• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve annem :(((

Ben empati kurmaya calisiorum inanki esime asla illa annemle gorus demiorum demem de ama bi durum oldugunda her firsatta gozume sokmaya calisio o defteri acio bi bayan olarak cok zor. hatta bi gun kardesim ben ve esim otururken armut dibine duser gibi alcakca bi yorumda dahi bulundu kardesimle ikimizn gözleri doldu...

Su yazdiklarinizdan sonra icimde esinize karsi olusan öfke nedeniyle konuyla alakali yapacagim yorumlar artik bosanma lehine olacagi icin (ben kendi hayatimda ki her konuda biraz fazla fevri hareket ettigimden ve bu dogru bir yaklasim olmadigindan) sizi daha fazla germemek adina yorun yapmiyorum..

Annemde aynen bunu savunuyir o yuzden uzuluo dogru bi teshis bence de ve bu durum zoruma gidio benimde
Zoruna gitmesi çok normal ama bilmen gerekir ki eşin annene karşi duyarsizlaştirmiş kendini hatta seni de duyarsizlaştirmaya çalışıyor.Yapacagin şey belli artık eşinle annenin hayatıyla ilgili konuları konuşmamak,tartismamak ve annenin yanına kendi adina gitme ve destek verme isteğinde de kararlı durmak.O benim annem diyeceksin.Başka söze de gerek yok zaten.Bugün anlamazsa bile birgün senin annen olduğunu,görmek istemeni ona destek olmanı anlayacaktır.Anlamiyorsa da kendi bilir düşmez kalkmaz bir Allah yani.Kendine güvenmeli ve net olmalısın.Insallah annen de güzel günler görür.Ben annene çok üzüldüm açikcasi.

Slm kızlar. Herkesin derdini okuyup kendime dersler ya da davranislarima dair fikirler cikaran bi insanim ama dert basa gelince insan ne yapacagini bilemio sizlerden fikir almak istedim. 1 bucuk yillik evliyim ve 9 ay kadarda nisanli kaldik. Esim normalde cok iyi cok anlayusli cok merhametli bi adamdir.nisanlilik doneminde de evlendigimjz ilk zamnlarda da annemi cok ama cok severdi anne ogul gibilerdi.ama yaklasik 7 8 ay once annemle aralarinda buyuk bi kopma noktasi oldu ve icinden cikilamaz bi hal aldi.olay su sekilde gelisti; ben annesi babasi ayri bi ailenin çocuğuyum annem cok genc görünen ve cok bakimli bi kadindir bizi girenler abla kardes zannederdi. Annem varlikli bi kadindi daha sonra iflas etti evler arabalar dukkan falan hepsi bir bir elinden gitti. Bu surecte ben farkli bi sehirde oldugum icin pek yaninda olamadim.is guc nisan dugun derken biraz uzaklastik. Bu surecte annem kendini oldukca yalniz hissetmis ve bi bisluga dusmus olacak ki benimle yasit biriyle bi iliski yasamaya baslamis.annem o kadr osmanli kadiniydi ki boyle bisey yasayacagimiz olsem aklima gelmezdi. Daha sonra hatasini anlamis olacak ki bu kisiden ayeilmaya çalışmis ve bu belali bi kişiymis. Annem istemeyince ailesinin annemin zaafı oldugunu kesfetmis olacak ki esimin is yerini arayip cep tel. Istemis ve esimi aramis. Esime k.v ni soyle seviyorum boyle ciddiyim ama o beni istemio falan demis esim cok agir seyler soyleyince belden asagi vurmaya baslamais k.v sunu yaptim bunu yaptim gibi agza alinmicak seyler. Esim bunlari duyunca sinir krizi gecirdi ve bana ya annen ya ben ben boyle bi insani hayatimda istemiorum. Senin annen su senin annen bu gibi soylemlerde bulunmaya basladi ilk 3 ay cok fena gecti yatip kalkip anan soyle anan boyle diyordu psikolojim bozulmustu annemle gorusmemi engelliyordu. Daha yeni yeni yumusamaya basladi. Ama kendisi hic bi sekilde gorusmek istemio annemin ise cok zoruna gidio. Boyle beni silmek yerine bana sahip cikip o kisinin dersini verebilirdi diye uzuluo. Hamileyim cocuk olunca annen goremez diyo hastalanio gomdermio. Annm icin hic bisey yapmama musade etmio. Annem ise sen anneni esine degistin diye uzuluo iki arada kaldim. Ne annemden gecebiliorum ne esimden. Ne yapabilirim bilmiorum. Annemin icini disini cok iyi biliorum kotu bi kadin deil her insan hata yapabilir. Ama bunu esime anlatamiorum. Yapici yorumlarinizi bekliorum...
Annen bekar bir kadın. Kendi hayatı, kendi kararları. Boşandı diye kutsal bakire olmak zorunda değil. Sen nasıl bir evlatsın ki o hadsiz kocanın iznini bekliyorsun anneni görmek için ya da çocuğunu göstermek için. Ananın namus bekçiliği ona mi kalmis. Kaldi ki ben ortada annenin sevgilisinin konusmalari dişinda bie namuasuzluk göremiyorum. Ben senin yerinde olsam dikilirim o kocanin karsisina adam olaydin da annem hakkında konuşan adamin hakkindan geleydim derdim. Bu arada ne olursa olsun şu hayatta kirk koca bulursun anne dediğinden bir tane daha yok. Hele benim anneme öyle laflar söyleyecek adamin birak koca yerine koyup koynuna girmeyi kapimin önüne it diye bağlamam. Annem ne olursa olsun kimseye laf soylettirmem. Hiçbir şeyin olmasa emdigim sütun hakki var. Sen de hamileymissin. Doğum yapinca daha iyi anlarsin yazdiklarimi. Yarin öbür gün elin oğlu ya da kizi sana ayni cümleleri kurarsa ve evladin olacak kişi buna göz yumarsa ne hissedersin bir düşün.

