Eşim yine başladı çalışma baskısına

Tabiki aynı değil ama sonuçta düşünce insanı onlar. Tarihe damgasını da vurmuşlardır. Peygamberimizin bir sözünün dini açıdan değil de tarihi bir kişiliğin söylediği söz olarak söylenmiş olması rahatsız edici veya olayı dine çekici bir yorum değildir. Tabi bana göre.

Memurluk ta rahat değil tamam belki Avantajları vardır fakat hafta sonu tatili gibi bizde Son nefesimize kadar çalışıyoruz ve sürekli iş yükümüz artıyo sizi bilmem ama zora gelemeyen tiplere uyuz olurum. Bir çocuğum var çocuk küçük yaşında resmen gurur duyduğumu belirtiyor benim için bu çok güzel bişey bence tek engel çocuk olmalı belli bi yaşa kadar sen bakmalısın onun dışında çalışmak iyidir evde oturup vay o bana bunu dediydi vay o bana yan baktıydı diye zaman geçirmektense çalışmak her zaman iyidir

Vaktiniz olursa geçmiş sayfaları okuyun açıklama yaptım =)

ondan sonrada ailesi arkasında olsada olmasa boşanmaktan korkan, kendi ayakları üzerinde duramayan kadınlar oluyor.
kimse için kendiniz için yapmalısınız. çalışmayan kadar verimsizdir demiyorum kesinlikle.. ama eğer insan çalışırsa özgüveni artar.

bende memurum. memur olmadan önce 4sene özelde çalıştım.
hafta sonun tatil tamam ama parti işleri acayip dönüyor mesela burada. ben bir kaç ay önce tartıştım. beni sürmek istediler mesela..
yalaka olacaksan,sessiz sedasız herşeyi yaparsan senden iyisi yok..

Bence sizin durumunuza çalışmaktan çok eşiniz problem. Hayatımıza aldığımız insanı çok iyi seçmemiz gerekiyor. Diğer meseleler kendiliğinden çözülür.

çok doğru. bende evlendiğimde çalışmıyordum. iş hayatına evlilkten sonra başladım. hayatımı bu kadar zorlaştıracağını tahmin bile edemezdim.
ama böyle erkeklerde maalesef ki var demek istiyorum. çalışmak her durumda kadını yüceltmiyor işte

Belliki arkadaş sevdiği bir sözle değerlendirmek istedi. Kendi görüşünü destekleyen bir sözse tabiki bu sözü kullanması normal. Siz normal dersiniz ben hayır derim. Bazısı onaylar bazısı onaylamaz.
Tıpkı konu sahibi arkadaşın durumu gibi. Kişiler fikirlerini destekleyici doneler kullanabilirler. Kaldı ki, bu konuyu fazla uzatıp konuyu başka yöne çekmek de istemiyorum. Ben sadece fikrimi söylemiştim.
Arkadaşın konusuna kaynak yapmış gibi hissediyorum kendimi.

Ya 50 yıl önce okulda yaygın değilmiş
O zaman kızım olursa okula da gondermeyim
Okuma yazma bilmeyen bi sürü yaşlı teyze var etrafımizda

Babasıyla gayrimenkul alırız bir kaç tane onların kirasiyla geçinir
Okuma yazmayı da evde öğrensin
Alakasız olabilir ama aynen böyle bahsedilen şey

Evde kitap okur film izler genel kültür de kazanır

konu sahibi devlette çalışmak istiyor çünkü sanıyor ki her şey güllük gülistanlık. kamuda rahat olup olmamak çalıştığınız amire bağlıdır. izin vermezse 5 dk önce mesaiden çıkamazsın. sanırım genel olarak tembellik etme eğiliminde, çalışmak istemiyorum yok bari devlet olsun da çalışmasam da işten atılmayayım maaşım yatsın. yok öyle üç kuruşa beş köfte. hayat zor. koca bugün var, yarın ne olacağı belli olmaz kimsenin.

Katılıyorum.
İnsanlar dürüstçe çıksın ben çalışmaya gelemem, sabah 5te 6da kalkamam desin.
Ama bunu diyenler erkeklerle eşitim vivivivi demesin. Hayatı için çaba harcayan bir insanla onun sırtından geçinen bir kadın asla denk olamaz, bu adam bu kadına neden saygı duysun?

Çok kızıyorum kadınlarımıza. Hiçbirinin derdi çalışmak, varolmak, bağımsız olmak, bir şeyler başarmak değil; koca parasıyla rahatça yaşamak. Ben böyle bir kafaya nasıl saygı duyayım?

Evde oturan kadınlar da kendini geliştiriyor viviviiv yazanlara da hiç katılmıyorum, Seda Sayan izlemek ne zamandan beri entellektüel aktivite oldu?

