Eşim ve cimriliği…

Valla benim babam esirgemedi. Ailemden kalan yeteri kadar mülküm var. Eşimde esirgemez, ondan da esirgemiyorlar çünkü. Sefaletle büyüdüğünüz için üzgünüm. Keşke bu soruyu babanıza ve dedenize yönetseydiniz.
he mulkunuz var ama saçınıza kaynak bile yaptiramiyorsunuz öyle mi?
buna inanmamız mi bekliyorsunuz ?
bence siz iş filan aramayın bu zihin yapısı ve kontrol sorunları ile özel sektörde kimse sizi calistirmaz

Valla benim babam esirgemedi. Ailemden kalan yeteri kadar mülküm var. Eşimde esirgemez, ondan da esirgemiyorlar çünkü. Sefaletle büyüdüğünüz için üzgünüm. Keşke bu soruyu babanıza ve dedenize yönetseydiniz.
Babamla görüşmüyorum, o yüzden yönetemicem üzgünüm. En azından mesleğim var ve saçıma bakacak parayı kazanıyorum şükür. Siz kocanıza sordunuz mu bana neden para vermiyorsun diye. Sanmam. Çünkü adam sizi eğitmiş zaten. Öğrenmişsiniz yok diyeceğini. Sizin gibi kadınlara acımıyorum ama çocuklara çok üzülüyorum

he mulkunuz var ama saçınıza kaynak bile yaptiramiyorsunuz öyle mi?
buna inanmamız mi bekliyorsunuz ?
bence siz iş filan aramayın bu zihin yapısı ve kontrol sorunları ile özel sektörde kimse sizi calistirmaz
Uzaya yakın bir arsa, kira getirmeyen ev…. Yoksa kaynak parası bile bulamıyorum diyor. Siz düşünün.

Kızlar merhaba, öncelikle herkese iyi geceler dilerim.
Biz evleneli 1 yıl oldu. Şu anda aktif olarak iş arıyorum zaten, soracaklar için önceden söylemiş olayım.🙂 kızlar nasıl anlatsam bilemiyorum. Eşim evlendiğimizden beri, ben ne yapsam ne harcasam Fuzuli diyor. Para veriyor pazara markete çıkıyorum niye bu kadar aldın diyor, misafirlerim gelecek cuma günü, halıya daha öncesinde kahve dökmüştü ne kadar silsem de çıkmadı ve leke hep geri kustu. Hal böyle olunca yıkamaya verdim, niye verdin paramız mı var diyor. Yıllık izne çıkacak ( son 2 aydır çok zor şeyler yaşadım babam ölümler döndü çok şükür şimdi iyi) gidelim 1-2 günlüğüne farklı ile çok bişey yapmamıza gerek yok diyorum, paramız mı var diyor. Maaş alıyor al bunu da bi eksiğin vardır hallet demiyor. Kıyafet almak istiyorum ne gerek var diyor. Bir de kızlar benim saçlarım bildim bileli çok seyrek inanın saçımda toplasanız bir tutam saç yok maalesef :KK43: bunun için doktorlara gittim, ama hiç fayda etmedi genetik olduğu için. Bu yüzden kaynak yaptırıyorum ve zamanı geldi. Yaptırmak istiyorum konuyu hemen kavgaya çeviriyor. Bişey diyemiyorum susuyorum bende ama aynaya her baktığımda saçlarıma baktığımda inanın çok üzülüyorum… ben çok büyük şeyler istemiyorum bu akşam dışarda yiyelim onu yapalım bunu yapalım demiyorum elimden geldiğince idareli olmaya çalışıyorum düşünün bazı eksiklerimi hala annem alıyor gözümde kalmasın diye. Eşim ile nasıl konuşmalıyım, ne söylemeliyim aklım dilim şaştı inanın ki. Yargılamadan cevap verirseniz çok mutlu olurum..
Bence bu adam sevgiliyken de cimriydi sonradan olmadı
Gir işe çalış,özel isteklerini kendi paranla yap
Ben yapamam asla böyle biriyle ama

