canım eşime bende yasakladım. dikkat ediyo ama yinede özellikle kızdığında bişeye ne desem boşKüfür benim de en nefret ettiğim şey. Tahammül edemiyorum. Hani insanın ağzından bir iki kez çıkar ama sürekli küfürlü konuşmayı tamamen alışkanlık haline getirmişler. Eşimin ailesi de böyle. Hic düşürmezler ağızlarından, onlar öyle küfrederken benim kusasım geliyor ortaya. Bildiğin kusmak istiyorum ya.
Ben kesinlikle yasakladım evde. Haa bi anda ağzından kaçar falan onu anlarım ama sürekli küfürlü konuşulmasına tahammül edemiyorum. Kuralların olacak ve eşin de buna uyacak, mecburen. Yoksa çocukların küfreden bi baba ile büyüyecek.
bilmiyorum cnm yaa... eşimi değiştirsem ailesini, tüm çevresini değiştiremem ki..Hayır abartmıyorsunuz verdiğiniz tepkiler çok normal
dediğiniz gibi bir çocuk öyle bir ortamda önce alışır bu tür sözlere,
sonra sıradan konuşmalarına yansır,
ardından büyüyünce öfkesine hayatına sevdiklerine yansır.
Siz elinizden geleni yapmışsınız ama ailesi çevresi de böyle ise
değiştirmek çok zor
benim terbiyesiz kayınpederimde aynı o şekilde benim yanımda hiç utanmaz karısına bile küfreder böleleri pek değişmiyo yapı meselesi... duymucaksın
akşam yine çok canım sıkıldı... ama sustum.zaten artık susup düşünüyorum sadece..evliliğim bi hata mı, sonumuz ne olur diye geçiyo aklımdan her saniye.herşeyi burda anlatıyorum ama yorumlarınız iyi geliyor bana olumlu ya da olumsuz..
sorun şu kızlar. dün akşamın (aslında sürekli aklımda ama dile getirmediğim) gündemi. eşim ve ailesinin küfürlü konuşmaları. ailede ve çevresinde herkes, küfürlü ve argo konuşuyor. düşünün bi bayan olan annesi bile böyle konuşuyo ve buna hepsi gülüyo. benim çevremde ailemde hiç böyle konuşmalar yoktur. ne biçim insanlar anlamış değilim.eşimle bu konuyu defalarca konuştum. ne kadar dikkat etsede alışmış bi kere telefonda konuşurken, bi arkadaşıyla muhabbete dalınca yine öyle konuşuyor. hele kızmışsa neler çıkıyo ağzından.. akşam yine kızdı bişeye. ben mutfakta yemek yapıyordum. duymayım,susatyım dedim dayanamadım. aşkım düzgün konuş dedim. aynen devam ediyo içerde. aşkım yaaa. dedim. yine aynı içerde. sonra aşkım tmm kızdın ama küfretmeden konuş dedim. geçtim yine mutfağa. yine mırıldanıyo ama duymuyorum. yemeği hazırladım geçtim içeri. tamir ettiği şey olmuyo, kızmış hepten. tutu kırdı fırlattı yrlere. küfrediyo yine. o arada ezan okunuyo. bende dayanamadım. ezan okunuyo yeter artık. attığın şeyleri kafama atar gibi yere çarpıyorsun ne var bu kadar kızacak ? dedim. o da niye üstüne alınıyon sen falan dedi. attıklarını topladı. sofraya oturduk. ve tüm akşam konuşmadık. ben konuşmaya çalıştım öfkem geçince ama o surat yaptı. öfkem geçsede bütün gece düşündüm. ben böyle bi çevrede nasıl iyi bi çocuk yetiştirebilirim. allahım ne günahım vardı. nerden buldum, bulaştım bilmiyorum. inanın o kadar kötü oluyorum ki konuşmalarını duyunca. ailesinden de hepsindende soğudum.gözümden o kadar düştüler ki anlatamam. bana akıl verin kızlar abartıyor muyum?
aynen canım aynen benim içimdende böyle geçiyoKüfürlü konuşanların ağızlarına böyle; gerinip gerinip terliğin tersiyle vurmak istiyorumBelki çok sadistçe ama inanın içimden geçen duygu bu
hiç alakası yok. onlar erkek ne demek ya. bende bu lafı duyuyorum eşime bişey deyince.(ki anneside mi erkek). benimde iki tane abim var bigün olsun ağızlarından küfürlü bi kelime duymadım.ne babamdan ne abilerimden duydum böyle konuşmalar bana çok ters geliyo... gerçekten gözümden çok düşüyorlar hepsi.. küfreden bi kadına saygı duymak bile gelmiyo içimden. kızıp terleyesim geliyo bazen hapsini.benim eşim 5 kardeş.. hepsi de erkek
erkekler öyle işte, küfür etmeyi, küfürleşmeyi sever
biraraya geldiklerinde küfürlü konuşuyorlar yine,(benim yanımda dikkat ederler ama diğer odaya geçince felan illa geliyo sesleri) ama eşim evde hiç küfürlü konuşmaz..
benim yanımda özellikle çok dikkat eder..
bazen ağzından kaçtığı oluyor, okadar olucak..
