Eşim yaptığı iyilikleri yüzüme vuruyor

Kitap okuyorum diye belirtmesi beni çok üzdü, yani ülkede hala kişisel gelişim için yapılan extrem bişey olarak algılandığı için üzülüyorum. Onun dışında anlatılan olay çoğu ilişkide olur. Bu genelde bak ben neler yaptım minnet eyle demek değildir. Ben senin için bunları şunları yaptım görmezden gelme, sana verdiğim değeri yok sayma demek içindir. Çünkü kavgalarda taraflardan biri bir şeye kırılıp karşısındaki sanki bu zamana dek hiç değer vermemiş çabalamamış gibi konuşur o anki kırgınlıkla
Doğru ama üslubu da beni üzdü. Bu tavrı bir kaç olayda gözüme çarptı.

Hayır sadece bu mevzuda dedim.
Blöf gibi olmuş çünkü.
Olur dese ayrılacak mıydınız?

Erkekler öyle hisli duygulu şeylerden de anlamazlar ayrıca. Kaç erkek tanıyorum doğmamış bebeğine paragraf yazan diye bir düşündüm de,yok öyle bir baba adayı şahsen. Ben kadın halimle yazmam, erkek hiç yazmaz. Ayrıca ısmarlama olunca hiç içinden gelmez insanın. Yazası olsa biliyor sizin defteri,gider alır ve yazardı içine doğaçlama.

Bence siz bu konu özelinde değil, genel olarak onun relax sizin stresli olmanızdan rahatsızsınız.
Bu size kendinizi sorunlu ya da yetersiz hissettiriyor olabilir.
Bunun için de konuyu eşinizle ilişki özelinde değil kendinizle ilişki bazında ele alın.
Yakında anne olacaksınız bunu çözmek için öncelemeniz gerekiyor.
Günlük vs.den öncs buna yönelseniz iyi olur.
Aslında onun kişiliğini genel anlamda beğeniyorum. Hatta keşke onun gibi olsam diyorum.
Terapi vs dışında nasıl yol izleyebilirim. Tavsiyeniz var mı?

Arkadaşlar merhaba,
Bugün eşimle bir mevzu hakkında tartıştık. Tartışma sırasında geçmişteki bazı mevzular açıldı..

Önceki konularımda bahsetmiştim işle ilgili mevzulardan dolayı bazı riskli ve stresli kararlar almıştık. Neyse işimiz yavaş yavaş rayına oturuyor gibi. Taşınmak için(başka şehre)ev tuttuk. Annemi görmeye geldik. Ev sahibi vazgeçti. Tekrardan taşınacağımız şehre gidiyoruz ev bakmaya. Hamile olduğumu da ekleyeyim.

Kısaca stresli ve yorucu bir sürecin içindeyiz. Eşim de bana destek oldu süreçte… Ben de ona..

Bugün tartışma sırasında dedi ki memnuniyetsizin, sürekli şikayet ediyorsun, ne yapsam işe yaramıyor, sana sürekli destek oluyorum falan filan..Bayağı söylendi. Başka zamanlarda da bana böyle söyleniyordu. Ben de dedim ki eş olarak görevlerini yerine getirdiğin için teşekkür ederim. Aslında söylediği kadar kötü durumda değilim. Stresli bir insanım, evlenmeden önce bu konuda ona açıkça konuştum. Hatta bu konudan kaynaklı yapamayacağını düşünürse yollarımızı ayıralım dedim. Yok ben senden vazgeçmem dedi. Zaten şu an terapi görüyorum, kitap okuyorum. Kendimi geliştirmeye değiştirmeye çalışıyorum. Eşim de çok özgüvenli ve rahat bir insan. Kaygılarımı ona anlatmıyorum bile..

Bana böyle konuşması ve beni minnet altında hissettirmesi canımı sıktı. Çok üzüldüm. Ondan istediğim bazı şeyler oldu. Mesela bebeğimiz için defter tutmak, hissettiklerimizi yazmak, çocuk gelişim kitapları okumak.. bir de uygun fiyatlı bir yerde 2 gün tatil. Yapabileceği galde bunları yapmadı..

Yani istediğim her şeyi yapıyor değil, genel anlamda pozitif ve şefkatli. Hamilelik zorluyor beni, iş durumları da.. canımı sıkmakta haklı değil miyim? Eş dediğin iyi davranıyor diye böyle yüzüne mi vurmalı?
Hani o da bir insan evladı ya sıkılmış bunalmış olabilir sizde anlayış göstermemişsiniz ki yüzünüze vurmuş

Bazen benim de tepemin attığı oluyor her normal insan gibi
Anlayış gösteren birisinden çok şey beklemek bir süre sonra kullanmaya girer

Kim olursa olsun eş evlat kardeş vs

Ben bugün eşimden rica ettim çocukları al dışarı götür gezdir diye haftaya da ben götürürüm o kalır evde dinlenir

Karşılıklı anlayışlı olunmalı her konuda

Siz defter tutun o isteniyorsa zorlamayın babalar bebek doğmadan anlamazlar ama anneler hissettikleri için daha hassas ve çabuk annelik duygusuna sahipler

Bence çok kasıyorsunuz ya

Blöf gibi olmuş çünkü.
Olur dese ayrılacak mıydınız?

