Eşim ve Annesi...

sezarsalata

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2017
168
79
13
34
Eşim her gün abartmiyorum bildiginiz her gün en az 1 saat annesiyle telefonda konusuyor bunu da abartmiyorum konusma dakikalari 50 dakikanin altinda degil ve ben bu durumdan cok rahatsizim annesi yaptigimiz konustugumuz yedigimiz her seyi biliyor su an hamileyim mesela kullandigim ilac isimlerine kadar duruma hakim ve ben bu sorunu nasil cozecegimi bilmiyorum tahmin edemiceginiz kadar rahatsizim bebek dogdugunda ayrilmayi bile dusunmeye basladim cunku asla annesine laf soyletmez konuyu nasil acacagimi bile bilmiyorum lutfen yorum yapin surekli icime atiyorum cok mutsuzum

Hayret yani bu huylarını bekarken nasıl da gizliyorlar.
Ben bu kadar boş bir adamdan bebek sahibi olmak istemezdim.
Şimdi boşanmak isteseniz daha da zor bu durum tabii...
Hakkınızda hayırlısı inşallah.

Eşim her gün abartmiyorum bildiginiz her gün en az 1 saat annesiyle telefonda konusuyor bunu da abartmiyorum konusma dakikalari 50 dakikanin altinda degil ve ben bu durumdan cok rahatsizim annesi yaptigimiz konustugumuz yedigimiz her seyi biliyor su an hamileyim mesela kullandigim ilac isimlerine kadar duruma hakim ve ben bu sorunu nasil cozecegimi bilmiyorum tahmin edemiceginiz kadar rahatsizim bebek dogdugunda ayrilmayi bile dusunmeye basladim cunku asla annesine laf soyletmez konuyu nasil acacagimi bile bilmiyorum lutfen yorum yapin surekli icime atiyorum cok mutsuzum
Benim de eşim anacıdır, da ben yine kızdığımda söylerim o da annesini uyarır bazı durumlarda.
Sana şunu örnek vereyim, dün annesine kapıdan uğradık manava gittik sonra, gelirken de poşetleri araca bıraktık.
Annesi dedi almadınız mı bir şey, aldık arabada dedik :)
sonra biraz zaman geçti, salata vereyim mi dedi :)
Eşimde aldıklarımızı saydı. :) Kayınvalideler meraklı, ama söylenecek şey var söylenmeyecek şey var.
Kayınvalidem benim kontrole gittiğim gideceğim günlerin takvim yapraklarını saklıyor :)
Takılmamaya çalış, gül geç...

Bunu cozen varsa bende bileyim bi sunepede bende cunku.
valla ben asırı kafaya takıyorum o yuzden sali gunu icin aile terapistinden randevu aldim cozmek zorundayim cunku ciddi ciddi dogumdan sonra bosanmayi dusunuyorum o kadının her şeye bilmiş bilmiş yorum yapmalarından tuvalet kağıdını hangi marka aldığımızı bilmesinden eve iğne alsak haberinin olmasından çok sıkıldım eşime rahatsız olduğumu defalarca söyledim bana ne derse beğenirsiniz ben çok kötü kalpliymişim anneciği iyi niyetle böyle davranıyormuş

Benimkide ayni markete pazara heryere 3 kisi giderdik yeni ewliyken yatmaktan yatmaya ewe daha sonra ne aldik die posetlere bakardi tek tek simdi oglu hala rapor verio mu bilmem ama cok can skici bi durum biliorm benimki terapistide istemio bide. Benliksiz ozfikirsiz bunlar ondan oluo hersey.

