- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Tabiki aynı değil ama sonuçta düşünce insanı onlar. Tarihe damgasını da vurmuşlardır. Peygamberimizin bir sözünün dini açıdan değil de tarihi bir kişiliğin söylediği söz olarak söylenmiş olması rahatsız edici veya olayı dine çekici bir yorum değildir. Tabi bana göre.Buda Gandi ve Atatürkle Hz Muhammed aynı mı ?
Atatürk siyaset adamı
Peygamber din elçisi
Siyaset elestirilebilir ya keşke şunu yapmasa diyebiliriz
Ama ya ben o sunneti hiç beğenmedim diyebilir miyiz ?
Gandhi zaten peygamber değil Semavi dinlerden değil bahsettiğiniz felsefi temelli inanış gruplarindan
İşte bu yüzden eleştiriliyor dini yorum getirmek
Elestirilemez
Sen peygamber olduğu için saygı duyup onun dediğini doğru kabul edersin ama ben o dine inanmiyorsam kabul etmem
Elestirirsem de inancima saygı duyulmuyor olur
Farkları bence çok açık
Aynı kulvarda değiller
Vaktiniz olursa geçmiş sayfaları okuyun açıklama yaptım =)Tabiki aynı değil ama sonuçta düşünce insanı onlar. Tarihe damgasını da vurmuşlardır. Peygamberimizin bir sözünün dini açıdan değil de tarihi bir kişiliğin söylediği söz olarak söylenmiş olması rahatsız edici veya olayı dine çekici bir yorum değildir. Tabi bana göre.
Kadının tek faaliyeti çocuk doğurup evi ve eşiyle ilgilenmek olmamalı. Kadınlıktan önce sen bir bireysin. Sen çalışmayıp sadece eşinin parasını harcıyorsan bal gibi de o adam sana bakıyordur, sen kocasının baktığı bir kadınsındır yani, iki kere iki dört kadar net bir durum bu. Hayatı sadece kocadan ve çocuktan ibaret görmek bana bomboş geliyor kimse kusura bakmasın. Sadece ihtiyaç için çalışılmaz, nasıl bu kadar dar vizyona sahip olup yaşayabiliyorsunuz aklım almıyor. Alınıp kırılan olursa bu yazıya hiç umurumda değil, isteyen istediği kadar alınganlık etmekte özgür, gerçekleri duymak acıdır.
Bence sizin durumunuza çalışmaktan çok eşiniz problem. Hayatımıza aldığımız insanı çok iyi seçmemiz gerekiyor. Diğer meseleler kendiliğinden çözülür.
Belliki arkadaş sevdiği bir sözle değerlendirmek istedi. Kendi görüşünü destekleyen bir sözse tabiki bu sözü kullanması normal. Siz normal dersiniz ben hayır derim. Bazısı onaylar bazısı onaylamaz.Yapmayın Allah aşkına örneklendırmedı direk olayı dinle açıkladı çalışmak eve bakmak erkeğin vazıfesıdır dıye. Atatürk de söylese buda da söylese ne ifade eder bu söz. Karsıdakı haaa o öyle söylemişse tamm o zaman öyledir mi diyecek. Siz Atatürk'e değer verip vermediğini bilmediğiniz bi arkadaşınızla tartışırken ataturkun sözleriyle mi destekliyorsunuz savınızı?
aslında buradaki tartışmanın nedeni bu :) konu sahibi madem çalışmak istemiyor evlenmeden konuşulacaktı bu konu.
Kadının tek faaliyeti çocuk doğurup evi ve eşiyle ilgilenmek olmamalı. Kadınlıktan önce sen bir bireysin. Sen çalışmayıp sadece eşinin parasını harcıyorsan bal gibi de o adam sana bakıyordur, sen kocasının baktığı bir kadınsındır yani, iki kere iki dört kadar net bir durum bu. Hayatı sadece kocadan ve çocuktan ibaret görmek bana bomboş geliyor kimse kusura bakmasın. Sadece ihtiyaç için çalışılmaz, nasıl bu kadar dar vizyona sahip olup yaşayabiliyorsunuz aklım almıyor. Alınıp kırılan olursa bu yazıya hiç umurumda değil, isteyen istediği kadar alınganlık etmekte özgür, gerçekleri duymak acıdır.
