Merhaba kizlar lutfen bana bi yol gosterin yoksa kafayi siyiricam nerden nasil baslayim bilmiyorum.
4 Yillik evleyim esimle severek evlendik evlendigimde calismiyodu sigortasi yoktu ben butun ceyizimi almistim dikis ignemden tutun kiza dusecek hersey hali perde vs.(bunlarin borclarini bitirip renk ve model secimi icin bekletiyodum) ve ben bunlari felc babamin tek bi emekli maasiyla yaptim ne annem ne deben calisamiyoduk cunku babamin bakimi gercekten maddi manevi cok zordu.Beni istemeye geldiler bizde kiz verildikten sonra nisan en gec 1 ayda yapilir ve kiz tarafi yapar.zaten sorunlar o zaman basladi esim bize girip cikio millet laf edio sanki zorla kiz verir gibi benim ailem bunlai sıkıstirio adini koyun die esimde kendine yediremeyip bunlara bagriyodu kaynanamin beni istemedigini o zaman ogrendim neyse kavga dovus nisan 1 yil sonra oldu.
Esimle yuzuklerimizi aldik ben ona o bana kayinpederim yuzuk kupe aldi bohcayada kendi ceyizini koymus sandik lekesi olmus eskiden beyaz cemberler vardir kenarlari boncuk bitane maksi koymus namaz etegi bide xxl bi elbise (ben 43 kiloydum) neyse ses cikarmadik bunlar problem degil dedik.
herneyse 1 yil sonrada dugun oldu.dugunde kayinpederim 30 bin kredi cekti bana salon takimi beyaz esya ve yatak odasi aldi hepsi toplam 7 bin tuttu magzalarda pazarligi bile ben yaptim 4 te bilezik aldik 4 binde onlar tuttu bana 11 bin masraf yapti yine de Allah razi olsun oturma odasini falanda ben dosedim cunku o yatak odasindan daha pahaliydi kp.sen al onu dedi yine ses cikarmadik.cok uzattim kusura bakmayin.
Dugunden sonra esimin isi geregi baska sehre geldik.Neyse kv.kp bize geldiler gelmez olsalardi burnumdan getirdiler kv.biraz pasaklidir hatta biraz demek az kalir evde yapmadigi pislik kalmadi bana saclarini mutfagimda tarayim killi taragini mutfak masamin uzerinde birakti sofradan elinde ekmekle kalkipgidip koltuklarimin ustunde yedi heryerim ekmek kirigi kp banyo yapti banyoda temizlenmis heryer kil havlular esimin calisma odasindaki masanin ustunde daha nsl pislik arasaniz.cok sinirlendim esimde bi o kadar titizdir isten gelip gorunce bana bagirdi bende soledim neyse ses cikarmadi.
Kayinpederimde en az kayinvaldem gibi onde bide edep denen bisey yok yanimda baxerla gezmeler bana "daha cocuk yapmayin korunun korunmayi bilionmu" demeler,esimle uyurken yatak odama kapi calmadan sabahin korunde dalmalar vs. Ben bunlarikendi babamdan gormedigim icin bana cok agir geldi ve esimle kavgalarimiz basladi ve dayanilmaz bi hal aldi.bavulu toplayip ailemin evine dondum.kp.aradi taktigim bilezikler benim hakkim 2 hocaya sordum onlarda ole dedi bileziklerimi yuzukleri ver bide esyamin bitanesi bile goturursun haram ederim dedi dedim tamam seninse ben haram yemedim bundan sonrada yemem al dedim.esim aglayip sizlayip barismaya ikna etti.Esimin aldigi alyansi bile geri istedigi icin esimde sinirlenip bana bi alyansla pirlanta aldi.cok uzun oluyor hakkinizi helal edin.
