Eşim ve annesi, üzgün ben

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Eşimle annesi çoğu konuda ağız birliği yapıyor genelde. Eşime nadiren hosuma gitmeyen şeyleri söylerim annesiyle ilgili, söylediğimde de ben alınganım kötü düşünenim annesi hep iyi niyetli. Farkettim de eşimle annesi ne derlerse aynı. Eşim evdeki işlerime laf ediyosa annesi de yeri geliyo lafı açılıyo aynı şeyi söylüyo. Eşime soruyorum bak aynı şeyi söylediniz diye hep saklıyo onu doldurduğunu ama ben biliyorum. 30 yasında adam eşim ana kuzusu da değil ama benle paylaşmadığı şeyleri bile ona dediği oluyo biliyorum. Çok üzgün ve mutsuzum...

Ekleme: Annesi eşime hiç mi hiç kıyamaz genelde erkeğin sözü geçer kafa yapısında bi insan olduğu için eşim evde ben erkeğim havalarında niye dinlemiyosun beni diye esip gürlüyo

Son düzenleme:
Eşimle annesi çoğu konuda ağız birliği yapıyor genelde. Eşime nadiren hosuma gitmeyen şeyleri söylerim annesiyle ilgili, söylediğimde de ben alınganım kötü düşünenim annesi hep iyi niyetli. Farkettim de eşimle annesi ne derlerse aynı. Eşim evdeki işlerime laf ediyosa annesi de yeri geliyo lafı açılıyo aynı şeyi söylüyo. Eşime soruyorum bak aynı şeyi söylediniz diye hep saklıyo onu doldurduğunu ama ben biliyorum. 30 yasında adam eşim ana kuzusu da değil ama benle paylaşmadığı şeyleri bile ona dediği oluyo biliyorum. Çok üzgün ve mutsuzum...
Ah be tatlım, Allah kolaylık versin...
Bence eşini karşına al vw açık açık konuş ne denli incindiğini... ama annesini asla kötüleme bu arada... sadece hissettiklerini anlat...
Dilerim tez zamanda düzelir

Ah be tatlım, Allah kolaylık versin...
Bence eşini karşına al vw açık açık konuş ne denli incindiğini... ama annesini asla kötüleme bu arada... sadece hissettiklerini anlat...
Dilerim tez zamanda düzelir
Eşimin gözünde nası bi yerdeyim bilmiyorum ama ne desem kötü niyetli değil iyiliğimiz için söylüyo diyor. Annesinin hep ayıplarını kapatıyo ama bana ailesine asla laf söylettirmez.

Sanırım insanin eşi ile ilgili çaresi olmayan tek dert bu.
Umarım vardır bi çaresi. Niye baskasının evinin içine karışıyosun yaptığım yemeği temizliği nası yapmam gerektiğini söylüyo mesela eşim kavga ediyoruz aa günlerr sonra bi bakıyorum annesi de aynı olayda aynı şeyi söylüyo lafı açılırsa veya başkaları üzerinden.

3 kişilik evlilik gibi.
Tam olarak ana kuzusu.
Siz ikisinin arasına giren kuma gibi olmuşsunuz.

Eşiniz sizin ayrı bir aile olduğunuzu idrak edememiş.

Güzel güzel konuşup eşinizin fikrini değiştirmeye çalışın.
Allah sabır versin.

Ah be Kuzum ana kuzusu erkekleri akıl etmek zor
sadece dikkatli ol
Yapacağım yemek temizlik evimin düzeni giyeceğim şeyler hangi konuda sürekli dkkatli olabilirim ki ben :KK43:
3 kişilik evlilik gibi.
Tam olarak ana kuzusu.
Siz ikisinin arasına giren kuma gibi olmuşsunuz.

Eşiniz sizin ayrı bir aile olduğunuzu idrak edememiş.

Güzel güzel konuşup eşinizin fikrini değiştirmeye çalışın.
Allah sabır versin.

Ne tarzda konusacağım ki? Eşim annesini savundukça konuşasım gelmiyo. Ne dese iyi niyetli annesi bizi düşünüyo. Evimin düzeni yaptığım işler hepsinde aynı fikirdeler. Hepsine karışıyo eşim bi bakıyorum annesiyle aynı sözleri.

:) Bu bence genelde olan bir durum. Benim eşim ve annesi de aynı. Mesela benim bir hatam olsun insanız neticede kv hemen eşimi arar fıs fıs konuşur, aynı şekilde eşimde annesi arar. İlk başlarda acayip mutsuz oluyordum,üzülüyordum. Sonradan amaaaaan salla gitsin dedim. Veeee gardımı aldım :duduk: Bir olay olduğunda nasılsa sen biliyorsundur annecim diyip nazik ve kibar laf sokarım. İşin özü çokta şey yapma :KK53:

Bosayin gitsin. Valla dünyada sizden daha önemli kimse yok. Kendinize kaliteli davranın. Davranmayanlari çıkarın hayatınızdan. Ne bosananlat var. Eskiden is boanmadan çekmek.

Umarım vardır bi çaresi. Niye baskasının evinin içine karışıyosun yaptığım yemeği temizliği nası yapmam gerektiğini söylüyo mesela eşim kavga ediyoruz aa günlerr sonra bi bakıyorum annesi de aynı olayda aynı şeyi söylüyo lafı açılırsa veya başkaları üzerinden.
Eşinle kesin bir dille konuşmayi bi denesen. Ayrıca mesela temizliği örnek vermişsin ya. Begenmiyosan yap deyin.
Bana kalsa "anan da beğenmiyor. Birlikte yapin da ben de göreyim " derdim.

