- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.098
- 398
- Konu Sahibi elmadilimi
-
15 gunde bir bilemedin 1 ay bekler cam. Senede iki defa silenler bi buğunun ardindan bakiyor olmali dunyaya.
Benim kayınvalidemin yanında pasaklıyız evet canım hatun hergün ama hergün cam silerdi şimdi 2 günde bir cam siler tül yıkar diyorki çok pasaklı oldum yaşlılık gözümde götürmüyor ama ne edeyim arada banada laf sokuşturuyor avukat kocasıyla aman beeee ben kendi pis camlarımı bile silmiyom anacım cadde üzerinde oturuyorum ön camları kıskanç eşim siliyor arkalarıda ayda bir iki defa silerim aman çokda tınnnnsanki pırılpırıl camımız var diye ödül verilcek
Bende ayda bir defa evin tum camlarini silerim.. Cadde uzerinde oturuyoruz.. Oyle 3 ayda bi senede bi silmeye kalksam camin kirinden disari gozukmez :) cok tozlaniyo benim camlar..
Evet, buğulu bakıyoruz. Dünyanın güzelliklerinden mahrum kalıyoruz
Trafik lambalarının kırmızı bordo, yeşili hakî görünüyor camların kirinden. Sarısını hiç söylemeyeyim
Her gün mü
Kadın herhalde cillit bang reklamındaki gibi, aynen şöyleOtomatiğe bağlanmıştır
Hemde nasıl buram buram kar yağardı ilk evlendiğim yıl hatun sabahın 5 de kapı baca açar etekleri zil çalardı kahvaltıya oturmadan titreye titreye cam silerdik beraber o bir kova su atılmış gibi terlerdi bende mora dönerdim 3 yıl birarada yaşadım 3 yılım salya sümükle geçti onun cam temizleme aşkından
Biz de cadde üzerindeyiz, hatta istanbulun işlek caddelerinden bîri. Ama öyle olunca nasılsa iki gün sonra yine çamur gibi olacak camlar deyip silmek istemîyorum ben
Ben şaşırdım biraz. Senede 1-2 olursa o camlar nasıl olur ki? Haftada 1 camların çerçevelerini, önünü alırım. 2 haftada 1 camları silerim. Onda bile batmış oluyor tozdan.
Eşinin sorun haline getirdiği, yani çaktırmadan eleştridiği ev işlerine onu da ortak et. Bak o zaman birdaha yorum yapıyormu
Uzaktan davulun sesi hoş gelir çünkü..
Benim kayınvalidemin yanında pasaklıyız evet canım hatun hergün ama hergün cam silerdi şimdi 2 günde bir cam siler tül yıkar diyorki çok pasaklı oldum yaşlılık gözümde götürmüyor ama ne edeyim arada banada laf sokuşturuyor avukat kocasıyla aman beeee ben kendi pis camlarımı bile silmiyom anacım cadde üzerinde oturuyorum ön camları kıskanç eşim siliyor arkalarıda ayda bir iki defa silerim aman çokda tınnnnsanki pırılpırıl camımız var diye ödül verilcek
2 ay da bir veya 3 ay da bir silerim. Hatta tüm evi yarım saatte bitiririm. Cam suyuyla ve çekçekle çok kolay valla. temizlikte defalarca silmenin anlamı yok...zaman, emek, beden gücünüze yazık. Hızlı hızlı silin geçin. Bir camı niye defalarca siliyor sunuz? yazık bedeninize. cocuklarınıza ayırırsınız bu vakti.
Ben anladım ki eşiniz dışarı baktıgında temiz cam görmek istiyor. Bunu kolay pratik yöntemlerle halledebilirsiniz.
Bana para verseler 17.katın camınısilememBatman'da dışarda görünecek birsey yok rahatım o yüzden cam silmek kadın işi değil zaten 8.kat 17.kat falan yürek mi yediniz yahu şirketten adam çağırmak en güzeli Allah kısmet ederse ankaraya dönünce öyle yapıcam temizlik deli işi her gün yapsan yapılır
Mutfak camını dün silemedim, isterseniz buyrun bu hafta bi bakın nasıl oluyor. Gerçekten çamur yağmış gibi duruyor. Ama çocukla da mümkün olmuyor işte. 2 dk gözümü ayırsam ya koltuktan atlıyor ya mama sandalyesinden
Yapayım diyor zaten, ama beceremez biliyorum. Makarna yapmayı bile beceremez, elli kere sorar ama sonunda yine yanlış yapar. Cam silmeyi de yalapşalap yapacak biliyorum.
Pasakli degilsin normal bence ben villa sitesinde oturuyorum evler 3 katli karsi evimdeki kadin haftada 1 cam siliyor butun evin gordukce sok geciriyorum acikcasi kisiden kisiye degisen bir durum :) biz cozumu eve 3 4 ayda bir sirketten camci almakta bulduk 90 liraya geliyor 2 3 saatte camlari siliyor gundelikcilerin sildiginden daha temiz ayna gibi oluyor cerceveleri siliyor memnunumHanımlar malum Bayram yaklaşıyor, biz bayramda eşimin ailesinin yanına gideceğiz( şehir dışına) ama yine de Bayram öncesi detaylı bi temizlik yaptım. Daha doğrusu, bu zamana denk geldi diyelim. Iki gündür silme süpürme, banyoyu yıkama , cam silme tül perde yıkama vs uğraştım. Eşim de 1,5 yaşındaki oğlumuzla ilgilendi, bir de tülleri astı o kadar...
