Eşim ve Kızı...

CrazyMother

Her iltifata itibar etme....
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
1.464
3.894
53
Herkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.

Eşimle 2 senelik evliyiz ve 14 aylık bir kızımız var. Benim ilk eşimin ise ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı var 7 yaşında. Biz eşimle tanıştığımız zaman eşim sık sık İstanbul'a gider görürdü kızını. Bizde evlenmeye karar verince arada beni de götürmeye başladı. Her seferinde giderken oyuncaklar aldım, hep beraber gezdik eğlendik. Fakat ne olduysa birden eşimin eski eşi haber yollamış "bundan sonra çocuğu göstermeyeceğim, çok istiyorsa polisle gelsin alsın" demiş. Eşim kızının pskilojisini düşündüğü için bu yola hiç başvurmadı, annesinin fikir değiştirmesini bekledi. Bu arada biz evlendik tabi, biz evlendikten sonra eski eş arayarak "kızını görmeye gel, yanına al " falan demeye başladı. Benim için hiç sorun değil, eşimin evladı eşim için değerliyse benim için de değerlidir. Biz gittik gördük, eşim kızını aldı getirdi bize, kaldı bir kaç gece. Sürekli sarılıp Gizem abla seni çok seviyorum diyordu. Hatta "siz evlendiniz, evlenen insanların bebeği olur kardeş istiyorum" falan bile demişliği var. Bende zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyken de yine eşim gitti aldı getirdi. Bunları şunun için anlatıyorum ki, ne benim ne de eşimin kızının bize gelmesinden rahatsız olduğumuz yok. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, kızı ne zaman bize gelse, eve döndükten sonra annesinin eşimi kavga için aramasın. Örneğin yolda yer diye yanına börek yapıp koymuştum, bir seferinde konu bu oldu. "O kadın kim ki benim çocuğumun yanına börek koyuyor. Babası olarak sen doyuracaksın"....Telefonda eşime hakaretler, küfürler. Yine bir seferin de "çocuğunun yanında yatmamışsın, o kadınla niye yattın..." şeklinde.İnanın bu her seferinde oluyor. Çocuk yanımıza geliyor, herşey süper. Geziyoruz,alışveriş yapıyoruz, eğleniyoruz. Çocuğu teslim ediyoruz akşamına illa bir bahane bulunarak küfür hakaret.

Eşim bu durumdan çok yıprandı, ve ortalama 6-7 aydır kızını görmüyor. Geçen kızının okulundan aramışlar, başkalarının babalarını görüyor üzülüyor diye. Eşimde üzülmüş, gidip alsam yine kavga gürültü çıkaracak, seninde benimde evdeki kızımızın da huzuru kaçacak, görmesem o da benim kızım; diyor. Kısacası 7 yaşında ufacık bir kız var ortada, zaten ayrı şehirlerdeyiz öyle her zaman görme şansımız olmuyor. Fakat biz bu eski eşle nasıl başa çıkacağız artık bilmiyorum. İçimiz daraldı, eşimi üzgün görmek ve de en önemlisi kızının üzülmesi beni çok üzüyor. Var mı bu sorunun çözümü?

****6-7 ay demiştim lakin en son Ağustos ayında yazlıkta görüşmüştük.

Annesi kendi isteği ile velayeti vermeyi kabul etti. Kızımız yanımızda artık, eşim yasal süreç ile ilgilenirken bende okulu ile ilgili işlemleri halledeceğim. Umarım herşey güzel olur. Olumlu olumsuz tüm yorumlar için teşekkürler.

Son düzenleme:
Allah o anneye akıl fikir versin. Bence eşiniz gidip kızını görsün yine getirsin buna hem eşinizin hem de en çok o küçük kızın ihtiyacı vardır inanın. Annesinin densizliği kız çekmesin, babayı özleyerek büyümesin. Gittikten sonra o kadın yine eşinizi ararsa alo dedikten sonra koysun telefonu koltuğun üstüne kadın kendi kendine konuşsun konuşsun dursun.

eşin öyle hatalı ki..kızımı görsem eski eşim kavga çıkaracak bizim huzurumuzu bozacak ne demek? aklım almadı.

