eşim yaptığım yemekleri yemiyo :(

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
çok az yemek yiyor, özenerek hazırllıyorum, elimden geldiğince süslemeye çalışıyorum ama ucundan azcık alıp doyuyor, kendim olsam bir çorba tamam ama o var diye çeşit yapmaya çalışıyorum.
örneğin çorba, ana yemek salata karpuz bundan ibaret bir menü oluyor genelde arada pilavda yapıyorum, 1 çay bardağı pirinçle pilav yapıyorum ama 2 gün sofraya gelir sonrada atılır, yemekleri atmak çok zoruma gidiyor ama yenmeyincede ne yapabilirim.

dün mesela patlıcan közleyip salatasını yaptım tadına bile bakmıyor, değişik şeyler yapıyorum ama o tadına bile bakmıyor bende yesene demek istemiyorum, desem zorla yedirmiş olucam bunuda istemiyorum, sofrada görüyor ne var ne yok. emeğime saygı duyup azıcık bile yemiyor.

ciddi problem haline getirdim. dün dayanamadım söyledim kapasitem bu kadar yiyemiyorum diyor.

çok inceler, börekte ağzına maydonoz sapı gelse ya tiksinir ya bilmem ne yapar. biberin soyulmayacak kabuklarını bile soymaya uğraşır.

ha birde tv izler yemek yerken, öyleki açlıktan ölse bile tv deki sahne kaçmasın diye dakikalarca gözünü ayırmaz beni bile duymaz çoğu zaman.

bende içime atıp sinir oluyor söylemiyorumda daha önce söyledim ama büyütüyorsun diyor. hergün aynı muhabbet olunca sinirlenip gergin oluyorum haliyle arada tarışıyoruz.

sadece evde değil heryerde öyle annesi lokum gibi et kavurur ama kedi gibi yiyor, ben onun yediğinin 3 mislisini yiyorum bayan halimle. öğlen yemek yemeyi unutur sabah meyve suyu içip direk sigaraya sarılır, siğarayı içmiyor yiyor desem yeridir.

şimdi geldi eşim cep telefonu almış bana sürprz yapmış, beni her konuda düşünür ama beni bu konuda üzüyor. kendi kendime kuruntu yapıyorum bu hislerimden haberi bile yok.
okusa güler abarttığımı düşünür.

kilo aldıracak şeyler hazırlıyorum pat kızartması, tahin pekmez gibi ama yemiyor yemeyince ne yapabilirim ki.

bence yemek yemesinin değil de sigarayı bırakmasının üzerine düş, böylece yemek sorunuda çözülür, çünkü sigara içmiyor sigarayı yiyor resmen diyorsun
hem hepinize zarar, ilersinide düşünmek zorunda
bence sigarayı bırakması için ne gerekiyosa yapmalısın

evet görülüyor ki sigara oldukça ağır bir bağımlılığı var ve sigara tiryakileridaha iştahsız olurlar. mesela bizim öyle bir akrabamız var bayan resmen kurumuş gibi bir şey ve kendisi çok da güzel yemek yapar.

kesinlikle sigarayla ilgili bir şeyler yapmalısınız . zaten belli ki size has bir durum değil genel bir iştahsızlığı var.kendinizde kusur aramayın. sigarayı bırakmasına yoğunlaşın. ailesinden de destek alın hatta bu konuda.

sigarayi kendisi isterse birakir, sen biraktiramazsin canim (ustte ki arkadaslara cevap olarak yazdim)
Canim, yemiyorsa yemesin niye kendini bu kadar yipratiyorsun anlamadim
yada onun çok sevdigi yemeklerden yap illa birseyleri daha çok seviyordur
kendisine sor ne yemek istersin aksam diye mesela bakalim ne diyecek
baktin ki tinlamiyor o zaman kendi sevdiklerinden yap oda yerse yer
yipratma bu kadar kendini belkide adamin yapisi bu, annesindeyken de yemezmis bak
uzme bosa kendini !

Ama kocaman adam üstüne varmamalısınız.Hani başka yerde yese evde yemese tamam da adamın kapasitesi gerçekten o kadar demek ki...