Benimkide ayni markete pazara heryere 3 kisi giderdik yeni ewliyken yatmaktan yatmaya ewe daha sonra ne aldik die posetlere bakardi tek tek simdi oglu hala rapor verio mu bilmem ama cok can skici bi durum biliorm benimki terapistide istemio bide. Benliksiz ozfikirsiz bunlar ondan oluo hersey.
terapisti benimki de istemez o yüzden söylemicem ama adam birlikte gelin derse ne yaparım bilmiyorum benim canımı sıkan şey önceden böyle değildi 5 yıllık evliyiz son 1 yıldır böyle biz çocuk düşünmüyoduk korunurken hamile kaldım ben ve bunu annesi biliyo resmen annesine kaza oldu demiş neden söyledin ki ne gereği vardı dedim ne var bunda ya diye bağırmaya başladı anında sinirlendiği için iki insan gibi konuşamıyoruz beni susturuveriyo

Ayni durum bende de var, esim kizimla bile ilgilenmez, onunla oyun oynamaz, soru sordugunda kisa cevap verir, ilk baslarda her gun konusurdu ailesiyle ben isyan bayragini cektim iki gunde bir yarim saat konusur, genelde dedikodu yaparlar..su kocasini aldatmis, bu evlenmis, sunlar kavga etmis gibi genelde bos seyler...ben gercekten sinir oluyorum bu durumdan su an esimin ailesindeyim sehir disinda kayin baba az once kayinvalideme anneni aradin mi? Bak aramazsan konusmazsan yarin mezariyla konusursun diyor, aradan bi kac saat gecti anne baba duasiyle baslayan biseyler konustu...bizimde annemiz babamiz var, konusmasin demiyoruz ama abartmasinlar yada 4 yasindaki kiziyla da gunde yarim saar konussun oyun oynasin...cok sogudum ben sinir oluyorum diye inadina laf sokuyor kayinbabam, ve iki gundur konusmuyoruz esimle niye konusmuyorsunuz gecinin yada kadin erkege allahin emaneti demiyor..cok bilmis cahillerden iste...denize piknige alisverise gitsek resim atar hemen, bisey alalim gosterir...cocukca seyler malesef özel bir seyim olamiyor, hayatimizin merkezinde ailesi var...rahatsizim uyumak istiyorum ailesi istiyor diye beni peslerinden surukledi...sormuyor bile iyimisin gelebilecekmisin diye, birde kayinbabam esime cocuk gibi kiyafetler aliyor, ust komsusu sordu bana evliligin nasil diye bende ailesiyle de evliyim malesef dedim, cok bagimli dedim oda bana bi hoca var okut dedi, buyuyle isleri olur mu diye sordum gidiyorlardi dedi...napsam bilemedim.cok zor ve esime bosanmak istedigimi artik biktigimi beni surekli azarladigini ama ailesiyle cok iyi oldugunu soyledim...bakalim ne olcak?

Bosanmak istedigimi soyledim ama istemiyorum aslinda, blöf yaptim. Fakat pes etmeye niyetim yok, cunku esimin durumu iyi, kayinbabam araba kullanmayi bilmez ama gezmeyi sever...gezdircek adam lazim ona....ama esim gormuyor bunu, ben insan konusunda hic yanilmadim hep dusunduklerim dogru cikti...kizim gibisin diyor ama evlendigimden beri 5.yilim, iki kez aradim esim cok sinirli esyalarimi kiriyor, bagiriyor diye ikisinde de napim alip gelim mi oglumu dedi tabi altinda mercedes evi isi de var saglam, kendi tek maas ev yok araba yok...bosanmam isine gelir.ama esim icin ben hep kotuyum, babasi vicdan yapar, bi kac gun aramasin niye aramadin hayirsiz der...ahhh napicam bilmiyorum.allahtan babamdan cekiniyorlar aslinda babamdan da bi cacik olmaz daha once bahsetmeye calistim sorunlarimdan bu evden ciktin gecinceksin dedi...eger her seye ragmen cozemezsem ayrilcam, ve kizimla yasicam, cok sukur isim gucum var, okuduk egitim aldik aman kimseye zararimiz dokunmadik dedik saygida kusur etmedik her seye ragmen, bunca yil oldu ilk kez size anlatiyorum derdimi dusunun artik ne derece hassasiyet gosteriyorum...fakat ne yaparsam yapayim ne kadar okursam okuyayim.ikinci universitemide okusam, 100biin kitapta okusam bir tane cahille basedemiyorum.Malesef kayin babam inadindan beni hasta edicek.