Ben erkeğe muhtaç kadın görmekten usandım artık. Kocasına ya da ailesine muhtaç bir kadına, muhtaç olmayı kendisi tercih etmişse ben zerre kadar saygı duyamam. Çalışan kadınla çalışmayan yani çalışmamayı tercih eden kadına bakışım aynı değildir benim. Bahane üstüne bahane sıralıyorlar ama boş yani. İki kelime edince kendini belli ediyor zaten. Kendi yağında kavrulsun bana ne diyemiyorum çünkü bu ülke ekonomisini düşünen yok ne yazık ki, sonra kadınlar neden eziliyor, neden ikinci planda... Evde oturup çocuk yapmayı tercih etmişse hangi planda olmayı ve ne kadar saygı görmeyi bekliyorlar acaba? Bunların arasında üniversite mezunu olup da bunu tercih edenler var, asıl kızgınlığım da onlara aslında. Eğitimsiz insanı biraz olsun anlatım sonuçta eğitimsiz olanı kim ne yapsın? Ama eğitim almış olanlar kendilerine yazık ediyor. Ülke nüfusu ortada zaten, oturup çocuk yapayım, kuaföre ağdaya gideceğim bana para ver...ondan sonrada ailesi arkasında olsada olmasa boşanmaktan korkan, kendi ayakları üzerinde duramayan kadınlar oluyor.
kimse için kendiniz için yapmalısınız. çalışmayan kadar verimsizdir demiyorum kesinlikle.. ama eğer insan çalışırsa özgüveni artar.
Tabiiki söze katılıyorum bende. Sadece çağrıştırdıkları üzücü. Evet naziler yıllarca çalıştırıyoruz diye yutturmuşlar dünyaya. Orada yaşananları kimse bilmiyormuş. Alman düzeni ve disiplini benim hayran olduğum bir yaşam tarzı zaten. İnsanlardaki bilinç çok açık ve herkes aktif. Bizim toplumumuzda o bilinç seviyesine ulaşmak ve bunu tüm topluma empoze etmek en basit sosyal kurallar açısından bile zor. Acı ama öyle, her yerde kendini belli edebilen bir milletiz. Ben gurur duyuyorum tabii Türklüğümle ama daha iyi bir toplum olabilirdik olamadık.Güzel bir deyiş, ruh hastası Naziler tarafından kullanıldığından beri Almanlar da insanlar da nefret ediyor ama, bence çok güzel bir deyiş.
Marksist bir yayımda bu sözle ilgili bir yazı vardı. Naziler bu sözle Yahudileri öldüresiye çalıştırmayı dünyaya yutturmaya çalıştılar diye. Patronlar için çalışmak insanı özgürleştirmez beyaz yakalı köleler yapar ama, sınıfın için çalışmak özgürleştirir yazıyordu Marksist gözle.
Burda tabi ki çalışan sınıf/patronlar ayrımındaki çalışan sınıf bahsedilen sınıf ama ben de bunu kadınlar olarak da düşündüm. Biz de sınıfımızı özgürleştirmek için çalışmalıyız. Çalışmak, topluma katılmak Türk kadınını özgürleştirecek diye düşünüyorum.
Kelimesi kelimesine katılıyorum. Benim anneannem elli yaşını geçtiği halde pazarcılık yapıyordu yahu. Ben ailemden de görmedim, bilmiyorum yani evde oturayım, birileri para getirsin falan. Sağlık sorunum olmadığı sürece ben onuruna yediremem o hayatı yani.Katılıyorum.
İnsanlar dürüstçe çıksın ben çalışmaya gelemem, sabah 5te 6da kalkamam desin.
Ama bunu diyenler erkeklerle eşitim vivivivi demesin. Hayatı için çaba harcayan bir insanla onun sırtından geçinen bir kadın asla denk olamaz, bu adam bu kadına neden saygı duysun?
Çok kızıyorum kadınlarımıza. Hiçbirinin derdi çalışmak, varolmak, bağımsız olmak, bir şeyler başarmak değil; koca parasıyla rahatça yaşamak. Ben böyle bir kafaya nasıl saygı duyayım?
Evde oturan kadınlar da kendini geliştiriyor viviviiv yazanlara da hiç katılmıyorum, Seda Sayan izlemek ne zamandan beri entellektüel aktivite oldu?
nişanlıykende dediğini biliyorumda.teyze kızı öğretmen biriyle tanıştırılmış.görüşmede teyse kızı çalışan eş mi istersin ev hanımımı oda çalışan isterim demiş.teyze kızı o zaman istemiyorum dedmiş.adam aracıya ben sandımki çalışmak istiyor okumuş sonuçta ne bileyim ters tepecek demiş :) zaten atanmış öğretmen teyze kızı ama adamın tavrına göre evlilik kararını verdinisanliyken de çalış demiş. tam konuşmadan üstü örtüdu demekki konunun.
Ben şu an ücretsiz izindeyim,eşim birsey demez ama ben şu an 30o tl bir parfüme veremem mesela, utanirım, ya da anti aging kremi var istediğim, epey pahalı diyemem onu alalım,babama karşı da böyleydim ben gerçi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?