Eşim ve annem arasinda kaldim cok mutsuzum :(

Kendi aranızda olsa halledilebilir ama araya annenizin girmesi yada başka birinin işi buyutmus anneniz keşke dahil olmasaymış yada susturmak ayırmak maksatlı olsaymış ortam sakınleşirdi ınsan sınırlıyken geri dönüşü edilmez laflar cıkar hele ki eskileri karıstırmak hata anneniz brz hatalı geldi bana

Kusura bakma da eşinin yaptığı çok büyümezse saygısızlık. Ne demek gelmesini istemiyor gelecek efendim ne demek gelmeyecek . Tavrını net koy . O gelmiyorsa bende giderim de . Senin ailen olmucak benm ailem olmucak nasıl gidicek böyle olmaz de . Bebek bakımında yardımcı oluyor annem de . Yani tavrını net koy sen

Burda en büyük suclu sensin, Annenin karisisinda aglarsan
Ve herseyi annene yansitirsan olacagida budur

Ama ben Esim ve Annem arasinda kalmazdim cünkü elime annen bu eve gelmesin deme hakkini vermeezdim.

Evet tek suclu benim. Salak gibi buyuttum aramizda halledebilirdik olayi ama bende sanirim lohsualiktan farkli psikolojiler icerisindeyim.
Ben sana yardim ederim dedi dun gece napcaksnji dedim. Bu sabah kalktm bulasiklari yerlestrmis camasirlari makinaya atmis bana kahvalti hazirlamis ole cikmis evden. Temizlik icinde haftada bir gelir temizlikci dedi. Herkes ceremesini cekcek sen de ben de dedi. Yapamam ben dedim sen gidersin annene ama bebegimi goturme dedi. Bendiz duramaz emmesi lazin diorm bir saat durur ben annemi cagiririm dior. Annen bu evde tek basina duramaz rahatsix oluorm diorm ama baska sansin yok dior. Bebegim varken nasil rest cekekrim? Bebegim olmasa alir basimi giderdim ama suan cok zor

Bu olayın aynen buraya yazılan kaynana gelin sorunlarından ne farkı var lütfen söyleyin bana ,burada hatalı olan sizsiniz ,neden eşinizle aranızdaki problemleri annenize yansıtıyorsunuz ?2 gün sonra siz iyi anneniz neden kötü olsun ?neden aradaki dengeyi kuramıyorsunuz biri anneniz biri eşiniz ,16 yıllık evliyim bugüne kadar eşimle aramdaki problemleri ne kendi aileme nede eşimin ailesine hissettirmedim Eşimde keza öyle .
Lütfen eşinizle problemlerinizi aranızda çözün ve ailelerinizin yanında tartışmayın,onlar gittikten sonra halledin sabredemem diyorsanız girin yatak odanıza orada tartışın.

bebeğinide al git o zaman ne aklı kıt kocan varmış,bu neyin inadı utanmıyor birde ağzından çıkanlara,hem suçlu hem zeytinyağı ıyyyyy en gıcık olduğum erkekimsiii

Evet haklisiniz tek suclu benim ama burda azar yemek icin degil akil almak icin varim. Bundan sonrasi icin tamam ama su durjmda ne yapabilirim?

Eşinle sakin ve yumuşak bir şekilde konuş,bak sizde evlat sahibi olmuşsunuz Allah bağışlasın,ileride evladınızda size evime gelme derse ne hissedersiniz bunları konuşun ve karar alın 3.kişiler yanınızdayken tartışmayın,aynı bu şekilde bir durum tekrarlanırsa o zaman bu kararı ver dersiniz ,bu durum beni derinden yaralar de sütüm bile kesilebilir de de işte birşeyler.

Bende arkadaşlara katılıyorum, buradaki en büyük hatayı annenize yansıtarak siz yapmışsınız. Ama annenizde keşke karışmasaydı en azından ağır laflar etmemeliydi. Eşiniz kırılmakta haklı ve anladığım kadarıyla saygısızlık etmemiş annenize. Fakat anlamadığım bir şey var tamam eşiniz annenizin gelmesini istemiyor (ki böyle bir şeye kesinlikle hakkı yok) bebeği götüremezsin ne demek? Sonuçta o bebek annenizin torunu ve onu görmek en doğal hakkı. Eşinizle birkaç gün sonra ortalık biraz sakinleşince tekrar konuşun. Annemle görüşmek istemiyor olabilirsin, ama benim görüşmeme engel olamazsın, anneme gittiğimde bebeğimide götüreceğim çünkü ben neredeysem bebeğimde orada olmalı. Tamam annem haklı demiyorum, onunda hatalı tarafları var ama ne olursa olsun en azından benim hatırım için de olsa annem buraya geldiğinde bir hoşgeldin demeni istiyorum. Aksi halde bende senin ailene karşı aynı tepkileri veririm ki bu hiç hoş olmaz deyin. Sonuçta sizinde eşinizin ailesiyle geçmişte yaşadıklarınız varmış öyle değil mi?