çözüm eski eş ne yaparsa yapsın eşin kızı ile ilgilenmeye devam edecek,o çocuğun en ufak bir günahı yok.7 ay uzun çok uzun bir süre.

Annenin cezasını yavrucak mı çekecek. O kadına inat daha çok alın ilgi gösterin. İlerde çok pişman olursunuz. Çünkü o daha 7 yaşında ve muhakeme yeteneğini yok. Babam annem yüzünden beni almıyor demez. Babam beni sevmiyor der. Kadın aradığında açın hakaret etmeye başlar başlamaz kapayın teli. Bi kadının telefonda hakareti kesinlikle bi çocuğu görmekten daha önemli değil. Kıyamam yavrucağa. En kısa zamanda almanızı ve aradaki farkı kapatacak kadar ilgi göstermenizi tavsiye ederim

Varsın kavga gürültü çıkarsın,O çocuğun baba sevgisine ihtiyacı var.Gülü seven dikenine katlanır.

Kavga çıkarsın tabi de, gecenin bir yarısı evde 14 aylık kızım var eşim telefonda kavga ediyor. Bu seferde kızım korkuyor ağlamaya başlıyor. Telefonu açmayalım dedik bir keresinde bu seferde eşimin annesini aramış gece 12-1 'de. Açsak olmuyor, açmasak olmuyor anlayacağız. Ben çok üzülüyorum, ben çok boşanma davası gördüm, boynu bükülen çocukların gözlerini çok gördüm. O çocuğun hiç bir suçu yok, bunları yaşaması gerekmiyor. Benim kızımı geçtim, eski eş telefonda eşime küfür hakaret ederken kızı da yanında, tüm bunlara şahit oluyor. Bunu bile bile kavga çıkarırsa çıkarsın diyebilir misiniz?

kadının sanırım psikolojik sorunları var..mesela kalmaya geldiğinde senin yaptığın yemekleri yiyor kzı biliyor ama yanına börek koymandan rahatsız oluyor..tamamen bahane arıyor arayıp söylenmek için..eşinin kızının hiç suçu günahı yok..siz yine almaya devam edin..

bence kızını gidip alsın.
gerekirse polisle alsın.
kızın bundan psikolojisi falan bozulmaz.
hatta babam ve eşi benim için çok çabaladı diye düşünür.
görüşün eğlenin kardeşler kardeşlik bağını oluştursun.
çocuğu bıraktıktan sonra kadının telefonlarına cevap vermeyin. sensin deyip kapatın ya da..
siz değil sorun çıkaran yıpranmış olur..

Bu kadınlardan o kadar çok ki..

En yakın arkadaşlarım bile yaptı . Artık görüşmüyorum .

Çok üzüldüm yavruya... Burda da bir aldatma, boşanma vakasında çocuğumu da göstermem tribi oluyor ya, sonra tüm millet bu olaya çanak tutuyor ya...
Bunun devamı da bu oluyor.

çocuk artık yedi yasında ve bu psikolojisi bozuk kadının yanında olmamalı.. Yerinizde olsam velayet davası açardım

lütfen eşinin aklını başına topla ya ben hala kızımı görsem senin,benim ve çocuğumuzun huzuru bozulacak lafına takılı kaldım.hala oradayım.bu nasıl bir cümledir? evde ki senin yavrunsa 7 aydır görmediğin de senin çocuğun.

hatalı olan tek taraf eski eş değil yani.

Merhaba canım...
Senin gibi güzel yürekli bir insan...
Eşin o kadının söylediklerini duymayacak, duysa da umursamayacak..
Lütfen kızından uzak kalmasın..
Sevgisinden mahrum etmesin...
O kadın ne söylerse söylersin umursamamayı öğrensin...
Kızı için yapsın bunu...
O da bir süre sonra umursanmadığını farkedince eminim ki susacaktır..

Herkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.

Eşimle 2 senelik evliyiz ve 14 aylık bir kızımız var. Benim ilk eşimin ise ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı var 7 yaşında. Biz eşimle tanıştığımız zaman eşim sık sık İstanbul'a gider görürdü kızını. Bizde evlenmeye karar verince arada beni de götürmeye başladı. Her seferinde giderken oyuncaklar aldım, hep beraber gezdik eğlendik. Fakat ne olduysa birden eşimin eski eşi haber yollamış "bundan sonra çocuğu göstermeyeceğim, çok istiyorsa polisle gelsin alsın" demiş. Eşim kızının pskilojisini düşündüğü için bu yola hiç başvurmadı, annesinin fikir değiştirmesini bekledi. Bu arada biz evlendik tabi, biz evlendikten sonra eski eş arayarak "kızını görmeye gel, yanına al " falan demeye başladı. Benim için hiç sorun değil, eşimin evladı eşim için değerliyse benim için de değerlidir. Biz gittik gördük, eşim kızını aldı getirdi bize, kaldı bir kaç gece. Sürekli sarılıp Gizem abla seni çok seviyorum diyordu. Hatta "siz evlendiniz, evlenen insanların bebeği olur kardeş istiyorum" falan bile demişliği var. Bende zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyken de yine eşim gitti aldı getirdi. Bunları şunun için anlatıyorum ki, ne benim ne de eşimin kızının bize gelmesinden rahatsız olduğumuz yok. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, kızı ne zaman bize gelse, eve döndükten sonra annesinin eşimi kavga için aramasın. Örneğin yolda yer diye yanına börek yapıp koymuştum, bir seferinde konu bu oldu. "O kadın kim ki benim çocuğumun yanına börek koyuyor. Babası olarak sen doyuracaksın"....Telefonda eşime hakaretler, küfürler. Yine bir seferin de "çocuğunun yanında yatmamışsın, o kadınla niye yattın..." şeklinde.İnanın bu her seferinde oluyor. Çocuk yanımıza geliyor, herşey süper. Geziyoruz,alışveriş yapıyoruz, eğleniyoruz. Çocuğu teslim ediyoruz akşamına illa bir bahane bulunarak küfür hakaret.

Eşim bu durumdan çok yıprandı, ve ortalama 6-7 aydır kızını görmüyor. Geçen kızının okulundan aramışlar, başkalarının babalarını görüyor üzülüyor diye. Eşimde üzülmüş, gidip alsam yine kavga gürültü çıkaracak, seninde benimde evdeki kızımızın da huzuru kaçacak, görmesem o da benim kızım; diyor. Kısacası 7 yaşında ufacık bir kız var ortada, zaten ayrı şehirlerdeyiz öyle her zaman görme şansımız olmuyor. Fakat biz bu eski eşle nasıl başa çıkacağız artık bilmiyorum. İçimiz daraldı, eşimi üzgün görmek ve de en önemlisi kızının üzülmesi beni çok üzüyor. Var mı bu sorunun çözümü?
Yasal olarak çocuğa çaktırmadan halletmek en iyisi sizde müsade etmeyin sonuçta evladına üvey anne muamelesi yapmıyorsunuz eşinizde ağzının payını versin hiç olmadı uğraşmayalım diyosanız çocuğu da seviyorsanız velayetini alma şansınız varsa alın kimsenin hakkı yok size hakaret etmeye cenesini kapatın

Kadının kıskandığı apaçık belli ama ne olursa olsun kızını düşünmeli eşiniz. Azıcık kulaklarını tıkasın

Kıyamam ya okurken o kadar üzüldüm ki anlatamam.
Eski eşi boşverin, ararsa açmayın, konuşur konuşur susar evliliğinizi kabullenememiş onun problemi .
Eşiniz en yakın zamanda mutlaka kızını görsün, okuldan aramışlar baksanıza.

Back
X