Eşim ve sigara yalanı

Sigara için çok baskı yapmışsınız. Siz böyle yaptıkça hep gizli yapar. Benim eşimde arada içiyor söylüyorum kızıyorum bazen bi müddet içmiyor. En azından gizli saklı yapmıyor.

Ben olsam bende gizli saklı içerdim 🤷🏻‍♀️
Bu müdahale biraz fazla. Sizi anlıyorum sağlığı için içmesini istemiyorsunuz en başta ama bu şekilde ilerlerseniz daha çok içmesine sebep olabilirsiniz.

Kızlar eşimi yakalamadım fakat bu gece erken uyuyacağım diyip odaya çıktım ama lavabo için tekrar kalktım, diğer tuvaleti kullanayım diye düşündüm akşam ses yapmim diye, o sırada eşim tuvalette idi çıkmasını bekledim ses etmeden, ondan sonra girince resmen sigara kokusu buram buram geldi. Gittim yanına üstüne parfüm sıkmış…… giyinme odası da parfüm kokuyordu ordan anladım yeni sıkılmış olduğunu. Sordum, ne bu parfüm dedim ter koktum ondan sıktım dedi beti benzi attı ama! İlk tanıştığımızda içmiyordu. Corona döneminde stresle biraz içmiş başlamış, görümcemin eşi ile. Sonra benim sevmediğimi bildiği için bıraktı bi şekilde. Bir sene önce yakaladım pencereden aşağı bakarken bi baktım bahçede bu, içiyor sigara. Çok kötü oldu ağlayacaktı ama yakaladım yani yeminler etti bilmem ne inandım. Ama işte gel gör ki bugün yakalayamasam da anladım içiyor… ne diyim ki hayal kırıklığına uğradım onca sözlerinden sonra… sen yalancı bir adamsın dedim. Bu onu yalancı yapar yani? Tamam ben yalancıyım aynen içiyorum sen buna inan o zaman dedi! Hem suçlu hem güçlü ya. Kokusu vardı sadece, içerken yakalayamadım ya ondan herhalde bu tavrı.
açıkçası eşinin sigara içmesini bu kadar büyütmen biraz garip geldi. adam zaten içtiğini gizlemeye çalışmış, belli ki sen tepki veriyorsun diye saklıyor. sigara içmesi doğru bir şey değil ama sonuçta yetişkin bir insan ve bu kadar sıkıştırınca yalan söylemesi de şaşırtıcı değil. kokuyu aldın diye yalancı adamsın demen de fazla sert olmuş. içerken yakalayamamışsın, sadece koku var diye bu kadar olay çıkarmak bana biraz abartı geldi. sigarayı tamamen kontrol edebileceğin bir şey gibi görüyorsan ilişkide gereksiz bir güç savaşına döner bu iş. bu kadar karışınca adam da doğal olarak savunmaya geçiyor.

Karaciğer yağlanması var o yüzden dikkat ediyorum. Ama işte nafile. Amaan ben de şaştım napcaksam

Karaciğer yağlanması varsa sağlıklı yemekler yiyeceksiniz. Kızartma olmayacak. Kırmızı et kontrollü. Sağlıklı yağlar özellikle Hindistan cevizi yağı. Zeytinyağı. Tereyağ biraz yorar karaciğeri. Diyet yapacak. Spor yapacak. Alkol kullanmayacak.

Arada tek tük sigara içse ne olacak ki ya? Bebek mi koca adam?

İçmesini istemiyorsunuz evet olabilir ama koca insan ne yapabilirsiniz ki bu kadar baskı yapmayın en azından yalan söylemez o zaman saklamaz, ya içiyorum evet hayatım ne yapayım bırakamıyorum demek ayrı böyle kaçak göçek ayrı

Tamam güzel değil sigara Okeyde. Çocuğunu yakalayan anne baba gibi adama baskı yapıyorsunuz. Siz içme dediğiniz için bırakmayacK Kendi isterse bırakacak ve size bu yüzden hep yalan söyleyecek.

Sigara kötü birşey katılıyorum. Ama bir kere alıştık ve o kadar kolay değil inanin. İllet gibi birşey varsa çözümü diyin. Çocuklarim her gün günde on kez beni Yeşilay I aramakla tehdit ediyor biri tutup 170 i arıyor diğeri sigaralarimi kırıp çöpe atıyor....Ama bırakınca gergin oluyor insan. Umarım tez zamanda bende bırakırım.

Ama yemin ediyorum okurken gerildim. Allah kocaniza sabır versin. Bu yüzden zebani gibi kocaniza hayatı zehretmeyin. Siz onun eşisiniz sanki başka bir şey gibi davranmayın kocaniza. Yalancı falan nedir. Adam sizden korkuyor bu belli. Adam kapıda sizi görünce kosa kosa parfümü başından aşağı boca etmiş.

