Eşim ve Annem çıkmazdayım

Bakın annenizle kocanızın konusu farklı ama benim takıldığım sırf izniniz var diye eşinizi niye iki üç hafta yalnız bırakıp annenize gidiyorsunuz. Aynı şeyi eşiniz yapsa sizin izniniz olmasa eşinizin izni olsa üç hafta sizi orada tek bırakıp kendi evinizde o kadar hörmet ve ısrarınıza rağmen iki günden fazla kalmayan annesinin yanına o özledim diyor diye gitse ne hissedersiniz bence eşiniz bunada alınmış olabilir. Bakın evlilik ayrı bir aile olmaktır. Ben yapışık ikiz gibi dip dibe olun demiiyorum ayrıca eşlerin ayrı zevklerinin olması kendimarkadaş grupları ile bireysel olarak zaman geçirmesi taraftarıyım ama zorunlu olmayan bir sebepten sırf aileniz istiyor diye onu orada tek bırakıp o kadar ayrı kalmakta eşinizi kırmış bunada tepki koymuş olabilir.burada bir sürü kadın eşinin ailesine düşkünlüğünden ayrı aile olamamasından yakınır. Erkeklerde bizimle aynı şeyi istiyor yani eşinin önceliği olmayı. çünkü özümüzde hepimiz insanız. Ben sizin yerinizde olsam memlekete eşimden ayrı o kadar uzun bir süre gitmezdim. Eşinizin izninden bir hafta kadar önce memlekete gidin eşinizede ben bir hafta ailemle kalayım bir iki günde sen gelince kalırız. Daha sonra beraber döneriz ya da senin ailene gideriz daha fazla senden ayrı kalamam diyin eminim eşiniz çok memnun olacaktır. Erkekler sizin önceliğiniz olduğunu, sevildiğini hissetmek isterler. Kendi aileniz sizi görmek için bir hafta yanınızda kalmak istemezken siz eşinizi arkanızda bırakıp üç hafta onların yanına gitmeyi teklif ederseniz eşinizde haklı olarak ailenizin kendinden önce geldiğini düşünür. Evlilik idare etme sanatıdır. Ben eşinize ailenizi ezdirin demiyorum ama eşinizi ailenize karşıda koruyun. Eşiniz kendine göre haklı. Annenize eşinzin alındığını en azından geldiklerinde bir mazeretleri yoksa daha uzun kalmalarını isteyin ve ayrıca eşinizden sağlık mazereti dışında keyfi olarak bu kadar ayrı kalacak planlar yapmayın. Bu araya soğukluk sokar.

Selam kızlar, aslında bana göre ufak ama eşime göre büyük bir sorun gibi gösteriyor. Eşim çok inatçıdır, olay şu şekilde gelişti: Annem ve babam şehir dışındalar ve babamın bir iş vardı bize geldiler işini halletti ve hafta sonuda kalın dedik ama kalmadılar, eşim buna çok bozuldu ki çünkü bu annemlerin bize gelip 2 günden fazla kalmama durumu sadece bu olayla sınırlı değildi hep yapıyorlardı. Ben öğretmenim malum yaz tatili ve 2 3 haftalığına annemlere gidim dedim çünkü çok özledim onları, eşime söyledim kıyamet koptu, annenler gelip 2 gün zor kalıyor sen gidip haftalarca kalacaksın, onlar seni özlese gelir vakit geçirir ama gelip hemen gidiyorlar, sen beni burda yalnız bırakıp annenlere gidiyorsun vs vs bir sürü şey söyledi çok çıkmazda kaldım eşim tavır koyuyor annemde ses çıkarmıyor o da farkında olayların ne yapacağımı bilemedim

Eşinizin canı bahane aramış bence,
Herkes eşinizle aynı mantıkta olmak zorunda mı aynı düşünmek zorunda mıı yani..
ayrıca eşiniz ailenize aklına estiği gibi tavır koyuyorsa geldiklerinde de insanlar tedirgin olur kalmazlar tabi .. sonra da hiç arkalarından atıp tutmasın eşiniz ..
hiç sevmem şu muhabbetleri eşinizin tavrı hiç samimi değil bence biraz kapatın ağzını siz sessiz kaldıkça haklılık aradıkça önüne geçemezsiniz ..