Başlığı okuyunca acaba yaptığınız yemeği mi beğenmiyor diye düşündüm ama okuyunca öyle olmadığını anladım. Çok zor bir durum. Eşiniz çocuk gibi, TV ye dalması falan. Bence sen zayıfladın diyin ona multi vitamin içirin hergün iştahı açılır.

bence eşınde cıddı beslenme sorunu var.bır dıyetısyene gıtmeye ıkna etmelısın.dengesiz beslenme bırcok hastalıgıda beraberinde getirır Allah korusun.

tabii canım kendi isterse bırakır, bence arkadşın yapamsı gereken ikna etmeye çalışmak
zaten bi bebeğin olduğu evde sigara içilmemeli, camlar açılsa bile yeterli olmaz

bu adamlardan nadirende olsa çıkabiliyor:icecream:

sıkma canını

anlaşılan senin yemeklerine bir garezi yok. üzme kendini

yapabileceğin bir şey de yok. onun sigaradan kurtulması lazım. sigara iştah keser diye biliyorum:uhm:

hem o yemiyorsa sen ye inatla belki iştaha gelir yer belli mi olur :tomato:

Fazla baski yapmayin bence...benim amcamin ogluda aynisi annesinin yemeklerinden ba$ka yemek yemez her$eyden tiksinir $uan evli ve hala ayni psikolojik bir sorun bence.Ben olsam bende üzülürüm ama Allahtan e$im ne yapsam yiyo tuzsuz yapsam bile bu yemegin niye tuzu yok demez
Bu durumda ne yapilabilir bilmiyorum ama sigarayi birakmasi $art gibi CADIARZU

ay ya da yemek yapma bi süre, ohh mis gibi sen kendine çorbanı yapar, eşim ne yicek diye kafa yormazsınsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Bızde de tam aksı durum
Esım sofrada ne varsa sıler supurur
Dun aksam tam bır tencere pılav yedı,
sonra karnı agrımıs 'ben cok mu yedım acaba' dıyor.
Ama kızdırdı benı, bende 'o pılav bıtecek' dedım

Esınızı cok ıyı anlıyorum ınanın,
dedım ya bızde aksı durum dıye,
benımde esım bana cok baskı yapar, yemek yemem ıcın.
Cok olmasa da sıgara da kullanıyorum.
Esımı hemen her konuda kırmama gayret ettıgım halde,
bu ıkı konuda onu dınlemıyorum.
Cunku ıstemedıgım bır seyı yapamam.

Sızde ona zorla sıgarayı bıraktıramazsınız.
Fakat tedavı ıcın onerılerde bulunabılırsınız.
Yemek konusuna gelınce,
bence ısrarcı olmayın.
Rahatsız oluyorsa yapacak bır sey yok.
Bu kadar kafanıza takıp, kendınızı uzmeyın.

bencede arkadaşlara katılıyorum yemeği kendine göre yap bitir.sorarsada yemiyorsun diye yemek yapmadım sonra çöpe gidiyor üzülüyorum dersin:)aç kalsında aklı başına gelsin birazkocamın gözünü seveyim ben yenmeyecek bi yemek bile olsa bi güzel yer eline sağlık hayatım der.:1hug:

İnsanın zoruna gidiyor.
Anlayabiliyorum seni.
Benim de cok zoruma gidiyor. Arada beceremiyorsun diyor bana .
Bu zamana kadar bilmiyordum yaşımda genc ne yapabilirim ki...

canım düşünsene başkasının evinde ki yemekleri büyük bir iştahla yediğini ve senin yaptıklarını yemediğini.........asıl kötü olan bu işte....ama baksana adam annesinin lokum gibi yaptığı eti bile yemiyormuş ...demekki adamcağaz iştahsız senin kuruntu yapmana hiç gerek yok tamam yemiyosa yemesin sen yinede yap yemeğini ...yemek yapmıyor diyemez en azından

bacım adamı mı öldürcen sen
insan başka ceza verir kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…