Eşim ve Annesi Kavga Ederken

NeKHBeT

Violet Is The Humblest Of Flowers :)
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
479
199
123
36
Eşim ve annesi kavga ederken ne yapmalıyım bilemiyorum.. Zaten her kaynanada olan bi gelin portresi oluşmuş durumda..Bu durumda araya girmemeye çalıştım fakat geride durunca da sanki farklı düşünücek gibi gelde karmakarışık oldu kafam... dün baya tartıştılar eşim sinilrlenip yattı annesi ayrı sinirlendi.. ikiside kırıldı ben arada kaldım kımseye bişi diyemedim.. Ama olayların benım yanımda patlaması eşimin benım yanımda annesine bağırması sanırım annesinin bana karşıda kötü düşünmesine sebep olucak..Bi aydınlatın beni Bilemedim :44::44:

valla bişe diyemiyorum,aynı durum bızde de vardı esım tartıstıgında annesi diyormus kı karının yanında bana ses yukseltme ama farkeden bişe yok esim hala tartısır ben karısmam annesi soruyor oyle degıl mı ama sızın aranızda dıyorum cekılıyorum sadece sunu anladım ıstısnalar var tabıkı ama elden anne olmazmıs..

valla bişe diyemiyorum,aynı durum bızde de vardı esım tartıstıgında annesi diyormus kı karının yanında bana ses yukseltme ama farkeden bişe yok esim hala tartısır ben karısmam annesi soruyor oyle degıl mı ama sızın aranızda dıyorum cekılıyorum sadece sunu anladım ıstısnalar var tabıkı ama elden anne olmazmıs..

Sanki benim parmağım varmış gibi bu tartışmalarda farklı bi tavra bürünüyor.. olabildiğince sıkıntı çıkmasın diye huyuna gidiyorum ama yok gerçekten yaranamıyorsun..gerçekten haklısın kım derse ki kendı kızım gibi diye hiçte öyle değil .. :S

eşin ve kayınvalden nasıl kişiliklere sahip bilmiyorum ama ben eşime yalnızken sen haklısın ama yapacak bişey yok diyip destek veriyorum.Kayınvaldeme boşver anne bana da bağırıyor diyorum.Bunu byle yapmazsam kayınvaldem ben eşime söyletiyorum ben etkiliyorum zannediyor eşimede bunu anlattım bana hak verdi doğru yapıyorsun dedi

Kari koca arasina girilmez derler ya anneyle evlat arasinada girmeyin bence.Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki siz zararli cikarsiniz.Ayni seyi bende yasadim ve bir keresinde dayanamayip mudahale ettim etmez olaydim dedigim tek seyde esime yeter hadi gel demekti:4:nedense k.validem esimi birakip bana Döndü artik gerisini siz dusunun :30:sen öylesin ,sen böylesin,oglumu sen yolluyosun bana,hatta bi ara esine dönüp bunlar beni dövücekler bile dedi:53:tek kelime dahi edemedim ve butun bunlari duyarken 9 aylik hamileydim:43:anladimki iyilikten maraz dogar:19:

ben eşime girişiyorum valla...sonuçta annesiyle konuşurken haddini bilecek, ailem bana böyle öğretti:)

yani ne hakkında tartıştıkları da önemli ama bizimkiler sudan sebeplerle birbirlerine ses yükseltiyorlar, bunu anne yaparsa karışmıyorum ama eşim yaparsa açıktan müdahale ediyorum...saygısızlığa tahammülüm hiç yok

Son düzenleme:
Şöyleki kv'min çok ilginç bi huyu var acayip inatçı..tartıştıktan sonra eşim gönlünü almak istedi ama yanından kovdu..sonra ıkı kere daha tekrar etti ama herseferinde beni dövcekmisin falan moduna girdi..Anlam veremedim gerçekten garip bi huy işte eşime sen kafasızsın sen şölesin bölesin dedi.. ilk tartıştıklarında gittim yanlarına eşime bağırma niye bağırıosun dedım ama kımse benı takmadı bende çekildim geri bi dahada girmedim araya..Eşimi yalnız kaldığımızda tabiki telkin ediyorum..Ama annesi ek konuşmuyo yani eşimle kavga edince benımlede konuşmuyo..Bu yuzden elden ne gelir bilemedimm. aydır evliyim sanırım erken başladı bu durumlar..Bu kadar mı dayanıldı anlamadım ... :53::53:

Eşine kvnin yanında ' sakin ol annen o senin ' falan gibi sözler söyle ki kv senin fitnelediğini düşünmesin .

benim esim annesinin yaninda bana benim yanimda da annesine bagiramaz bilir çünkü birbirimizo nasil tuttugumuzu oyle durumlarda onu kv olarak gormeyin lütfen dogup büyütüp emek verdigi evladi tarafindan azarlanan bir anne olarak düşünün ve lütfen esinizin böyle yapmasina musaade etmeyin siz kvnize sahip cikin ki oda size çıksın

