Eşim WhatsApp’tan engelledi yine!!

o saçmalık benim eşimde de var. sanki sevgiliyiz de engelliyor.

akşam aynı eve aynı yatağa gireceğin insanı engellemek neyin kafası bilemiyorum bende

Eski konularına baktım ve karar verdim .Sen sabır küpüsün .

Sizle evlenene kadar kimseyle birlikte olmamış mı? Siz kaç yaşındasınız?

Ben çok üzüldüm sizin adınıza . Eşinizin maalesef eline bir koz geçmiş ve haksızlık ediyor sürekli .. evlenmeseydi . Silah zoru ile evlenmedi ya .. sürekli ısıtıp ısıtıp her kavgada sizi haksız çıkarması haksızlık . Evlilik sonrası devam eden bir durum yok çünkü .
Gelelim sorununuza . Esinize net bir şekilde tavır koyacaksınız . Gerekirse evden ayrilin , net ifade edin kendinizi .
Eğer yine değişmezse ayrılın ..
Sürekli her kavgayı gecmisinize bağlayacak . Ve siz de ondan bir zaman sonra nefret edeceksiniz . Ki bence esiniz sizi sevmiyor ve saygı duymuyor . Yoksa sizi incitecegini bile bile egosunu tatmin etmezdi . Eşiniz sadece kendisini seviyor ..

Eski konulariniza bakıp geldim.Sizin iliski kangren olmuş kol gibi. 40 sene de geçse eşinizin kini size karşı devam edecek.Cunku namusu sadece kadın için görüyor ve aldatıyor olma ihtimali yüksek sizi.Eften puften sebeplerle size trip atmalar engellemeler.Size suçlu hissettirmeye calisiyor.Boylece kendisi istediği şeyi yapabilir.Siz geçmişte yaşadığınız hayat için zaten pismansiniz.Bu konu hakkında konuşturmayin bile.

Sizle evlenene kadar kimseyle birlikte olmamış mı? Siz kaç yaşındasınız?
33 yaşındayım. Tanıştığımızda 30 yaşındaydım, yurtdışından yeni gelmiştim. Hayata daha rahat bakıyordum. Benden önce bir kız arkadaşıyla birlikte olmuş bir de kısa evlilik yapmış. Yani erkek haliyle benden namusluymuş...

Ayrılın. Ben yaşı küçük sandım. Bu adamdan olmaz mutsuz olursunuz. Keşke daha once darp raporu falan alsaydiniz. Bir avukata danışın , fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını kanıtlarsaniz yüklü tazminat ve nafaka alabilirsiniz, onun da aklı başına gelir. Ikinci evliliğini yapan bir erkeğin, karsindakinden bekaret beklemesi çok mantiksiz ,ruh sagligi yerinde değil. Size ve çocuğunuza zarar verir. Mutlaka bir avukatla görüşün ve kendinizi ve çocuğunuzu kurtarın. Çocuğunuz ilerde büyüyünce ve aklı ermeye başlayınca bunları çocuğun yanında da söylemeye baslayacak

Yani ben de adam bakir di falan zannettim .
Sen kendinide sakın bir eksiklik görme ve seni suçlu hissettirmesine izin verme.
Ne yaşadıysan yaşadın .
Hayata keşke diyerek bakma . Hep iyi ki diye başlasın cümlelerin .
Kendi evlenmiş ayrılmış vs vs senden bekaret mi bekliyormuş.
Dayak istiyor bu erkekler he ....

Eski konunu okudum şimdi, sen geçmişini bi lekeymiş gibi sunmuşsun bence o da sürekli kafana kakıyor,seninle evlenmesini sana bi lütufmuş ödülmüş gibi görüyor. Dik durman lazım, evet ne yaptıysam yaptım modunda olmalısın. Bu kısaca o konuya yorumum olsun.
Bu engelleme konusu ise arkadaşların dediği gibi çok çocukça. Sen de kaldırma engeli bi süre barışsanız bile.

