Eşim ve doğacak bebeğimiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi meoww
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gerçekten burdaki her yorumu büyük bir dikkatle ve sakinlikle okudum.
herkesin düşüncesine önem verdim.acaba öyle mi dedim.

eşimi de kızımı da çok seviyorum.
bekarlktan beri çocuk ve evlilikti planlarım.
aldığım kararlardan memnunum.
fakat daha 22 yaşındaym ve hayatım boyu aceleci olmş olan bir insanım.
işimi bırakıp evlendikten sonra aileler,herkes tutturdu bebek diye.
madem evdesin,yap büyüt diye.
insan ister istemez etkileniyor.ee hevesi de olunca cesaret buluyor.
bnm bu konuyu açarken içim cız etti,eşime karşı kötü davranan biriyim ben.
en basiti az önce aradı ve yine bu akşam mesiade olucağını söyledi,moralini bozdum ve telf.suratına kapattım.
şımarıklık..
düşünmeden ettiğim çocukça laflar onu üzdü biliyorum.
kmse merak etmesin,ben çok iyi bir anne eşim de çok iyi bir baba olucak.
onu kucağımza aldığımızda herşey yoluna giricek rabbimin izni ile.buna inanıyorum.

ama bu kadar yorumdan sonra kabul ettiğim şeyler var.
ilki,bu kadar acele etmemem gerektiği.
ikincisi,daha iyi korunmam gerektiği
üçünsü de keşke bebek yapmaya eşimle birlikte karar vermiş olsaydk..

başlığın değiştiği de iyi olmuş

tekrar söylüyorum,ilk üç ay deli gibi istedik,denedik olmadı.
4.ay istemediğim zaman hatta koştur koştur iş ararken karşılaştığım bir süprizdi

inş.3-5 yaşına gelnceye dek kızımla olucam.sonrasnda çalışıcam.
bnm umudum var..herşey çok güzel olucak.

hadi bakalım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, herşey güzel olsun sizin için, bıcır bıcır bi anne olacağın kesin :)

üzerime derken??
eşin ne şekilde hamile kalınacağını düşünüyodu acaba, dinlemek isterdim kendisini

eski msjları tam okumamışsın sanırım,utanıyorum tekrar tekrar anlatırken
eşim içe boşalmadıktan sonra gebe kalnmazmış diye biliyordu.
o kadar anlatmama rağmen kafasına sokamamıştım.

vajinismustum ve bacaklarımı kapatıyordum.eşim vajinamn üzerine sürtünerek ilşkimiz oluyordu malesef.dudaklarıma boşalıyordu yani.
kusura bakmasın kmse tekrar tekrar söylüyorum.
detaycı biriyim,açık ve net olmak isterim herkese karşı anlaşılabilmek için.

hadi bakalım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, herşey güzel olsun sizin için, bıcır bıcır bi anne olacağın kesin :)

teşk.ederm sağolasın,hayatta herşey sen ve sevdklern için de güzel olur inş.
evt öyle hevesliyim ki..gün sayıyorum

hmm simdi anladigim kadariyla canim sen surtunerek iliski sonucu mu hamile kaldin? Oyleyse o zaman gercekten olmasi gerekiyormus yani tam tamina iliski olmadan hamile kalabilmekte ayri bir mucize gibi bisey :) bizde diyoz iliski sonrasi yok 1-2 saat yastik tutalim ayaklar havada filan Sen boyle hamile kaldigin icin cok sanslisin valla her gun sukur et burda yillardir deneyen bir suru hanim var. Allah tamamina erdirsin esinde elbet bebegi gorunce babalik duygulari gelecekir

hı hı evt
Rabbim isteyen herkese sağlklı,hayırlı evlatlar nasip eğlesn

Konu +18 lik hale gelmiş...

Detayına kadar hamile kalışınızı anlatmışsınız. Soran kişiye özel mesaj atsaydınız keşke, son yorumlara bakayım dedim, okuduğuma pişman oldum...

Son düzenleme:
kendini baba olmaya hazır hissetmeyen birine sırf siz istiyorsunuz diye zorla babalık vasfını vermek bence bencillik
üstelik nasıl istemeyen bir insan istemediği bir şeyi yaptırma ısrarı vardır hiç anlamam
maddi durumunuz daha düzelince eşiniz kendini daha rahat hissettiğinde evliliğiniz keyfini doyunca çıkarıncaya kadar bekleseydiniz
eminim farklı olurdu
sonuçta emri vaki yapmışsınız adama
kadınlar gibi değil erkekler bir kadın güdüsel olarak anaçtır, babalıksa sonradan kazanılır
hevesli olmamasına şaşırmamanız gerek, zaten baştan beri istememiş
umarım zamanla bu fikre alışır, artık olan olmuş
ama biri de bana istemediğim bir şeye mecbur bıraksa bu çocuk dahi olsa
kızgın ve isteksiz olurdum diye düşünüyorum

Toplumsal cinsiyet konusunda yaman bir çelişki var ülkemizde.
Hem erkek evin direği,kadını kanatları altına alması,evi geçindirmesi kalkındırması misyonuna sahip,
Hem de kadınlar tarafından eğitilmesi,olgunlaştırılması,aile ortamına hazırlanması gereken taraf.
İradesi zayıf,farkındalığı düşük,nefsi bilmemne...
Benim eğittiğim,benim olgunlaştırdığım,aile olma bilincini benim aşıladığım bir insanın koruması altına neden gireyim ki?
İradem ondan daha güçlüyse,sabrım,farkındalığım,evlendiysem evlilik,çocuk sahibi oluyorsam annelik bilincimin oluşması onun evlilik,babalık bilincinden daha çabuk oluyorsa
Ben neden ataerkil bir toplumda kadının 2.planda kaldığı bir düzende yaşıyorum?

