bazen... Aslında kayınvalidem çok üzülür, bu konuyu kendisi de dert etmiş. Yapacak birşeyi yok, eşi düşüncesiz olunca napabilir ki... Onlara bu konuyu içten içe dert ettiğim belli etmem üzülmesinler diye. Çünkü şimdi kızlarından çok çektiler. Ailelerinde bir de bebek var masrafı büyük, kızının işi yok. Hepsi kayınpederin eline bakıyorlar.

O yüzden kendi içimde çok büyütmemeye çalışıyorum.

lafı sürekli kakma kafasına.
o görüyordur zaten.sen dillendirirsen mütevazılığını kaybedersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…