Rahat edemiyorlardir ya niye bu kadar mesele yaptı ki, ben kendi annemin babamın evinde 2 gün ancak kalabiliyorum kendi evimi özlüyorum

Bakın annenizle kocanızın konusu farklı ama benim takıldığım sırf izniniz var diye eşinizi niye iki üç hafta yalnız bırakıp annenize gidiyorsunuz. Aynı şeyi eşiniz yapsa sizin izniniz olmasa eşinizin izni olsa üç hafta sizi orada tek bırakıp kendi evinizde o kadar hörmet ve ısrarınıza rağmen iki günden fazla kalmayan annesinin yanına o özledim diyor diye gitse ne hissedersiniz bence eşiniz bunada alınmış olabilir. Bakın evlilik ayrı bir aile olmaktır. Ben yapışık ikiz gibi dip dibe olun demiiyorum ayrıca eşlerin ayrı zevklerinin olması kendimarkadaş grupları ile bireysel olarak zaman geçirmesi taraftarıyım ama zorunlu olmayan bir sebepten sırf aileniz istiyor diye onu orada tek bırakıp o kadar ayrı kalmakta eşinizi kırmış bunada tepki koymuş olabilir.burada bir sürü kadın eşinin ailesine düşkünlüğünden ayrı aile olamamasından yakınır. Erkeklerde bizimle aynı şeyi istiyor yani eşinin önceliği olmayı. çünkü özümüzde hepimiz insanız. Ben sizin yerinizde olsam memlekete eşimden ayrı o kadar uzun bir süre gitmezdim. Eşinizin izninden bir hafta kadar önce memlekete gidin eşinizede ben bir hafta ailemle kalayım bir iki günde sen gelince kalırız. Daha sonra beraber döneriz ya da senin ailene gideriz daha fazla senden ayrı kalamam diyin eminim eşiniz çok memnun olacaktır. Erkekler sizin önceliğiniz olduğunu, sevildiğini hissetmek isterler. Kendi aileniz sizi görmek için bir hafta yanınızda kalmak istemezken siz eşinizi arkanızda bırakıp üç hafta onların yanına gitmeyi teklif ederseniz eşinizde haklı olarak ailenizin kendinden önce geldiğini düşünür. Evlilik idare etme sanatıdır. Ben eşinize ailenizi ezdirin demiyorum ama eşinizi ailenize karşıda koruyun. Eşiniz kendine göre haklı. Annenize eşinzin alındığını en azından geldiklerinde bir mazeretleri yoksa daha uzun kalmalarını isteyin ve ayrıca eşinizden sağlık mazereti dışında keyfi olarak bu kadar ayrı kalacak planlar yapmayın. Bu araya soğukluk sokar.
Erkeklerin aileleri yeterince burnumuzun dibinde. Bizim de kendi ailemizde kalıp onlarla vakit geçirmeye hakkımız yok mu?

Hatta kendi izinleri yok diye karısının izninin yarısını kendi anne babalarının yanında geçirmesini isteyen erkekler de çok.O zaman da evde yalnız kalmayacaklar mı? Konu sahibi kayınpederinin evine gitse bu kadar sorun olmazdı. Ama doğup büyüdüğü eve gitmesi hep sorun olur nedense.

Rahat edemiyor olabilir. Bence eşinizin bu kadar büyümesine gerek yok. Eşiniz kalın dediğinde aileniz nasıl tepki verdi.

Eşiniz gayet haksız. İnsanlar yaşlandıkça kendi evlerinden başka yerde rahat edemez oluyorlar. Sizin gidip kalmanızla aynı şey değil tabii ki. Orası sizin eski eviniz tabii ki rahat edeceksiniz ama sizin ev aileniz için yabancı. Eşinize hiç alttan almayın ne münasebet