Son düzenleme:
Evladın annesiyle her gün belli bir zaman konuşması bence hiç problem değil. Olmamalı da.. Ama erkekler denge kurmakta, kadınlar da "sahip olmak" takıntısında ipin ucunu kaçırıyorlar..
Benim eşim de evlendiğimizde sürekli resim atardı rapor verir gibi. Bu hoş değil. Ortak alanda benimle yaptığı hiç bir faaliyetin, özelimin birisiyle paylaşılmasını istemem. Bunu iyi niyetle istemiyorum. Ne çok eğlendiğim ve ne de çok meşgul oluşum, hasta oluşum, aldıklarım, verdiklerim vs. kimseyi ilgilendirmez, kaldı ki yapan var yapamayan var..
Kayınvalide elbette oğluyla konuşacak, art niyetler beslemeden ve yahut otoriter yapı kurmaya çalışmadan.. İsterlerse iki saat görüşsünler.. Annesidir.. Başımın üstüne..
Eşim de beni, benimle yaşadığı ortak hayatı azıcık dahi ilgilendiren hiç bir şeyi bana sormadan paylaşamaz.. Annesine gösterdiği ihtimam ve özene saygı duyarım ancak aynı dengede benzer bir özeni bana da göstermek zorunda.. Elbette annesinin eşiti değiliz ancak evlatlarının annesiyiz. Bu denge çok mühim..
Bu tarz durumları tartışmaya açarken, asıl sorunun annesiyle görüşmesi ya da aralarında ki ilişki olmadığını üslup ve tavırla belirtmek gerekir. Doğru kelimeleri seçmek gerekir. Asıl rahatsızlığın ne olduğunu, kişisel rahatsızlıklarımızın aslında tam olarak başka bir şey olduğunu anlatabilirsek olay çözülür. Annesine düşman olmuş gibi konuşursanız erkeklerin çoğunluğu elbette durumu vahimleştirir. Bunu kadınlar da yapar.. Biz bayanlar biraz çetrefilli ve geniş alanda tartışıyoruz. Bir meseleyi anlatmaya çalışacakken başka şeyleri de döküyoruz, erkekler anlamıyorlar.. Ya da belki asıl niyetimizi kendimiz ele verdiğimiz için başarılı olamıyoruz..
Umarım ağız tadıyla evlilikleriniz olur..

Valla tatlım
Seninki sadece telefonla konuştuğu icin sanslisin
Ben hergün mecburen yemegimiz bir olduğu için
Gitmek zorundayım

Ve gitmedigimse tatsızlık oluyor..

Bırak konussun.
Erkeklere annesiyle ilgili bir şey soylediginde direkt ona sen şöyle şöyle bir annenin oglusun diyerek ona da hakaret etmiş oluyorsun..
Sadece senle paylaşmak istedim
Dinlediğin için icin teşekkür ederim
De

Anlayamadim ya. Adam tabiki annesini arayacak. İstedigi kadar da konusur sizi niyr ilgilendiriyor bu durum? Yaptigi, aldigi seyleti anlatmasi falanda ozel bir durum degildir. Konu konuyu aciyordur. Evlendiniz diye de bu kadar karisma hakkiniz yok bence. Evde tartisirsiniz mesela, bunu anlatir. Kizmanizi anlarim. Ama gun iccinde yaptiklarini anlatti diye kizmakta neyin nesi?