Ben erkeğe muhtaç kadın görmekten usandım artık. Kocasına ya da ailesine muhtaç bir kadına, muhtaç olmayı kendisi tercih etmişse ben zerre kadar saygı duyamam. Çalışan kadınla çalışmayan yani çalışmamayı tercih eden kadına bakışım aynı değildir benim. Bahane üstüne bahane sıralıyorlar ama boş yani. İki kelime edince kendini belli ediyor zaten. Kendi yağında kavrulsun bana ne diyemiyorum çünkü bu ülke ekonomisini düşünen yok ne yazık ki, sonra kadınlar neden eziliyor, neden ikinci planda... Evde oturup çocuk yapmayı tercih etmişse hangi planda olmayı ve ne kadar saygı görmeyi bekliyorlar acaba? Bunların arasında üniversite mezunu olup da bunu tercih edenler var, asıl kızgınlığım da onlara aslında. Eğitimsiz insanı biraz olsun anlatım sonuçta eğitimsiz olanı kim ne yapsın? Ama eğitim almış olanlar kendilerine yazık ediyor. Ülke nüfusu ortada zaten, oturup çocuk yapayım, kuaföre ağdaya gideceğim bana para ver...

Tabiiki söze katılıyorum bende. Sadece çağrıştırdıkları üzücü. Evet naziler yıllarca çalıştırıyoruz diye yutturmuşlar dünyaya. Orada yaşananları kimse bilmiyormuş. Alman düzeni ve disiplini benim hayran olduğum bir yaşam tarzı zaten. İnsanlardaki bilinç çok açık ve herkes aktif. Bizim toplumumuzda o bilinç seviyesine ulaşmak ve bunu tüm topluma empoze etmek en basit sosyal kurallar açısından bile zor. Acı ama öyle, her yerde kendini belli edebilen bir milletiz. Ben gurur duyuyorum tabii Türklüğümle ama daha iyi bir toplum olabilirdik olamadık.

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Benim anneannem elli yaşını geçtiği halde pazarcılık yapıyordu yahu. Ben ailemden de görmedim, bilmiyorum yani evde oturayım, birileri para getirsin falan. Sağlık sorunum olmadığı sürece ben onuruna yediremem o hayatı yani.

nisanliyken de çalış demiş. tam konuşmadan üstü örtüdu demekki konunun.
nişanlıykende dediğini biliyorumda.teyze kızı öğretmen biriyle tanıştırılmış.görüşmede teyse kızı çalışan eş mi istersin ev hanımımı oda çalışan isterim demiş.teyze kızı o zaman istemiyorum dedmiş.adam aracıya ben sandımki çalışmak istiyor okumuş sonuçta ne bileyim ters tepecek demiş :) zaten atanmış öğretmen teyze kızı ama adamın tavrına göre evlilik kararını verdi

Ovvvvv konu nerelere gelmis yine calisanlar calismayanlara saydirip dokturmus. Cok eğlendim bazi yorumlari okurken nasil muhtac nasil zavalliymisim da farkinda degilmisim yazik bana simdi ben 4 sene evde oturdum ya soz olsun iyi bir is bulunca 4 sene de kocami evde oturtup ona bakicam

Ben şu an ücretsiz izindeyim,eşim birsey demez ama ben şu an 30o tl bir parfüme veremem mesela, utanirım, ya da anti aging kremi var istediğim, epey pahalı diyemem onu alalım,babama karşı da böyleydim ben gerçi

Ben bunu simdi, kendi parami kazandigim halde bile söyleyemem. Sonucta beraber evi gecindiriyoruz, parayi kenara atmaya calisiyoruz. Ki kalmis ki benim kendi param olmasaydi temelli birsey isteyemezdim. Bana cok garip geliyor "baskasi bana baksin" fikri. Yahu yetiskin, genc bir bayansin, niye baskasi baksin sana?

Sonrada yaslaninca bu sefer "yok emekli maas yetmiyor, cocuklar bana baksin" oluyor. Diyorlar ya "evi gecindiremeye erkek evlenmesin" bence bu kesinlikle dogru fakat evi gecindiremeyen kadin da evlenmesin. Sonucta benim gözümde kendine bakamayan, kendi gecmini saglayamayan, cocuktur. Ve cocuklar evlenmemeli.

Benim annemde ev hanımı.hemşire olmayı çok istemiş ama dedem izin vermemiş. Daha sonra babamla evlenmişler, evliliğinde büyük maddi sıkıntı yaşamadığı halde hep içinde uktedir. Oyuzden hep derdi oku kızım,çalış kızım paranı kazan kızım. Oyuzden çalışmayan (mesleği olup) herkesi didikler,hayattan bezdirebilir hatta çalış çalış ne duruyorsun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…