Bir de arkadaşlar burada bir sürü arkadaş git annen o senin tabiki gideceksin tavrında şeyler yazmış. Bir şeyi cidden merak ettim aynı şeyi adam yapsa mesela arkadaş atıyorum hemşire olsa adamda öğretmen olsa adam senin iznin yok benim var diye arkadaşın izninin olmadığı tatlillerinde iki hafta üç hafta annesinin memleketine gitse ya da konu sahibinin dediği gibi semineri de orada alacağım dese cidden adam içinde gitsin ailesi, senin tepkin yersiz kötü niyetli olmuş mu diyeceksiniz merak ettim. Bakın evlilik terapistlerinin ilk tavsiyesi empatidir. Tamam adamın eşinin annesine tepkisi yersiz ve hatalı olmuş olabilir ama izin konusundaki tepkisine gerçekten haksız mı diyormusunuz Ya da sırf eşiniz anneniz ile sorun yaşadı diye o an için sizle sorunu olmayan eşinizin ailesine bende bayramda senin ailene gelmiyorum tavrı yeni bir aile krizinden başka kime ne yarar sağlar. Evlilik akıllı ve sakin davranılırsa empati yapılırsa devam edebilen bir kurumdur. Bir arkadaş sormuş biz ailemizle vakit geçirmeyelim mi demiş. Ben önceki yazımda da böyle birşey demedim. Sadece benim iznim fazla diye eşinizi o kadar zaman onun rızası olmadan tek bırakmak bana göre yanlış çünkü aynısını eşim bana yapsa bende üzülürüm bu nedenle yapmam dedim ve bir teklif sundum. Eşinin izninden bir hafta önce ailesinin yanına gidebilir daha sonra eşi izne çıkınca kendisinden yanıma gelip almasını isteyebilir dedim o kısmı sanırım atladınız. Bakın evlilikte kısasa kısas çok tehlikelidir. Arkadaş ve eşi şuan bunu yapıyor ve bunun sonu boşanmaya kadar gider. Burada mantıklı yaklaşım arkadaşın eşini karşısına alıp bak anneme karşı tavrın hatalıydı bende onun siniri ile yanlış davrandım cidden senden o kadar uzun süre ayrı kalmak benide üzer ben en iyisi senin izninden bir hafta önce memlekete gideyim sen izne çıkınca yanıma gel iki günlüne gel hem ailemle aranızdaki buzlar erir hemde ben senden ayrı kalmam sonra beraber tatile çıkarız desin eminim sorunları düzelir. Bu alttan almak değil makul olmaktır bana göre. Evlendiğinde insanlar ayrı bir aile olurlar ve bu nedenle her izinde aynı öğrenci gibi mutlaka ailenin yanında uzun uzun kalmak gerekmez. Bunu eşim yapmak istesede kızarım kendimde yapmam.

Yani annenlrt başka evde rahat edemiyodur, sen orada rahat ediyosundur. Ne var bunda. Eşine de gelmesini teklif ediyorsun değil mi? Ya da eşin de istediği zaman annesine gidebiliyor mu? Bu sotulatın cevabı evetse canın ne istiyorsa onu yap

Yani annenlrt başka evde rahat edemiyodur, sen orada rahat ediyosundur. Ne var bunda. Eşine de gelmesini teklif ediyorsun değil mi? Ya da eşin de istediği zaman annesine gidebiliyor mu? Bu sotulatın cevabı evetse canın ne istiyorsa onu yap
eşime gel dedim o da dediki gelirsem annengilin yaptığı gibi en fazla 2 gün kalırım dedi ramazanda annemgile gitmiştik eşimle 1 hafta kalmıştık kurbanda onun annesigile gidecektik ama böyle tavırda olduğu için annesine gitmek istemiyorum bütün öğretmen arkadaşlarım ailesinin yanına 1 temmuzda gittiler eylül başına kadar kalıyorlar, bunu örnek gösterincede deliriyor başkalarını örnek alma diye o inatsa artık bende inat edecem annemi atamam kenara oda annesine gitsin

Bir de arkadaşlar burada bir sürü arkadaş git annen o senin tabiki gideceksin tavrında şeyler yazmış. Bir şeyi cidden merak ettim aynı şeyi adam yapsa mesela arkadaş atıyorum hemşire olsa adamda öğretmen olsa adam senin iznin yok benim var diye arkadaşın izninin olmadığı tatlillerinde iki hafta üç hafta annesinin memleketine gitse ya da konu sahibinin dediği gibi semineri de orada alacağım dese cidden adam içinde gitsin ailesi, senin tepkin yersiz kötü niyetli olmuş mu diyeceksiniz merak ettim. Bakın evlilik terapistlerinin ilk tavsiyesi empatidir. Tamam adamın eşinin annesine tepkisi yersiz ve hatalı olmuş olabilir ama izin konusundaki tepkisine gerçekten haksız mı diyormusunuz Ya da sırf eşiniz anneniz ile sorun yaşadı diye o an için sizle sorunu olmayan eşinizin ailesine bende bayramda senin ailene gelmiyorum tavrı yeni bir aile krizinden başka kime ne yarar sağlar. Evlilik akıllı ve sakin davranılırsa empati yapılırsa devam edebilen bir kurumdur. Bir arkadaş sormuş biz ailemizle vakit geçirmeyelim mi demiş. Ben önceki yazımda da böyle birşey demedim. Sadece benim iznim fazla diye eşinizi o kadar zaman onun rızası olmadan tek bırakmak bana göre yanlış çünkü aynısını eşim bana yapsa bende üzülürüm bu nedenle yapmam dedim ve bir teklif sundum. Eşinin izninden bir hafta önce ailesinin yanına gidebilir daha sonra eşi izne çıkınca kendisinden yanıma gelip almasını isteyebilir dedim o kısmı sanırım atladınız. Bakın evlilikte kısasa kısas çok tehlikelidir. Arkadaş ve eşi şuan bunu yapıyor ve bunun sonu boşanmaya kadar gider. Burada mantıklı yaklaşım arkadaşın eşini karşısına alıp bak anneme karşı tavrın hatalıydı bende onun siniri ile yanlış davrandım cidden senden o kadar uzun süre ayrı kalmak benide üzer ben en iyisi senin izninden bir hafta önce memlekete gideyim sen izne çıkınca yanıma gel iki günlüne gel hem ailemle aranızdaki buzlar erir hemde ben senden ayrı kalmam sonra beraber tatile çıkarız desin eminim sorunları düzelir. Bu alttan almak değil makul olmaktır bana göre. Evlendiğinde insanlar ayrı bir aile olurlar ve bu nedenle her izinde aynı öğrenci gibi mutlaka ailenin yanında uzun uzun kalmak gerekmez. Bunu eşim yapmak istesede kızarım kendimde yapmam.

