• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve annesi

Hic beklemeyin değişmez
15 senedir ben değiştiremedim.
Aksam Ne yedigimize kadar anlatır ne olacaksa anlatınca. Kac kere uyardım kavga ettim ama yok yine aynı. Artı hiç bisey anlatmıyorum bi çok şeyden haberi yok. Oturup 2 çift sohbet bile etmiyorum Saldım gitti

Eşimle kavga ettim.Sorun şu, eşim annesinin beni kıskandığını hala kabul etmiyor, ne yapsak gidip annesine söylüyor. Evimize birşey almak istesek onun da fikrini alıyor, ama kadın benim mutlu olacağımı bildiği her olaya karşı çıkıyor. Ama eşim hala bunu idrak edemedi. Eşimin bana iyi davranmasını bile kendine bağlıyor. Eşimle konuşmaya çalışsam sanki ben ailesini istemiyorum gibi algılıyor. Eşi annesine bağımlı olupta sonradan düzelen var mı acaba. Eşimle değil de annesiyle evliymisim gibi hissediyorum, lütfen cevaplar mısınız. Düzenleme, bu arada herkes Merkür retrosu yazmama takılmış, astroloji takip etmiyorum sadece bu olaydan sonra denk geldi okudum bu kadar.
eşiniz size annesinin lafını taşımıyorsa size bu konularda saygısızlık etmiyorsa annesinin yaptığı size uymayan davranışları için eşinizle kavga etmenizin bir faydası yok

mesafe koyarsınız resmi durursunuz kaynana höt höt davranan herseye karışan biriyse sırf sussun diye yav he he tamam sensin sen daha iyisini bilirsin dersiniz bir süre sonra kayınvalide bakar ki sinirinizi bozamıyor bu kadar uğraşmaz, sizde bir süre sonra onu öyle kabul eder alışırsınız

annen beni kıskanıyor diye eşinizle kavga etmeniz bana acayip geldi bunda adamın ne suçu var
evet annem seni çok kıskanıyor mu desin ?

Aramız sogur diye üzülüyorum demişsin..bu kafayla bıtak düzeltmeyi güngeçtikçedaha da ezilirsin ana-oğlun çarpık ilişkisi içinde....
Kendinize neden eziyet edersiniz ki bırak oğlunu anasına teslim et mutlu mesut yaşasınlar

Yazık nerde duracağını bilmeyen kaynanalar yüzünden evlilikler ne hale geliyor karı koca arasındaki muhabbeti bile etkiliyor, bir kaynanazade olarak ben de aynılarını yaşadım ve sizin adınıza üzüldüm.. Belki geç te olsa anlar eşiniz, çok duydum yaşları ilerledikçe eşlerine daha düşkün oluyor erkekler diye. O zaman da kadından geçmiş oluyor bir çok şey, harcanıp bitiyor maalesef o güzel duygular 😔
Hic beklemeyin değişmez
15 senedir ben değiştiremedim.
Aksam Ne yedigimize kadar anlatır ne olacaksa anlatınca. Kac kere uyardım kavga ettim ama yok yine aynı. Artı hiç bisey anlatmıyorum bi çok şeyden haberi yok. Oturup 2 çift sohbet bile etmiyorum Saldım gitti

Ben konu sahibinin eşinin değişebileceğine inanmak istiyorum 😊 çevremde de gördüğüm örnekler aklıma geliyor, evlendiğinde tamamen annesiyle aşk yaşar gibi davranıp gelini dışlayan, sonradan eşini anlamaya, eşinin istediği gibi davranmaya başlayanlar gördüm. Bi tanıdığım hep derdi ki evde yumurta kırılsa gidip annesine anlatırdı. Ama sonradan düzeldi eşi düzgünce konuşa konuşa, hatta evliya gibi adam diye aramızda şaka yapardık 🙂eşinizle bi kahve yapıp oturup derdinizi sakin bi şekilde anlatırsanız işe yarayacağını düşünüyorum, burda asla değişmez diyen yorumlara katılmıyorum insan isterse değişir, siz de çabalayın elinizden geldiğince.

ornek verebilir misiniz?

evinize ne almak istiyorsunuz da kayinvalide hayir alinmasa daha iyi deyince esiniz cayiyor.

bazi konularda mantikli olan ne ise onu yapmak kadar dogal bir sey yok, o yuzden soruyorum.

bazen insan hevesle bir sey isteyebiliyor, ama daha oncesinde kullanip da memnun kalmadigini soyluyorsa bir kulak vermekte yanlis bir sey yok.

ama bazen de is sacma bir inada donusebiliyor, bizim evin yillarin mevzusudur, nedendir bilmem kayinvalidem bize semaver almak istiyor :KK48: ben de kucuk cocuklarim oldugu icin guvenli bulmuyorum. yilda en az 1 kez bu semaver yuzunden kavga ediyoruz. Yok alicam, yok alamazsin istemem seklinde :KK48: cok da bu tarz seyleri buyutmeye gerek yok, benim gibi tartismaktan keyif alanlar icin zaten sorun yok.

siz de ya gulun gecin, ya da bir sekilde kendinizi soyutlayin.