Nesi yanlış mesela.Bekar kadın istediği ile beraber olur kime ne bundan ya

L Lovelymom Sevgili konu sahibi siz annenizle dilediginizce görüşebilirsiniz bunun için eşinizi dinlemeyin laf söylemesine de izin vermeyin.Ne münasebet yahu görüştürmemek.Eşiniz görüşmeyebilir ama size karışamaz bu konuda alttan alır gibi davranmayın lütfen.

Beni yanlış anladiniz. Bekar bir kadın evet ama bir annenin özellikle olgun yasa gelmiş ve evli bir kızı olan bir annenin, kizi yaşında biriyle beraber olması böyle tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor maalesef. Örnek veriyorum, konu sahibinin annesi kendi yaşına ve olgunluğuna daha uygun biriyle birliktelik yaşasaydi kendisi için bir sorun olmazdı. Taktir edersiniz ki, anne olunca 'keyfim kimi isterse onla olurum' olmuyor maalesef. Konu sahibinin annesiyle gorusememesine ben de hak vermiyorum bu arada. Ne yaparsa yapsın, annesiyle görüşmesine kimse karışamaz.

Ben empati kurmaya calisiorum inanki esime asla illa annemle gorus demiorum demem de ama bi durum oldugunda her firsatta gozume sokmaya calisio o defteri acio bi bayan olarak cok zor. hatta bi gun kardesim ben ve esim otururken armut dibine duser gibi alcakca bi yorumda dahi bulundu kardesimle ikimizn gözleri doldu...
O lafin üstüne siz de o heeife koca demeye devam ettiniz. Bravo. Hayran kaldım.

Annemin evime adim atmasi kesinlikle yasak ben ona gidersem hafta da bi r gun esim istedigi saatte birakip istedigi saatte aliyor ki annem calisan bi kadin o kadar tuhafki esim denk geldiginde goturcem diyo eve gidiorum annem daha isten gelmeden yuzunu bile görmeden alip geri getirdigi gunler oldu. annemle disarda görüşmem kesinlikle yasak carsida pazarda asla. bu durumlar da benim zoruma gidio sonucta kac yasinda kadinim bende artik annem gelsin evimde otursun kalksin istiorum ya da annmle alisverise gitmek gezmek dolasmak bunlara hasrer kaldim cok zor durumdayim. esim cok buyuk sikinti cikario eger aksini yaparsam inat edersem

Eşin haksız
İnsan ailesini korumak adına belki bir tepki verebilir, size bir zarar gelmesinden çekinebilir ama şu yazdıklarınız insanlık dışı
Pek iyilikle çözülecek gibi durmuyor, sertçe karşısında durmalısınız
Kendi görüşmek istemeyebilir ama size yasak koyamaz, saygı da da asla kusur edemez

Yuh o kim karışıyor. Yuva mi bozmuş, hırsızlık mi yapmış, masumun canını mi yakmış. Özel hayatı ona ne.

