Esim yemeklerimi begenmiyor sanirim:(

Bence hiç bildiginden vazgecme canim benim.. Annesinin yemekleri annesinde kaldi, Sen karisisin , o sana ayak uydursun.. bi zahmetde annesinde yesin patates köfte miss gibi hamsi varken..

Bir an ben yazdım sandım. Ama benim eşim tercih etmediği olsa da yer. Tabi et yer gibi yemez de neyse.. Hergun et olsa hayır demez tabi. Ama ben dengeledim durumu. Ben pes etmeden yapmaya devam ettim. Gerçi bizim çocuklar da olunca onlara örnek olma durumu da var. Bazısı daha katı oluyor demek ki bu konuda. Onun için çocuklarıma da herşeyden yedirmeye çalışıyorum. Onlar da alistilar. Yemek seçip de orda burda sıkıntı yasamasinlar..

Peki o kadar az yiyor doyuyor mu? Açım açım diye söyleniyor mu yoksa? İnsan aç olunca her şeyi yiyor, fazla takmayın bence, aç olunca paşa paşa yer. Benim arkadaşımın eşi de ya et ya hamurlu şeyler yiyor, asla sulu yemekmiş sebze yemeğiymiş yok, balık bile yemiyor adam, ilerde çıkar acısı böyle beslenmenin de. Azıcık menüye özenin, uyumlu şeyler yapın, az yapın, alışılmış damak tadına dikkat edin. Yine yemezse de kendi bilir.

Balığın yanına patates kızartması yapsanız yerdi emin olun ne kadarlik evlisiniz yeniyseniz anca alışırsınız benim eşimde çok yemek seçer et kıyma sakatat hamurişi balık düşkünüdür her gun olsa hayır demez 3 öğün yer mesela ben ilk evlendigim yıl 3 sefer tencereyle taze fasulye yemeği döktüm baktım bu is böyle olmucak onun sevdiği gibi yapmaya başladım eşim mesela fasulyeyi bol renkli sulu sever öyle yaptım yedi biz egeliyiz ot kavurmaları çoktur birini yemezse bir başkasiyla kkavurdum yedi sarmayı yemekten saymazdı kıymalı yaptım yedi karnabahar yemeğini çok severim onuda kıymalı yapıyorum geçen gün iki tabak bayıla bayıla yedi sende öğrenirsin zamanla hem kendi yediğin şeyleri onun yedikleriyle birleştirip yaparsan yer emin ol bide mesela kendi istediğin bir yemeği yaptın yanına az bisey onun sevdiği biseyi yap ama çok değil erkekler düz mantık onun yanında diğerini de yer

Ben o kadar yapıcam beğenmesin birsürü trip yaparım bu akşam tuz döktü çorbasına(zaten tuzsuz yapıyorum biliyorum ama bol baharat attım tuz yerine yine de) canım sıkıldı beğrnmiyomusun tuzsuz ye dedim tribimi de yaptım. En özen gösterdiğim konu yemekler hele bi seçsin

Sana bi kitapta okudığum yaşanmış bi olaydan sözetmek istiyorum
Bi çift terapiste gitmişler mutsuzuz vesaire diye kadının sorunu da seninkinin aynıymış adamsa sürekli mutfakta benimle ilgilenmiyo diye dert yanmış terapiste konu derinleşince adam söyle demiş eşim saatlerce uğraştıracak yemekler yapıyo bense et ve patates severim kadınsa şunu demiş benim annem babamı böyle memnun ederdi babamsa onu iltifatlara boğardı ben böyle görmüştüm sizinki de o hesap...
Kısacası et ve patates pişirin çok seviyosanız yanına bi çeşit de sebze yemeği yapın yiyin÷)
Benim eşim de karnıyarık pişirirken görse beni iç hazırlama aşamasında durdurur yanına bi salata yap bu şekilde yiyelim lütfen der öyle yeriz hoş karnıyarığı hazırlasam da sadece içini yer

uç yillik evliyseniz esinizin pilavu tavuklu sevdigini biliyorusnzudur niye ilk defa duymus gibi kizyorsunuz ki onu anlamadim
ayrica kilo sorunu olan insana prinç pilavi kesinlikle yapilmaz , prinç kdr kilo aldiran bisey varmi ekmekden sonra :))

içli koftenin kiymaisni sevmiyor galiba etli deneyin bide

yemeklerin içinde kiymayi benim esimde sevmez ama manti içli kofte kombe vs çok sever
borek yada pohacada sevmez ama kiymayi
mesela babam kiymasiz menemen yemez esimde savah savah ne kiymasi der bir suru laf soiyler

uç yil az deil ogrenmsinizdir ne isteiginizi biraz tarifte oynayarak orta yol bulabilirisnzi diye dusujnyorum

Ne yiyorsa onu pişir sende ne eziyet ediyorsun kendine sen çeşit sevıyorsan kendın için pişir buda dertse insana sevmedigi yemekleri zorla yediremezsin ki herkes içli köfteyi yada filanca yemegi sevecek diye bişey yok..

İçli köftede kıyma yok mu canım? O %80 kiymadir zaten onu neden yemedigini anlamadim. Onun disinda nasil yemekler seviyorsa oyle yap sende bosver. Benim ki de kahvaltılık yeme hastası. Sabah akşam istediği şey bu. Ama ben en fazla haftada iki gün o şekilde hazırlıyorum. Kalan günlerde yemek yapıyorum. Sende kendi damak zevkin için iki üç gün ayır, kalan günlerde etli yemekler yap.

Haftalık menü hazırlayın birlikte. Hem sizin hem onun sevdiği yemekler olsun gün gün.

Ve sofrada çok çesidiniz olmasin.. Yaptığınız yemeği yemezse , hiç konusunu dahi açmayın. Yiyin kalkın. Sordukça abartır erkekler. Zamanla alisacaktir.

Arkadaşların dediği gibi menunuz uyumsuz .

Aynı dertten muzdaribim ben de sebze yemekleri yapıyorum eşim yemiyor hep etli yemek istiyor ama bende kızıyorum ona bazen mecbur kalıp yiyo ama istemeyerek

Kömbee mi ahh .)-. Nerelisiniz diye merak ettim bayilirimmm

Tatlımm takıldığın şeye bak. Salla gitsin dışardan söylesin o zaman sende yemek derdinden kurtul.

Esin kolay adam aslında aynı yemekleri yap geç. Kendin için farklı tatlar dene adama Karışma. Benim eşim de öyle çok rahat ediyorum ben

Benim sevgilim de daha hiç tadına bakmadığı yemekler için sevmiyorum derdi, görüntüsü beğenmediğinden. O kadar seçiciydi. Canım dedim, ya yiyeceksin ya aç kalacaksın. Ben tavuk yaparım kendim dedi. Hayır dedim ayrı ayrı yenmeyecek evde ne varsa o yenecek işine gelirse. Ona kalsa dön dolaş sürekli tavuk köfte tonbalığı yiyeceğiz menüsü bu kadar. Artık ne yapsam yiyor. Gerçi birlikte yapıyoruz hep.

Velhasıl katı olmanız lazım. Gerçi eşinizin yapısına göre de değişir anlayışsız biriyse ne yapsan boş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…