Biz evleneli 1 yıl oldu. Şu anda aktif olarak iş arıyorum zaten, soracaklar için önceden söylemiş olayım.🙂 kızlar nasıl anlatsam bilemiyorum. Eşim evlendiğimizden beri, ben ne yapsam ne harcasam Fuzuli diyor. Para veriyor pazara markete çıkıyorum niye bu kadar aldın diyor, misafirlerim gelecek cuma günü, halıya daha öncesinde kahve dökmüştü ne kadar silsem de çıkmadı ve leke hep geri kustu. Hal böyle olunca yıkamaya verdim, niye verdin paramız mı var diyor. Yıllık izne çıkacak ( son 2 aydır çok zor şeyler yaşadım babam ölümler döndü çok şükür şimdi iyi) gidelim 1-2 günlüğüne farklı ile çok bişey yapmamıza gerek yok diyorum, paramız mı var diyor. Maaş alıyor al bunu da bi eksiğin vardır hallet demiyor. Kıyafet almak istiyorum ne gerek var diyor. Bir de kızlar benim saçlarım bildim bileli çok seyrek inanın saçımda toplasanız bir tutam saç yok maalesef :KK43: bunun için doktorlara gittim, ama hiç fayda etmedi genetik olduğu için. Bu yüzden kaynak yaptırıyorum ve zamanı geldi. Yaptırmak istiyorum konuyu hemen kavgaya çeviriyor. Bişey diyemiyorum susuyorum bende ama aynaya her baktığımda saçlarıma baktığımda inanın çok üzülüyorum… ben çok büyük şeyler istemiyorum bu akşam dışarda yiyelim onu yapalım bunu yapalım demiyorum elimden geldiğince idareli olmaya çalışıyorum düşünün bazı eksiklerimi hala annem alıyor gözümde kalmasın diye. Eşim ile nasıl konuşmalıyım, ne söylemeliyim aklım dilim şaştı inanın ki. Yargılamadan cevap verirseniz çok mutlu olurum..
Cimri adamla nasıl ömür geçer gerçekten düşünemiyorum Allah yardımcınız olsun çalışma imkanınız yok mu çalışın kendi paranız olsun böylece ndan istemek zorunda kalmazsınız bu arada saç için ben geçenlerde kendime trendyol'dan çok güzel bir takma saç aldım postiş gibi hem gür hem de çok güzel 400 liraydı sanırım çok da memnunum ondan düşünebilirsiniz durumunuz olursa

belki gerçekten adamın parası eve yetmiyor... çocukken maddi durumumuz iyi olmadığı için tek çeşit yemek yerdik. misal bayat ekmeklere yumurta kırıp, yoğurt döküp yerdik.. çok da severdik. annem kalkıpta seyrek saçına kaynak yaptırmak aklına gelmezdi :işsiz: aç değildik, açıkta değildik.. ama hep idareli olmak zorundaydık. durumunuz düzelene kadar idareli olmalısınız.

Bence cimrilik gelir durumundan farklı bir şey, bir karakter meselesi.
Kadın çalışıp, kendi parasıyla bir şeyler yapsa da gözüne batar böyle adamların.

Bana da kızacaksınız ama yazdıklarınız normal değil. Çocuk düşünenleri genelde özel işletmeler işe almıyor. İş başvurusu sırasında bunu sorguluyorlar. Hatta sözleşme imzalatan bile var. Hadi bir şekilde işe girdiniz diyelim. Gebelik süreciniz nasıl geçecek? Belki yatmanız gerekecek tüm gebelikte. İş veren sizi işten çıkarmak isteyecek. Bebeğiniz küçükken ona bakmanız gerekecek hadi çalıştınız diyelim bakıcı masrafları, çocuğun ihtiyaçları var. Ben öyle çocuk nasibi ile gelir laflarına inanmam sen kendini ayarlarsın, tüm olasılıkları düşünürsün. O şekilde çocuğunu dünyaya getirmek istersin. Allah ta nasip ederse olur. Çocuk nasibi ile gelir diye düşünüp önlem almayanların çocukları sefalet içinde yaşıyor maalesef.

Pardon da hanımefendi siz ne söylemek istiyorsunuz ben tam anlayamadım 45 milyon çocuk açlıktan ölüyor evet de ben evladımın giderlerini karşılayamayacak olsam bir güvencem olmasa sizce böyle bir duruma girer miyim? Ne meraklısınız insanları linçlemeye dönün bakın ölen yavrular nerelerde ölüyor Allah aşkına zaten sinirlerim gergin bir de siz sinir harbi olmayın ben açtığım konu da eşimden yakındım gelmiş bana neler anlatıyorsunuz ya, o rızkı ben oluştururum. Şartlarım da gayet iyi. Sizin açlıktan ölüyor dediğiniz çocuklar yeterince gelişmemiş ülkeler de ve maalesef ki kötü şartlarda kaybediliyor ve inanın ben de onlara yardım eden bir kuruma her ay elimden geldiğince bağış yapıyorum, elimden ne gelirse yapmaya çalışıyorum. Ön yargılarınızı da alın gidin burdan lütfen.
bende farklı bir konuya değineceğim kusura bakmayın eleştiri kabul etmiyorsunuz ama
bebeğiniz oldu diyelim bez doktor vs masrafları olacak eşiniz hepsine off poff yapabilecek kapasitede
gece gündüz çalışırım diyorsunuz kim bakacak çocuğunuza

eşiniz bu masrafları da gereksiz gördüğünde çok üzüleceksiniz farkındasınız değil mi?
önce iş diyorum ben sonra Allah hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin:KK200:

Eşinizin geliri ne kadar ki var da size mi harcamiyo gerçekten yok mu? Eşinizin huyu böyleyken çalışsanızda elinizden alır gibi. Evlilik sürecinde nasıldı?

Back
X