Neyse gecen yil ev almayi dusunuoduk toplu paramiz vardi kp.ben ev alcam dedi gitti ev aldi bir ay sonra ben bu krediyi odeyemiyorum sen al evi dedi esim krediyi kapatti ve kp evi uzerimize vermedi ben kiralarda oturuyorum onlara ev aldik.suan ev sahibi evini satiyor ve evden cikmamiz gerekiyor az birikim var esim babasina kredi cek bana evalcamdedi kp cekemem odemezsin sen onu dedi kafayi yemek uzereyiz
Esim cocuklari cok seviyor ve 3 yil cocuk olmayinca dr gittik esimde varikosel cikti ameliyat zorunlu dedi annesi oglumu sen hasta ettin die bana tokat atti agzima geleni saydim ama ne cagre olmucaksin die tuttutdu ölursun masada kalirsin die ogluda olucam die diretti ameliyatta hastaneye bile gelmediler.icimde okadar cok birikenler var ki hangisini daha nasil anlatayim bilemedim
ameliyattan 2 ay sonra esimle esyalar yuzunden kavga ettik bana bu esyalar bizimdegil dedi bende degilse gonder o zaman deyince kavga buyudu ve ben butun betirdigim ceyiz ne varsa bi kamyona atip memleketime dondum ve hamile oldugumu ogrendim sevineyim mi uzeleyimmi bilemedim kac yillik cocuk hasreti Rabbim ne zamandan sonra vermis esime soledim inanmadi tekrar kavgaya baslarken kanama oldu dr. Dusuk tehlikesi dedi ve bi kere hastaneye bile gelmedi yanima cunku anasinin yanindaydi.1 hafta sonra cok kanamam olunca dr. Dusuk baslamis dedi esime soledim ii biz annemlerle mangal yapioz aksam gelirim dedi.aksam geldi agladi sizladi ne cagre timsah gozyasiyla bebegim gitti.ertesi gunu esim kardesleriyle antalyaya tatile gitti geldiginde salak ben yine baristik simdi cocuk die aglanio cunku sperm degerleri yine dustu psikolojisi cok bozuk iliskimiz bile yok artik ama ben yediremiyorum bu kadr seyi
cocugum olmasini cok istiyorum herseyi gectim bu aci bitiriyor beni dunde gorumcemin hamile oldunu ogrendi iyice coktu ben artik nasil davranicami bilmiyorum
Cocugunun dusmesini umursamayan bir adam var karsinizda..Arkadasim sorun ceyiz esya bohca degillll benimanlatmak istedigim ne yaptilarda ne istediler geri ayrica altindan koltugum olsa nolur kirik eski koltuk olsa nolur derdim bunlardegil bu insanlar yaptiklarini geri isteyip sanki bana lux bisey yapmislar gibi burnuma kakmalari keske hicbisey almasalardi bana amabenide evladi yerine koysalardi yemin ederim gram gozum yok hic biseyde olaylarin nsl basladini anlattim
Allah bagislasin insallah Cocugun varsa bu durumu anlaman imkansiz baba olmaya deger bulup bulmamakta ne sizin nede benim elimde Rabbim ol derse olacak millet o kadar korunuo edio neerkekler baba oluo Rabbim verdiken sonra kullari deger bulsa ne bulmasa ne ayrica esimi ne kadar taniyosunda onla yasamakan ona benzemissin gibi yine seviyesizce yorum yapiyosun ben esim beni aldatiyo beni dovuyo ac birakiyo yalan atiyor hirsizlik yapioyo demedim farkindamisiniz evet dusugum basladiginda ailesiyle mangal yapiyodu bunu yazdim bu cumleden yola cikip nsl bole hakaretivari cumle kurdunuz anlayamadim yukarida atlamisim uzun olucak die bu olaydan sonra affedemedim ve aileterapistine gidip durumu anlattimizda birden cocugu idrak edip neyapicani bilememis dedi ve bu hatasi icin gunlerce tovbe etti sizlerden yardim istedim sıkıntimı paylastim tabiki cocuk esya degil toplayip goturemem zaten olmuyor ve esim bu konuda bunalimda ayrilsam nolcak sankiCocugum var yorumum da son derece seviyeli, baba yapmaya deger bulmadim esinizi dikkat ederseniz siz de onunla yasamaktan ona benzemissiniz , dun ceyizini kamyona doldurdun evine dondun, yarin cocugu kamyona atip babasindan kaciramayacaksin bunu aklin nasil kesmez? Cocuk bu paket degil farkinda ol aklin basinda olsun diye uyariyorum.