Niye usteliyorsun yalancı diye. Kokusunu aldın mı? İçiyor işte. :işsiz: :işsiz::işsiz:

Bırakmak isteyen bırakıyor ya bir sürü yolu var, yarım saat arayla bir sigara içen tanıdığım iki kişi bıraktı. Zor oldu ama bıraktılar.

Aklıma annemi getirdiniz. O da sizin gibiydi bırakacağım diyip sigarasını şaklatırdı, sonra cinnet geçirir gibi halllere girerdi, bir sinir bir şeyler. Götürüp geri verirdik, çok üzülürdük. Hamilelik ve emzirme dönemleri dahil sigara içen kadınların çok bencil olduğunu düşünüyorum maalesef.

Kız napim kocamı seviyorum anacım
Pek öyle görünmüyor. Yaptıklarınız söyledikleriniz çok itici, tahammül sınırını zorluyorsunuz. Adamı suçluymuş gibi takip edip sıkıştıracağınıza açıkça konuşun söyleyin. Gözleri dolmuş beti benzi atmış... Karı koca değil anne çocuk sanki. Kimse sigara içsin sigara bağımlısı olsun demiyor ama arada bir tek tük içtiği sigara için de adama hayatı zehir etmeyin. Ben hiç kullanmadım, eşim sadece gençliğinde meraktan denemiş ve evde duman dedektörü olduğu için misafir de içemez, ona rağmen sigara kullananlara düşman gibi bakmıyorum. Resmen yalan dolana teşvik ediyorsunuz kocanızı.

Kızlar eşimi yakalamadım fakat bu gece erken uyuyacağım diyip odaya çıktım ama lavabo için tekrar kalktım, diğer tuvaleti kullanayım diye düşündüm akşam ses yapmim diye, o sırada eşim tuvalette idi çıkmasını bekledim ses etmeden, ondan sonra girince resmen sigara kokusu buram buram geldi. Gittim yanına üstüne parfüm sıkmış…… giyinme odası da parfüm kokuyordu ordan anladım yeni sıkılmış olduğunu. Sordum, ne bu parfüm dedim ter koktum ondan sıktım dedi beti benzi attı ama! İlk tanıştığımızda içmiyordu. Corona döneminde stresle biraz içmiş başlamış, görümcemin eşi ile. Sonra benim sevmediğimi bildiği için bıraktı bi şekilde. Bir sene önce yakaladım pencereden aşağı bakarken bi baktım bahçede bu, içiyor sigara. Çok kötü oldu ağlayacaktı ama yakaladım yani yeminler etti bilmem ne inandım. Ama işte gel gör ki bugün yakalayamasam da anladım içiyor… ne diyim ki hayal kırıklığına uğradım onca sözlerinden sonra… sen yalancı bir adamsın dedim. Bu onu yalancı yapar yani? Tamam ben yalancıyım aynen içiyorum sen buna inan o zaman dedi! Hem suçlu hem güçlü ya. Kokusu vardı sadece, içerken yakalayamadım ya ondan herhalde bu tavrı.
Abartmışsınız,siz onun annesi değil ,eşisiniz.Psikologlar bas bas bağırıyor, eşlerinize ebeveyn figürü olmayın diye.Sonra cinsel sorunlar başlayacak belki ,adam seni iyice annesi görecek bilinçaltında.

Evde içmesine karışabilirsiniz bu hakkınız ama dışarıda içmesine niye bu kadar karışıyorsunuz? İçiyorsa içiyordur bu kadar abartacak ne var?

sigara içmesi değil de yalan söylemesi sıkıntı. bunu da belli ki sizden korktuğu için yalan söylüyor. bence bu kadar baskı iyi değil. esim de defalarca bırakacağını söyledi ama bırakamadı. ama bu yüzden ben baskı yapmadım, bırakırsa mutlu olacağımı vs söylüyorum sadece. abartılacak bir konu değil ama baskınız yüzünden yalan söylediği için bence önce biraz kendi tavrınızı düzeltip öyle yaklaşın

Sigara içmesi suç değil, yetişkin insan. Eşi annesi değil sonuçta. Sorun içmesi değil, söz verip saklaması.
Evet o zaman söyle içiyorum de yardımcı olayım. Böyle yapınca çok mu iyi oldu yani
Herhangi bir konuda eşe bu kadar baskı yapıp, korkudan yalan söyletip sonrasında kendisine nasıl saygı duyuyorsunuz?
Tamam sigara içmesin istersiniz ama karşınızdaki yetişkin insan yahu içiyorsa da zorla sözler verdirip, peşine düşüp sonra da yalancısın demenin ne manası var. Sanki bir kadınla yakalamış gibi tepkiler.
baskıcı biri değilim ki. Sadece sigaraya takıntım var