Ama elbette bir seyin gerekli olduguna karar vermisseniz vermissinizdir, cok da oyle izin alir gibi yapmaya gerek yok. O hayir almayin desin, siz gidin alin, aldik bile dersiniz konu kapanir.

Nedir bu kv'lerin oğluşum olayı anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Şu kadar yıllık evliyim aramızdaki kavgalar sadece kv ve görümce yüzünden çıkmıştır. Bireysel bir meseleden hiç tartışmadık bile, özünde çok uyumlu eşten önce inanılmaz keyifli vakit geçiren iki arkadaşız biz çünkü. Zevklerimiz dünya görüşümüz çok ortak. İşte eşinizle aranızdaki uyumu kıskanan, kötülükle beslenen, kendileri evinde mutsuz diye mutlu insanlara dünyayı dar etmek isteyen o kadar fazla kv ve görümce var ki. Duruluyorlar gerçi, ya kabulleniyorlar onları takmadığınızı ya da başka yollar deneyecekleri için suskunlaşıyorlar. Benim sinsisular şuan duruldu, bakalım yeni atraksiyonlarını bekliyorum :halay:

Ben konu sahibinin eşinin değişebileceğine inanmak istiyorum 😊 çevremde de gördüğüm örnekler aklıma geliyor, evlendiğinde tamamen annesiyle aşk yaşar gibi davranıp gelini dışlayan, sonradan eşini anlamaya, eşinin istediği gibi davranmaya başlayanlar gördüm. Bi tanıdığım hep derdi ki evde yumurta kırılsa gidip annesine anlatırdı. Ama sonradan düzeldi eşi düzgünce konuşa konuşa, hatta evliya gibi adam diye aramızda şaka yapardık 🙂eşinizle bi kahve yapıp oturup derdinizi sakin bi şekilde anlatırsanız işe yarayacağını düşünüyorum, burda asla değişmez diyen yorumlara katılmıyorum insan isterse değişir, siz de çabalayın elinizden geldiğince.
Teşekkür ederim umut verdiniz

Eşimle kavga ettim.Sorun şu, eşim annesinin beni kıskandığını hala kabul etmiyor, ne yapsak gidip annesine söylüyor. Evimize birşey almak istesek onun da fikrini alıyor, ama kadın benim mutlu olacağımı bildiği her olaya karşı çıkıyor. Ama eşim hala bunu idrak edemedi. Eşimin bana iyi davranmasını bile kendine bağlıyor. Eşimle konuşmaya çalışsam sanki ben ailesini istemiyorum gibi algılıyor. Eşi annesine bağımlı olupta sonradan düzelen var mı acaba. Eşimle değil de annesiyle evliymisim gibi hissediyorum, lütfen cevaplar mısınız. Düzenleme, bu arada herkes Merkür retrosu yazmama takılmış, astroloji takip etmiyorum sadece bu olaydan sonra denk geldi okudum bu kadar.
duzelmesi gereken esiniz degil sizsiniz bence, cok fazla takiyorsunuz kayinvalidenizi, kadinin bir suru yaptigi yanlis vardir ama oncelikle onu onemsememekle ise baslayin, esinizi de bir seye ikna etmek icin ugrasmayin, istediginiz seyleri ya da istemediginiz seyleri anne meselesini araya sokmadan kendiniz halledin, otoritenizi kurun. siz boyle davranirsaniz eger kotu kalpli ise KV bir sure sonra huzursuzluk cikarmaya baslar ve antipatik olan o olur.

eşiniz size annesinin lafını taşımıyorsa size bu konularda saygısızlık etmiyorsa annesinin yaptığı size uymayan davranışları için eşinizle kavga etmenizin bir faydası yok

mesafe koyarsınız resmi durursunuz kaynana höt höt davranan herseye karışan biriyse sırf sussun diye yav he he tamam sensin sen daha iyisini bilirsin dersiniz bir süre sonra kayınvalide bakar ki sinirinizi bozamıyor bu kadar uğraşmaz, sizde bir süre sonra onu öyle kabul eder alışırsınız

annen beni kıskanıyor diye eşinizle kavga etmeniz bana acayip geldi bunda adamın ne suçu var
evet annem seni çok kıskanıyor mu desin ?
bu tarz kayinvalidelerin modeli su oluyor, mesela adam esine cicek aliyor, annesine anlatiyor, annesi de gelini arayip ogluma soyledim sana cok iyi davransin gonlunu hos etsin vs diyip geline citlatiyor, asil maksat da ben dedigim icin sana iyi davraniyor, ben istemesem yuzune bakmaz gibi. genelde olgun olmayan egolu KV boyle yapiyor. boyle bir insanla esine sikayet ederek bas edemezsin. onemsemeyeceksin. politik olacaksin.

