- 12 Kasım 2010
- 2.932
- 16.932
- 408
- 40
Bakın annenizle kocanızın konusu farklı ama benim takıldığım sırf izniniz var diye eşinizi niye iki üç hafta yalnız bırakıp annenize gidiyorsunuz. Aynı şeyi eşiniz yapsa sizin izniniz olmasa eşinizin izni olsa üç hafta sizi orada tek bırakıp kendi evinizde o kadar hörmet ve ısrarınıza rağmen iki günden fazla kalmayan annesinin yanına o özledim diyor diye gitse ne hissedersiniz bence eşiniz bunada alınmış olabilir. Bakın evlilik ayrı bir aile olmaktır. Ben yapışık ikiz gibi dip dibe olun demiiyorum ayrıca eşlerin ayrı zevklerinin olması kendimarkadaş grupları ile bireysel olarak zaman geçirmesi taraftarıyım ama zorunlu olmayan bir sebepten sırf aileniz istiyor diye onu orada tek bırakıp o kadar ayrı kalmakta eşinizi kırmış bunada tepki koymuş olabilir.burada bir sürü kadın eşinin ailesine düşkünlüğünden ayrı aile olamamasından yakınır. Erkeklerde bizimle aynı şeyi istiyor yani eşinin önceliği olmayı. çünkü özümüzde hepimiz insanız. Ben sizin yerinizde olsam memlekete eşimden ayrı o kadar uzun bir süre gitmezdim. Eşinizin izninden bir hafta kadar önce memlekete gidin eşinizede ben bir hafta ailemle kalayım bir iki günde sen gelince kalırız. Daha sonra beraber döneriz ya da senin ailene gideriz daha fazla senden ayrı kalamam diyin eminim eşiniz çok memnun olacaktır. Erkekler sizin önceliğiniz olduğunu, sevildiğini hissetmek isterler. Kendi aileniz sizi görmek için bir hafta yanınızda kalmak istemezken siz eşinizi arkanızda bırakıp üç hafta onların yanına gitmeyi teklif ederseniz eşinizde haklı olarak ailenizin kendinden önce geldiğini düşünür. Evlilik idare etme sanatıdır. Ben eşinize ailenizi ezdirin demiyorum ama eşinizi ailenize karşıda koruyun. Eşiniz kendine göre haklı. Annenize eşinzin alındığını en azından geldiklerinde bir mazeretleri yoksa daha uzun kalmalarını isteyin ve ayrıca eşinizden sağlık mazereti dışında keyfi olarak bu kadar ayrı kalacak planlar yapmayın. Bu araya soğukluk sokar.