- Konu Sahibi zeynepthevideographer
-
İnanın yeğenimin bencil ve egolu olduğunu ailenin diğer fertleri de söylüyor. Hatta onunla muhatap olan herkes aynı fikirde. Hatta burada lise kazanınca kardeşim beni aradı, nasıl baş edeceksin falan dedi. Ama ben salak olduğum için konuşmayla düzelebileceğini düşündüm. Yani öyle fikri olan ve bunu savunan biri değil. Mesela teknofestte bu yıl birinci olan projenin aynısını alıp saçma bir değişiklik yapmış ben bununla tekrar katılacağım diyor. Özgün olması gerektiğini anlattık. Hemen celallenip "görürsünüz ben kazanıcam" diye tripleniyo
. Ben önce minnet duygunuzdan dolayı siz teklif ettiniz diye anlamıştım. O zaman işiniz zor.Ama siz bir daha gelmesinde hamile olduğunuz için sadece kendi yatağınızda rahat edebileceğinizi söyleyin. Hatta ablanıza da söyleyin. Zaten bebek doğunca kendisinde bebek ağlamasından rahatsız olup sık sık gelmezYok onlar söyleyince biz de hayır demedik. Yani aslında bana kalsa gelmemesini isterdim çünkü az çok tanıyordum. Ama onlar teklif edince minnet sebebiyle hayır demedim. Eşim de seve seve kabul etti.
Ya bide tam aksine tüm yurt ve okulu o kadar iyi ki. Hep bir dayanışma ortamı. Bunun alışamadığını bildikleri için hep yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ama en son yine bu kendi isteğini diretince yurttaki bir grup kız tavır almış. Konuşmuyorlar.Mogombo sizin zamanınızda da var mıydı? Ya da üst dönemlerin tuhaf baskıları falan. Ben sadece bir gün yurtta kalabilmiştim, yatağımda yatıyorum her gelen üst döneme selam vermem gerektiği ayağa kalkmam gerektiği söylenmişti. Herkes yapıyordu ben bunu çekemem deyip eve döndüm. Siz yurtta kalabilmişsiniz. Ben de birkaç gün daha kalsam belki de adapte olurdum. Çok da yaş farkımız yokmuş. 5 yaş sadece, ne yaşlısı
Bebek çok ağlıyor o eniştemle yatsın deme potansiyeli görüyorum.Zaten bebek doğunca kendisinde bebek ağlamasından rahatsız olup sık sık gelmez
Of o zaman da enişten emziremez dersiniz sert bir ifadeyle.Siz bence en kısa zamanda ablanızla konuşun. Kedi,bebek,yeğen, size çok zor. Zaten doğumun ilk zamanları alışma evresi sizi yoracak.Bebek çok ağlıyor o eniştemle yatsın deme potansiyeli görüyorum.
Kardeşi var mı? Tek çocuk mu yoksa?Ya bide tam aksine tüm yurt ve okulu o kadar iyi ki. Hep bir dayanışma ortamı. Bunun alışamadığını bildikleri için hep yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ama en son yine bu kendi isteğini diretince yurttaki bir grup kız tavır almış. Konuşmuyorlar.
Siz de ablanıza ve eniştenize böyle mi davranmıştınız? Zannetmiyorum.
Ben tabiki böyle biri değildim asla. Hatta bu yeğenime çocukken çok baktım. Sırf onların yükünü hafifletmek için. Sadece onlara karşı değil hiçbir zaman kimseye rahatsızlık vermek istemedim hep uyum sağladım.Kardeşi var mı? Tek çocuk mu yoksa?
