eşim ve ev işi

walla benmkide öle canım beni uyuz eder yapmaz.. Ama en azından yediğini kaldır kıyafetini kaldır onu ben yapmak zorunda değilim derim bende çok sinirleniyorum ama yapcak bişey yok ortalığı daıytmasa yeter diyorum iş yapmasına da gerek yok.. bunun içinde kavga etmiyorum artık...

Hatta temzlkçi alcm hep çalışıp hem ew işleriyle uğraşamıyorum yardımında yok zaten dediğimde bu ewe temzlikçi sokmm dedi ama dinlemiyorum alıyorum yaniii.... benmde dinlenmeye ihtycm war sonuçta... Altemzlkçi kurtl sende bunun için eşinle kötü olm yapan var yapmayan war bizimkiler yapmıyor işte zorlama sende =)
Amma adammis ha, ne demek eve temizlikçi sokmuyorum, o zaman ev islerine yardım et be adam....Bu kadının da dinlenmeye ihtiyacı var, robot degil ki....

:) canım temizlik yapmak istemediğinde eşime ayy çok yoruldum bugün evide böyle bırakmk istemiyorum diyince duygusala bağlanıp yapıyor saolsun. .Azıcık nazlanın sizde . . iki gün üst üste ellemeyince o yapcaktır mecburen
Cadııııı :))))))
en iyi yöntem bence de :)))

Amma adammis ha, ne demek eve temizlikçi sokmuyorum, o zaman ev islerine yardım et be adam....Bu kadının da dinlenmeye ihtiyacı var, robot degil ki....

Aynen öle canımmm... Yardım et diyince etmez ilk zamnlar ediyordu sonra bıraktı yardım etmeyi...

Ortalığı dağıtmasa yine iyi ortalıta kıyafet çorap toplamaktan gına geldi.. bende hep topluyorum hem çok söleniyorum şunu bari yap diye...

Dolayısyla artık dinlemyrm zaten ayda 1 kere alıyorum temzlkçi...

Kadının eline iktidar geçtiği zaman en faşist diktatörden daha diktatör oluyor. Bu yuzden "güç" sahibi kadınlar bana göre "gücü" bu biçimde bir algilayisla son derece itici bir hale getiriyorlar.

Bazı durumlar vardır karşılık beklemeden, verimli olmayı sevdiğiniz için yaparsınız, sürekli karşı tarafı taciz ederek, karşılık vermeye zorlayarak değil. Burada konu sahibinin eşi gibi eşini mutlu edecek türlü donanıma sahip bir eşten, kendine yakistirmadigi tek bir davranış biçimini itici bir şekilde sürekli istemek gerçekten simarikliktan baska birsey değil.

Inada bindirmekse huzuru onarilmayacak biçimde bozdugunda pismanliğin dik alasini yaşatır. Yardim da etmeyiversin normal zamanda. Kadın temizlik hastası değilse haftasonu bir günü sağlam temizliğe ayırır, diğer günler çocuk da bakılır, bi kaç günlük yemek yapılır, gezmeye de çıkılır, keyif de yapılır.

Insan kendi varoluşu için calismiyorsa zaten, böyle sürekli başa kakacaksa çalışmasın da huzur versin bari. Kapris bu başka birşey değil.

Hastalık vs.yoksa kimse kimsenin ayaklarını yikamaz, bu sacmaligin ne alakası var?

Ben konuya cinsiyetsiz yaklaşıyorum farkindaysaniz. Aynı konuyu konu sahibinin eşi açmış olsaydı aynı cümleleri kurardım. Zaten feminist kalıpları oldum olası sevmem. Eşim hasta olsa ayaklarını da yikarim başka taraflarını da. Konuyu bu kadar güzel saptirdiginiz için tebriklerimi sunuyorum size.

gerçekten çalışıyormusunuz? çalışıyorsanız işiniz yoğun mu? çocuğunuz var mı? bu soruların cevabı evet ise bütün bu dediklerinizi yapıp keyif yapmaya vakit kalmadığını bilirdiniz diye düşünüyorum. eğer cevabınız hayır çalışmıyorum ise, size cevap bile vermeyeceğim.