Konu öyle bir noktada ki whatsap engelinden çok daha mühim. Engelleme hiçbir şey değil diğer şeylerin yanında.
Ne diyelim Allah sabrınızı artırsın :/

Ben susmadım tartıştık ama hep benim mahcup olmadığımı nankör olduğumu söyledi her seferinde. Sanırım evet benimle evlenerek kendini hayırsever gibi gördü. O olmasa ortalık malıymışım gibi!... Ben yaşadıklarımı normal görüyormuşum ondanmış bu yüzsüzlüğüm utanmamam... Aslında geçmişimi önüme getirmesine sabrım da kalmadı. O da farkında. Çok anlattım inanın. Bu yaptıklarının hiçbir şekilde hiçbir şeye yakışmadığını anlattım. Dinen de günaha girdiğini anlattım. Eskiye nazaran oldukça azaldı zaten tek umudum da bir gün kendisinin de saçmaladığının farkına varması... Dün annemlere gitmiştim oturmaya, beni aldı eve geldik. Yol boyunca konuşmadık. Eve gelince ben bebeği emzirdim yatırdım o yine salonda tv karşısına geçti yine orada uyudu. Bu konuda da çok uyarmıştım ama adam bildiğini okuyor! Hiç konuşmadım. Küstüm içimdeki kırgınlıklarla... Bebeğe çok düşkün. Söylediğine göre şiddet yanlısı olsa kardeşlerine de uygularmış ama bir fiske vurmamış. Benim geçmişim onun tahammülünü bitirmiş. Üstüne de böyle kıskançlıklar yapıyormuşum. Onun yükü yeterince ağırmış bir de ben onu anlamıyormuşum ben yüklüyormuşum. Halbuki kıskançlık dediği şey her kadının eşini tekin olmayan kızla muhabbet ederken görse yapma diyeceği türden şeyler. Sorun bir değil ki ne yapacağımı şaşırdım. Belki cesaretimi en başında toplamalıydım. Açıkçası böyle olacağını bilmiyordum. İyiye gittiğine inandırmıştı. Nişanlıyken baba saygı duymayacaksan ayrılalım demiştim o da aştığını çabaladığını söylemişti. Artık cıvkı çıktı geçmiş konuların o yüzden o da eskisi kadar açmıyor. Dediğim gibi umudum da bu.. Düzeltmesi gereken onlarca şey var. Bir daha şiddet uygularsa gidip darp raporu alırım zaten ve o zaman biter. Bunu bildiği için en sonki dayak olayında ortalık ayağa kalktığı için yapmıyor inşallah da yapmaz tabi.

Son düzenleme:
Sizin adınıza sevindim. Çok iyi yapmışsınız ayrılmakla. Benim yapamadığımı yapmışsınız. Ben de en başa dönebilmeyi çok isterdim.

Yok gelmedi daha spora gitti. Gelince küserim o konuşana kadar konuşmam sanırım ama eğer güçlü hissedersem de konuyu konuşmayı düşünüyorum...
Ben tartışmaların çok hayati bir mevzu değilse uzatılmaması taraftarıyım, pek çok kez yaşadık ki uzadıkça insan daha kırıcı oluyor, konu saçma sapan yerlere gidiyor. Zayıf noktadan vuruyorlar genelde kadınları, ya ailesi ya geçmişi vs. Benim eşim de eleştiri kaldırmayıp hemen yüklenir o yüzden bakıyorum ki beni anlamıyor, tamam deyip geçiyorum artık. Çünkü o sırada sizi anlamaya çalışmayan bir insanla ancak sinirleriniz yıpranır ettiğinizin 2 katı laf duyarsınız, kadın olarak daha hassasız malum, üzülen gene biz oluyoruz. En güzeli söyleyeceklerimizi sakinken huzurluyken söylemek. Öfkeyle kalkan zararla oturur atasözünü bizzat tecrübe etmiş biri olarak, biz sakince derdimizi anlatabilirsek erkekler de o oranda bizi dinlemeye başlıyorlar.