Son güncelleme şu oldu: ben salonda, dünyanın en uslu kedisi de benim yanımda yatıyordu. Gönder onu korkuyorum dedi. Bi 5 kere falan kedinin zaten uyuduğunu, sabaha kadar yanımda uyuyacagini korkulacak bir şey olmadığını anlattım. Israrla hayır gitsin dedi. Ben de "o zaman ben kedimle diğer odada uyuyorum sen ışığı açıp uyu" dedim diğer odaya geldim.Konuyu takip ediyorum da insan neden çocuğunu lise için başka bir şehre gönderir ki üniversite olsa anlarım da…
Yemin ederim eşim geçen "ömrümü çocuğumun böyle biri olmamasına adayacağım" dedi. Çok ciddiyim ben de öyle düşünüyorum. Tabi biz ne kadar doğru yetiştirmeye çalışsak da sıkıntılı biri olabilir. Bu beni mahveder. Çocuğum böyle biri olsa yaşama hevesim kalmaz.biraz kınıyor gibi görünüyorsunuz....eltimin kızları var büyüğünun huyları çok gıcık yani 5 yaşından beri aynıydı şımarık, bağırır vs vs ama küçüğüne bayılıyorum huy olarak gerçekten çok tatlis bir kız, benim de kızım var kucuguyle aynı yaşta oyun vs oynarlarken bakıyorum bazen benimki gıcıklık yapıyor
Hayır hayır sakın yukardaki cümleleri kullanmaYemin ederim eşim geçen "ömrümü çocuğumun böyle biri olmamasına adayacağım" dedi. Çok ciddiyim ben de öyle düşünüyorum. Tabi biz ne kadar doğru yetiştirmeye çalışsak da sıkıntılı biri olabilir. Bu beni mahveder. Çocuğum böyle biri olsa yaşama hevesim kalmaz.
Bir laf vardır çocuklar osuruk gibidir kendininkine katlanabilirsin ama başkasının ki çok kötü...bazen çocuğun böyle olsa bile fark etmeyebilirsin, sonra hiç ummadığın bir anda tokat gibi çarpar yüzüne ve dersin ki çocuğum böyle...misal geçen akşam kızımın ne kadar beceriksiz olduğu gercegiyle yuzlestimYemin ederim eşim geçen "ömrümü çocuğumun böyle biri olmamasına adayacağım" dedi. Çok ciddiyim ben de öyle düşünüyorum. Tabi biz ne kadar doğru yetiştirmeye çalışsak da sıkıntılı biri olabilir. Bu beni mahveder. Çocuğum böyle biri olsa yaşama hevesim kalmaz.
Bundan sonra salonda yatmayın artık. Kocanızın evden gitmesi çok saçma yalnız, durum o kadar mı kötü? En ufak olayda anasının evine gitmesi ne alaka? Otursun oturduğu yerde, siz de onu yalnız bırakmayın.Son güncelleme şu oldu: ben salonda, dünyanın en uslu kedisi de benim yanımda yatıyordu. Gönder onu korkuyorum dedi. Bi 5 kere falan kedinin zaten uyuduğunu, sabaha kadar yanımda uyuyacagini korkulacak bir şey olmadığını anlattım. Israrla hayır gitsin dedi. Ben de "o zaman ben kedimle diğer odada uyuyorum sen ışığı açıp uyu" dedim diğer odaya geldim.
Yok evi terk eder gibi gitmedi. Kusura bakmazsan ben tahammül edemiyorum canım sıkılıyor. Anlıyorum senin elinden de bir şey gelmiyor. Ben haftasonu annemde kalacağım dedi. Evlendiğimizden beri ilk defa bu şekilde ayrı kalıyoruz.Bundan sonra salonda yatmayın artık. Kocanızın evden gitmesi çok saçma yalnız, durum o kadar mı kötü? En ufak olayda anasının evine gitmesi ne alaka? Otursun oturduğu yerde, siz de onu yalnız bırakmayın.
Yalnız kalamayan çocuğu tek başına başka ile gönderen ve onunla uyumanızı isteyen ablanız da çok düşüncesiz.
Bizzat abla teklif etmiş kızımla uyu diyeEğer ben yanlış okumadıysam ablanın öyle bir talebi olmamış.Konu sahibi ve eşi kendileri söylemiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?