Esim yemeklerimi begenmiyor sanirim:(

Öldüm bu yoruma

Hamsinin yaninda neden nohutlu pilav var anlayamadım yahu...Hamsi mi yaptın ser gazete kağıdını sofraya,koy hamsiyi ortaya bir de soğan doğra yanına süper bir akşam yemeği.. Yemezse o zaman gene konu aç..Yanliş anlama ama olmaz eğer genel olarak böyle ise menulerin.

Gazete kağıdı mi :)

Baligin yanında niye nohutlu pilav yesin ki?

Ya balık yiyecek ya da pilav ikisini de yemeği midesi almıyor olabilir.

Nohutlu pilav sebze çorbası hoşaf ayrı menü balık salata ayrı menü.
Bence siz kendinizi fazla zorluyorsunuz rahat bırakın ve İnternette menü araştırmaları yapın yemeğin tadı kadar uyumu da önemli sizin eksiğiniz bu konuda.

Makarna
Kıyma
Yumurta
Tavuk
Brokoli
Kereviz
Lahana
Vs
Yemeyen bir eşim var:)

Kızım et yemez pek.. illa sebze ister..

Ben artık ne bulursam onu yerim :)

Sonuç

Ben herseyi dönüşümlü pisiriyorum yemeyen için peynir zeytin ekmek seçeneği var o günlük..

Benim eşim de yemek seçer. Hem de aşırı. Ben ama tabi ki evlenmeden yıllar öncesinden biliyordum bunu. Onun sevdiği yemekleri yapıyorum sadece. Bir de tolere edebildiği fazla sevmediği şeyler vardır onları az yapıyorum. Onun sevmediği bir şeyi canım çok istiyorsa kendime yapıp ona ayrı bir şey hazırlıyorum.
Yani başkalarının sizin yemeklerinizi ne kadar övüp sevdiği bir şey değiştirmiyor eşiniz sevmedikten sonra. Zaten sizi çok kıracak şekilde konuşmuyormuş anladığım kadarıyla. Farklı mutfak kültürleri olan insanlar bu çatışmaları mecbur yaşayacak, çoğu insan yaşıyor merak etmeyin. Kimisinin eşi zamanla alışıyor karısının yemeklerine. Ama kavga ederek olmaz bu.
Yalnız ben her şeyi onun sevdiği gibi yapıyorum falan ama yemek yapmayı zaten sırf kadınım diye kendi kutsal görevim falan olarak görüyorum, yapmak zorundayım diye yapıyorum demek istemiyorum. Yemek yapmak benim için hobi. Eşimin sevebileceği yeni şeyler yapmaktan hoşlanıyorum. Açıkçası yeni evli çocuğu olmayan insanlar olarak yemek yapabileceğimiz bir kişi var zaten. O yüzden ona beğendirmek çok zevk veriyor. Tabi hobi olarak gördüğüm için canım istemediğinde de yapmıyorum.
Bu konuda bir sınırım var benim. Eşimin sevmediği şeyler konusunda anlayışlıyım. Ama sırf annesinin yaptığına benzemiyor diye bir şeyimi beğenmezse o zaman o şeyi yapmıyorum neredeyse hiç. Çünkü o zaman ulaşamayacağım bir hedef oluyor. Mesela ben evde çay yapmıyorum kolay kolay.Misafir yokken çay yaptığım on-yirmi kez falandır 4,5 yılda. Misafir de annemler gelir kırk yılda bir o yani. Çünkü çayım annesininkine benzemiyor diye kaç kez burun kıvırarak beni kırdı. Üstelik çayı kaçak çayla falan annesi karıştırıverdiği halde. Aynı şekilde tarhana da yapamıyorum, oysa o her gün yemeye alışıkmış çocukken.

Valla en basit şey et yapmak, kavur soğanla köy önüne :) hergun teşekkür hayır demez et düşkünü erkekler.

Uğraşayim güzel yemekler mı olsun diyorsan hünkar beğendi, Ali nazik, sık sık ızgara. Ben seviyorum et pişirmeyi çok kolay geliyor bana çabuk olduğu için heralde.

Kendini uzecegin bir mesele değil, genelde severek yiyeceği şeyler yap. hergun de canının istediği gibi sofraya oturmayıversin arada senin istediğin gibi olsun. Bu arada ben hamsiye pilavı çok yakistiririm valla mis gibi olur bence.

tuz ekti diyede trip yapılmasın bi zahmet ya

Güzel yemek yapıyor olabilirsiniz de sanki güzel kombinleyemiyorsunuz gibi geldi. Sebze çorbası, nohut, pilav, hamsi hepsi birbirine girmiş mesela karışmış. Yemek çeşitlerinizi biraz sade tutun, aynı anda çok çeşit yemek yapmak marifet değil. Et seviyorsa et yapın yani, mesela ben de bamya sevmem annem sebze ye faydalı diye her gün bamya yapsa bozulurum. Sevmiyorsa sevmiyor. Ha az bir miktar yapar, tattırırsınız, beğenirse yaparsınız mesela bu olabilir. Onun dışında benim tavsiyem neyin yanına ne gider biraz bunları öğrenmeniz, kombinler cidden pek iştah açıcı değil.

Canm menü seçimin çok kötü uyumsuz yani.kendine bu kadar dert edeceğine adamın sevdiği yemekleri yap

Benim esim de yemek seciyor.Ama olanlardan seciyor :) Cunku onun istegine gore yemek yaparsam vitaminsizlikten demir eksikliginden oluruz Sebze yemegi yemiyor mesela.Ispanak falan.Gecen aksam ispanakli pasta yaptim 2katli.Uzerine de kekinden ufaladim.Pastayi eline verdim bu neli pasta dedi.Bende antep fistikli dedim yedi ve afiyet olsun boylelikle ispanagi yemis oldun dedim.Bi sekilde yenecek o ispanak yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…