Böyle namus bekçisi insanların kendi açıklarını yada zaafı örtmek için böyle davrandığını düşünürüm hep.

Yaradan büyük kinadikalarını yaşatır adama. Kötü bir şey dilemem ama onunda canını yakan kişiler olaylar olur elbet. Dua Et Rabbim gelsin hakkından

Kocanizin kafasini degistirmerk zor ,
Nikah altinda bazi seyleri yasayinca normal nikah disi anormasl mi ,
Sonucta annenizin iliskisi ,birseyler yasamis karsidaki magdur etmis ,esinize bunu guzel dille anlatin ,
Annenize tek bir sey soyleyin ,senin yanlis tercihinin magduriyetini ben yasiyorum ,senin yuzunden hamile halimle uzuntu cekiyorum ,napiyim bosaniyim mi ,bu nu mu istiyorsdun diye bir sorun ,
Anneniz edep edip susacasgina aman yuvasn dagilmasin diyecegine bi de uste mi cikmaya calisiyuor ,
Annen mal varligini ,belki de boylke biriyle kaybetti ,sizin haberiniz yok

Annen boşluğa düşmüş bir güç aramış biri çıkmış karşısına ama yanlış kişiymis. Esinide oğlu gibi görüp kendine s ana sahip çıksın istemiş guvenmis eşine . Ama esin öyle dusunmemis adamın ağzını kapatabilirdi sonuçta senin annen olduğu için . Sen görüş annenle ama eşim görüşmek istemiyor kabul edemedi adamın aramasini dersin annene . Zamana bırak bazı şeyleri .torununuda tabiki görecek hakkı onun . Eşinde büyük konuşmasın kime ne olacağı hiç belli olmaz.

Bence bu lafı söylediği an cıngar çıkartmanız lazımdı. Eşiniz hiç de iyi kalpli merhametli biri değil kusura bakmayın. Ben olsam o an bunu yüzüne vururdum. "Sen bizi üzeceğini bildiğin halde ve hiçbir suçumuz olmamasına rağmen bu lafı söylüyorsun, bizi yapmadığımız birşeyle itham ediyorsun, hakaret ediyorsun. Hiç de iyi kalpli bir insan değilsin, kötü kalplisin ve yaptığın şey kötü olması dışında ayrıca kanunlara da aykırı, bize hakaret edemezsin!" derdim. Verdiği her cevaba da "armut dibine düşer lafını anca kötü kalpli biri söyler. Kötü kalplisin!" diye cevaplar, kısaca cıngar çıkartırdım. O sırada bağırıp çağırsa da gerçekten dediğiniz gibi içinde iyilik olan biriyse gelip özür diler, bir daha da yapmazdı.

Bu arada anneniz de hakaret edilecek bir şey yapmamış. Karşısındaki insanı tanıyamamış. Karşısına çıkan kişi iyi biri olsa şu an evli de olabilirlerdi. Eşinizin mantığıyla, kocanızın babası eşinden ayrılıp yıllar sonra başkasıyla ilişki yaşarsa, sizin de "babanla görüşemezsin, ya ben ya o, hasta olsa da gidemezsin, torununu da göremez" demeniz ve eşinizi ve kayınpederimizi "armut dinine düşer" deyip aşağılamanız gerekiriz.

Son düzenleme:
Bu konuyu hic bi arkadasimla paylasamiordum ve icimde buyuyordu iyiki boyle bi platform var hosuma gitmeywn bi yorum dahi okusam rahatlatti beni inanin herkese cok tesekkur ederim. Hamile oldugumu öğrendigimden beri bu konu beynimi daha fazla kurcalar oldu. Cektigim her sikintida annem aklima gelior beni nasil karninda tasidi buyuttu okuttu bugunlere getirdi diye . Bayadir evimizde konusu acilmio dile getirmeyi dusunuorum o yuzden buraya yazdim ki farkli bakis acilariyla benimkini kiyaslayip bi sonuc elde etmek istiorum. Umarim hersey guzel olur kendim ve annem adina tabii. Esim ve annem icin diil