Bugün ben camları sildikten sonra 2 ayda bi silersin artık düzenli dedi. Ki ben cam silmekle gerçekten uğraşmadım pek bu zamana kadar. Yeni evlendiğimizde eşimin akrabaları temizlik yaptı, biz çeyizleri götürdük, evlendik. 8 ay oturduk, galiba hiç cam silmedim
Sonra kendi evimizi alıp taşındık. Kocaman dubleks evi, işyerinden 2 gün izin alıp tek başıma kendim temizledim. Ve inşaat sonrası pisliğiydi, canım çıktı.
Sonrasında da 3-4 ay aralıklarla sildim camları. Doğumuma 2 hafta kala bile Temizlikçi çağıralım demedim, kendim sildim yalnız başıma
6 ay önce de eşimin tayini nedeniyle taşındık, ben çocukla gelemediğim için Temizlikçi ayarladım, temizliği yaptı. Eşyaları toplayıp nakliyeye verdim ve istanbula geldim, taşınmış olduk. O gün bu gündür de hiç cam silmemiştim.
Ama tam yürüme zamanı olan çocukla ben ortalığı toplamaya bile yetişemiyorum, gözümü ayıramıyorum üstünden.
Velhasıl kelam, eşim haklı mı? Ben çok mu pasaklıyım? Sizler ne kadar zamanda bi silersiniz camlarınızı
Edit: bu arada eşim ben silerim diyor ama silse güzel yapamayacak biliyorum, peşinden uğraşmam gerekecek. Zaten ben silerken de niye bu kadar uğraşıyorsun, ben olsam bir kat siler geçerim diyor. Ben yaptım mı çok ince ayrıntısına kadar yapıyorum işte, 3-4 kat sildim bugün bi camı
Camların ne kadar sürede bir silineceği değil mesele.
Nedense ev işlerine karışan erkekleri okuyunca saçlarım böyle dik dik oluyor, bütün elektrik o saçlarda toplanıyor.
Evin tek hakimi vardır, o da evin hanımıdır. İster her hafta yapar, ister 6 ayda bir yapar, kimsenin karışmaya hakkı yoktur. Evin erkeği beğenmiyorsa ya kendisi yapar, ya yardımcı tutmayı teklif eder. Evin misafiri (kayınvalide, anne, görümce, elti vs) beğenmiyorsa bir daha gelmez olur biter. Eline bez alıp temizlik yapmaya hakkı yoktur.
Eş olmak, karı olmak ya da koca olmak sorumlulukları beraberinde getirir. Bunların başlıcaları sevmek, saygı göstermek, özveride bulunmak, merhamet etmek, onore etmek, hayat arkadaşlığı yapmaktır. Evin tamiratı, evin temizliği primer sorumluluk olamaz. Bunlar için de insan hayat arkadaşının kalbini kırmamalıdır.
Canım yardım etmek isteyen eşi buşmuşsun, yapamaz edemez nidalarıyla engelleme bari. Bırak eksik yapsın, tatsız olsun, yarım silsin ama yapsın. Gidersin yanına kocacım güzel olmuş ama şurada kalmış sanki dersin. şunu da eklesen daha iyi olur dersin.
Bence bir kadın bütün ev işlerini kocasına öğretmeli. Hele ki yapmak da istiyorsa asla şevkini kırmamalı.
Umarım çocuğun için de aynı şeyi yapmazsın. Tanıdığımın iki buçuk yaşlarında oğlu var, dün akşam koltuğa kırıntı döküldü diye topladı sildi. Oyun oynayıp dağıtıyorsa, annesi ile beraber geri topluyor maşallah.
Çorabını çıkarmaya bile üşenen kocalar var o yüzden çok köreltme adamı derim
Ben 1,5 ay önce evlendim ve acaba silsemmi camları diye düşünürken sizlerin yorumları okuyup vazgeçtim(işime de geldi yani:) ayrıca haftaya yağmur varmış burada yani hiç yormayayım kendimi
Cam silmek de ne ki
oyle bir temizleme yontemi mi var
senede 1 esim siler o kadar...hic ugrasamam
sakarim ben duserim
Pasakli degilsin normal bence ben villa sitesinde oturuyorum evler 3 katli karsi evimdeki kadin haftada 1 cam siliyor butun evin gordukce sok geciriyorum acikcasi kisiden kisiye degisen bir durum :) biz cozumu eve 3 4 ayda bir sirketten camci almakta bulduk 90 liraya geliyor 2 3 saatte camlari siliyor gundelikcilerin sildiginden daha temiz ayna gibi oluyor cerceveleri siliyor memnunum
HahahahhaKadın villada oturuyor, camını kendi mi siliyor. Ben villada oturanları elini sıcak sudan soğuk suya sokmazlar sanıyordum yaa
Şaka bi yana fiyat çok uygunmuş, hangi şirket bu ve hangi şehirdesiniz?
Aman onun neresi takıntısızkii yoldan iki kere birisi geçse ona bile takar cam silme en masumu bari yorulsunda kimseye sataşmazBenim annemde böyleydi. Hergün cammı silinir yahu. Bu takıntı hastalıgı. zaten annemde temizlik konusunda çok takıntılıdır. Bu normal degil. Kayınvalideniz de normal degil.
Biz 2 ayda bir evi talan eder cam kıyı köşe ne var ne yok sileriz
Hahahahhaevet fiyat uygun gercekten ben istanbuldayim anadolu yakasinda istanbuldaysaniz eger telefon numaralarini verebilirim annemden alip 1 2 saat icinde bu islerle daha cok o ilgileniyor cok sukur evlenene kadar rahatim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?