Evladın annesiyle her gün belli bir zaman konuşması bence hiç problem değil. Olmamalı da.. Ama erkekler denge kurmakta, kadınlar da "sahip olmak" takıntısında ipin ucunu kaçırıyorlar..
Benim eşim de evlendiğimizde sürekli resim atardı rapor verir gibi. Bu hoş değil. Ortak alanda benimle yaptığı hiç bir faaliyetin, özelimin birisiyle paylaşılmasını istemem. Bunu iyi niyetle istemiyorum. Ne çok eğlendiğim ve ne de çok meşgul oluşum, hasta oluşum, aldıklarım, verdiklerim vs. kimseyi ilgilendirmez, kaldı ki yapan var yapamayan var..
Kayınvalide elbette oğluyla konuşacak, art niyetler beslemeden ve yahut otoriter yapı kurmaya çalışmadan.. İsterlerse iki saat görüşsünler.. Annesidir.. Başımın üstüne..
Eşim de beni, benimle yaşadığı ortak hayatı azıcık dahi ilgilendiren hiç bir şeyi bana sormadan paylaşamaz.. Annesine gösterdiği ihtimam ve özene saygı duyarım ancak aynı dengede benzer bir özeni bana da göstermek zorunda.. Elbette annesinin eşiti değiliz ancak evlatlarının annesiyiz. Bu denge çok mühim..
Bu tarz durumları tartışmaya açarken, asıl sorunun annesiyle görüşmesi ya da aralarında ki ilişki olmadığını üslup ve tavırla belirtmek gerekir. Doğru kelimeleri seçmek gerekir. Asıl rahatsızlığın ne olduğunu, kişisel rahatsızlıklarımızın aslında tam olarak başka bir şey olduğunu anlatabilirsek olay çözülür. Annesine düşman olmuş gibi konuşursanız erkeklerin çoğunluğu elbette durumu vahimleştirir. Bunu kadınlar da yapar.. Biz bayanlar biraz çetrefilli ve geniş alanda tartışıyoruz. Bir meseleyi anlatmaya çalışacakken başka şeyleri de döküyoruz, erkekler anlamıyorlar.. Ya da belki asıl niyetimizi kendimiz ele verdiğimiz için başarılı olamıyoruz..
Umarım ağız tadıyla evlilikleriniz olur..
Evet oyle ama bi es annesine babasina duskun ise ve aileside cok duskun ise ? Mesela biz ayni evde kalioruz esim ayri evvknuyu actimda kavga cikio zaten. Bn cok yorgun ve mutsuzum

Anlayamadim ya. Adam tabiki annesini arayacak. İstedigi kadar da konusur sizi niyr ilgilendiriyor bu durum? Yaptigi, aldigi seyleti anlatmasi falanda ozel bir durum degildir. Konu konuyu aciyordur. Evlendiniz diye de bu kadar karisma hakkiniz yok bence. Evde tartisirsiniz mesela, bunu anlatir. Kizmanizi anlarim. Ama gun iccinde yaptiklarini anlatti diye kizmakta neyin nesi?
bebegi bile nasil yaptigimizi anlatmasi sizin icin olmayabilir ama benim icin ozel bi durum :) yada ben yeni ic camasiri aldigimda bedenine kadar anlatmasi da ozel sabah kahvalti da kac tane zeytin yedigimizi anlatmasi da :) sali gunu terapiste gitmistim terapistte bu durumun normal olmadigini soyledi yani sizin soylediginiz sekilde esime karismiyomusum esim anormal davraniyor bebegim dogduktan sonra sorunu cozemezsem bosanmayi dusunuyorum

bebegi bile nasil yaptigimizi anlatmasi sizin icin olmayabilir ama benim icin ozel bi durum :) yada ben yeni ic camasiri aldigimda bedenine kadar anlatmasi da ozel sabah kahvalti da kac tane zeytin yedigimizi anlatmasi da :) sali gunu terapiste gitmistim terapistte bu durumun normal olmadigini soyledi yani sizin soylediginiz sekilde esime karismiyomusum esim anormal davraniyor bebegim dogduktan sonra sorunu cozemezsem bosanmayi dusunuyorum
Aldigi yada yaptigi seyleri anlatmasi ozel bir durum degil dedim ben. Bebegi nasil yaptiginizi anlatiyorsa ve annesi de dinliyorsa ikisinde de psikolojik bir sorun olmali zaten. Esiniz gidiyor mu doktora? Nasil bir iliski bu annesiylr arasindaki?