Slm kızlar. Herkesin derdini okuyup kendime dersler ya da davranislarima dair fikirler cikaran bi insanim ama dert basa gelince insan ne yapacagini bilemio sizlerden fikir almak istedim. 1 bucuk yillik evliyim ve 9 ay kadarda nisanli kaldik. Esim normalde cok iyi cok anlayusli cok merhametli bi adamdir.nisanlilik doneminde de evlendigimjz ilk zamnlarda da annemi cok ama cok severdi anne ogul gibilerdi.ama yaklasik 7 8 ay once annemle aralarinda buyuk bi kopma noktasi oldu ve icinden cikilamaz bi hal aldi.olay su sekilde gelisti; ben annesi babasi ayri bi ailenin çocuğuyum annem cok genc görünen ve cok bakimli bi kadindir bizi girenler abla kardes zannederdi. Annem varlikli bi kadindi daha sonra iflas etti evler arabalar dukkan falan hepsi bir bir elinden gitti. Bu surecte ben farkli bi sehirde oldugum icin pek yaninda olamadim.is guc nisan dugun derken biraz uzaklastik. Bu surecte annem kendini oldukca yalniz hissetmis ve bi bisluga dusmus olacak ki benimle yasit biriyle bi iliski yasamaya baslamis.annem o kadr osmanli kadiniydi ki boyle bisey yasayacagimiz olsem aklima gelmezdi. Daha sonra hatasini anlamis olacak ki bu kisiden ayeilmaya çalışmis ve bu belali bi kişiymis. Annem istemeyince ailesinin annemin zaafı oldugunu kesfetmis olacak ki esimin is yerini arayip cep tel. Istemis ve esimi aramis. Esime k.v ni soyle seviyorum boyle ciddiyim ama o beni istemio falan demis esim cok agir seyler soyleyince belden asagi vurmaya baslamais k.v sunu yaptim bunu yaptim gibi agza alinmicak seyler. Esim bunlari duyunca sinir krizi gecirdi ve bana ya annen ya ben ben boyle bi insani hayatimda istemiorum. Senin annen su senin annen bu gibi soylemlerde bulunmaya basladi ilk 3 ay cok fena gecti yatip kalkip anan soyle anan boyle diyordu psikolojim bozulmustu annemle gorusmemi engelliyordu. Daha yeni yeni yumusamaya basladi. Ama kendisi hic bi sekilde gorusmek istemio annemin ise cok zoruna gidio. Boyle beni silmek yerine bana sahip cikip o kisinin dersini verebilirdi diye uzuluo. Hamileyim cocuk olunca annen goremez diyo hastalanio gomdermio. Annm icin hic bisey yapmama musade etmio. Annem ise sen anneni esine degistin diye uzuluo iki arada kaldim. Ne annemden gecebiliorum ne esimden. Ne yapabilirim bilmiorum. Annemin icini disini cok iyi biliorum kotu bi kadin deil her insan hata yapabilir. Ama bunu esime anlatamiorum. Yapici yorumlarinizi bekliorum...

Ne eşinizin anneniz hakkında bir şey söylemeye hakkı var ne de annenizin eşinizin sahip çıkmasını ve onu savunmasını beklemeye.
Anlamıyorum, empati yapmaya çalışıyorum ama annenizden nasıl bu kadar koptunuz o dönem ki eşinizin ileri geri konuşmasına onunla görüştürmemesine razı olabiliyorsunuz? Anneyle görüştürmemek ne demek? Anneye hakaret etmek ne demek?

Eşiniz haksız,anneniz gerçekten kötü birşey yapsaydı bile bu şekilde konuşmaması lazımdı çünkü ne olursa olsun o sizin anneniz,katil veya hırsız olsaydı bile bazı şeylere dikkat etmek lazım. Anneniz özgür bir kadın ve eşinizi arayan adamın bu kadar haysiyetsiz olduğunu bilseydi bulaşmazdı fakat olan olmuş ve eşinizin size annenizle görüştürmeme gibi bir hakkı yok,sizi belli yaşa kadar anneniz getirdi ve karnında taşıdığınız çocuğun var olma sebeplerinden biri. Eşiniz annenizle görüşmeyebilir bu gayet normal ben öyle aileleri çok biliyorum fakat işin içine hakaret girmemeli,benim annemle eşim de birbirlerine bayılmazlar çünkü hayata bakış açıları çok farklı fakat anneme hakaret etmesi durumunda evliliğimi bitirme noktasına kadar götürürüm. Sakın başınız eğilmesin,siz kötü birşey yapmadınız herkes kendinden sorumludur ve eşinize gerekirse haddini güzelce bildirin.

Oha.

Ananin derdi eşini niye geriyo...

Cek restini...

Eşin acayip terbiyesiz...benim anneme herhangi bir insan şöyle böyle dese agzina kulaklarina kadar yirtarim.

Back
X