Esim ve ankara

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
4.270
14.290
408
İstanbul
Merhaba biz esimle istanbulda yasiyoruz ailelerimiz de burda. Ben iyi.bir ilcede ogretmenlik yapiyorum. Sorun su ki esim calistigi sirketten cok iyi bi teklif aldi. Iyi bi maasla yonetici olacak eger kabul edersek. Ama bu durumda ankaraya tasinmamiz gerekiyor. Oysa ki bizim ankarada kimsemiz yok. Burda bi duzenimiz var. Kizima bakan bakicidan memnunum. Oturdugumuz muhit guzel. Ihtiya duydugumuzda ailelerimiz var. Ayrica babam vefat ettigi icin annem yalniz yasiyor. Kardesimin de istanbuka gelmesine en az bi yil var. Hem ankara ya gittigimizde ben kademem dusk oldugu icin ancak koylerde ogreenlik yapabilirim.. Yerimde olsaniz ne dersiniz bu teklifi kabul eder misiniz..

Ihtiyaciniz yoksa duzeninizi hic bozmayin, Ankarada kimsenizin olmamasi da sizi cok zorlar.
Eger esiniz goze girmeyi basarmis bir elemansa Istanbulda da yukselebilir.

Şartlarınız gerçekten bırakılacak gibi değilmiş..
ama aile bütünlüğünü düşünecek olursak, gitmeniz gerekli..
Tabi eşiniz mecbur değilse hiç kalkışmasın bence..
İstanbulda yaşayan Ankarada yapamaz gibi geliyor bana, bir Ankaralı olarak..
1 hafta İstanbul da bulundum, biz Ankarada napıyoruz acaba dedim

1) eşinizin maaşı ne kadar artacak? para önemli bişey
2) sonrasında istanbula dönme şansınız var mı?
3) eşiniz teklifi kabul ettiği taktirde ilerlemek için önü açılacak mı yoksa birşey farketmeyecek mi?

Eşinizin kariyeri için bütün bir düzeni bozmaktan bahsediyorsunuz. Maddi olarak düşünürsek daha iyi maaş alacak ama siz dediğiniz gibi uzak bir köye tayin olursanız ekstra yol masrafınız olacak. Yeni ev yeni düzen kurulacak, yanınıza kimseniz olmayacak. Aileler uzakta kalacak. İstediğiniz gibi bir ev bulamayacaksınız belki. Bana pek mantıklı gelmedi.

Maasi iki kati olacak nerdeyse. Evet sonrasinda ist.a donme sansi var ama esim tekrar donmek istemeyecektir bi aksilik olmazsa. Onu acilmis oluyir dogru ama. Biz duzenimizi oturtana kadar zor sureclerden gectik. Simdi her sey sil bastan olacak korkuyorum

Tam tersini biz esimle yasadik Ankaradaki kurulu duzenimizi birakip Istanbula tasindik daha doğrusu tasindirildik. Ustelik yeni evlenmistik tuttugumuz eve gore yillarca yasariz hayaliyle yerlesmistik.

Neyse Istanbula tasindik sartlar daha da iyilestirildi ancak bir buçuk yil zor dayandik. Güzel bir sehir ancak bizim alışmış oldugumuz düzeni cok aradik ve geri Ankaraya döndük esim istifa etti baska bir işte calisiyor suan sartlari eski isi gibi super degil ama cok mutluyuz iyi ki donmusuz diyoruz.

Bir de genel bir kanı var Istanbullular Ankarada yaşayamaz diye eger cok seviyorsaniz yapamayabilirsiniz. Bir de hersey sartlar iyi olunca güzel olmayabiliyor.

Ah İstanbul da olsam bende keşke. Maddi anlamda sizin yeni bir düzen kurmanıza ve bu yeni düzenin götürülerini rahat karşılayacak kadar değişiklik varsa maaş anlamında gidin Ankara'ya çünkü manevi olanakta insan kademe atlamak istiyor eşinize iyi gelecektir. Yok grlir gider dengeniz çok ta değişmeyecekse yorulmaya değmez. Bu ikinci şık Ankara'dan istanbula taşınma olsaydı yorulmaya değer derdim.

ben olsam bu şartları kabul edip sil baştan düzen kurardım ama karar sizin tabi

Bence düzeninizi bozmayın ama eşiniz çok istekliyse düşünün derim

Siz Ankara'ya gidemezsiniz zaten.
Gerçi yeni yönetmelik çıkmadı ama taslak yayınlandı.
Özelde çalışanların aynı yerde 3 yıl çalışma zorunluluğu getiriliyor maalesef.

Bence esinizin görüşleri de önemli... Kurulu ddüzen deniliyor ama makam mevki sahibi olmak kolay değil olana kadar boyle duzennolmuyor biz yıllarca babam içinsşehir şehir dolstik sonra mudur oldu düzeni o zaman oldu. Yani siz kendi adiniza bi nevi haklisiniz ama esinizin duusnceleri de önemli sonuçta iki kati maaşddiyorsunuz az birşey değil bu onun için ... Bnece gidin ayrıca ankarada para biriktirme imkaniniz olur ilerde İstanbul da yersiniz :) yeni yerler yeni insanlar bazen iyidir.... Aile uzakta o zor tabi ama kimin her zaman yaninda ayni şehirde oluyor ki

Ben ist yasiorm ankarama gitmek icin can atiyorum ailem orda cnku..hayat daha ucuz

Ankara ist arası çok değil eşiniz gitsin Ankara'ya haftasonları gelir bir müddet denersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…