Eşim yaptığı iyilikleri yüzüme vuruyor

Bikupakahve

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2022
536
802
33
31
Arkadaşlar merhaba,
Bugün eşimle bir mevzu hakkında tartıştık. Tartışma sırasında geçmişteki bazı mevzular açıldı..

Önceki konularımda bahsetmiştim işle ilgili mevzulardan dolayı bazı riskli ve stresli kararlar almıştık. Neyse işimiz yavaş yavaş rayına oturuyor gibi. Taşınmak için(başka şehre)ev tuttuk. Annemi görmeye geldik. Ev sahibi vazgeçti. Tekrardan taşınacağımız şehre gidiyoruz ev bakmaya. Hamile olduğumu da ekleyeyim.

Kısaca stresli ve yorucu bir sürecin içindeyiz. Eşim de bana destek oldu süreçte… Ben de ona..

Bugün tartışma sırasında dedi ki memnuniyetsizin, sürekli şikayet ediyorsun, ne yapsam işe yaramıyor, sana sürekli destek oluyorum falan filan..Bayağı söylendi. Başka zamanlarda da bana böyle söyleniyordu. Ben de dedim ki eş olarak görevlerini yerine getirdiğin için teşekkür ederim. Aslında söylediği kadar kötü durumda değilim. Stresli bir insanım, evlenmeden önce bu konuda ona açıkça konuştum. Hatta bu konudan kaynaklı yapamayacağını düşünürse yollarımızı ayıralım dedim. Yok ben senden vazgeçmem dedi. Zaten şu an terapi görüyorum, kitap okuyorum. Kendimi geliştirmeye değiştirmeye çalışıyorum. Eşim de çok özgüvenli ve rahat bir insan. Kaygılarımı ona anlatmıyorum bile..

Bana böyle konuşması ve beni minnet altında hissettirmesi canımı sıktı. Çok üzüldüm. Ondan istediğim bazı şeyler oldu. Mesela bebeğimiz için defter tutmak, hissettiklerimizi yazmak, çocuk gelişim kitapları okumak.. bir de uygun fiyatlı bir yerde 2 gün tatil. Yapabileceği galde bunları yapmadı..

Yani istediğim her şeyi yapıyor değil, genel anlamda pozitif ve şefkatli. Hamilelik zorluyor beni, iş durumları da.. canımı sıkmakta haklı değil miyim? Eş dediğin iyi davranıyor diye böyle yüzüne mi vurmalı?

Arkadaşlar merhaba,
Bugün eşimle bir mevzu hakkında tartıştık. Tartışma sırasında geçmişteki bazı mevzular açıldı..

Önceki konularımda bahsetmiştim işle ilgili mevzulardan dolayı bazı riskli ve stresli kararlar almıştık. Neyse işimiz yavaş yavaş rayına oturuyor gibi. Taşınmak için(başka şehre)ev tuttuk. Annemi görmeye geldik. Ev sahibi vazgeçti. Tekrardan taşınacağımız şehre gidiyoruz ev bakmaya. Hamile olduğumu da ekleyeyim.

Kısaca stresli ve yorucu bir sürecin içindeyiz. Eşim de bana destek oldu süreçte… Ben de ona..

Bugün tartışma sırasında dedi ki memnuniyetsizin, sürekli şikayet ediyorsun, ne yapsam işe yaramıyor, sana sürekli destek oluyorum falan filan..Bayağı söylendi. Başka zamanlarda da bana böyle söyleniyordu. Ben de dedim ki eş olarak görevlerini yerine getirdiğin için teşekkür ederim. Aslında söylediği kadar kötü durumda değilim. Stresli bir insanım, evlenmeden önce bu konuda ona açıkça konuştum. Hatta bu konudan kaynaklı yapamayacağını düşünürse yollarımızı ayıralım dedim. Yok ben senden vazgeçmem dedi. Zaten şu an terapi görüyorum, kitap okuyorum. Kendimi geliştirmeye değiştirmeye çalışıyorum. Eşim de çok özgüvenli ve rahat bir insan. Kaygılarımı ona anlatmıyorum bile..

Bana böyle konuşması ve beni minnet altında hissettirmesi canımı sıktı. Çok üzüldüm. Ondan istediğim bazı şeyler oldu. Mesela bebeğimiz için defter tutmak, hissettiklerimizi yazmak, çocuk gelişim kitapları okumak.. bir de uygun fiyatlı bir yerde 2 gün tatil. Yapabileceği galde bunları yapmadı..

