- Emoji Skoru
- 242.345
- Puanlar
- 1.723
Ben de sigara içen biriyim, sigarayı dışarıdan baskıyla bırakamıyorsunuz maalesef, kişinin kendisinin istemesi iradesine sahip olması gerekiyor, o yüzden siz ne derseniz deyin eğer içmek istiyorsa içecektir ama söz verip yemin edip tutmaması konusunda haklısınız, kimse yapamayacağı şeylerin sözünü vermemeli.Sorun zaten eşim gizli yapıyor işte. Söz verdi bozdu yemin etti bozdu. Hatta gece dedim ki bak içiyorsan bana da söyle ben de yardımcı olacağım çünkü corona zamanında daha sık içiyordu be bırakmasına yardım ettim. İçmeeee diye çığırtkanlık yapmıyorum ben en büyük destekçisiyim zaten, içmiyorum diyip kaçak göçek böyle içmesi, kocaman adam ya hu
Eşim de benim gibi yıllardır sigara içen biriydi, 2 yıl önce artık içmek istemiyorum deyip sigarayı bıraktı, aynı sizin gibi eşim de benim sağlığımı düşündüğünden sigarayı bırakmalısın diyor, hak veriyorum ama tamam bırakacağım demiyorum çünkü tutamayacağım bir söz vermek istemiyorum.
Eşinizle yalancısın vs diye bir konuşma yapmak yerine, sigara içiyorsa sağlığını düşündüğünüzü, bırakırsa mutlu olacağınızı ama sigara bağımlılığının kendi iradesiyle alakalı olduğunu, içmeye devam etmesi halinde en azından bunu evin içinde yapmaması gerektiğini vs anlatın.