Oğlumun 2 yaşındaki öfke nöbetleri geliyor aklıma, bazen bu 2 yaş sendromundan çıkamıyoruz galiba biz yetişkinler, istediğimiz hemen olsun bizi anlasınlar istiyoruz, anlamazlarsa yerlerde yuvarlanacak raddeye geliyoruz :) Bence konu hiç olmamış gibi davranın, engelinizi açın, ondan da rica edin hayatım acil bir durum olursa sana yazamam deyin. Acil bir mesele yoksa da rafa kaldırın konuları. Geçmiş konusuna takılması kıskançlığından olabilir, benim eşim de çok kıskanç 2. çocuk olacak hala aynı yani. Ben buna seviniyorum aslında kıskanması da güzel ifade şekli yanlış da olsa. Erkekler iletişim konusunda gerçekten kadınlara göre geride o yüzden üzülmeyin genelde yanlış konuşuyorlar veya hiç konuşmuyorlar, kendinizi yıpratmayın, anlamak veya anlaşılmaktan çok sevmek sevilmek güzel anılar biriktirmek daha mantıklı.

Şiddet gördüğüme dair kimse tanıklık yapmak istemez kendi ailem dışında. İnsanlar nedense üç maymun olmayı tercih diyor mahkeme süreçlerinde. O zamanlarda da ben darp raporu almadım. Psikolojik şiddet de var ama nasıl ispatlanır hiç bilmiyorum. Beni korkutan da kızımla beni tehdit etmesi. Daha şu an çok küçük ama ileride aklı erdiğinde de kızına anlatırım mı der yoksa? Düşünemez ki kızına böyle birşey söylemenin kızına zarar vereceğini... Bundan önceki tartışmamızda kızını sana verirler mi sanıyorsun öyle birine vermezler gibi laflar etmişti. Yani beni ruh sağlığı yerinde olmamakla geçmişte akıllı tutarlı davranmamakla suçlar diye düşünüyorum.

Şiddet sırf fiziksel değildir ki .. size yaptığı psikolojik şiddet eşinizin . Kısa süren evliliği neden bitmiş ? Siz geçmişe takilmayin bence eşiniz , zaten zor ve sıkıntılı bir insan . Yani kimle evli olursa olsun sıkıntı yaşayacak bir tip

Ben de uzatmam haklısınız kadınlar çok daha fazla kırılıyor bu tip tartışmalarda. Özellikle karşı taraf tartışma sırasında canavar kesiliyorsa... Ama bazen yeterince tepki veremediğim uzatmadığım hemen affettiğim için de böyle kolay kırıyor mu diye düşünmeden edemiyorum. Yani yaptırımı hafif ceza gibi. Aman ne olacak iki surat asar sonra geçer diye düşünmenin rahatlığı var sanki... En son engellediğinde zaten anlattım kırıyorsun acil birşey olsa ulaşamasam vs diye. Ayrıca o engelli listesindekilerin yanına beni alamazsın üzülüyorum dedim ama anlamamış olmalı baksanıza... Geçmiş konular ise başlı başına sorun! Kıskançlık desem sevgiye dayanır ferim aam sevdiğini de bu kadar üzer mi insan bilmiyorum.

Zaten kendimi övmek için söylemiyorum ama eşime gösterdiğim onca sevgi iyi niyet ve fedakarlığa rağmen benimle anlaşamıyorsa kimseyle anlaşamaz diye ben de düşünüyorum. Çünkü kendi içindeki sorunları çözebilmiş değil bence. Benden önceki eşinin ruhsal sorunları varmış ama tabi karşı tarafı bilemem dinlemedim. Eşimin söylediği böyle. Muhtemelen biz ayrılsak aynısını bana da söyler :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…