Bakın her ailenin dinamikleri farklıdır.

Benim esimin ailesi bizden baska bir sehirde olsa ve esimin benden ayrı bir izni olsa git aileni gör onlar senin annen baban derim. zaten kis boyu evimizde beraberiz 12 ayin icinde 2 3 haftanin lafi mi olur? Lafimi olur dedigim esim icinde gecerli. Evlendik diye ailelerimizi mi silelim?

Ben mesela calismama ragmen her haftasonu kayinvalidemlere giderim. 5 yıllık evliyim bir gun bile niye gidiyoruz demedim zaten cok sukur sorunumda yok. Esime derim ozluyorlar torunlarini tabiki gidelim diye. Esimde benim aileme aynidir. Ben gidip kalmak istersem hic sorun yapmaz izni varsa gelir yoksa ben giderim. Bence esler bende gitmeyeyim o da gitmesin mantigi yerine bende gideyim o da gitsin mantigina sahip olmalı.

Tabi ölcü onemli herseyin abartisi zararlidir ama 12 ayda 2 3 hafta abarti degildir ne erkek icin ne kadın icin.

Su fikrinize katılıyorum inatlasarak kısasa kısas degilde tatlı dille anlasarak halledilmeli. Yoksa isler sarpa sarar.

2 3 hafta çok bence de. Özlediniz tamam da özlem 2 3 haftada geçen bi şey değil 1 hafta yeter 10 gün olsun hadi. Benim evimde kal dememe rağmen 2 gün kalmayan birinin evine gidip 3 hafta kalamazdım ben ailemde olsa

eşime gel dedim o da dediki gelirsem annengilin yaptığı gibi en fazla 2 gün kalırım dedi ramazanda annemgile gitmiştik eşimle 1 hafta kalmıştık kurbanda onun annesigile gidecektik ama böyle tavırda olduğu için annesine gitmek istemiyorum bütün öğretmen arkadaşlarım ailesinin yanına 1 temmuzda gittiler eylül başına kadar kalıyorlar, bunu örnek gösterincede deliriyor başkalarını örnek alma diye o inatsa artık bende inat edecem annemi atamam kenara oda annesine gitsin
Sizin oradaki öğretmenlerin özel hayatı hiç yok galiba.
Biz burada izin koparalım da kocayla başbaşa kafa dinleyelim diyoruz.
Sizin bol bol tatiliniz var,kocayı bırakıp ailenize koşuyorsunuz,çok ilginç gerçekten.
Hani Allahım korusun hastalık olur,mecburiyet olur anlarım ama keyfi olarak eşi yalnız bırakıp aileye gitmek bana çok ters.

Sizin oradaki öğretmenlerin özel hayatı hiç yok galiba.
Biz burada izin koparalım da kocayla başbaşa kafa dinleyelim diyoruz.
Sizin bol bol tatiliniz var,kocayı bırakıp ailenize koşuyorsunuz,çok ilginç gerçekten.
Hani Allahım korusun hastalık olur,mecburiyet olur anlarım ama keyfi olarak eşi yalnız bırakıp aileye gitmek bana çok ters.
özel hayat yok diye bir şey yok zaten aylarca birlikteyiz tatilim var ve ailemin yanına gitmek istedim

özel hayat yok diye bir şey yok zaten aylarca birlikteyiz tatilim var ve ailemin yanına gitmek istedim
Tamam gidin arkadaşım.
Ben sadece bana yanlış geldiğini söyledim.
İnan benim de etrafımda çok öğretmen var,hiç öyle haftalarca kalanı duymadım.
Burada birkaç kişide de duymuştum,okullar kapanınca ailesine taşınan,o zaman da şaşırmıştım.
Bu kadar mesafe olunca özel hayatın olmaması da normal değil mi?
Sadece eşten ayrı kalmak da değil mesele,ben evimden başka yerde rahat edemem,evimi bırakmak istemem,düzenim bozulur,sıkılırım.