tatlı dil kullandım olmadı kavga ettim olmadı bekarlıkta hep kendi yaptığı için evlilikte rahat etmek istiyorum diyor
ama dağınık ve pis değildir şükür

Hmmm demek ki çok bir şey farketmiyor..Benim eşim de bekarken hiç yapmamış ondan sebep alışkanlık yok yapmıyor pek, ancak ben dürtersem..Ben de düşünüyordum bekarken iş güç yapan evlenince aynen devam eder.Zor ama yaa..Valla çalışan bayanın işi çok zor :/ Aynen yeri geldi mi hayat müşterek deniyor, ama yeri geldi mi erkek ev işinden ne anlar vs..Ben tatlı dille söylesem, rica etsem eminim yapar ama sürekli dürtmeyi de sevmiyorum :/ Hani istiyorum ki ben bir iş yapıyorum görüyor, gelsin o da ucundan tutsun, ufak ta olsa bi katkısı olsun..Uuuuf uf..Çok mu şey istiyoruz..Ne bileyim yaa Allah kolaylık versin hepimize..

Ama size daha çok üzüldüm :/ Hem çalışıyorsunuz eve katkınız oluyor, hem de temizlikçiye karşı eşiniz..Valla ne hoş dünya..Bayanlar her bir şeye yetişir nasıl olsa değil mi :KK34:

calisankadin2vp_2.gif

Son düzenleme:
sadece iki seçenek sunun, ya temizlikçi ya yardım.

eşim ilk başlarda yapmıyordu. ben erkeğim diyordu. erkek işlerini de yapmıyordu şahsen. kaç kere lavabo tamiri yaptım. üst üste çok fazla iş yapmaya başlayınca ki astımım var. hastalığım artarak devam etti. şimdi kıyamıyor. yardım ediyor. benim vücudum çok iş yapmayı kaldıramadı...

ama işler karışık, eşim toz alır bende lavabo tamiri yapıp, peteklerin havasını alabiliyorum :KK53:. erkek işi bayan işi ortadan kalktı.

hastalığınız yoksa nazda candır

Evet, işte mevzu da bu zaten....Kendisi baktığı için, biliyor ki eşi de öyle giyinse, dışardaki diğer erkekler de eşine bakacak....onun için eşinin açık giyinmesini istemez....çünkü dışardaki erkeklerin eşine bakmasını hazmetmez,kıskanır yani...
pipisi kopasıca erkekler:KK71:

Evet, işte mevzu da bu zaten....Kendisi baktığı için, biliyor ki eşi de öyle giyinse, dışardaki diğer erkekler de eşine bakacak....onun için eşinin açık giyinmesini istemez....çünkü dışardaki erkeklerin eşine bakmasını hazmetmez,kıskanır yani...

bu zihniyetteyse bakmayacak elin kadınlarına o zaman. eşini kapatıp gözü dışarda olmayayacak

1 yıllık evliyim çocuk yok çalışıyorum eve katkım çok maddi açıdan ama çok fazla sıkıntımda yok yani eksik bişeyim yok herşeyimi alırım eşimde alır sorun etmez
sorunuma gelince eşim ev işlerine hiç yardım etmez dağınık değildir ama kendiside ama yardıma gelince yok çok kavga ediyoruz bu yüzden büyük kavgalar çıkıyor diyorum bazen kendi kendime iyi yönleri çok varsın ev işine yardım etmesin ama çoğu zaman tutamıyorum kendimi sizce kendi kendimi ikna mı ediyorum yoksa doğrumu yapıyorum temizlik için bayan almak istedim parasından dolayı değil ama elin kadınımı girecek eve diyor çünkü ben çalışıyorum kadının yanında duracak kmse yok eşimle ençok bu yüzden kavga ediyoruz onun dışında iyidir gezdirmeler yemekler eksik etmez sağolsun aileme karşı iyidir evde eksik bişey bırakmaz herşeyi alır lafını etmez
birde giyimden dolayı tartışırız ama artık aştım o konuyu onun istediğine göre giyiniyorum mecburen
varmı verebileceğiniz fikirler
Sen de eve temizlikçi al. Hepsinin hakkında gelemezsin zaten.

