önemli mazereti olanlar haricindekiler için söylüyorum. ben senin çocuğuma bakamam, keyfime bakarım mantığındakiler, gün olur devran döner onlar da bakıma muhtaç duruma düşerler o zaman, gelinden medet umarlar. o zaman gelin de mi ben sana bakamam, keyfime bakarım, ne halin varsa gör demeli. kimse kimseye bakmak zorunda değil neticede.
ama bu insanlıktır. benim babaannem hem ablama hem bana baktı büyüttü annem çalışırken, şimdi babaannem çok hasta annem de ona bakıyor. babaannem bize bakmasaydı da annem na bakardı.
kayınvalidem benim çocuğuma bakacak ben işe başlayınca, Allah korusun ilerde o yataklara düşerse ben de ona bakıcam. (bakmasa da bakarım)bu işler böyle.
konu sahibi arkadaşım. çok asabi davranıyosun. bu şekilde haklıyken haksız duruma düşersin. ben sana hak verdim. eğer torununu gerçekten o kadar çok seviyorsa, en azından ayda bir bakmaktan memnun olması lazım, torunumla vakit geçiricem diye. benim kayınvalidem bana sürekli, işe başla da biz yalınz kalalım torunumla diyo. ama bakmıyosa da onun vicdanına kalmış bişey, bu kadar sinirlenmene gerek yok, hele eşinle bu konuda tatışmanı hiç tavsiye etmem. anneleri çoğu erkeğin hassas noktaları oluyo. bi zaman ters tepebilir.