• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve kaynanam beni çekiştirmiş

nesssli

egem benimle :)
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
875
32
318
42
İstanbul
Daha önceki kavgamızda annem kaynanama demişti haftaiçi ben bakıyorum hafta sonu ara sıra idare et te gezsinler biraz kaynanam aaa r....abla ben her yere çocuklarımla gidiyodumm falan bende onun üstüne atladımm valla çocukla gezmekten ben şikayetçi değilim oğlun dedimm neyse bu laftan sonra zaten bakmıyo yanii beni annemin yanında biraz gelin yerine koysaydı nezaketen de olsa o benim torunum nolcak arada sırada bakarım falan deseydi ölürmüydü yaniii

Bunun üzerine ben kocama söyledim senin annen nezaketende olsa çocuğa bakarım bile demedi bana inanmadı öyle bişey söylemedi dedi iyi o zaman ara sor dedimm aramış sen böylemi söyledin demiiş evet demişşş :)) beni aradı evet söylemiş dedi iyi o zaman ben bidaha annene güleryüz göstermiyorum dedimm
15 gün sonra yani c.tesi gecesi geldi bende surat beş karışş konuşmadım desem yeridir.benim annemin yaptığı fedakarlıkların çeyreğini o yapsa ne olurrr bu arada her hafta kızına gidiyo uyuyamıyomuş diye bebeği baksında kızı uyusun diyee...ben çok bişey beklemiyorumm 2 3 haftada bir kendi gelse dese verin çocuğu bana siz dolaşın birazz eşim 1 aydır işsiz varmı sıkıntınız akşamları bi çorba yapta çağır yemeğe,ya bendemi sorunn acaba bunlarıı bi kaynanadan beklemek aptallıktan başka bişey değil biliyorum ama Allah bana ne yapıyorsa kızıda aynısını görüyor.sırayla galiba bu işlerrr böyle işte aklıma gelenlerr

Bide üstüne akşam görüyo kocamı neydi o neslinin yaptığı surat falan diyo benim kocamda sen annesinin yanında bile bakarım demedinn falan demiiş ben artık karışmıyorumm demiş
Ya salak herif öle diyeceğine de kiii :sen neden neslinin kendine sormuyorsun ara konuşş ?

Eğer bu kelimeleri buraya yazdığınız gibi eşinize ve kayınvalidenize de kullanıyorsanız işiniz zor. Örn; "salak herif, baksa nolurdu, ölür müydün" vs.

Kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda deil. Anneniz bakıyormuş işte daha neyin tantanası ki bu?

Ben bana işi düştüğünde canım ciccim güzelim oluyorsam her işine koşuyosam o benim çocuğumada bakmak zorunda değil onuda biliyorum ama siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuzzz
Burda farklılık yaratıcaksınız diye negatif yorumlarda bulunmayın lütfen yada hiç bulunmayın beni üzüyorsunuz ben buraya derdimi yazdım negatif yorum yapıp beni sinirlendirecek sonra şahsi kavgaya neden olucak
evet ben ölürmüsün diyorum salak ta diyorum yeri geldiğinde aşkım canım dediğim gibi

valla erkeklerde yapar dedikodu çekiştirmesine üzülmen çok normal...
çok çirkin bi davranış....
kaynanaya gelince fazla beklenti içine girme bencede....
keyfine kalmış sonuçta kimse bakmaz kolay kolay kimsenin çocuğuna....
arada birde olsa istemiyosa istemiyodur nezaketi olmaz bunun

sanırım en doğrusu ve en güzeli kimseden beklenti içinde olmamak.

Beklenti değil hiç söylemiyorum da hafta sonuda evden bile çıkmam yani çıkarsamda çocuğumu alır giderimm ben sadece torunu olduğu için en azından ağız ucuyla dahi olsa bakarım demesiydi
Burdaki bayanlar destek değil maşallah köstekk neden anlamaya çalışmıyosak birbirimizziii :31:

Her yorum pozitif olacak diye bir kural var da ben mi kacırdım?

Herkes aynı pencereden bakacak olsa hayat cekilmez olurdu... Hakaretleriniz ve yeri geldiğinde kullandığınız güzel sözlerinizle size mutluluklar dilerim

Size gelen negatif ama doğru yorumları ters anlamanıza hiç gerek yok...

İşin gerçeği kendi adıma; çocuk sahibi olup sonrada tamamen çocuğu anneye/kayınvalideye kitleyip, onlara bel bağlayan insanları anlayamıyorum...

Ayrıca eşinize karşı çok kayınvalidenizi yeriyormuş gibi izlenim uyandırdı anlattıklarınız.

Diğer yandan;bir erkeğin kendi annesini arayıp "sen bunu mu dedin" diye sorması, çok saygısızca birşey.