Erkekler öyle hisli duygulu şeylerden de anlamazlar ayrıca. Kaç erkek tanıyorum doğmamış bebeğine paragraf yazan diye bir düşündüm de,yok öyle bir baba adayı şahsen. Ben kadın halimle yazmam, erkek hiç yazmaz. Ayrıca ısmarlama olunca hiç içinden gelmez insanın. Yazası olsa biliyor sizin defteri,gider alır ve yazardı içine doğaçlama.
Eşimin mutsuz olma sebebi olmak istemiyorum. Elimizden gelen çabayı gösterdik ve durum değişmiyorsa neden onu üzeyim? Yani onun tahammül edemediği noktada ben de bırakırım.

Ben duygusal biriyim, eşim de bir erkeğe göre duygusal sayılır. O yüzden böyle bir beklenti içimde oluştu.

Bence herkesin sabrının bir sınırı olduğunu hatırlamalısınız. Ama ben stresliyim ama ben anksiyeteliyim ama ben hamileyim ama ama ama bir yerde patlar. Ayrılalım blöfünüz bir gün patlar kalırsınız öyle

Hani o da bir insan evladı ya sıkılmış bunalmış olabilir sizde anlayış göstermemişsiniz ki yüzünüze vurmuş

Bazen benim de tepemin attığı oluyor her normal insan gibi
Anlayış gösteren birisinden çok şey beklemek bir süre sonra kullanmaya girer

Kim olursa olsun eş evlat kardeş vs

Ben bugün eşimden rica ettim çocukları al dışarı götür gezdir diye haftaya da ben götürürüm o kalır evde dinlenir

Karşılıklı anlayışlı olunmalı her konuda

Siz defter tutun o isteniyorsa zorlamayın babalar bebek doğmadan anlamazlar ama anneler hissettikleri için daha hassas ve çabuk annelik duygusuna sahipler

Bence çok kasıyorsunuz ya
Haklısınız.. ben çok çaba gösteriyorum. Bazen bu çabadan yorgun düşüyorum. Sıkıldığını bunaldığını görünce kendimi çok suçluyorum. Ve hemen uzaklaşmak istiyorum.

Evet çok kasıyorum:(

Haklısınız.. ben çok çaba gösteriyorum. Bazen bu çabadan yorgun düşüyorum. Sıkıldığını bunaldığını görünce kendimi çok suçluyorum. Ve hemen uzaklaşmak istiyorum.

Evet çok kasıyorum:KK43:
Anksiyete bozukluğu bence hemen her insanda var

Hayat şartları herkesi hasta etti yeteri kadar birde biz kendi hastalığımızı bahane edip etrafımızı zehirlersek gün gelir yalnız kalırız

Ben işe ilk girdiğimde stres sinirle eve gelir en ufak söze kızar bağırdım ama alta yatan sebeb işteki insanlara söz söyleyemeyip evdeki suçsuz insanlara patlayıp rahatlamak tı

Önceleri fark etmedim sonra eşim bir gün patladı o gün anladım resmen kendi yaşadığım zorlukların acısını en sevdiklerinden çıkarmışım

Yemeği beğenmeseler kızardım yemeyin o zaman der odaya gider kapıyı çarpardım ne kadar haksızlık

İki buçuk yıldır eve iş getirmiyorum

Gergin olduğum zaman da söylüyorum bana bulaşmayın diye sinyali alan kaçıyor benden 🫣

Eşinize nefes alması için alanlar açın

Anksiyete bozukluğu bence hemen her insanda var

Hayat şartları herkesi hasta etti yeteri kadar birde biz kendi hastalığımızı bahane edip etrafımızı zehirlersek gün gelir yalnız kalırız

Ben işe ilk girdiğimde stres sinirle eve gelir en ufak söze kızar bağırdım ama alta yatan sebeb işteki insanlara söz söyleyemeyip evdeki suçsuz insanlara patlayıp rahatlamak tı

Önceleri fark etmedim sonra eşim bir gün patladı o gün anladım resmen kendi yaşadığım zorlukların acısını en sevdiklerinden çıkarmışım

Yemeği beğenmeseler kızardım yemeyin o zaman der odaya gider kapıyı çarpardım ne kadar haksızlık

İki buçuk yıldır eve iş getirmiyorum

Gergin olduğum zaman da söylüyorum bana bulaşmayın diye sinyali alan kaçıyor benden 🫣

Eşinize nefes alması için alanlar açın
Çok güzel yazmışsınız💐

Ben de nefes alanları açmaya çalışıyorum. Bazen kendi kendime diyorum bu kaygılar beni yapayalnız kılacak diye 🥲sonra kendine gel bir çok insan bunu yaşıyor diyorum.

Sizin bütçeniz yeterliyse ayirtin bir yer supriz yapın eşinize madem tatil istiyorsunuz?

Back
X