Sigara için çok baskı yapmışsınız. Siz böyle yaptıkça hep gizli yapar. Benim eşimde arada içiyor söylüyorum kızıyorum bazen bi müddet içmiyor. En azından gizli saklı yapmıyor.
Sorun zaten eşim gizli yapıyor işte. Söz verdi bozdu yemin etti bozdu. Hatta gece dedim ki bak içiyorsan bana da söyle ben de yardımcı olacağım çünkü corona zamanında daha sık içiyordu be bırakmasına yardım ettim. İçmeeee diye çığırtkanlık yapmıyorum ben en büyük destekçisiyim zaten, içmiyorum diyip kaçak göçek böyle içmesi, kocaman adam ya hu

Abartmışsınız,siz onun annesi değil ,eşisiniz.Psikologlar bas bas bağırıyor, eşlerinize ebeveyn figürü olmayın diye.Sonra cinsel sorunlar başlayacak belki ,adam seni iyice annesi görecek bilinçaltında.
Ay ne ebeveyn figürü hayatım ya, eşime asla öyle davranmam tek kırmızı çizgim şu lanet sigara işte

Koskoca adamı sigara içiyor diye bir de dövün bari. Yazık zavallıya. Sevmiyorsanız adam bir sakız falan çiğner sizi rahatsız etmesini engellemeye çalışır. Bu ne baskı yaaaaa. Kumar oynasa bu tepkiyi verir misiniz, bilemedim

Önceden içmiyordu, ilişki zamanımızda yoktu, evlenirken içmiyordu. Sonradan başladı. Bağımlı değil tabii ona şükür diyorum, çünkü erkek kardeşim günde iki paket içiyor o şekile geçmesinden ürküyorum. Saygısına diyecek lafım yok ama ben de onu düşündüğümden yapıyorum bunu
Sizinle günde 2 paket içemez zaten. Karaciğer yağlanması için sigaradan çok yediklerine içtiklerine bakmanız gerekiyor. Beslenme düzeninizi ayarlayın, spor yapmasını sağlayın. Günde 3 5 sigara karaciğeri çökertmeye yetmez

Koskoca adamı sigara içiyor diye bir de dövün bari. Yazık zavallıya. Sevmiyorsanız adam bir sakız falan çiğner sizi rahatsız etmesini engellemeye çalışır. Bu ne baskı yaaaaa. Kumar oynasa bu tepkiyi verir misiniz, bilemedim
Allah korusun veririm tabii bu tepkinin on katını. Söz veriyorsa tutsun ya da yapamadım desin. Kaçak yapmasına gerek yok. Çünkü ilk öğrendiğimde ona destek oldum ve uzunca süre kullanmadı. Ne zaman onunla spora gitmeyi, yüzmeyi, iyi beslenme işini filan bıraktım( hamilelik, çocuk) tekrardan başladı. Sonra yeminler sözler verdi çünkü kendisi de içmek istemiyorum diyordu. Ekstra bir de karaciğerinde yağlanma var hafif. Evimin direğidir nihayetinde, düşünüyorum kocamı suç mu ya

sigara içmesi değil de yalan söylemesi sıkıntı. bunu da belli ki sizden korktuğu için yalan söylüyor. bence bu kadar baskı iyi değil. esim de defalarca bırakacağını söyledi ama bırakamadı. ama bu yüzden ben baskı yapmadım, bırakırsa mutlu olacağımı vs söylüyorum sadece. abartılacak bir konu değil ama baskınız yüzünden yalan söylediği için bence önce biraz kendi tavrınızı düzeltip öyle yaklaşın
Evet yalan söyleyince kedini kötü hissediyor insan. Aptal mıyım ki dedim içimden inanacağımı mı sandı o kadar salak mı duruyorum da böyle konuşuyor falan.

Sizinle günde 2 paket içemez zaten. Karaciğer yağlanması için sigaradan çok yediklerine içtiklerine bakmanız gerekiyor. Beslenme düzeninizi ayarlayın, spor yapmasını sağlayın. Günde 3 5 sigara karaciğeri çökertmeye yetmez
Tam size o konuda cevap yazmışım diğer yazımda.

Allah korusun veririm tabii bu tepkinin on katını. Söz veriyorsa tutsun ya da yapamadım desin. Kaçak yapmasına gerek yok. Çünkü ilk öğrendiğimde ona destek oldum ve uzunca süre kullanmadı. Ne zaman onunla spora gitmeyi, yüzmeyi, iyi beslenme işini filan bıraktım( hamilelik, çocuk) tekrardan başladı. Sonra yeminler sözler verdi çünkü kendisi de içmek istemiyorum diyordu. Ekstra bir de karaciğerinde yağlanma var hafif. Evimin direğidir nihayetinde, düşünüyorum kocamı suç mu ya
Suç değil tabi de, yetişkin bir adama bu şekilde yüklenmeyi doğru bulmuyorum.

Back
X