Buna sizin vesile/müsade etmeniz, ayrı bir ayıp birşey...

valla erkeklerde yapar dedikodu çekiştirmesine üzülmen çok normal...
çok çirkin bi davranış....
kaynanaya gelince fazla beklenti içine girme bencede....
keyfine kalmış sonuçta kimse bakmaz kolay kolay kimsenin çocuğuna....
arada birde olsa istemiyosa istemiyodur nezaketi olmaz bunun

Evet maalesef nezekette yok bende de yok bundan sonra keyfi bilirrr ne diyimm insanları değiştiremezsinizzz değiştiemiyoruzz akşam sana hep öyle yapıcakmış diye söylemiş kocam iyi bende evine gelmem demiş isabet oldu gelmesinn benim hiçbir kötü günümde yanımda olmadı evlat ayrımı yapıyorr kocama bu konuyu açmasına gerek varmıydı bana sorsaydı cevabını verirdim ama o söylicek bana söylicek biz kavga edicezz

belliki üzülmüşsünüz..ama kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.tamam bakarım deyipte bakmamış olsaydı o zaman dahada kırıcı olurdu.kadıncağız açık açık söylemiş bakamam diye.başbaşa gezmektense gezmeye çocuklarınızla gitmeniz daha doğru.. uslubunuza gelince hoş uslubunuz yok,yanlış ve rahatsız edici, bahsettiğiniz kişi eşiniz ve eşinizin annesi kullandığınız kelimelere dikkat ederseniz kendinizi daha iyi hissedersiniz..

Her yorum pozitif olacak diye bir kural var da ben mi kacırdım?

Herkes aynı pencereden bakacak olsa hayat cekilmez olurdu... Hakaretleriniz ve yeri geldiğinde kullandığınız güzel sözlerinizle size mutluluklar dilerim

:16:

.. Ve herkes sizin pencerenizden bakıp yorumlayacaksa, burada konu açmanızın nedeni ne ? Eğer konu açıyorsa kişi, ve yorum istemiyorsa sadece dertleşmek istiyorum diyorsa ; bunu büyük harflerle belirtmeli ki, farklı kulvarlarda yorumlayıp msj. yazacaklar en azından bir köşeye sıvışır. Sizde üzülmemiş olursunuz, karşınızdakininde yorumu heybe/den)ye atılmaz-sayılmaz.

...

Niyetim sizi kırmak değil ama eşiniz en güzel şekilde çözmeye çalışmış hatta sabretmiş görünüyor anlattıklarınız kadarıyla.Bence hiç karışmamalı.

İkincisi kayınvalideniz neden yapamayacağı birşey için sırf sizin-annenizin gönlü olsun diye ''yaparım'' desin ki ?

Helal olsun, açık ve net duygularını söylemiş kırmadan..

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil; anneniz bakıyormuş Allah razı olsun.Kayınvalideniz bakmıyormuş canı sağolsun.

Ben olsam böyle bakardım konuya.

Kayınvalide çocuğa bakmak istese bir dert, bakmasa bir dert.

Size gelen negatif ama doğru yorumları ters anlamanıza hiç gerek yok...

İşin gerçeği kendi adıma; çocuk sahibi olup sonrada tamamen çocuğu anneye/kayınvalideye kitleyip, onlara bel bağlayan insanları anlayamıyorum...

Ayrıca eşinize karşı çok kayınvalidenizi yeriyormuş gibi izlenim uyandırdı anlattıklarınız.

Diğer yandan;bir erkeğin kendi annesini arayıp "sen bunu mu dedin" diye sorması, çok saygısızca birşey.

Buna sizin vesile/müsade etmeniz, ayrı bir ayıp birşey...

[COLOR="#0000CD"]Değil ben yalancı durumunda kalıyorsam oda hep annesini o yapmaz diye eleştiren biri olursa ararda söylerde
ben çocuğumu ona buna baktıran biri değilim ayrıca ya siz anlamadınız yada anlatmak istediğimi anlamak istemiyorsunuz neden böyle negatiff düşüncelerrr var burda biz kadınız biz birbirimizi neden anlayamıyoruzz şahsi kavgalar çıkıyo siteden atılıyo insanlarr böyle yanii evet yeriyorum çünkü evlendiğimden beri hep iyi günümde yanımdaydı kötü günümde yoktularrr kendisi daha 45 yaşında genç biri yanii benim yazdıklarımı neden kendiliğinden düşünmüyor diyorum asıl anlatmak istediğim buu [/COLOR]

Belki benim fikrim' de size ters gelicek ama anneniz bakıyor diye arada sırada ben' de bakarım demesini beklemeyin, demiyor diye suclamakta olmaz sonucta, bakması onun vicdanına kalmıs birsey. :34:

Son düzenleme:
belliki üzülmüşsünüz..ama kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.tamam bakarım deyipte bakmamış olsaydı o zaman dahada kırıcı olurdu.kadıncağız açık açık söylemiş bakamam diye.başbaşa gezmektense gezmeye çocuklarınızla gitmeniz daha doğru.. uslubunuza gelince hoş uslubunuz yok,yanlış ve rahatsız edici, bahsettiğiniz kişi eşiniz ve eşinizin annesi kullandığınız kelimelere dikkat ederseniz kendinizi daha iyi hissedersiniz..
Ben çocuklarımla gidiyorum ama kocam bahane edip benimle gelmiycekya aslında biraz burdan kopuyo olayy