Herkesin evliliği kendine münhasırdır arkadaşım yanlış yapıyorsun. Kocanı evliliğini sakın başkaşları ile kıyaslama.Bak bu dediğinin sonu kötü boşanmaya kadar gider. İşler ciddiye binincede o yanına gitmek için kocanla aranı bozduğun ailen bile bunun için yuva mı yıkılır alttan alsaydın der barışmaya zorlar ama kocanla birbirinize olan saygıyı ve bağı bir kere kaybedersen asla eskisi gibi olmazsınız. Bak bunu sana 9 yıl boşanma davalarına bakan biri olarak söylüyorum kısasa kısas davranışlları ile düzelen yuva görmedim. Sen pire için yorgan yakıyorsun dikkat et. sana birde bir bilgi vereyim hani diyorsun ya arkadaşlarının kocaları temmuzdan eylüle kadar eşinin ailesinde kalmasına ses etmiyor diye mesleki tecrübe dayanarak söylüyorum onların altında mutlaka bir bit yeniği vardır. Bir erkek sevdiği karısından bile isteye o kadar süre ayrı durmaz. Mutlaka aldatıyordur demiyorum ama karısı yokken bekar gibi davranıyordur karısını ayak bağı görüyordur yani mutlaka başka bir gerekçesi vardır. Bak ne güzel eşin seni yanında istiyor bayramlarıda paylaşmışsınız adam bir bayramı ailenle geçirmiş şimdi sen bu yüzden İpleri koparırsan bayramı ayrı geçirirseniz araya onun aileside girer geri dönüşü çok zor olur. Gaza gelme burada kaç kişi haklısın aslansın der ama kendi kocası daha fenasını yapsa evliliği için susar. Bence sen benim dediklerimi bir düşün eşin kötü biri değil anladığım kadarı ile sadece biraz ataerkil ama bu tatlı dille empatiyle törpülenebilir. Ayrıca yaşın benden küçük diye tahmin ediyorum bir abla tavsiyesi olarak gör evlilik okul ya da iş gibi tatillerde ailenin yanına gidilecek bir müessese değildir. Tatillerini büyük bir kısmını eşinle geçirmeye evinde de bolca vakit geçirmeye özen göster. Bak uzun ve mutlu evlilik yaşayan insanların genelde ortak paydası yatağa küs girmemek, mecbur kalmadıkça uzun süre ayrı kalmamaktır bunu unutma.

Tamam gidin arkadaşım.
Ben sadece bana yanlış geldiğini söyledim.
İnan benim de etrafımda çok öğretmen var,hiç öyle haftalarca kalanı duymadım.
Burada birkaç kişide de duymuştum,okullar kapanınca ailesine taşınan,o zaman da şaşırmıştım.
Bu kadar mesafe olunca özel hayatın olmaması da normal değil mi?

Bizim okulda da var 2 ay gidip kalan hatta seminer donemi gidip semineri ailelerinin oldugu sehirde alıyorlar ama gitmeyende var.

Bana da fazla geliyor 2 ay. ailem benden cok bekledi yazin 2 ay onlarla memlekete gideyim diye ki ben kisin ailemle ayni sehirdeyim cocuguma bakiyorlar ben gitmedim.

ama konu sahibinin esi 2 3 haftaya da karsi. gidilen il uzaksa 2 3 hafta cok degil bence. Benim arkadasımın ailesi 18 saat uzak bir ilde yılda gidip 1 ay kalıyor. 18 saatlik yol 1 hafta icin gidilmezki.

Aslında babam çok seviyor eşimde öyle baya iyi anlaşıyorlar, bunu eşimede söylüyorum ama adam inat işte bir türlü anlatamıyorum.
Bunun sevgiyle ilgisi yok. Geleneksel eril kodlar. Orası damadın evi. Kızı orada başka bir adamla yatıyor vs. En aydınında bile var bu takıntı. Kızınız varsa onu orn3k gösterebilirsiniz. Bir de yaşlı insanlar sadece kendi evinde rahat eder.

Benim annem de öyle 2 günden fazla kalmaz hiçbir yerde. Hatta ben 6 sene üniversite okudum bir kere bir geceliğine görmeye geldi beni onun dışında hep ben onu görmeye gittim. Huyu böyle ben de ilk başta anlam veremiyordum ama kendisini ne olursa olsun evinde rahat hissediyor

Back
X