Yani istediğim her şeyi yapıyor değil, genel anlamda pozitif ve şefkatli. Hamilelik zorluyor beni, iş durumları da.. canımı sıkmakta haklı değil miyim? Eş dediğin iyi davranıyor diye böyle yüzüne mi vurmalı?
Eşinizin de bir sabrı var bunu unutmayın. Siz tabiki çabalıyorsunuz hamilesiniz ve bazı anksiyete sorunları yaşıyorsunuz ama yine de karışılikli daha sabırlı ve anlayışlı olmalısınız.

2 günlük tatili gebelik dönemi için mi istediniz anlamadım.
Karı koca tatil yapmaz mısınız zaten? En azından yaz tatili falan.

Memnuniyetsiz olduğumu sanmıyorum. Biraz soğuk ve duygularını içinde yaşayan bir kişiliğim var. O istiyor ki ona hep güleyim ve sevgimi göstereyim.. ama elimden bu kadarı geliyor. Kendi içimdeki savaş da beni yoruyor tabi. Ama ona yansıtmamaya çalışıyorum.

Bebeğe defter tutmasını istemeniz fazla kaçmış. Diğerlerinde sıkıntı görmedim.

Ama eşinizin şikayetçi olduğu konuyla ilgili ne diyorsunuz? Belki de gerçekten memnuniyetsiz bir insansınızdır. Biraz özeleştiri yapın bence. Adam durduk yere söylememiştir herhalde. Deli değilse.

Bugün tartışma sırasında dedi ki memnuniyetsizin, sürekli şikayet ediyorsun, ne yapsam işe yaramıyor, sana sürekli destek oluyorum falan filan..Bayağı söylendi.
Erkekler pohpohlanmak isterler, senede bir kere bir işi halletseler her gün yapıyormuş gibi düşünürler. Bununla ilgili internette bir sürü espri mevcut. (Bir kere bebeğin bezini değiştiren eşin, bugün hep ben baktım demesi 😂) sık sık minnettarmış gibi davranın.

2 günlük tatili gebelik dönemi için mi istediniz anlamadım.
Karı koca tatil yapmaz mısınız zaten? En azından yaz tatili falan.
Bu aralar çok stresli zamandan geçiyoruz diye yakın zamanda istedim. Ama ailesi duyunca ne gerek var dedi. Onun üstüne yapıcı davranmadı
İstediğim tatil çok uygun fiyatlı ekonomimize uygun bir yerdi

Bebeğe defter tutmasını istemeniz fazla kaçmış. Diğerlerinde sıkıntı görmedim.

Ama eşinizin şikayetçi olduğu konuyla ilgili ne diyorsunuz? Belki de gerçekten memnuniyetsiz bir insansınızdır. Biraz özeleştiri yapın bence. Adam durduk yere söylememiştir herhalde. Deli değilse.
Defteri ben tutuyorum. Sadece bir paragraf yazmasını istedim. Yazmadı. İki defa söyledim tamam dedi, yazmadı.

Eşime hak verdiğim noktalar var. Kendimde düzeltmeye çalıştığım/düzelttiğim şeyler var. Elimden geleni yapıyorum. Ona yansıtmamaya çalışıyorum. Daha başka ne yapayım bilemedim,bu durum seni çok zorluyorsa ayrılalım dedim. Yok dedi

Erkekler pohpohlanmak isterler, senede bir kere bir işi halletseler her gün yapıyormuş gibi düşünürler. Bununla ilgili internette bir sürü espri mevcut. (Bir kere bebeğin bezini değiştiren eşin, bugün hep ben baktım demesi 😂) sık sık minnettarmış gibi davranın.
Annem de sizin gibi düşünüyor.:)Eşim de diyor ben gazla çalışırım diye. Ama ben o kadar övebilen/yerebilen biri değilim. İçinden gelmeyen bir şeyi yapmak beni çok zorluyor

Eski konularınıza istinaden söylüyorum bence siz zaten biraz fazla stresli yapıda bir insansınız. Memnuniyetsiz misiniz onu bilemem ama eşiniz öyle diyorsa bir bildiği vardır. Yazdıklarınızda yapılan iyiliği yüze vurma durumu göremedim ben. Bebeğiniz için siz isterseniz defter tutun ama eşinizin ne yapacağına karışmanızı doğru bulmadım.

Eşinizin de bir sabrı var bunu unutmayın. Siz tabiki çabalıyorsunuz hamilesiniz ve bazı anksiyete sorunları yaşıyorsunuz ama yine de karışılikli daha sabırlı ve anlayışlı olmalısınız.
Bazen bu anksiyeteden kaynaklı kendimden nefret ediyorum, elimde keşke sihirli bir değnek olsa onun gibi rahat olsam diyorum..