Beklenti değil hiç söylemiyorum da hafta sonuda evden bile çıkmam yani çıkarsamda çocuğumu alır giderimm ben sadece torunu olduğu için en azından ağız ucuyla dahi olsa bakarım demesiydi
Burdaki bayanlar destek değil maşallah köstekk neden anlamaya çalışmıyosak birbirimizziii :31:

beklentiniz olmazsa, kafanız da rahat olur, demek istemiştim.
köstek olma niyetiyle yazmamıştım.
ama siz çok öfkelisiniz..

kayınvalidem eşimin annesidir, saygı duyarım.hatta ben severim de. karşılıklı olarak önyargılarımızı yıkmaya başladık.
ama asla annem değildir, ben de asla onun kızı değilim. ben bunu hiçbir zaman aklımdan çıkarmıyorum..

:16:

.. Ve herkes sizin pencerenizden bakıp yorumlayacaksa, burada konu açmanızın nedeni ne ? Eğer konu açıyorsa kişi, ve yorum istemiyorsa sadece dertleşmek istiyorum diyorsa ; bunu büyük harflerle belirtmeli ki, farklı kulvarlarda yorumlayıp msj. yazacaklar en azından bir köşeye sıvışır. Sizde üzülmemiş olursunuz, karşınızdakininde yorumu heybe/den)ye atılmaz-sayılmaz.

...

Niyetim sizi kırmak değil ama eşiniz en güzel şekilde çözmeye çalışmış hatta sabretmiş görünüyor anlattıklarınız kadarıyla.Bence hiç karışmamalı.

İkincisi kayınvalideniz neden yapamayacağı birşey için sırf sizin-annenizin gönlü olsun diye ''yaparım'' desin ki ?

Helal olsun, açık ve net duygularını söylemiş kırmadan..

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil; anneniz bakıyormuş Allah razı olsun.Kayınvalideniz bakmıyormuş canı sağolsun.

Ben olsam böyle bakardım konuya.

Kayınvalide çocuğa bakmak istese bir dert, bakmasa bir dert.

Cok dogru söylüyorsun biz olsak kac kez sadece kayınvalide' nin gönlü olsun diye birseyler yapıyoruz ki?
Veya esimiz istese kac kere bu istegini yerine getiririz, onun istemesi normal bulmayız o' da ayrı bir konu..
Kimisi, her zaman yemege cagırıyor der, sık sık rahatsız ediyor der kimi' de tam tersi bunları yapmamasından sikayet eder ama en cok dikkat etigim insanlar zor durumda kaldıgı zaman böyle oluyor kayınvalide aramıyor, sormuyor vs. İyi gün' de kimse böyle beklentiler icine girmiyor..

Ben çok bişey beklemiyorum kii bunu bu kadar büyütmenin anlamı yok bence

Herkes kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil o zaman sevmesinde babanem babanem falan filan sahte geliyor bana yapmacık geliyor arkadaşlarr herkesin düşüncesi farklı işini yaptırana kadarr bana nelerr yapıyo yaptırdıktan sonra ne ilgileniyo ne arıyo ne soruyo şimdi onun yaptığını ben ona yapıyorumm

aslında senin kızdığın görümcenin çocuğuna bakıp seninkine bakmaması. boşver bakmayıversin.

benim daha bir çocuğum yok. Allah nasip ederse, çocuğum olduğunda 2,5 yaşına kadar bebeğe kendim bakacağım. kısa süre annem baktıntan sonra kreşe vereceğim. Çünkü annem (k.valide) bebeğe bakamıyacağını söylemişti. bakmasın önemli değil:1:.

sinirlenmeyin, kendinizi yıpratıyorsunuz.

Cok dogru söylüyorsun biz olsak kac kez sadece kayınvalide' nin gönlü olsun diye birseyler yapıyoruz ki?
Veya esimiz istese kac kere bu istegini yerine getiririz, onun istemesi normal bulmayız o' da ayrı bir konu..
Kimisi, her zaman yemege cagırıyor der, sık sık rahatsız ediyor der kimi' de tam tersi bunları yapmamasından sikayet eder ama en cok dikkat etigim insanlar zor durumda kaldıgı zaman böyle oluyor kayınvalide aramıyor, sormuyor vs. İyi gün' de kimse böyle beklentiler icine girmiyor..

Kesinlikle katılıyorum. Deyim yerindeyse sıkıştığımız anlarda aslında normalde istemeyeceğimiz şeylerin eksikliğine yakınılıyor..

Hem kendi penceremizi kendimiz kapatıyoruz, hemde neden bu şekilde kapalı nefes alamıyoruz diye veryansında bulunuyoruz.
...

Hala diyorsunuz ki babaannem diye sevmesi yapmacıklık geliyor..

Babaanne olabilmek için illaki çocuğunuza bakması mı lazım ? Bu sıfatı gelinler mi veriyor o kişiye ?

Yapacağı işlere göre rütbe belirlemesine gitmek şart oldu..

Back
X