Merhaba kızlar, benimki bir dert değil çok şükür ama sizin de fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Eşim bir tane kardeşi var ve maalesef engelli kendisi kas hastası şu an yatalak değil tabii ama akülü engelli arabasıyla filan geziyor, merdiven çıkabilen engelli arabası var evde de oturup kalkarken zorlanıyor lavaboya gitmek için de evde kullandığı bir demir var ona tutunarak gidiyor. Ama çok sosyal bir insan arkadaş çevresi filan çok geniş bahçeli bloklarda oturuyorlar yazın akşamları sürekli bahçeye iniyor ya eşim indiriyor ya kayınpederim ya da arkadaşları onlarla geç saatlere kadar sohbet filan zaman geçiyor. Şu an fizik tedavi ve havuz tedavisi görüyor hastalığın çaresi yok yani henüz tedavisi çıkmadı. Bu tedavi yöntemleri sadece seyrini ağırlaştırmak için. Şimdi gelelim konuya, kaynım facebook'a 3 aralıkta evlenme programına çıkacağım çıkmalı mıyım, çıkmamalı mıyım diye yazmış arkadaşları da hayırlı olsun filan yazmışlar. Bende kayınvalideme sordum anne böyle bir şey mi var diye ne bileyim gidecekmiş başvurmuş aramışlar dedi. Eşimde facebooktan görmüş kardeşinin paylaşımını beni aradı ne evlenme programı senin haberin var mı diye bende yok facebooktan gördüm annene sordum gidecekmiş başvurmuş kabul etmişler dedim. Aman tanrım bunu diyen sen misin öyle şey mi olurmuş saçma sapan işler yapıyormuş o tip programlardan birimi bulunurmuş bulunsa bile ne derece sağlıklı olurmuş ömrünü yemişler laf anlatamıyormuş, hayal kırıklığıyla geri dönerse daha kötü sarsılır dedi bende tamam da hayatım istemişki başvurmuş ne yapalım onun kararı onun düşüncesi bize sadece saygı duymak gerekir dedim. Bu sefer bana her konuda mantıklı düşübilen sen bu konuda nasıl böyle konuşabiliyorsun olur mu böyle bir şey dedi ben onaylıyorum ya da onaylamıyorum demedim onun fikri ve ben onun fikrine saygı duyuyorum dedim. İyi tamam ne halleri varsa görsünler iyice şaşırdılar zaten dedi ve telefonu kapattı. Sizce bu doğru karar mı yoksa eşimin dediği gibi hayalkırıklığı yaşar mı kaynım onun üzülmesini de hiç istemiyorum.