Bazen bu anksiyeteden kaynaklı kendimden nefret ediyorum, elimde keşke sihirli bir değnek olsa onun gibi rahat olsam diyorum..
Inancınızı bilmiyorum ama İnşirah suresi dinleyin çok bunaldiginiz da faydasını göreceksiniz hem Allah katında da eşlerin birbirini övmesi sakalasmasi sevaptir. Hem pozitif enerjiniz de yükselir. Gündüz ya da gece ne zaman müsaitseniz bakara suresi açın işinizi yapın evde okunsun o şekilde huzurunuz artar.

Ben bunda bı sorun görmüyorum. Bazı dönemlerde gözümüze perde iniyor kendi derdimize dusup eslerimize haksızlık etmiş olabiliyoruz ve karşı tarafın tek tek tüm fedakarlıklarını yeniden hatırlatması gerekiyor. Eşiniz haksız laflar etmediyse dert etmeyin. Haksızlık ettiyseniz emekleri için teşekkür etmeyi unutmayin

Memnuniyetsiz olduğumu sanmıyorum. Biraz soğuk ve duygularını içinde yaşayan bir kişiliğim var. O istiyor ki ona hep güleyim ve sevgimi göstereyim.. ama elimden bu kadarı geliyor. Kendi içimdeki savaş da beni yoruyor tabi. Ama ona yansıtmamaya çalışıyorum.
Bu zor degil kuzum gülüver icinden gelmesi sart degil ,ayrica seviyorsun goster kucagina atlamak sart degil ne bileyim kapiyi guler yuzle acarsin arada opersin ...ama bebeğiniz için defter tutmak, hissettiklerinizi yazmak bunlar gereksiz geldi bana ,erkekler bu kadar poncik degil ,beklentiye girmeyin

Kitap okuyorum diye belirtmesi beni çok üzdü, yani ülkede hala kişisel gelişim için yapılan extrem bişey olarak algılandığı için üzülüyorum. Onun dışında anlatılan olay çoğu ilişkide olur. Bu genelde bak ben neler yaptım minnet eyle demek değildir. Ben senin için bunları şunları yaptım görmezden gelme, sana verdiğim değeri yok sayma beni gör demek içindir. Çünkü kavgalarda taraflardan biri bir şeye kırılıp karşısındaki sanki bu zamana dek hiç değer vermemiş çabalamamış gibi konuşur o anki kırgınlıkla

Defteri ben tutuyorum. Sadece bir paragraf yazmasını istedim. Yazmadı. İki defa söyledim tamam dedi, yazmadı.

Eşime hak verdiğim noktalar var. Kendimde düzeltmeye çalıştığım/düzelttiğim şeyler var. Elimden geleni yapıyorum. Ona yansıtmamaya çalışıyorum. Daha başka ne yapayım bilemedim,bu durum seni çok zorluyorsa ayrılalım dedim. Yok dedi
Hep böyle ota çöpe ayrılalım der misiniz?

Eski konularınıza istinaden söylüyorum bence siz zaten biraz fazla stresli yapıda bir insansınız. Memnuniyetsiz misiniz onu bilemem ama eşiniz öyle diyorsa bir bildiği vardır. Yazdıklarınızda yapılan iyiliği yüze vurma durumu göremedim ben. Bebeğiniz için siz isterseniz defter tutun ama eşinizin ne yapacağına karışmanızı doğru bulmadım.
Evet ben stresli biriyim.
Her şeyi yazıp uzun tutmak istemedim. Mesela bir kere de dedi ki ben ailene şöyle böyle iyi davranıyorum. O zaman da çok rahatsız olmuştum. Lütfen içinden gelen şeyleri yap dedim.

İkimiz aldık defteri birlikte niyet ettik. Ben zaten yazıyorum. Kendi içimde de bu konuda onu zorlamamalıyım diyorum. Ama çok içten istedim yazmasını

Bence siz bu konu özelinde değil, genel olarak onun relax sizin stresli olmanızdan rahatsızsınız.
Bu size kendinizi sorunlu ya da yetersiz hissettiriyor olabilir.
Bunun için de konuyu eşinizle ilişki özelinde değil kendinizle ilişki bazında ele alın.
Yakında anne olacaksınız bunu çözmek için öncelemeniz gerekiyor.
Günlük vs.den öncs buna yönelseniz iyi olur.

Back
X