- 10 Şubat 2009
- 14.249
- 94
- 413
- Konu Sahibi AskKirintisi
-
Canım aynı sorunu bende 2-3 yıl çektim. Tek farkı benim eşim sigara kullanmıyor ona rağmen çok iştahsızdı. Mıy mıy yerdi ağzına tepesim gelirdi, nasıl özenirdim kaç çeşit yapardım günlerce sürünürdü yemekler. 1.80 boy ve 56 kiloydu, kupkuru bişeydi...ıyyy hatırlamak istemiyorum kemikleri batardı valla
Ve ben ona taa o zaman şişmanlatcam ben seni, en aşşağı 70 yapcam derdim, oda ben kilo almam derdi...ne oldu ben kazandım 78 klo şu an :))) ve çok yakıştı boyuna kilosu, göbek bile yaptı yani.
Formülüm bi dönem balık yağı kullandırdım, kendim kullanmıştım demirle birlikte kansızlık için ve bana da kilo aldırmıştı. Eşime omega 3 kanserden koruyo şöle böyle diye günlük yutturdum valla. Artık bilmiyorum o mu işe yaradı ne olduysa iştahı açıldı. Acıkıyor artık :)
Haa ama 8 küsür senelik evliyim hala bilmem ki, şunu yapta yiyelim ne biliyim bi tatlı çeker insanın canı bişey çeker hiiiiç aklına gelmez önüne gelmezse...
Ama şu varki beslenme düzeni taa çocukluktan gelen bişey benim eşimde pek sofra düzeni görmemiş öğünlü yemeye alışmamış, acıktığını hissetmeyen bir adamdı. Bunun etkisi çok fazla. Bebeğinizde varmış, sen ben yemezsek çocukta bizden görür iştahsız olur yemek seçer v.b. gibi şeylerle ikna etmeye çalış, belki etkisi olabilir. Birde eğer seviyorsa çayın yanına bişeyler deneyebilirsin kuruyemiş, kek falan
1 paket sigara içiyor, 170 cm boy 62 kilo
sigarayı bırakıcam diyor ama bişey görmüyorum, kolay değil diyor.
evde içirmiyorum balkonda içer.
restorantlardaki yemekleride beğenmez, işdahsız yani.
kansızlıktan şüpheleniyorum. kafama görde vitamin ilacı alamamki, dok gidelim desem olur der, sallarda sallar.
benim pederde zamanında 178 boy 59 kiloydu, 25 sene sigara tiryakiliği sonucu tabi. adam kanser olmuş haberimiz yok bacım. doktora götürdük neler çıktı resmen kefeni yırttı annemin ısrarları sayesinde. kesin bi doktora götür. ama üniversite hastanesi olsun. diğerleri fazla araştırmıyo.
çok az yemek yiyor, özenerek hazırllıyorum, elimden geldiğince süslemeye çalışıyorum ama ucundan azcık alıp doyuyor, kendim olsam bir çorba tamam ama o var diye çeşit yapmaya çalışıyorum.
örneğin çorba, ana yemek salata karpuz bundan ibaret bir menü oluyor genelde arada pilavda yapıyorum, 1 çay bardağı pirinçle pilav yapıyorum ama 2 gün sofraya gelir sonrada atılır, yemekleri atmak çok zoruma gidiyor ama yenmeyincede ne yapabilirim.
dün mesela patlıcan közleyip salatasını yaptım tadına bile bakmıyor, değişik şeyler yapıyorum ama o tadına bile bakmıyor bende yesene demek istemiyorum, desem zorla yedirmiş olucam bunuda istemiyorum, sofrada görüyor ne var ne yok. emeğime saygı duyup azıcık bile yemiyor.
ciddi problem haline getirdim. dün dayanamadım söyledim kapasitem bu kadar yiyemiyorum diyor.
çok inceler, börekte ağzına maydonoz sapı gelse ya tiksinir ya bilmem ne yapar. biberin soyulmayacak kabuklarını bile soymaya uğraşır.
ha birde tv izler yemek yerken, öyleki açlıktan ölse bile tv deki sahne kaçmasın diye dakikalarca gözünü ayırmaz beni bile duymaz çoğu zaman.
bende içime atıp sinir oluyor söylemiyorumda daha önce söyledim ama büyütüyorsun diyor. hergün aynı muhabbet olunca sinirlenip gergin oluyorum haliyle arada tarışıyoruz.
sadece evde değil heryerde öyle annesi lokum gibi et kavurur ama kedi gibi yiyor, ben onun yediğinin 3 mislisini yiyorum bayan halimle. öğlen yemek yemeyi unutur sabah meyve suyu içip direk sigaraya sarılır, siğarayı içmiyor yiyor desem yeridir.
şimdi geldi eşim cep telefonu almış bana sürprz yapmış, beni her konuda düşünür ama beni bu konuda üzüyor. kendi kendime kuruntu yapıyorum bu hislerimden haberi bile yok.
okusa güler abarttığımı düşünür.
kilo aldıracak şeyler hazırlıyorum pat kızartması, tahin pekmez gibi ama yemiyor yemeyince ne yapabilirim ki.
vereliniortaksen kazanmışsın 56 kiloda çok azmış ya bir erkek için,:1closedeyes: hele o boya..
balıkyağı hakkaten işe yarıyor diyorlar..ama öyle birkaç ay değil ,en az 6 ay filan kullanmak gerekirmiş.a.s.
Bızde de tam aksı durum
Esım sofrada ne varsa sıler supurur
Dun aksam tam bır tencere pılav yedı,
sonra karnı agrımıs 'ben cok mu yedım acaba' dıyor.
Ama kızdırdı benı, bende 'o pılav bıtecek' dedım
Esınızı cok ıyı anlıyorum ınanın,
dedım ya bızde aksı durum dıye,
benımde esım bana cok baskı yapar, yemek yemem ıcın.
Cok olmasa da sıgara da kullanıyorum.
Esımı hemen her konuda kırmama gayret ettıgım halde,
bu ıkı konuda onu dınlemıyorum.
Cunku ıstemedıgım bır seyı yapamam.
Sızde ona zorla sıgarayı bıraktıramazsınız.
Fakat tedavı ıcın onerılerde bulunabılırsınız.
Yemek konusuna gelınce,
bence ısrarcı olmayın.
Rahatsız oluyorsa yapacak bır sey yok.
Bu kadar kafanıza takıp, kendınızı uzmeyın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?