Bir-kaç hafta önce kayınvalidemlerdeyiz, biz annemle mutfakta bişiler yapıyoruz
eşim en ufak kardeşine sinirlenmiş, küfür ediyo bağırarakşok oldum,
anneme diyorum "anne nasıl tuhaf geliyo m... küfür ederken duymak, evde hiç etmez" annem de "e tabi evde kime edecek, sana mı küfür edecek" dedi.. "onlar alışık, erkek çocuk işte böyle konuşuyolar aralarında" dedi.. ne alaka yaniiyetiştirilmeyle alakalı bence..
çok doğru söylüyorsun arkadaşım ama onlar bunu anlasalar bu yaşlarına kadar vazgeçerlerdi heralde bu alışkanlıktan..Soyleyecek sozu olmayan kufreder, sabretmeyi bilmeyen kufur eder her iki durumda çok çirkin.
Insan neyse odur, onun yaninda edeyim bunun yaninda etmeyeyim diyorsa kisiye gore kisilik degistiriyordur bu da sakat bir durum. Bu aslinda aliskanlik ve insanlar aliskanliklarini degistirebilirler. Sinirlenince ediyorsa, birinde dilini tutsa ikisinde tutsa ucuncude zaten diline dahi gelmeyecen o çirkin sozler. Esinizin bu aliskaligini degistirmesi için oncelikle yaptigi seyin çirkin ve gunah oldugunu anlamasi lazim. Sonrasinda is iradeye kaliyor. Irade gosterip diline geldiginde yutacak, agizdan cikmayacak o soz. Diger aile fertlerini de guzel bir dille uyarin bence. Yanlis anlamasi yok ki bu siin, olay basli basina yanlis zaten. Bazi cahiller kufur etmeyi ve ozellikle de sovmeyi marifet zannediyor. Marifet mi? hayir bilakis cehalet ve ahlaksizlik alameti. Kufur insanin evinin bereketini de kaciriyor. Insan sayginligini yitiriyor, acziyetini ispatliyor, ahlakin anlamini bilmedigini gosteriyor, cehaletini gosteriyor, iliskilerini etkiliyor arti maneviyatini çurutuyor vs. Esinize bu tarz seyleri anlatin ikna olsun.
benim eşimin küçük kardeşide diğerleri kadar değil canım.galiba birazda eğitimden dolayı farkediyo.ama aile içinde özellikle bayanların yanında küfredilmesi çok çirkin. napsam nasıl anlatsam bilmiyorum. eşimden de çevresinden de o kadar soğudum ki anlatamam.ben çocuğum da onlar gibi olursa diye korkuyorum.ha bide bazen eşim balkonda telefonla konuşuyo orda bile küfrederek konuşuyo. ve kavga ediyoruz utanıyorum böyle bi eşim olduğu için...aynı dertten muzdaribim hem de nasıl... eşim 4 erkek kardeş nasıl amiyane tabirler,nasıl küfürler anlatamam. anneleri de öyle tıpkı sizin kayınvalideniz gibi .uyardım kaç kere benim yanımda bile hiç çekinmeden konuşur aldırmaz hele trafikte .. şimdi oğlum küçük ama onu nasıl bu ortamda yetiştireceğim benim de kafama çok takılıyor bu sorun.. ama eşimin bir küçük kardeşi var hiç küfretmez anlamadım yetiştirmeden mi yoksa karakterle alakalı bir durum mu? anneleri bile sanki babaları gibi konuşur oğlanlarıyla bir çözümü olsa keşke..
benım nısanlımda hep kufur edıyor aılesının kufur ettıgını pek duymadım ama nısanlım oturup kalkıp kufur edıyor aynı endıseyı bende dusunuyorum yarın bır gun evlencem cocgumuz olacak kufur mu edecek artı namazda var olurmu boyle seyler dıyorum tamam gecer dıyor ama ıhhhhhhhhh bnm aılemdekıler kufur pek etmez ama sagolsun teyzemler vs hep kuufurludur cok cırkın ve ıgrenc gelıyor banada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?