• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve erkek kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mandalinakolik

Ceketine ihtiyacim yok ,yüreğimi üşütme yeter
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
588
1.191
28
33
Evet arkadaşlar iki huyu farklı konuşma tarzı farklı 2 insan. Eşim kardeşimin kendisine karsi konuşma tarzını beğenmediği icin görüşmek istemiyormuş. Bu sabah bu konuyu konuyu konuştuk. Bayram yaklaşıyor annemlere gitmek istiyorum aynı şehirdeyiz zaten. Eşim kardeşin de orda olursa gelmem diyor.

Eğitim durumlarını merak edecek olanlar için yazıyorum. Kardeşim ılkokul mezunu ve ticaretle uğraşıyor. Eşim üniversite mezunu mühendis.

Eşim konuşurken kelimelerini seçer çok saygılıdır büyüklerine karşı. Erkek kardeşim doğaldır. Kelime falan seçmez Lan Enişte tarzında hitap şekilleri var. Aynı şekilde babamla da konuşuyor defalarca uyardim kardeşim biraz kibar ol babama bile saygısız konuşuyorsun lütfen dikkat et diyorum
Yav ne var konusmamda mandalinakolik der. Ben böyleyim der.

Kavgaları hic olmadı. Hakaret hiç olmadı. Erkek kardeşim de eşimde hiç küfür etmez. Kardeşim ev işleri konusunda bize yardım etmeyi sever eşime de bazen otururken hadi Enişte hadi sofrayı toplayak der. Eşim ona da sinir olur bana emrediyor. Ben oraya gidiyorsam tatile gidiyorum der.

Bu şekilde kızlar. Lütfen bana güzel yapıcı yorumlar yapın. Ben akraba ilişkilerini çok önemsiyorum. 1 tane kardeşim var onunla da görüşemezsem çok üzülürüm. Eşimin erkek kardeşi ablasina karşı ben sevgi doluyum. Annesi babası benim için çok kiymetli. Çünkü seviyorum akraba bağını. Ama eşim benim kadar bağlı değil kendi kız kardeşini bile benim kadar arayıp sormaz umursamaz ben daha çok düşünürüm.

Gelsinler gidelim derim o da kız kardeşinin eşini hiç sevmiyor onlara da gitmek istemiyor. Kız kardeşinin kocası bana hal hatir sorsa hemen kıskanıyor sana laf vermesin diyor.

Mesela benim eşim benim erkek kardeşimin eşine hiç laf vermez. Yapı gereği.

Bazen gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bu durum beni çok yıpratıyor.

Konu biraz dağıldı kusura bakmayın eşim hakkında detaylı bilgi vermek için diğer tarafı da anlattım.

Maşallah eşiniz konuşmayı öğrenmiş ama topluluk içinde sevmediği kişiyi nasıl tolere edeceğini öğrenememiş.
Erkek kardeşiniz o şekilde konuşuyorsa sizi başkaları mı büyüttü? Az çok benzer bir konuşma tarzınız vardır sizin de.
Ortada kavga ve saygısızlık yoksa eşinizin tavrı çok boş. Azıcık ayakları yere bassın. Sofradan iki tabak kaldırmakla da "tatili" bozulmaz, incileri dökülmez.

Problem eşinizde. Konuşmayı öğrenmiş ama sosyal ilişkilerde nasıl davranacağını öğrenememiş. Ya da mühendis olunca bir şey oldum sanmış. Mühendis olmuş ama adam olamamış.
Sert bir tepki her şeyi çözer. Pasif kalırsanız hep istediğini yapacak size de yaptıracak.

Maşallah eşiniz konuşmayı öğrenmiş ama topluluk içinde sevmediği kişiyi nasıl tolere edeceğini öğrenememiş.
Erkek kardeşiniz o şekilde konuşuyorsa sizi başkaları mı büyüttü? Az çok benzer bir konuşma tarzınız vardır sizin de.
Ortada kavga ve saygısızlık yoksa eşinizin tavrı çok boş. Azıcık ayakları yere bassın. Sofradan iki tabak kaldırmakla da "tatili" bozulmaz, incileri dökülmez.

Bende erkek kardeşimi savunsam daha da kötü oluyor aramız. Erkek kardeşimi de uyarıyorum lütfen daha dikkatli konuş diye. Ikisinin arasını yapmaya çalışıyorum.
Kardeşimle konuşma tarzımız pek benzemez . Bu aileyle alakalı değil bence kendini geliştirmekle alakalı. Babam da erkek kardeşime kızar ben senin babanim arkadaşın gibi konuşma benle diye. O da küçük falan değil erkek kardeşim 29 yaşında. eşim 35.

valla kusura bakılmasın ben de pat pat konuşulmasını sevmem.
lan enişte ne demek. doğallık değil bu, patavatsızlığı samimiyetle doğallıkla karıştırmayın.
ben eşine hak verdim,uslubu bana uymuyosa ısrarla rahatsız olduğumu bile bile bile devam ettiriyorsa, benim için br çekiduzen vermiyorsa ben de aynı şekilde goruşmeyi azaltırım.

Evet arkadaşlar iki huyu farklı konuşma tarzı farklı 2 insan. Eşim kardeşimin kendisine karsi konuşma tarzını beğenmediği icin görüşmek istemiyormuş. Bu sabah bu konuyu konuyu konuştuk. Bayram yaklaşıyor annemlere gitmek istiyorum aynı şehirdeyiz zaten. Eşim kardeşin de orda olursa gelmem diyor.

Eğitim durumlarını merak edecek olanlar için yazıyorum. Kardeşim ılkokul mezunu ve ticaretle uğraşıyor. Eşim üniversite mezunu mühendis.