1 yıllık evliyim çocuk yok çalışıyorum eve katkım çok maddi açıdan ama çok fazla sıkıntımda yok yani eksik bişeyim yok herşeyimi alırım eşimde alır sorun etmez
sorunuma gelince eşim ev işlerine hiç yardım etmez dağınık değildir ama kendiside ama yardıma gelince yok çok kavga ediyoruz bu yüzden büyük kavgalar çıkıyor diyorum bazen kendi kendime iyi yönleri çok varsın ev işine yardım etmesin ama çoğu zaman tutamıyorum kendimi sizce kendi kendimi ikna mı ediyorum yoksa doğrumu yapıyorum temizlik için bayan almak istedim parasından dolayı değil ama elin kadınımı girecek eve diyor çünkü ben çalışıyorum kadının yanında duracak kmse yok eşimle ençok bu yüzden kavga ediyoruz onun dışında iyidir gezdirmeler yemekler eksik etmez sağolsun aileme karşı iyidir evde eksik bişey bırakmaz herşeyi alır lafını etmez
birde giyimden dolayı tartışırız ama artık aştım o konuyu onun istediğine göre giyiniyorum mecburen
temizlik için haftalık yarımcı kadın çağır ve emin ol ben de çalışıyorum dediğinde tek kelime laf edemez neden yıpratıyorsun ki kendini

gerçekten çalışıyormusunuz? çalışıyorsanız işiniz yoğun mu? çocuğunuz var mı? bu soruların cevabı evet ise bütün bu dediklerinizi yapıp keyif yapmaya vakit kalmadığını bilirdiniz diye düşünüyorum. eğer cevabınız hayır çalışmıyorum ise, size cevap bile vermeyeceğim.
8 yasinda bir cocuğum var. Hiperaktif diyebilecegim, üstelik ben yanında degilsem yemegini bile bensiz yemek istemeyecek kadar bana düşkün bir çocuk. 1 yıl öncesine kadar da çalışıyordum ve çalışmak bence ciddi bir terapi. Evde oturmayı hiç mi hiç sevmem. Hiçbir zaman da eşime baskı yapmadım bana yardımcı olmasıyla ilgili. Benim giysilerimi bile utuler söylesem. Zaman zaman yapıyor da zaten. Yapmasın istemiyorum. Başka konularda üzmesin yeterli.

Evlilikte iki insan da çalışıyorsa her şey ortak yapılmalı.
Ev işi de beklenmeli yemek de.
Sonuçta ortak bir hayat sürüyoruz ve ben elalemin adamına bakmak için evlenmedim. Başımı yaslayacağım omuz, hayat arkadaşı istedim. Hizmetçilik yapacaksam baba ocağında kalır onlara hizmet ederdim.
Bir de yapılan işlerin ciddiye alınmaması durumu da var. İş yapan kadınların bu sebeple kıymetli olduklarını düşünüyorum. Eşim çok iş yapıyor, ev pırıl pırıl, ellerine sağlık bile diyebiliyorsa can feda ama benimki "bana mı iş yapıyorsun" diyen cinsten olduğundan saldım çayıra mevlam kayıra. Etrafımda tanıdığım bir tane bile erkek yok "eline sağlık" diyen. Neden kendimi parçalayayım o zaman.

nişanlıyken her iş gelirdi elinden evlendik bi baktım aaa beyimiz bir karış bostan yan gel osman bana bak dedim sen çalışıyorsan ben de çalışıyorum ben ev kadını değilim sürekli temizlik yapamam çalışan kadınım ben haliyle evde de beraber çalışıcaz yoksa peynir ekmek yemek bana da zor değil ama tabi açtım gözlerimi kocaman kocaman ateşler saçarak. Daha yeni oldu dün karnabahar yapmış ellerine sağlık güzel olmuştu. :cool:

Sen inatla yap dedikçe o hiç yapmaz ki? Bir de yap demeden dene.

