- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.098
- 398
- Konu Sahibi elmadilimi
-
benim oğlan büyüdü artık, rahatım. küçük çocukluyken çamaşır asmak bile zordu ya.tabi ki camlar çok önemli değil ama yerinde olsam, alabiliyorsan ayda 1 temizlikçi al derim. ayda 1 dolap yüzleri, camlar filan idare eder.
Silmiyorum nerdeyse hiçbir iki denedim ala bula oldu ben de beceremiyorum annem kardeşim gelirse onlar yapar
benim daire 12. katta. 3-5 ayda bir silerim o da tozdan dışarıyı göremediğim için. o sorun olmasa silmem herhalde ya.
Dışarıya bakılır, hafif pusluysa problem yok, ama çok pusluysa vakit gelmiş demektir.
Diger evim 5.katti hem korkuyodum hem camim daha coktu hemde camlar cok yuksekti 4ayda bir ancak siliyodum
Bu evim 3.kat camlarim daha az ve alcak hemen siliniyo
Hepsini bir gunde silio tullerini yikayip halledebiliyorum
2ayda bir siliyorum
Mutfak camim balkondan siliniyo orayi daha sık siliyorum
Benim en sevmedigim balkon yikamak
2balkonum var
Mutfakdaki balkonumi surekli supurup siliyorum ama digerini ayda yilda bir
Cunki hic kullanmiyoruz
Katılıyorum2 aya bir çok. 4-5 aya bir yeter yahu
hayatımnda bir kere cam sildim onda da camı maymun ettim, bidaha tövbe
Katılıyorum
Evli misin? Silmeyip ne yapıyorsun peki
Ben hiç silmem cam ,kadın tutuyorum başım döner .Hanımlar malum Bayram yaklaşıyor, biz bayramda eşimin ailesinin yanına gideceğiz( şehir dışına) ama yine de Bayram öncesi detaylı bi temizlik yaptım. Daha doğrusu, bu zamana denk geldi diyelim. Iki gündür silme süpürme, banyoyu yıkama , cam silme tül perde yıkama vs uğraştım. Eşim de 1,5 yaşındaki oğlumuzla ilgilendi, bir de tülleri astı o kadar...
Bugün ben camları sildikten sonra 2 ayda bi silersin artık düzenli dedi. Ki ben cam silmekle gerçekten uğraşmadım pek bu zamana kadar. Yeni evlendiğimizde eşimin akrabaları temizlik yaptı, biz çeyizleri götürdük, evlendik. 8 ay oturduk, galiba hiç cam silmedim
Sonra kendi evimizi alıp taşındık. Kocaman dubleks evi, işyerinden 2 gün izin alıp tek başıma kendim temizledim. Ve inşaat sonrası pisliğiydi, canım çıktı.
Sonrasında da 3-4 ay aralıklarla sildim camları. Doğumuma 2 hafta kala bile Temizlikçi çağıralım demedim, kendim sildim yalnız başıma
6 ay önce de eşimin tayini nedeniyle taşındık, ben çocukla gelemediğim için Temizlikçi ayarladım, temizliği yaptı. Eşyaları toplayıp nakliyeye verdim ve istanbula geldim, taşınmış olduk. O gün bu gündür de hiç cam silmemiştim.
Ama tam yürüme zamanı olan çocukla ben ortalığı toplamaya bile yetişemiyorum, gözümü ayıramıyorum üstünden.
Velhasıl kelam, eşim haklı mı? Ben çok mu pasaklıyım? Sizler ne kadar zamanda bi silersiniz camlarınızı
Edit: bu arada eşim ben silerim diyor ama silse güzel yapamayacak biliyorum, peşinden uğraşmam gerekecek. Zaten ben silerken de niye bu kadar uğraşıyorsun, ben olsam bir kat siler geçerim diyor. Ben yaptım mı çok ince ayrıntısına kadar yapıyorum işte, 3-4 kat sildim bugün bi camı
Tülleri de sık yıkasam mı iyi yoksa seyrek yıkayıp kimyasala boğmak mı iyi anlamadım ki. Deterjan, hem toz hem sıvı leke çıkarıcı ve sodamatik koydum, hala grî duruyor tüllerimEskiden tüller sık yıkanirdi.
Şimdi herşey fantazi ve sık yıkanamıyor.
Camları da o yüzden savsaklıyor olabilir miyiz?
iyi akşamlar bizde 4,yıla girdik evin perdelerini 2defa astırmışımdır hep ben asıyorum oldu gecenlerde ki olay :) bence adamlara hiççç hissettirmeden bazı seyleri yapmak gerekiyor yoksa çeneleri aman hiç çekilir gibi değil.. Bana göre arkadasım cok sılmıyorsun fakat sen silerken onda çocugunu bakması için verdiğin için işte göze batmış işin hepsi bu...''BENCE''
Tülleri de sık yıkasam mı iyi yoksa seyrek yıkayıp kimyasala boğmak mı iyi anlamadım ki. Deterjan, hem toz hem sıvı leke çıkarıcı ve sodamatik koydum, hala grî duruyor tüllerim
Aspirini biliyorum da kokusun deterjan ne ola kiAspirin sık üstüne pırıl pırıl oluyor. Çamaşır sodasi, kokusuz deterjan ve aspirin (ilaç olan değil)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?