Eşim konuşurken kelimelerini seçer çok saygılıdır büyüklerine karşı. Erkek kardeşim doğaldır. Kelime falan seçmez Lan Enişte tarzında hitap şekilleri var. Aynı şekilde babamla da konuşuyor defalarca uyardim kardeşim biraz kibar ol babama bile saygısız konuşuyorsun lütfen dikkat et diyorum
Yav ne var konusmamda mandalinakolik der. Ben böyleyim der.

Kavgaları hic olmadı. Hakaret hiç olmadı. Erkek kardeşim de eşimde hiç küfür etmez. Kardeşim ev işleri konusunda bize yardım etmeyi sever eşime de bazen otururken hadi Enişte hadi sofrayı toplayak der. Eşim ona da sinir olur bana emrediyor. Ben oraya gidiyorsam tatile gidiyorum der.

Bu şekilde kızlar. Lütfen bana güzel yapıcı yorumlar yapın. Ben akraba ilişkilerini çok önemsiyorum. 1 tane kardeşim var onunla da görüşemezsem çok üzülürüm. Eşimin erkek kardeşi ablasina karşı ben sevgi doluyum. Annesi babası benim için çok kiymetli. Çünkü seviyorum akraba bağını. Ama eşim benim kadar bağlı değil kendi kız kardeşini bile benim kadar arayıp sormaz umursamaz ben daha çok düşünürüm.

Gelsinler gidelim derim o da kız kardeşinin eşini hiç sevmiyor onlara da gitmek istemiyor. Kız kardeşinin kocası bana hal hatir sorsa hemen kıskanıyor sana laf vermesin diyor.

Mesela benim eşim benim erkek kardeşimin eşine hiç laf vermez. Yapı gereği.

Bazen gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bu durum beni çok yıpratıyor.

Konu biraz dağıldı kusura bakmayın eşim hakkında detaylı bilgi vermek için diğer tarafı da anlattım.
Aynı şehirdeymişsiniz siz yalnız da görüşebilirsiniz kardeşinizle, anladığım kadarıyla kardeşiniz rahat, gamsız biraz da patavatsız bir tip eşiniz de mesafeli. Ben olsam ben de görüşmek istemem eşime de baskı yapmam kimse mutsuz huzursuz olduğu yere gitmek zorunda değil. Aynı şehirde olduğunuz içim sorun yok siz görüşün

ben eşinizin duruşuna saygı duydum. eşimin kardeşi olup benimle konuşmasından hoşlanmasam muhtemelen alttan almaya çalışırdım ama içim içimi yerdi. insanlar kimden gelirse gelsin saygısızlığı kabul etmek zorunda değiller.
nitekim kardeşiniz de anlattığınız kadarıyla çok da laftan anlamayacak biri değil, sizi fazla yakın bulduğu için 'ne var konuşmamda yeaa' gibi tepki vermiş olabilir. eşiniz insan içinde değil de birebirde bir kenara çekip, bak ben rahatsız oluyorum, lütfen biraz daha saygılı davranalım birbirimize gibi suçlayıcılıktan uzak bir tavırla kendisine fikrini söylese sanki hiç de çözülmez bir dert değil.

Problem eşinizde. Konuşmayı öğrenmiş ama sosyal ilişkilerde nasıl davranacağını öğrenememiş. Ya da mühendis olunca bir şey oldum sanmış. Mühendis olmuş ama adam olamamış.
Sert bir tepki her şeyi çözer. Pasif kalırsanız hep istediğini yapacak size de yaptıracak.

Biraz daha açar mısınız ne tür bir konuşma yapmalıyım ki ikna edici olsun

İki arada kalmak kötü olmuş sizin için.
Eşinizin biraz özverili olması gerekiyor. Bu yüzden üzüldüğünüzü görüyor kardeşinizi sorun etmesine hiç gerek yok sürekli yanınızda değil ki... Yaşam, kültür, eğitim farklılıkları hayatımızda yeni yeni insanlar çıkaracaktır en yakın akrabamız bile olabilir hoşgörü ne güzel bir nimet herkeste olmuyor maalesef. Çözüm olarak bir şey öneremiyorum kuzum. Kendi ailesine ve senin ailene böyle yüksekten bakan biriyle ömür nasıl geçer onu düşünüyorum.
Fazla bir araya getirmeyeceksin sanırım eşini. Sen iki tarafla da görüş. Kıskançlık huyuna da dikkat et yalnız canını sikabilir.
Okuyup bir yerlere gelmiş insanların böyle diğer insanları begenmeyisi çok canımı sıkıyor. Eş seçiminde dikkatli olunmalı...

Biraz daha açar mısınız ne tür bir konuşma yapmalıyım ki ikna edici olsun

Yani yapabilir misiniz bilmiyorum. Ama ben olsam “bu insan benim ailemin bir parçası, ben nasıl senin ailene saygıda sevgide kusur etmiyorsam sen de etmeyeceksin (etmemelisin ya da etmezsen iyi olur değil). Görüşmeme gibi bir seçeneğin yok, benimle annemlere de geleceksin, yediğin tabağı da kaldıracaksın, kardeşimle de asgari müşterekte buluşacaksın. Bunun lamı cimi yok. Beni seviyor ve evliliğimizi sürdürmek istiyorsan başka seçeneğin yok.” Derdim.

Eşiniz üsluptan hoşlanmıyor olabilir ama o sizin kardeşiniz. Size değer veriyorsa idare etmeyi bilmeli. Ayrıca ailesiniz siz. Senin ailende onun ailesi. Görüşmek istemiyorum, veya kardeşinin olduğu yere gitmemek bence çok büyük bir ayıp. Kardeşinle ne bi kavga etmiş ne kocana küfür hakaret etmiş. Hiçbişey yok. Bence kendi okumuş mühendis olmuş diye insan beğenmiyor açıklaması bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X