:) Bu bence genelde olan bir durum. Benim eşim ve annesi de aynı. Mesela benim bir hatam olsun insanız neticede kv hemen eşimi arar fıs fıs konuşur, aynı şekilde eşimde annesi arar. İlk başlarda acayip mutsuz oluyordum,üzülüyordum. Sonradan amaaaaan salla gitsin dedim. Veeee gardımı aldım :duduk: Bir olay olduğunda nasılsa sen biliyorsundur annecim diyip nazik ve kibar laf sokarım. İşin özü çokta şey yapma :KK53:
Elimde değil ki evimde rahat davranmak diken üstünde olmamak istiyorum. Derdimi eşime anlattığımda ya da bi hatamı başkalarından da duyacaksam nasıl güvenicem ki

Benim senelerimi aldı , 16 koca yıl !!! Şimdi herrşeyy ama herşeyyy gerektiğinden fazla iyi .. düşünüyorumda kıymeti varmı artık ? Galiba eski yaşanmışlıkların getirdiği bir depresyon var üzerimde ... geçince herşey düzelir diye umuyorum .. evlilik tombala gibi , inan şöyle etseydin böyle olurdu larla olmuyor.. herkesin bir sınavı var.. kimi dayak , kimi aldatma , kimi çalışmaz , kimi aşırı cimridir , kimi inanılmaz ilgisiz umursamazdır.. seninkide ana kuzusu.. zaman la düzelir.. sakın ola gördüğün herşeyi görmesini bekleme , senin 1 ayda görüp anladığını onun anlaması seneler sürer.. sen dersen annen kötü işte ara karıştıran kıskanan fesat sen olursun.. biraz sabır biraz ikaz biraz kavga biraz tatlı dil ....

Eşinle kesin bir dille konuşmayi bi denesen. Ayrıca mesela temizliği örnek vermişsin ya. Begenmiyosan yap deyin.
Bana kalsa "anan da beğenmiyor. Birlikte yapin da ben de göreyim " derdim.

Yemeğime de temizliğime de karışıyor. Annesinin düzeni nasıl devam edecek ki ben başka ailede yetiştim. Evlenmeseydi madem eşim. Kesin bir dilden kastınız nedir?

Benim senelerimi aldı , 16 koca yıl !!! Şimdi herrşeyy ama herşeyyy gerektiğinden fazla iyi .. düşünüyorumda kıymeti varmı artık ? Galiba eski yaşanmışlıkların getirdiği bir depresyon var üzerimde ... geçince herşey düzelir diye umuyorum .. evlilik tombala gibi , inan şöyle etseydin böyle olurdu larla olmuyor.. herkesin bir sınavı var.. kimi dayak , kimi aldatma , kimi çalışmaz , kimi aşırı cimridir , kimi inanılmaz ilgisiz umursamazdır.. seninkide ana kuzusu.. zaman la düzelir.. sakın ola gördüğün herşeyi görmesini bekleme , senin 1 ayda görüp anladığını onun anlaması seneler sürer.. sen dersen annen kötü işte ara karıştıran kıskanan fesat sen olursun.. biraz sabır biraz ikaz biraz kavga biraz tatlı dil ....
Ee ne yapacağım ya ben :( inanın sürekli şikayet eden birisi de değilim görürüm yazarım aklıma bi iki kere diyecek oldum ağız birliği yaptınız bak diye annem iyi niyetli sen kötü düşünüyosun laflarını duyunca dedim tamam ben kötüyüm.

Yemeğime de temizliğime de karışıyor. Annesinin düzeni nasıl devam edecek ki ben başka ailede yetiştim. Evlenmeseydi madem eşim. Kesin bir dilden kastınız nedir?
Bu şekilde davranman canımı çok sıkıyor.
Ben senin annen değilim onun düzenini bende arama .benim düzenim başka.
Bu sekilde davranmaya devam edersen aramızda ciddi sorunlar oluşacak. Çünkü tahammülum cok dağıldı.

Elimde değil ki evimde rahat davranmak diken üstünde olmamak istiyorum. Derdimi eşime anlattığımda ya da bi hatamı başkalarından da duyacaksam nasıl güvenicem ki
Çok haklısın ama bu onların karakteri maalesef. Daha çok yakın bir zamanda tartısmamızı annesine anlatmış eşim,annnesi hiç haberi yok gibi aradı kızım yanlarında bu arada. arkadan kızım söylüyor ne konuştuklarını (hiç tasvip etmiyorum laf taşımasını ama hala anlatamadım maalesef) o sırada kv alt komşumun olayı diye birşeyler soyledi. Pekii ben ne yaptım? 1 sn annecim dedim eşimin yanına gittim sen anlattın mı annene dedim kem kümden sonra evet dedi . Bende kv döndüm dedim ki alışılmış bir durum sıkıntı yok. Çözün hadi bakalım aramızda problemi :) Nitekim bozuldu ama hakkız bir sey diyemedi.

Yani ben 7 yıllık evliyim hala karşılaşıyorum. Üzme kendini ne yaparsan yap boş mücadele !

Bu şekilde davranman canımı çok sıkıyor.
Ben senin annen değilim onun düzenini bende arama .benim düzenim başka.
Bu sekilde davranmaya devam edersen aramızda ciddi sorunlar oluşacak. Çünkü tahammülum cok dağıldı.
Sorunlar dağ gibi oldu zaten bi korkusu yok ki. Aklın yolu birdir ondan aynı şeyi söylüyoruz diyo kavga etmemiz bosanma asamasına gelmemiz umrunda değil

Back
X