bu tarz kayinvalidelerin modeli su oluyor, mesela adam esine cicek aliyor, annesine anlatiyor, annesi de gelini arayip ogluma soyledim sana cok iyi davransin gonlunu hos etsin vs diyip geline citlatiyor, asil maksat da ben dedigim icin sana iyi davraniyor, ben istemesem yuzune bakmaz gibi. genelde olgun olmayan egolu KV boyle yapiyor. boyle bir insanla esine sikayet ederek bas edemezsin. onemsemeyeceksin. politik olacaksin.
aynen öyle şikayet ederek baş edemez bence kimse kayınvalideyi şikayet ederek baş edemez işin doğrusu herkes neyin ne olduğunu biliyor aklı ve kalbi olan adam da herşeyi görüyor hakkı olana hakkını veriyor... bazı şeyleri hep ve çok dile getirince haklıyken haksız durumuna bile düşer...

öyle yapıp kayınvalide kendi egosunu okşasın gelin neyin ne olduğunu biliyor sonuçta... o güç savaşına girmemek gerek

Eşinizin büyümesi lazım.
Büyümek için önce kabullenip belki terapi, belki psikoloji ile ilgili bir atölye alıp farkına varıp düzeltmeye gitmesi gerekiyor. Yoksa çare yok.

Birşey alacaksak oğluna akıl verip bir şekilde fikrini değiştirip engel oluyor, akraba komşu ilişkilerinde de ara bozma huyu var ama sorsan benim kalbim çok temiz safligimdan söyledim der hep
kocanızın uymaca akıllılığı sorun aslında burada kayınvalide değil
sizin lazım dediğiniz şeyi annesine sorup o ne derse onu yapıyor niye evlenmiş
siz lazım dediniz sizin eviniz sizin düzeniniz bitti
adam evlendiğini kabul edememiş

akrabalarla ara bozuyor diyorsunuz
iki lafa hemen ara bozuluyorsa o akrabalar da bahane arıyormuş demek ki

Yazık nerde duracağını bilmeyen kaynanalar yüzünden evlilikler ne hale geliyor karı koca arasındaki muhabbeti bile etkiliyor, bir kaynanazade olarak ben de aynılarını yaşadım ve sizin adınıza üzüldüm.. Belki geç te olsa anlar eşiniz, çok duydum yaşları ilerledikçe eşlerine daha düşkün oluyor erkekler diye. O zaman da kadından geçmiş oluyor bir çok şey, harcanıp bitiyor maalesef o güzel duygular 😔
Yaşlanınca beni yaninda bulursa düşkün olsun da gorelim🤣🤣

Bence bir şekilde düzelir annesine muhalefet olmayı bırakırsan, umursamazsan yoksa çok zor.

Merhaba Allah yardımcınız olsun. Alıp karşınıza eşinizle konuşun ama ailesine düşman gibi bir tavrınız olmasın. Yaşlı kadın üzülmesin aramızda kalsın vs diye. Keşke bilsem ama benim eşim dini konularda çok bilgili, o hiçbir şeyimizi anlatmaz evliliğimiz bizim mahremimiz der. Eğer eşiniz de dikkat ediyorsa bu yönde bir şeyler söyleyebilirsiniz.
Ama yine de sorun devam ederse ve çok rahatsız olursanız sert konuşup konuşmamak size kalmış.
Eniştem de böyleydi. Ablam çok uyardı. Çok sıkıntı yaşadı. Kavga etti olmadı. Evi terk etti olmadı. Eşi ablamı çok seviyor. Şu dilimi tutamıyorum diyordu. En son ablamın kayınvalidesi ortalığı karıştırdı kardeşler arasında eniştem kendi gördü gerçekleri ve 180 derece döndü.

merkür retrosu mu varmış ay bu haftam harika geçti,bir bana etki etmiyor sanırım dümdüz yaşıyorum hayatı cehalet mutluluk galiba :KK70:
Bazı retrolar bazı insanlara iyi gelir😀 Mesela uzun bir retro varmış adını bilemiyorum, ben ondan çıkınca depresyona girdim😂 Retro çok iyiydi.

Back
X