Eşim WhatsApp’tan engelledi yine!!

Siz geçmişinizle barışın önce, bu konunun sizi yaralamayacağını bilmesi gerekli, eski konunuzu okudum ve adınıza çok sevindim tövbe edip temiz bir sayfa açmışsınız, eski hayatınızla gurur duyuyor değilsiniz, eşiniz de mutlu olmalı ama o belli ki hesaplaşmasını yapamamış hala. 2 yıllık evlilik bence çok yeni sayılır bir de bebek gelmiş erkenden tabiki beklentiler yüksek oluyor, karşı tarafta size yetemeyince sen zaten haketmiyorsun moduna geçiyor. Bence eşinizden beklentiyi sınırlayın, kendinizi kötü şeyler yaptığınız için de suçlamayın, Allah doğru bir yol nasip etmiş çok şükür, bu da sizin imtihanınız, şiddet boyutuna gelmesi üzücü ama o zaman boşanmadı iseniz demek ki arada bir sevgi bağı var. Bence bundan sonraki amacınız ne olursa olsun tartışma ortamından uzak durmak olsun, size kötü birşey mi dedi, peki deyin gidin duanızı edin, namazınızı kılın, açın Kuran okuyun.

Eşim ilk yıllarda açık giyiniyorum diye demediği lafı bırakmadı, sonra namaza başladım, kapanmasam da kısa etek, askılı vs giymiyorum, yeni tarzıma, sürekli namaz kılmama da laf saydı, bana muhalefet etmek için dinden çıkacak nerdeyse :) Ya Sabır çektim şuan o da alıştı bu halime hatta diyorum açıkken de laf ediyordun noldu diye:) 2 sene çok kısa bir süre zaten birbirinize alışmak için, geçmişiniz çok iyi olsaydı da başka sebeplerden tartışacaktınız emin olun. Çünkü evlilik de çocuk da insanı tekamül ettiren olgular, başkasına karşı sabrımız, hoşgörümüz, anlayışımız derinleştikçe kendimizi de tanıyoruz. Bütün bu imtihanlar zaten insanın kendini tanıması için belki de. Tartışma anında emin olun o daha ağır konuşuyor olsa dahi sizin de kendinize ve karşınızdakine hiddetle baktığı anlar oluyordur. İşte biz bunu aşmalıyken kişilere takılıyoruz, öfkeden kinden kurtulmak gerekirken, boşanalım kurtulalım diyoruz. Neyden kurtuluyoruz? Kendimizden kaçış yok ki; karşımızdaki bize ayna olacak, bizi tekamül ettirecek, nefsin kötü yanlarını iyi yanlarını gösterecek biz de büyüyecek olgunlaşacağız.

Allah yardımcınız olsun, inşallah bugünleri atlatır evladınızla, eşinizle daha huzurlu olursunuz.

Ben geçmişimi düşünmüyorum ki zaten. O kapandı gitti bugüne bakıyorum. Eşime de aynısını söylüyorum. Dediğiniz gibi imtihanım olsa gerek deyip şimdiye kadar katlandım ama inanın çok zor sabretmek... Şimdiden böyleyse gelecekte daha kötü olur diye düşünüyorum bazen de. Kopukluk yaşıyoruz uzun zamandır. Yani arkadaşlarıyla muhabbet ediyor bana gelince sus pus! İnsan sevildiğini değer gördüğünü hissetmek istiyor. Kavga sırasında çoğu zaman bildiğin gibi olsun diyorum çünkü laf anlatmaktan yoruldum. Suçluyorsa da hımmm sen öyle bil diyorum konuyu kapatıyorum falan. Ama bir yerde patlıyor işte insan... Öyle bir haldeyim ki, hem her şeyi yapabilecek güçte hem de parmağımı kımıldatamayacak kadar bitkin!... Rabbim hayırlısını versin inşallah. Bebeğim büyüdüğünde yanında bu kavgaları sözleri söyleyemeyeciğini de çok söyledim. Hiç ders almıyor gibi. 2 yıl evliliğin başı belki ileride oturur dediğiniz gibi. Temennim o yönde elbette ama gelecekten korkmuyor da değilim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…