Yorum yapmak icin esini tanimama gerek var mi? Dusuk yaparken mangal yapan bir adam iste, hakaretvari cumle kurmadim, aile terapisti falan ne dese bos, siz ayrilmak istemiyorsunuz da bizden kocanizin harika bir adam oldugunu soylememizi bekliyormussunuz pardon ben o noktayi kacirmisim, aynen devam edin insallah hersey gonlunuzce olurAllah bagislasin insallah Cocugun varsa bu durumu anlaman imkansiz baba olmaya deger bulup bulmamakta ne sizin nede benim elimde Rabbim ol derse olacak millet o kadar korunuo edio neerkekler baba oluo Rabbim verdiken sonra kullari deger bulsa ne bulmasa ne ayrica esimi ne kadar taniyosunda onla yasamakan ona benzemissin gibi yine seviyesizce yorum yapiyosun ben esim beni aldatiyo beni dovuyo ac birakiyo yalan atiyor hirsizlik yapioyo demedim farkindamisiniz evet dusugum basladiginda ailesiyle mangal yapiyodu bunu yazdim bu cumleden yola cikip nsl bole hakaretivari cumle kurdunuz anlayamadim yukarida atlamisim uzun olucak die bu olaydan sonra affedemedim ve aileterapistine gidip durumu anlattimizda birden cocugu idrak edip neyapicani bilememis dedi ve bu hatasi icin gunlerce tovbe etti sizlerden yardim istedim sıkıntimı paylastim tabiki cocuk esya degil toplayip goturemem zaten olmuyor ve esim bu konuda bunalimda ayrilsam nolcak sanki
cocugum olmasini cok istiyorum herseyi gectim bu aci bitiriyor beni dunde gorumcemin hamile oldunu ogrendi iyice coktu ben artik nasil davranicami bilmiyorum
Evet digerlerini artik dert etmiyorum onlari yazma sebebimde suan yasadigim bunalimda onlarinda payi oldugunu anlatmak istedim esim bunalimda ama bende ailesinin yaptiklarini ve kendisinin yapmis oldugu o hareketi yediremedigim icin bu kadar uzattimsanırım sizin buraya konu açma nedeniniz yukarıdaki cümle...
yani siz eşinizin rahatsızlığı yüzünden çocuğunuz olmaması sonucunda eşinizin girdiği bunalımı dert edinmişsiniz ve bu durumda ona nasıl davranmanız gerektiğini düşünüyorsunuz.
yoksa şu anda bu konu dışında evliliğinizle ilgili dert edindiğiniz hiçbişey yok aslında.
Yorumunuz icin cok tsk ederim bole yorumlara can kurban iste bende bunlari dusundugum icin buraya yazdim ama insanlarin yazdiklari direk suclama teskil etmesi insanin konu actina pisman olmasina sebep veriyor saol arkadsim ne demek istedigimi anlamissinyetiskin, evlilik cagina gelmis insanlarin neden ailelerini bu denli islerin icine soktuklarini anlamiyorum. evlenirken her seyiniz eksik olsun da olanlar sadece sizin olsun, hesabiniz olmasin... olan olmus, biten bitmis. bunlari unutun artik.
fakat sunu bir dusunun, siz boyle bir aileye torun vermek istediginizden emin misiniz? yarin da cocugum icin boyle - soyle diyorlar - yapiyorlar diye dert yanacaksiniz. anne olmak tabii ki hakkiniz ancak hala ortada yerine oturtulamamis bir evlilik, haddini belirleyememis insanlar var.
diger taraftan esiniz boyle zor haller icinde hamile kalip da bu bebegi kaybetme riski olan karisinin yaninda olmuyorsa, siz yarin cocugunuzu dunyaya getirdiginizde de yaninizda olmayacaktir. sonrasi ne olacak ayni hikayeler sil bastan.
lutfen bir nebze akli selim bakin konuya. cocuk nasip isi, nasipte varsa her soz bos ancak biraz cocuk disindaki konulari halletmeye, halledemiyorsaniz da ya kabullenip susmaya - ya da yol verip ilerlemeye bakin.
uzatılmayacak cinsten değilkiEvet digerlerini artik dert etmiyorum onlari yazma sebebimde suan yasadigim bunalimda onlarinda payi oldugunu anlatmak istedim esim bunalimda ama bende ailesinin yaptiklarini ve kendisinin yapmis oldugu o hareketi yediremedigim icin bu kadar uzattim
Yorum yapmak icin yorum yapiyosun arkadasim aman o guzel parmaklarina yazik etme lafsokmak icin okumussun belli ben cozum ariyorum kendime empati kurabilecek kisilerden laf sokup bilmem kac begeniyle koltuk kapartmak istiyosan burada bi cok konu var onlara bakabilirsinKocaniz muhtesem bir adam.
Siz dusuk yaparken annesiyle mangal yapiyor, k.valide ameliyat olmadan once size tokat atinca susuyor bilmem ne bilmem ne ama bunlar elbette mukemmelligine toz konduracak seyler degiller.
Yapar yapar aglar ne de olsa.
Kiyamayiz minnosumuza.
O an icin belki dusundu dusunmedi ama dusunseydi gelirdi herhalde sonra cok tovbe etti namaz kildi yaptigi hatanin farkina vardi ama ne cagreuzatılmayacak cinsten değilki
peki eşiniz siz düşük yaparken sizi bu kadar düşündü mü acaba?
ailesinin aklıyla hareket etmekle meşguldü sanırım o aralarO an icin belki dusundu dusunmedi ama dusunseydi gelirdi herhalde sonra cok tovbe etti namaz kildi yaptigi hatanin farkina vardi ama ne cagre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?