Aldigi yada yaptigi seyleri anlatmasi ozel bir durum degil dedim ben. Bebegi nasil yaptiginizi anlatiyorsa ve annesi de dinliyorsa ikisinde de psikolojik bir sorun olmali zaten. Esiniz gidiyor mu doktora? Nasil bir iliski bu annesiylr arasindaki?
hayir kendisi bi sorun olmadigini dusundugu icin terapiste gittim zaten adam oncelikle kendisinin bunun normal olmadigini gormesi gerek aksi takdirde yardimci olunamaz dedi zaten o yuzden bosanmayi dusunmekten baska carem kalmadi 5 yillik evliyim ben bu durum gecer diye bekledim hemen kestirip atmadim ama malesef ben hoslanmadigim bisey anlattiginda hayatim ne gerek vardi anlatmana diyorum bagirip cagirmaya ve sanane demeye basladigi icin cozemiyorum annesi beni aradiginda kadin iki laftan birinde canim oglum diyip duruyo ikisi de manyak

hayir kendisi bi sorun olmadigini dusundugu icin terapiste gittim zaten adam oncelikle kendisinin bunun normal olmadigini gormesi gerek aksi takdirde yardimci olunamaz dedi zaten o yuzden bosanmayi dusunmekten baska carem kalmadi 5 yillik evliyim ben bu durum gecer diye bekledim hemen kestirip atmadim ama malesef ben hoslanmadigim bisey anlattiginda hayatim ne gerek vardi anlatmana diyorum bagirip cagirmaya ve sanane demeye basladigi icin cozemiyorum annesi beni aradiginda kadin iki laftan birinde canim oglum diyip duruyo ikisi de manyak

Ayni sorun bende de var. Hergun telefonda saatlerce konusulur ki kayinvalidem 15 dakika uzaklikta oturuyor, gun icerisinde ziyaret edildigi halde arar, ne yapacagimizi, nereye gittigimizi, hangi arkadasimla bulustugumu esime tekrar tekrar sorar. Bir yere gitmek uzereysek ay ben cok yalnizim kartini oynayip esimin duygularini somurur, ne yapar eder bizimle gelir. Esim icin, guzel bir yerde, surpriz, romantik bir dogumgunu yemegi planim vardi, ona bile gelmek istedi. Daha bir suru sey... Baskasi dert etmeyebilir ama ben bu kadarini normal, ana kuzusu erkeleri de cekici bulmuyorum. Bilseydim yada sinyalleri dogru okuyabilseydim, evlenmek icin beklerdim. Hazir degilmis megerse ana evinden cikmaya. Bircok kez konusmaya calistim ama annesi Allah'in kusursuz kuluydu, bu nedenle de elestirilemezdi bile. Evliligin icindeki, Onun hayatindaki yerimi sorgulamaya basladim. Sonra birgun esim cok yanlis bir zamanda kayinvalideme ve onun isteklerine oncelik tanidi. Yaptigi secimin ne kadar insafsizca oldugunu gostermekte beklemedim, cok sukur ki o vakit anladi esim dengeyi nasil da kaybettigini. Simdilik daha iyiyiz, en azindan gerektigi zaman annesine su an musat degilim sonra konusalim diyebiliyor. Her istedigine evet demeyi de birakti, diger kardeslerine yonlendirebiliyor. Umarim tekrar maziye donmeyiz. Ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum.

Önce bir kınuşun bakalım ne tepki verecek.birşeyleri bahane ederek başlayın lafa. Annesi aradığında hadi seni bekliyorum hemen gel kahve içelim falan de , gelmeyince huysuzlan gir lafa , sen hergün neden bukadar uzun konuşuyorsun bak seni bekliyorm derken devamı gelir

Back
X