Aynı şey değil belki ama bende erkek kardesimle yaşıyorum uni öğrencisiyiz ikimizde. Kardeşim mimarlik öğrencisi gecesi gündüzü yok cidden yogun ilk başlarda evi sadece kendim topluyordum ki benim kardeşim mutfakta yemek yerken su için beni üst kattan cagirirdi. Sonra bi yemek tartışması yaşadık senin yemeğin söyle böyle dedi bende o ara cidden çok hastaydim. Kavga ettik dedim yetisemiyorum sen de bu hasta halimle bana zulmediyorsun dedim ve dayanamayıp agladim o günden beri allah razı olsun kardeşim benden çok iş yapıyor sizin zorlandiginizi anlaması lazım tabi ben o güne kadar dillendirmemistim ikisi bi anda olunca sanırım ise yaradı. Saygilar

TECRUBEE KONUŞUYOR DENEME 1 2 DENEME :anneadayı::anneadayı:

benım eşimde aaaynen senın dedıgın gıbı melektır merhametlıdır ama daha nısanlıyken yolunu yaptı: yok kadının ısı belldıır erkege dusmez bulaşmak falan..ne zoruma gıtmıstı.kii babamdan gordugum kadarıyla maço flan ama anneme herseyde yardımcı olmustur..

evlendık ve ben çok pis adet sancısı cekıyorum.kayınvalıdem gelıcek evın supurulmesı lazım..eşime dedım ki erkegım bugun evı supurur musun ?söz iyi oldugum gıbı ırmık helvası yapıcam sana..adam evi süpürdü artıı viledaladı.artı ogrettıgım yayla corbası yaptı.onume koydu ..ben şokk.:rolleyes:hıc bozuntuya vermedım.sen ne mukemmel erkeksın vay sen olagan ustu bır eşssin.senın ayaklarını yıkarım yuzume serperim.:KK5:.baya bildiğin yıkama yağlamanın kralını yaptım.sonuc: o gun bu gundur hiç kırmaz beni..artı hamileyim maşallah nazar değmesın eşime, eve temızlıkcı bıle almıyorum o derece yardımcı..

yani demem o ki eşinin zaaflarını bılırsın ordan vur.ben acıtasyon ve tatlıyla yaptım.sen de elbet baska bı açıgını yakalarsın:KK14:

nişanlıyken her iş gelirdi elinden evlendik bi baktım aaa beyimiz bir karış bostan yan gel osman bana bak dedim sen çalışıyorsan ben de çalışıyorum ben ev kadını değilim sürekli temizlik yapamam çalışan kadınım ben haliyle evde de beraber çalışıcaz yoksa peynir ekmek yemek bana da zor değil ama tabi açtım gözlerimi kocaman kocaman ateşler saçarak. Daha yeni oldu dün karnabahar yapmış ellerine sağlık güzel olmuştu. :cool:

ahahahahh eline sağlık eniştemin...bukemedı bılegı opmeyı tercıh etmıs ıyı etmıs aferım..:KK14:

TECRUBEE KONUŞUYOR DENEME 1 2 DENEME :anneadayı::anneadayı:

benım eşimde aaaynen senın dedıgın gıbı melektır merhametlıdır ama daha nısanlıyken yolunu yaptı: yok kadının ısı belldıır erkege dusmez bulaşmak falan..ne zoruma gıtmıstı.kii babamdan gordugum kadarıyla maço flan ama anneme herseyde yardımcı olmustur..

evlendık ve ben çok pis adet sancısı cekıyorum.kayınvalıdem gelıcek evın supurulmesı lazım..eşime dedım ki erkegım bugun evı supurur musun ?söz iyi oldugum gıbı ırmık helvası yapıcam sana..adam evi süpürdü artıı viledaladı.artı ogrettıgım yayla corbası yaptı.onume koydu ..ben şokk.:rolleyes:hıc bozuntuya vermedım.sen ne mukemmel erkeksın vay sen olagan ustu bır eşssin.senın ayaklarını yıkarım yuzume serperim.:KK5:.baya bildiğin yıkama yağlamanın kralını yaptım.sonuc: o gun bu gundur hiç kırmaz beni..artı hamileyim maşallah nazar değmesın eşime, eve temızlıkcı bıle almıyorum o derece yardımcı..

yani demem o ki eşinin zaaflarını bılırsın ordan vur.ben acıtasyon ve tatlıyla yaptım.sen de elbet baska bı açıgını yakalarsın:KK14:
hahaaha çok iyimiş :KK70:

Back
X