Evlilik bilinci de babalık bilinci de erkekte,kadında ne zaman oluşuyorsa o zaman oluşmalı.
Yok kadın bunu sağlıyormuş kadın yuvayı kuruyormuş buna inanmıyorum ben.
Biz kadınlar böyle düşünürsek erkeğin terk etmesini,aldatmasını,bebeğini kabul etmemesini vs. meşrulaştırmış oluruz,erkekler de her konuda haklı,zeytinyağı gibi üste çıkmış olur.

Bu tür ciddi bir karar tek tarafın isteği ile olmamalı.
Kadın ve erkeğin düşündükten,maddi manevi bir canın sorumluluğunu taşıyabileceğinden emin olduktan sonra olmalı.

Yaa arkadaşlar allah aşkınaa biri bana konu sahibinin başlığa ne yazdığını söylesin yoksa ölücemm meraktannn

şaka mısın sen be.
yıllardır bebek diye gitmedik doktor bırakmadık gözümüzde yaş kalmadı...
çıkmışsın yok bebeği sevmiyor yok ben ne yapcam öyle hamile kaldım şöyle yaptık lo lo lo
bu ne şımarıklık ozaman yapmayaydın çoluk çocuk da günahına girmeyeydin.
ne diyelim madalya mı takalım

Babaya ilgiyi arttir, babalık seni daha cazibeli mı yaptı fln de:)
Babayı sokabiliyorsan ki sokmaya bak doguma sok.
Ve ilk kucağına alan o olsun.
O bağı hissetsin :)

Kız olursa bence sen kıskanacaksin eşini :) kızlar babaları paylaşamaz:)

meselenin tam da 12den vurulmuş hali tebrik ediyorum

kadında kredi sonsuz erkek ne yapsa yeri çünkü erkek erkek değil sanki 6 aylık bebek bi meme vermedikleri kalıyor kadınların tamamen anaç anneci bi rol..erkekte sorumluluk sıfır ama hava atmak aile resiliğine soyunmak bedava,neden çünkü gizli bir aile reisi var onların yerine kadınlar enayi gibi herşeyi yuklensin sırtlansın ama aile resisi baba olan erkek...

yazınızı okuyunca tüylerim diken diken oldu ne güzel ifade etmişsiniz gerçekten çok duygulandım.uzaktan bakan anlamıyor ama siz çocuk sahibi olamamanın ne demek olduğunu çok güzel anlatmışsınız.inşallah yavrularınıza kavuşacaksınız.ümidinizi kaybetmeyin

aslinda ne yapmam gerekiyor demek icin biraz gec kalinmis...sizin hataniz birlikte karar vermemis olmak...ve burda onca sene bebek sahibi olmaya calisipta olamayanlara eminim bu yaziniz ve konunuz fazlasiyla batmistir...cunku simariklik gibi gozukuyor burdan

birlikte isteyince cok daha baska oluyor onu soyleyeyim...cunku o tekmeleri hissetmek icin elini karnindan alamiyor...her sabah, aksam, telefonda bebegini soruyor isteyen baba adayi...zoraki degil, kendiliginden ve ona kavusmak icin gunleri sayiyor...onu hayal ediyor...birlikte neler paylasabileceginiz konusunda hayaller kuruyorsunuz ve bebek alisverisini birlikte yapmak cok guzel...cunku herseyin en iyisi onun olsun istiyorsunuz ve gucunuz yettigi kadar herseyin en guzelini aliyorsunuz...bunu birlikte yapiyorsunuz...simdilik nacizane fikirlerim, dogumdan sonra neler olur bilemiyorum...ama simdiye kadar bu duygulari yasamak cok guzeldi

Allahim insaAllah isteyen herkese nasib etsin bu guzel duygulari...bizlerde sag saglim kucagimiza alalim meleklerimizi

Son düzenleme:
ben erkekten baba olmak istiyorum lafını birkaç kez duymadan gebe kalınmaması taraftarıyım.

biraz aceleci davranmışsınız.
daha evlilğinizi başbaşa yaşayıp keyfini çıkarmadan bebekli sohbetler hayat başlamış.
hamile kalındığından itibaren evlilğin boyutu çok değişiyor.

şimdi onu babalığa motive etmeye çalışın. çok yakışıklı bir baba olucaksın vb. gibi...

Bu düşünceyi mantığım almıyor! Ee madem dediğinize göre her şeyi biz yapıyorsak, onlar bu durumda ağızlarını bile açmadan baba olmak zorundalarsa çocuğu da kendi kendimize mi yapmaya çalışsak acaba

Tamam 9 ay zor bir süreç ama erkekleri bu şekilde yargılamak tuhaf geliyo bana Allah bu kutsal görevi biz kadınlara vermiş. Bir bebeğin oluşabilmesi için gerekli en önemli yapıyı da eşlere vermiş. Durum bu olunca tüm zorluğu kadın çekiyor diye erkeği bebek istemiyorum deyince yadırgamak tuhaf. Birçoğumuzda anne olmaya hazır olmadığından 2sene çocuk yapmıyor. Çünkü tüm ruhunla, beyninle istemelisin. O adam o çocuğun babası olacak. Babasına ölen bir kız çocuğu olarak babalığı bu kadar basite indirgemeyin lütfen.

Hanımlar evde çocuk büyütürken, o babalar da eve para getirmeye uğraşıyorlar "senelerce".

Konuya gelince olan olmuş. Lütfen daha dip eşinizi doldurmayın. İyice ürkütüyorsunuz adamı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…