Senin durumun benimkiyle nerdeyse ayni hatta nerdeyse degil apayni.Ben 7 yil k.validemle yasadim kabus gibiydi esimle iste tartisir eve gelir bana surat asar, kizar, kuserdi.Hatta bir sure sonra esimle konusmaya baslar ama bana hala küs kalirdi:50:en sonki de iste ben hamileyken yasanandi iste tartismislar esim eve gelince ust kata cikti annesiyle konusmak icin daha kapiyi acar acmaz bagrinmaya basladi annesi ama nasil bagiriyo:53:bende korktum resmen esime beni dövücekmisin diyo:53:esim sen ne sacmaliyosun falan diyo derken dayanamadim sacma sapan bi muhabbet var yukarda ciktim esimin kolunu tutup niye bagriniyosunuz gel diyorum k.validem esine sesleniyo bunlar beni dövücek diye:53:resmen sok oldum aaa anne ne diyosun sen diyorum benim karnim burnumda kendimi zor tasiyorum yalanmi sen yollamadinmi oglumu buraya diye basladi aklindaki herseyi saydi bana.O halimle beni o Kadar aglatti o Kadar uzdu ki anlatamam ama suan bakiyorum iyide olmus benim butun iyi niyetim orda bitti 7 sene yapamadigimi yaptirdi ve yanlarindan ayrildik.Sana tek tavsiyem sakin ama sakin karisma birak birbirlerini yesinler,sen hic bisey yok gibi davran benim gibi ayni yerde yasamiyosaniz hiiiic dusunmeyin bile:34:

Senin durumun benimkiyle nerdeyse ayni hatta nerdeyse degil apayni.Ben 7 yil k.validemle yasadim kabus gibiydi esimle iste tartisir eve gelir bana surat asar, kizar, kuserdi.Hatta bir sure sonra esimle konusmaya baslar ama bana hala küs kalirdi:50:en sonki de iste ben hamileyken yasanandi iste tartismislar esim eve gelince ust kata cikti annesiyle konusmak icin daha kapiyi acar acmaz bagrinmaya basladi annesi ama nasil bagiriyo:53:bende korktum resmen esime beni dövücekmisin diyo:53:esim sen ne sacmaliyosun falan diyo derken dayanamadim sacma sapan bi muhabbet var yukarda ciktim esimin kolunu tutup niye bagriniyosunuz gel diyorum k.validem esine sesleniyo bunlar beni dövücek diye:53:resmen sok oldum aaa anne ne diyosun sen diyorum benim karnim burnumda kendimi zor tasiyorum yalanmi sen yollamadinmi oglumu buraya diye basladi aklindaki herseyi saydi bana.O halimle beni o Kadar aglatti o Kadar uzdu ki anlatamam ama suan bakiyorum iyide olmus benim butun iyi niyetim orda bitti 7 sene yapamadigimi yaptirdi ve yanlarindan ayrildik.Sana tek tavsiyem sakin ama sakin karisma birak birbirlerini yesinler,sen hic bisey yok gibi davran benim gibi ayni yerde yasamiyosaniz hiiiic dusunmeyin bile:34:

her ne kadar d,iğer insanlar aynı evde yaşanılmaz kabul edilmez deselerde malesef bende aynı evde yaşıyorum bazen şartlar boyle eolmasını gerektırıyor evet benımkı geçici bi durum ama o geçene kadar banada olanlar olcak gibi bi his var içimde şimdilik bilemiyorum...ıkı taraflıda dusunuyorum olayı kımseye kıyamıyorum ama bazen davranışlar çok önemli oluyor annelik çok özel bişi evet onu doğuran buyuten emek veren kişi ama bana yanlış gelen şey huzur bozmak..çunku evladını dusunen anneler onların huzurunun bozulmasını ıstemez hep en ıyıyı ısterler...kımsenın kımseye haksızlık yapmasına dayanamıyorum eşimin haksızlık konusunda ailesiyle ilgili yaşadığı çok knu var ve hala bişilerin değişmediğini görmek onuda yaralıyor..ve bi bakıyorsunuzki hala değişen bişi yok.. o yuzden eşimede bişi diyemiyorum :(

her ne kadar d,iğer insanlar aynı evde yaşanılmaz kabul edilmez deselerde malesef bende aynı evde yaşıyorum bazen şartlar boyle eolmasını gerektırıyor evet benımkı geçici bi durum ama o geçene kadar banada olanlar olcak gibi bi his var içimde şimdilik bilemiyorum...ıkı taraflıda dusunuyorum olayı kımseye kıyamıyorum ama bazen davranışlar çok önemli oluyor annelik çok özel bişi evet onu doğuran buyuten emek veren kişi ama bana yanlış gelen şey huzur bozmak..çunku evladını dusunen anneler onların huzurunun bozulmasını ıstemez hep en ıyıyı ısterler...kımsenın kımseye haksızlık yapmasına dayanamıyorum eşimin haksızlık konusunda ailesiyle ilgili yaşadığı çok knu var ve hala bişilerin değişmediğini görmek onuda yaralıyor..ve bi bakıyorsunuzki hala değişen bişi yok.. o yuzden eşimede bişi diyemiyorum :(

