hayır,tam okumamışsın.
eşim bu şekilde gebe mi kalınırmış deyip ısrrala üzerime boşalıyordu ve bu mucize oldu
gerçekten burdaki her yorumu büyük bir dikkatle ve sakinlikle okudum.
herkesin düşüncesine önem verdim.acaba öyle mi dedim.
eşimi de kızımı da çok seviyorum.
bekarlktan beri çocuk ve evlilikti planlarım.
aldığım kararlardan memnunum.
fakat daha 22 yaşındaym ve hayatım boyu aceleci olmş olan bir insanım.
işimi bırakıp evlendikten sonra aileler,herkes tutturdu bebek diye.
madem evdesin,yap büyüt diye.
insan ister istemez etkileniyor.ee hevesi de olunca cesaret buluyor.
bnm bu konuyu açarken içim cız etti,eşime karşı kötü davranan biriyim ben.
en basiti az önce aradı ve yine bu akşam mesiade olucağını söyledi,moralini bozdum ve telf.suratına kapattım.
şımarıklık..
düşünmeden ettiğim çocukça laflar onu üzdü biliyorum.
kmse merak etmesin,ben çok iyi bir anne eşim de çok iyi bir baba olucak.
onu kucağımza aldığımızda herşey yoluna giricek rabbimin izni ile.buna inanıyorum.
ama bu kadar yorumdan sonra kabul ettiğim şeyler var.
ilki,bu kadar acele etmemem gerektiği.
ikincisi,daha iyi korunmam gerektiği
üçünsü de keşke bebek yapmaya eşimle birlikte karar vermiş olsaydk..
başlığın değiştiği de iyi olmuş
tekrar söylüyorum,ilk üç ay deli gibi istedik,denedik olmadı.
4.ay istemediğim zaman hatta koştur koştur iş ararken karşılaştığım bir süprizdi
inş.3-5 yaşına gelnceye dek kızımla olucam.sonrasnda çalışıcam.
bnm umudum var..herşey çok güzel olucak.
üzerime derken??
eşin ne şekilde hamile kalınacağını düşünüyodu acaba, dinlemek isterdim kendisini
oldumu şimdi bu :)
hadi bakalım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, herşey güzel olsun sizin için, bıcır bıcır bi anne olacağın kesin :)
eski msjları tam okumamışsın sanırım,utanıyorum tekrar tekrar anlatırken
eşim içe boşalmadıktan sonra gebe kalnmazmış diye biliyordu.
o kadar anlatmama rağmen kafasına sokamamıştım.
vajinismustum ve bacaklarımı kapatıyordum.eşim vajinamn üzerine sürtünerek ilşkimiz oluyordu malesef.dudaklarıma boşalıyordu yani.
kusura bakmasın kmse tekrar tekrar söylüyorum.
detaycı biriyim,açık ve net olmak isterim herkese karşı anlaşılabilmek için.
hmm simdi anladigim kadariyla canim sen surtunerek iliski sonucu mu hamile kaldin? Oyleyse o zaman gercekten olmasi gerekiyormus yani tam tamina iliski olmadan hamile kalabilmekte ayri bir mucize gibi bisey :) bizde diyoz iliski sonrasi yok 1-2 saat yastik tutalim ayaklar havada filanSen boyle hamile kaldigin icin cok sanslisin valla her gun sukur et burda yillardir deneyen bir suru hanim var. Allah tamamina erdirsin esinde elbet bebegi gorunce babalik duygulari gelecekir
Toplumsal cinsiyet konusunda yaman bir çelişki var ülkemizde.
Hem erkek evin direği,kadını kanatları altına alması,evi geçindirmesi kalkındırması misyonuna sahip,
Hem de kadınlar tarafından eğitilmesi,olgunlaştırılması,aile ortamına hazırlanması gereken taraf.
İradesi zayıf,farkındalığı düşük,nefsi bilmemne...
Benim eğittiğim,benim olgunlaştırdığım,aile olma bilincini benim aşıladığım bir insanın koruması altına neden gireyim ki?
İradem ondan daha güçlüyse,sabrım,farkındalığım,evlendiysem evlilik,çocuk sahibi oluyorsam annelik bilincimin oluşması onun evlilik,babalık bilincinden daha çabuk oluyorsa
Ben neden ataerkil bir toplumda kadının 2.planda kaldığı bir düzende yaşıyorum?
Evlilik bilinci de babalık bilinci de erkekte,kadında ne zaman oluşuyorsa o zaman oluşmalı.
Yok kadın bunu sağlıyormuş kadın yuvayı kuruyormuş buna inanmıyorum ben.
Biz kadınlar böyle düşünürsek erkeğin terk etmesini,aldatmasını,bebeğini kabul etmemesini vs. meşrulaştırmış oluruz,erkekler de her konuda haklı,zeytinyağı gibi üste çıkmış olur.
Bu tür ciddi bir karar tek tarafın isteği ile olmamalı.
Kadın ve erkeğin düşündükten,maddi manevi bir canın sorumluluğunu taşıyabileceğinden emin olduktan sonra olmalı.
eşiniz çok garip !
başta hem bebek istememiş hemde bırak korunmayı geri bile çekivermemiş ..
ne olmasını bekliyordu acaba ?:26:
sizde bebeğe alıştırma yerine ''bebek doğunca senin yüzüne bile bakmayacağım'' demişsiniz..
biz 6 yıllık evliyiz ve istediğimiz halde olmuyor bebeğimiz 5 kere tüp bebek denedik ama olmadı
ben her denemede eşimi motive ettim bebeğimiz olursa göğsünde yatırırsın, beşik bile almayalım bunca seneden sonra koynumuzda uyuturuz
sonra büyüyünce senin işten gelmeni sabırsızlıkla beraber bekleyeceğiz camdan dışarı bakıcaz , kapıyı çaldığında ben açıcam diye atılacak ,
sadece dizine kadar gelen boyuyla babaaaaaaaaaa diye bacağına sarılacak kucağına atlıyacak diye tatlı hayallere dalıyoruz......ama gelmiyor
siz eşinizi kıskandırmak yerine ne kadar şanslı olduğunu anlatın bence
bebek sahibi olmak isteyipte olamayanların hem maddi hem manevi çabalarını anlatın
bizim bir tedavimiz 5000 - 6000 tl.. ki biz beş sefer denedik giden parayı hesap edin
hadi para biryerden bulunur borç harç ama ya hayallerimiz ? ya umutlarımız ??????
babalıga hazır degıl kavramı benı cıldırtıyor ya ne demek babalık kı hazır degılsın..
Sen mı 9 ay mıde bulantısı,bas dönmesı,hassasıyet,aglama nöbetlerı,kusmalar,
kovayla yatmalar,mıde krampları,sonra kılo alımı,dıyetler,meme sarkması,emzırme
dönemındekı gögus yaraları,doguma hazırlık surecı,dogumdakı sancılar,
uykusuz geceleri cekeceksın de babalıga hazır degılsın!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?