Bana garip geldi biraz. Üç çocuğunuz var, yıllardır evlisiniz. Eski eşya ve eski eş konusunu çoktan aşmış olmalıydınız şu anda.
Yani siz eski evliliğin iki katı sürece beraber yaşıyorsunuz zaten. Uğraştığınız meseleler artık kendi aile sorunlarınız olmalıydı. Eskinin gölgesi neden hala üstünüzde?
Tam açmamışsınız sorunlarınızı. Ama bence eşim bana soğuk, çünkü hala eski evliliğinin etkisi altında psikolojisini bırakın. Eşinizde bir sorun varsa, bu onunla ilgili. Evliliğinizde sorun varsa, bu da ikinizle ilgili. Eşyayı ya da eski eşi suçlamayın. Ya da takıntı yapmayın.
Mesajınızı ilk okuduğumda herhalde 2-3 senelik evliler ve hala çözemediler diye düşündüm. Şaşırdım bu kadar yıllık evli olduğunuzu okuyunca.
Eşinizin ailesi mesela daha ilk yıllarında bir gelini çok rahat üzebilirler eski evlilik konularıyla ama artık 12 yıllık bir evlilikten sonra, sizi bu konuyla rahatsız edemezler. Üç çocuk var artık. Çoktan eski unutulmuş, bu meselelerin aşılmış olması gerekirdi.
Siz bence biraz takıntı yapmışsınız bu eski konulara. Ya da eşiniz ve sizdeki sorunlara odaklanmak yerine, eskiye yönelip başka şeyleri suçlamak daha kolay geliyor. Çünkü en zor şey, çözüm üretmektir. Ve sorunlarınızı tesbit edip, onlarla mücadele etmektense, eskide kalmış çözümsüz sorunlara odaklanıp üzülmek daha kolay gelebilir.
Eşiniz soğuk ve kaba biri anladığım kadarıyla. İletişim yok. Cinsellik yoksa çok büyük sıkıntı zaten. Çocuklarla olan iletişimi nasıl? Geçim sıkıntısı var mı? Çocukların eğitimi, ailede sorumluluk yalnızca sizin üstünüzde mi? Eşiniz daha çok kendi ailesini önemseyip, sizi değersiz mi hissettiriyor? Bunlar daha güncel ve önemli sorunlar bence eski eş ve eski eşya konularından.