Evet haklisiniz tek suclu benim ama burda azar yemek icin degil akil almak icin varim. Bundan sonrasi icin tamam ama su durjmda ne yapabilirim?
sen olayı annene yansıtarak hata etmişssin.
annen de ağır konuşarak.
ve de eşin de anneni kovmaya kalkarak.
herkesin unuttuğu bişey var ki lohusa dönemindesin .
bunu eşin de annen de gözardıe tmiş.
bu kadar üzülüp yıpranman iyi değil böyle bir dönemde.
keşke hepiniz biraz dilinizi tutabilseydiniz.
annen eşinle konuşamaz mı yumuşak bir şekilde.
ettiği ağır laflar ne ise telafi etmeye çalışssa.
sonuçta annen bu eve gelemez le çözülecek iş değil bu.
eşinin de eline fırsat geçmiş maşallah hemen resti çekmiş.
bilmiyorum ikisinin konuşması nasıl sonuçlanır?
alttan alabilir durumda görürsen bir de böyle dene.
ancak biraz zaman geçip olay yatışssın

hamile kaldigimdan bu yana aileme esimle olan problemleri anlatmadim ve ciddi sorunlardi ona ragmen..cunku ister istemez annem yuzu dusuyor uzuluyor o da bir anne onu da anliyorum.sorunlar esle cozulmeye calisilmali..simdi idare etmeyi ogrendim her ne kadar zorlansamda..esine biraz zaman tani olay sicak oldugu icin esin kin guduyor zamanla cozulur..ve esine deki ben senin annenle kavga etsem ve onu istemesem torununu gostermesem hos olurmu de..

Esim zamaninda ailesiyle bile konusmamis sert yapida bir insan benim anneme hic minnet edio barismasini beklemiorm. Hakli da cnku annem agir konustu. Annem de suan farkinda bile degil konsuurum onla yine bisey olmaz dior. Diyemiyorum da boyle boyle. Zamana birakiyim diorum ama esimle aybi evde yabanci gibi yasayaniyorum anneme de bana gelme diyeniyorjn. Esim isteyken annem gelir gider diyorun ama bu seferde arkasindan is cevirmis gibi olacak. Ne kadar aci bi durum hayal bile edemezsiniz kizlar.. (

Esimin annesi de hicbiseye jarismaayn bir insan. Esim o yuzden hep annesini ornek verdi bana. Bi benim anneme bak hir de senin dior. Ki hakli hic agzini acip bise demez kv ama annemin yapisi bu her seye karismak ister huyy bu kac senelik annem degistiremem ki

Erkeğin annesi gelinin yedi sülalesini elden geçirir, hizmetçi gibi kullanır ama evin baş köşesine kurulur, gelinin annesi ağzını açtı mı tü kaka !

Bu ikiyüzlülük bu foruma bile bulaşmış. Eşin de lohusa karısına adam gibi davranmayı bilecekti, annenin taklidini yapmayacaktı.

Kötü damat kaybedilmiş bir kız çocuğudur diye boşuna dememiş Hz.Ali ! Ben anneni haklı buldum, zaten annene kocam seni evde istemiyor evimize gelme diyebilirsen sen evlat değilsin.

şu an konuşmuyorlar mı peki?
annen damadına ağır konuştuğunun farkında değil mi bilmemezlikten mi geliyor?

Ayrıca bebeğimi götüremezsin ne demek, susuyor musun buna sen bir de? Kocana muhtaç mısın? Onun ailesi problem çıkarsın unutulsun seninki yapınca eve gelmesin torunu göremesin?

Neyse daha yazardım da böyle insanlar için ban yemeye gerek yok nasıl olsa sonuç hep aynı.

benim esimde annen soyle dedi boyle dedi diye konustugu zaman hayatim kac yasinda insanlar idare ediver bu yastan sonra degismek isteseler de degisemezler onlar buyugumuz bizler kucuguz idare etmek bize yakisir sende haklisin derim..
bu konusma inan bi erkek icin cok onemli hemen bakis acilari degisiyor gercekten de oyle dusunuyorum..
hep sen kendi annene bak benim anneme laf diyemessin gibi sozler kavga cikartiyor bizde..
o yuzden ailelerimiz de olsa eslerin arasi bozulmamali..
haa atiyorum esin haksiz diyelim karsi taraf hakli..esinde kendi hatasini gormuyor ya da gormek istemiyor diyelim.o zaman hayatim senin de kendince hakli oldugun taraflar elbette var ama ben de soyle dusunuyorum denilmeli soyle yapsaydin deseydin daha hos olur du sana yakisan da bu olurdu..denilebilir.
esler birbirlerinin hatalarini guzelce yumusaklikla dile getiren cozen hosgoren ciftler olmali birbirlerimizin kusurlarini kapatmaliyiz ama niye bu kadar zorlastiriyoruz hayati birbirimize anlamiyorum..

Hiç birzaman aileme sorun yaşasam bile söylemem,belli etmem.
Benim kızgınlığım geçer ama ailelerimizin ki geçmez .
Etrafımda çok görüyorum en ufak kavgada hemen hop aileye haber vermeler
Sonuç:herşey daha b...ka sarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…