Sizi o Kadar iyi anliyorum ki yazdiklarinizi okuyunca acaba benmi yazdim dedim:1:disardan bakildiginda annedir ne olusa olsun karninda tasimis en azindan denilip evlatlar hatali bulunur hep ama esim ve ailesine baktigimda gördüm ki bu durumun bide benden oncesi var k.validem her ne Kadar biz böyle degildik evlendikten sonra böle oldu desede esime görede tam tersi akli dengesinde ,yada etrafindaki diger insanlarla buna benzer hicbir sorunu olmayip bi tek annesiyle bu tur seyler yasayan insanlarida anlamak lazim arada.Bende sizin gibi hep esimin ustune gittim annendir ne olursa olsun buyugun ki kötü bi kelime asla kullanmaz ama sesini bile yukseltme benim yanimda hiic yapma onuru gururu kirilir dedim ,özür dilemeye ben gönderdim ,uzulmesin diye yanina gidip anne cocuk arasinda olur anne ben onun adina özürdielrim bile dedim ne icin sacma bisebebten esime kizim 40 gunluk bebegimin suratina bile 15 gun bakmamasi icin!:19:Sonra düsündüm ki o haketmiyo olsa bile bende bunlari haketmiyorum.Sizinde yapabiliceginiz sey ya esinizle tartisip sizede küstügünde anne seni aliyorum ve böyle olsun istemiyorum benimle ne sorunun varki banada küsüyosun demek ama ters tepebilir benden söylemesi yada olanlari görmemezlikten duymamazliktan gelip mumkun oldugunca uzaklasicaginiz gune Kadar(Umarim imkaniniz vardir)3 maymunu oynamak.Ama hiic kolay bi durum degil Allah size sabir ve kolaylik versin.

Kayinvalideni de esini de en iyi sen tanirsin. Arkadaslar degisik cozum onerileri sunmuslar, ancak her cozum her insanda ayni tepkiyi uyandirmaz. Sen de onlarin huyuna gore ya hic araya girmeyip duymamazliktan geleceksin, ya da mudahil olacaksin bir sekilde. Ama dedigim gibi herkes bir degil, birinde ise yaramis olan sende ters tepki verebilir. Her ne olursa olsun, eger itisme kakisma olursa asla araya girme, yardim cagir. Araya giren dayagi yer, unutma.

arasıra bizdede olur
kayınpeder olmadıgı zamanlarda olur bu durum:1:
eşim ya görümceye yada annesine bagırırken ben kızımı alır ya mutfaga yada odaya giderim
ses kesilince gelirim eşimde zaten hadi gidelim der ve çıkarız:1:
olaya ne şahit olurum nede yanlarında olup ikisine destek olurum
onlar nasılsa bi şekilde barışacaklar arada kaynamaya şahit olmaya gerek yok:52:

Fizik tedaviye başladı her akşam onu goturup getırıyoruz arabada konusuyor bizimle ne zmn ki işi bitiyo ve eve dönüyoruz ekrar soğuk nevale oluyor. Anlamadım ben eşimle konuşmuo benlede konuşmuyo..ben girmedim araya dahil olmadım tartışmalarına ben normal konuştum ama sanırım bazı durumları hala kabullenemıyor..Eşimle oturup konuştuk ama işin içinden çıkamadık..Hayatta ne garip insanlar var..Görümcem aileyi batağa sürüklediği halde baş üstünde taç eşim hep ailesinin yanında olmasına rağmen "kafasız" oluyor.. Çok üzülüyorum inanın :(

Valla bizimkilerin arasında da tartışma eksik olmaz o yüzden baktım sıkıntı var ben çıkarım o ortamdan yoksa kabak dönüp dolaşıp bana patlar zaten üstüne daha çok giderlerse o da dayanamaz döneriz geri evimize

sesini çıkarmamak en güzeli sanırım , öyle büyük tartışmaları olmaz eşimin annesi ile ama tartıştıklarında ya susarım karışmam yada konuyu değiştirmeye falan çalışırım,

ben hoşlanmam yanımda kavga edilmesinden. ederlersede diğer odaya gderim mutfakta işim varmış gibi yaparım karışmam. sonrada eşime kızarım benim yanımda kavga etme git sonra et diye.

Kari koca arasina girilmez derler ya anneyle evlat arasinada girmeyin bence.Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki siz zararli cikarsiniz.Ayni seyi bende yasadim ve bir keresinde dayanamayip mudahale ettim etmez olaydim dedigim tek seyde esime yeter hadi gel demekti:4:nedense k.validem esimi birakip bana Döndü artik gerisini siz dusunun :30:sen öylesin ,sen böylesin,oglumu sen yolluyosun bana,hatta bi ara esine dönüp bunlar beni dövücekler bile dedi:53:tek kelime dahi edemedim ve butun bunlari duyarken 9 aylik hamileydim:43:anladimki iyilikten maraz dogar:19:

((((: vallahi gülerek okudum ne tuhaf insnlar var ya...

eşinizi sakinleştirici bir profil çizin bence. yatışmasa da en azından kayın valideniz sizin için "oğlumu kışkırtıyo" demez.

Back
X